Jak poradzić sobie z wredną teściową? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 00:32   #31
milagros89
Raczkowanie

Dot.: Jak poradzić sobie z wredną teściową?

Najbliższa rodzina to pewnie jej nie wierzy a reszta rodziny?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Jedną historię usłyszałam od znajomej. Opowiadała jak do jej matki przyszła w odwiedziny siostra teściowej i mówiła jak ona ma ze mną źle itp. Dodam że tej jej siostry prawie wcale na oczy nie widziałam a już ma o mnie wyrobioną opinię.
milagros89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 09:54   #32
pati5
Przyczajenie

Na wredną teściową to nie ma rady, najlepsza jest chyba duża odległość i tyle
pati5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 10:00   #33
201803290936
Konto usunięte

1. Ograniczyć kontakt do minimum.

I w sumie na punkcie 1. poprzestanę.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 10:58   #34
Catjusza
BAN stały

Ty dla odmiany mów o niej prawdę gdzie tylko możesz. Zaczęłaś tutaj, zawsze to jakiś początek.
Catjusza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 11:01   #35
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No i jeszcze Twój mąż mógłby powiedzieć swojej rodzicielce, że nie życzy sobie takich plotek. Ale to powinien zrobić on.
Zgadzam się
Poza tym ogranicz z nią kontakty. Nie przejmuj się aż tak bardzo plotkami, ludzie często są świadomi, że to bzdury i wyolbrzymienia, nawet jeśli grzecznie słuchają i przytakują.

A w ostateczności można, tak jak wcześniej radzono, utłuc panią świekrę
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 15:58   #36
milagros89
Raczkowanie

Poradziłam się również siostry która twierdzi że mąż powinien wszystko w rodzinach gdzie mnie obgadywała sprostować, ale nie wiem co o tym myśleć
Stary 2014-01-17, 16:22   #37
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez milagros89 Pokaż wiadomość
Najbliższa rodzina to pewnie jej nie wierzy a reszta rodziny?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Jedną historię usłyszałam od znajomej. Opowiadała jak do jej matki przyszła w odwiedziny siostra teściowej i mówiła jak ona ma ze mną źle itp. Dodam że tej jej siostry prawie wcale na oczy nie widziałam a już ma o mnie wyrobioną opinię.
A utrzymujesz z tą resztą rodziny jakiś kontakt?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 16:33   #38
milagros89
Raczkowanie

Byłam nieraz u nich, rozmawialiśmy i wogóle nawet jak przyjeżdżali do teściowej, teraz nie wiem czy jechać po tym co nagadała
Stary 2014-01-17, 17:13   #39
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Byłam nieraz u nich, rozmawialiśmy i wogóle nawet jak przyjeżdżali do teściowej, teraz nie wiem czy jechać po tym co nagadała
A dlaczego miałabyś nie jechać? Możliwe, że krewni w ogóle jej nie uwierzyli. A jak uwierzyli to będzie okazja, żeby odkręcić to, co powiedziała teściowa.

Samej teściowej Ty i Twój mąż możecie wprost powiedzieć, że ma przestać Was obgadywać i że jak nie przestanie, to zerwiecie z nią całkowicie kontakt. Niestety, nie gwarantuje to, że teściowa zmieni zachowanie. W takiej sytuacji najlepiej faktycznie ją olać i utrzymywać kontakt tylko z tą częścią rodziny, która nie wierzy w jej gadanie.
Stary 2014-01-18, 19:55   #40
milagros89
Raczkowanie

Mąż rozmawiał z szanowną teściową, ale oczywiście wszystkiego się wyparła, więc argumenty żeby z nią porozmawiać raczej nie zadziałają odciąć się od niej nie da rady bo z teściem żyje w dobrych relacjach.

Edytowane przez milagros89
Czas edycji: 2014-01-18 o 19:57
Stary 2014-01-18, 20:18   #41
K1987
Rozeznanie

Cytat:
Mąż rozmawiał z szanowną teściową, ale oczywiście wszystkiego się wyparła, więc argumenty żeby z nią porozmawiać raczej nie zadziałają odciąć się od niej nie da rady bo z teściem żyje w dobrych relacjach.
to może Ty z nią porozmawiaj. I jak zaprzeczy, powiedz, że jak tylko będzie okazja spotkać się we trójkę z osobą X, która przekazała newsy od teściowej, skonfrontujecie i wyjdzie kto kłamie. Albo się teściowa przyzna i będzie okazja sobie parę szczerych słów powiedzieć, albo faktycznie trzeba będzie taką konfrontację zrobić i przy okazji rodzina przejrzy na oczy z kim ma do czynienia.
K1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 16:42   #42
201607040940
Konto usunięte

Myślę że rodzina świetnie wie jaka jest Twoja teściowa tylko nie chce im się reagować, to ich nie dotyczy. Sprawę możezałatwić tylko Twój mąż a jemu nie chce się konfrontować z matką. Musiacie ustalić wspólny front - ignorować teściową i rozmawiać tylko z teściem. I to oboje a nie tylko Ty.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 17:44   #43
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A nie możesz się spotykać z samym teściem? Bez jej obecności? Albo ewentualnie próbować sprawę załatwiać z teściem?
A rodzinę odwiedzaj jak gdyby nigdy nic, nie przejmuj się tym, co teściowa gada. Z tego, co mówisz, to rodzina najprawdopodobniej wie, jaka jest teściowa i nie wierzy jej w to, co mówi.
Stary 2014-01-19, 18:51   #44
domiii91
Raczkowanie

Miałam hmm mam taki sam problem z moją, ale my z Tż ograniczyliśmy kontakt do minimum z teściową, a jak coś komuś i tak nagada to się tym w ogole nie przejmujemy Z mojego doświadczenia rozmowa nie pomaga, bo niby się ustala i jest wszystko ok, a potem się dowiadujemy, że nas obgadała a z siebie robi ofiarę.
Moja rada : ograniczyć kontakt i nie przejmować się tym co teściowa gada.
domiii91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-15, 22:37   #45
Ania__90
Przyczajenie

Witam,
Mam problem z teściową.
Jest taka wredna że aż mi słów brakuje.
Zaczne od tego ze mieszkamy razem. Jedna kuchnia, dwie lazienki, my na górze oni na dole. Mamy córeczke. Mąż pracuje ja wychowuje dziecko. Usłyszałam od niej że marnuje mojego meża cieżko zarobione pieniadze bo nic nie robie ! (ona 30 lat na utrzymaniu meża, ja w tym momencie mam 12 lat pracy ona ma przepracowane 2 miesiece). Dzieckiem nie zajmuje sie wcale. Bywa że i dwa trzy tygodnie dziecka nawet na reku nie ma. Ludziom na wsi i w rodzinie opowiada że cały czas z dzieckiem siedzi a my całym światem jeździmy. Tylko prawda taka że od urodznia dziecka nigdzie nie wyszliśmy tylko we dwójke. Nawet na pizze zabieramy mała ze soba. Problem jest z gotowaniem. Gotujemy co drugi dzień dla wszystkich. Ja gotuje drugie dania ona tylko zupy. I to najlepiej z torebki byle szybciej i taniej. Jak gotowałam dla wszystkich + obiad dla nas to była wielka awantura. Mamy dziecko które nie chce żeby jadło zupy w proszku wiec jak jej gotuje to i mąż skorzysta bo kuchnia mamusi jakoś mu nie służy. To jest problem. Jak ja ugotuje coś co młodszemu bratu M nie pasuje to już jest źle bo jaśnie Pan tego nie bedzie jadl.

Chcielismy mieszkac tu jeszcze 2-3 lata żeby postawic swoj dom ale ja mam tego dosc. Mam juz ogromna nerwice. Poradźcie co robic
Ania__90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-15, 22:49   #46
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ania__90 Pokaż wiadomość
Witam,
Mam problem z teściową.
Jest taka wredna że aż mi słów brakuje.
Zaczne od tego ze mieszkamy razem. Jedna kuchnia, dwie lazienki, my na górze oni na dole. Mamy córeczke. Mąż pracuje ja wychowuje dziecko. Usłyszałam od niej że marnuje mojego meża cieżko zarobione pieniadze bo nic nie robie ! (ona 30 lat na utrzymaniu meża, ja w tym momencie mam 12 lat pracy ona ma przepracowane 2 miesiece). Dzieckiem nie zajmuje sie wcale. Bywa że i dwa trzy tygodnie dziecka nawet na reku nie ma. Ludziom na wsi i w rodzinie opowiada że cały czas z dzieckiem siedzi a my całym światem jeździmy. Tylko prawda taka że od urodznia dziecka nigdzie nie wyszliśmy tylko we dwójke. Nawet na pizze zabieramy mała ze soba. Problem jest z gotowaniem. Gotujemy co drugi dzień dla wszystkich. Ja gotuje drugie dania ona tylko zupy. I to najlepiej z torebki byle szybciej i taniej. Jak gotowałam dla wszystkich + obiad dla nas to była wielka awantura. Mamy dziecko które nie chce żeby jadło zupy w proszku wiec jak jej gotuje to i mąż skorzysta bo kuchnia mamusi jakoś mu nie służy. To jest problem. Jak ja ugotuje coś co młodszemu bratu M nie pasuje to już jest źle bo jaśnie Pan tego nie bedzie jadl.

Chcielismy mieszkac tu jeszcze 2-3 lata żeby postawic swoj dom ale ja mam tego dosc. Mam juz ogromna nerwice. Poradźcie co robic
W sumie to między słowami sobie odpowiedziałaś: wyprowadzić się. I to jak najszybciej, skoro nabawiłaś się z przez tą sytuację nerwicy. Dom nie jest tego wart. Możecie jakiś czas pomieszkać w kamienicy, czy bloku.
Stary 2016-07-16, 00:53   #47
Istielig
Rozeznanie

I kolejna nieszczesliwa wizazanka mieszkajaca u wrednej tesciowej na pieterku, a w tle mityczny domek. Ile mozna..
Jeszcze tylko brakuje meza maminsynka.
Istielig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-16, 01:01   #48
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Istielig Pokaż wiadomość
I kolejna nieszczesliwa wizazanka mieszkajaca u wrednej tesciowej na pieterku, a w tle mityczny domek. Ile mozna..
Jeszcze tylko brakuje meza maminsynka.
I w mitycznym domku będzie potem leczyć nerwicę. Cóż, każdy ma jakieś priorytety.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości