![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem zazdrosna i nie daję sobie z tym rady
Cytat:
O ile zwykle nie uważam tego za najlepszą, a jedynie za najprostszą opcję - rozstańcie się bo najzwyczajniej w świecie za bardzo się różnicie. Każde ma skrajnie inne podejście, nie ważne czy jest ono dobre czy złe - po prostu jest inne. Można pewne elementy dopasować, dotrzeć - ale ty chcesz go zmienić, chcesz by był inną osobą - więc może zamiast tego lepiej znaleźć inną osobę, która nie musi dla ciebie przechodzić diametralnej transformacji charakteru?. Zwłaszcza że chodzi i o teraźniejszość i o przeszłość które wyraźnie cię bolą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
we wczesniejszych komentarzach pisalam, ze on stal na lozku a one nagle tez na nie wskoczyly, a pozniej na niego, on je objal a one zaczely po nim 'skakac'.. Widok niemily..
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Myslalam o zerwaniu, dosc czesto, ale z drugiej strony tak sie dla mnie zmienil, zrezygnowal z kilku rzeczy, ze nei wiem czy to b y bylo fair wobec niego, tymbardziej ze juz nie robi takich akcji.. Nie wiem jedynie jak sie pozbyc tej zazzdrosci , bo jego zapewnienia i przeprosiny nic mi nie daja w tym temacie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
sissy that walk
|
Jaki czas temu była ta pamiętna impreza (przepraszam, jeśli przeoczyłam)?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
hmm to bylo jakos na poczatku naszego zwiazku, czyli ok 10 miesiecy. I tak, uprzedze Wasze pytanie, od tamtej pory mam o to pretensje.. To zalezy w sumie od mojego nastroju, ktory zreszta ostatnio bardzo sie zepsul.. Gdy mam 'dobry' dzien jest wszystko ok , ale dawno nie mialam takiego dnia..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
sissy that walk
|
Jeśli facet się zmienił i od tamtej pory nie zachował się źle, to według mnie najwyższy czas podjąć decyzję - albo odpuszczasz na dobre i tłuczesz sobie do głowy, że to dawno i nieprawda i że nie masz już o co być zazdrosna, albo się rozstajecie. Z tym, że tu problem nie polega tylko na tym, że na imprezie coś tam się zdarzyło - Ty kompletnie, totalnie nie jesteś w stanie zaakceptować jego przeszłości. Nie ma w tym NIC złego, ale trzeba być wtedy szczerym wobec siebie i drugiej osoby, i odpuścić sobie taki związek. Skoro to trwa tyle czasu to wydaje mi się, że nigdy nie zaakceptujesz tego co robił zanim byliście razem, i będziesz się męczyć coraz bardziej będąc z nim.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
po drugiej stronie szafy
|
Piszemy cały czas o jednej sytuacji, a ja jestem ciekawa tego cytatu:
Cytat:
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() najpierw pisałaś, że zaczęli cudować i wyglądało jakby się bzykali, czyli co, byli w takiej pozycji? http://fc07.deviantart.net/fs10/i/20...y_SMeadows.jpg czy jednak on stał, a one obok czy jak? ![]() no kurde, nie chcę być czepliwa, ale skakać na łóżku z kimś, to i ja skaczę i nie ma w tym żadnych podtekstów ![]() Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2014-01-17 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
po drugiej stronie szafy
|
Grin, mnie się to kojarzy z pozycją w stylu facet stoi, a Ty na niego wskakujesz, on cię przytrzymuje, obejmujesz go w pasie nogami i poruszasz się góra-dół.
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() no chyba, że się wymieniali, raz jedna, raz druga, wybaczcie niską powagę tego postu, ale nadal nie potrafię sobie wyobrazić co oni właściwie robili na tym łóżku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
po drugiej stronie szafy
|
Grin, dopytujesz o kwestie techniczne, jakbyś chciała spróbować
![]()
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
dopytuję o kwestie techniczne, bo może się okazać, że już próbowałam
![]() a tak serio, to dopytuję, bo `skakanie` na łóżku nie brzmi dla mnie jak coś, za co można tak totalnie stracić zaufanie i od prawie roku go nie odzyskać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorka napisała w pierwszym poście tak:
"WSKOCZYLY na niego jedna po drugiej i zaczely skakac na nim, cudowac, co wygladalo jakby sie b.ykali.." - wnioskuję, że to nie było radosne skakanie obok siebie w celu sprawdzenia czy sprężyny wytrzymają ![]()
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Z jednej strony go kocham, z drugiej neicierpie i za przeszlosc i za ta moja zazdrosc ktora wywoluje bedac milym dla wszystkich dziewczyn, pomocnym i w ogole.. najgorsze ze ze soba mieszkamy, moze i spedzanie razem czasu (oprocz weekendow) powoduje ze sie soba bardziej meczymy..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Btw, kiedy pisząc na temat mieszkania z chłopakiem używasz w jednym zdaniu słów takich jak "najgorsze" i "męczymy", to czas jednak wywiesić białą flagę i na powrót zamieszkać oddzielnie. Najwyraźniej za szybko Wam to poszlo. Nie wyobrażam sobie, żeby mieszkanie z partnerem w dobrym związku było taką męką.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy się dowiedzieć, czy coś nas w życiu ominęło i nadrobić czym prędzej skoro to takie atrakcyjne ![]() Ach, i kolejny raz wnioskuję, że nie dla każdego alkohol jest wskazany. Myślę, że gdyby nie nadmierne % to facet nie zachowywałby się idiotycznie, te panny także. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
no alkohol udeza do glowy i to bardzo co niektorym.. jedna z tych kolezanek ktore skakaly po moim, hmm, odnioslam wrazenie ze chciala sie ze mna przylizac..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
po drugiej stronie szafy
|
No pliz, nie znasz określeń "lizać się z kimś", "przelizać się z kimś"?
![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
po drugiej stronie szafy
|
Przelizać, przylizać, kwestia literówki albo regionu
![]() ![]()
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
po drugiej stronie szafy
|
Omg :d
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
nie nie, chodzilo tylko o calowanie (TYLKO
![]() ---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- ja na jego miejscu juz dawno kopnelabym taka dziewczyne w dupe za te wszystkie klotnie.. ale on mowi ze za bardzo mnie kocha, i ze nei potrafi sie dlugo na mnie gniewac. a mi po prostu nie przechodzi, czasem mam mysli ze nienawidze go za to jego 'bycie latwym' kiedys.. i to przymilanie sie do dziewczyn.. kiedys tez inna moja kolezanka prawila jemu przy mnie komplementy, puszczala oczka - on sie tylko usmiechnal.. moze przesadzam moze nie, ale mnie to mega wyprowadzilo z rownowagi.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś w stanie wyjaśnić dlaczego jesteś z kimś z kim nie chcesz być, kogo czasem nienawidzisz, kogo przeszłość ci przeszkadza, kogo nie akceptujesz i nigdy nie będziesz akceptować, bo masz podejście do życia wykluczające taki charakter jak jego? Po co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
po prostu go kocham. zawsze mnieto troche odpychalo, ta jego przeszlosc, z jednej strony jestem w stanie go zrozumiec, czemu sie tak zachowywal (napisalam gdzies tam wyzej, ze nie szanowal koobiet pod wzgledem sexu, bo jego byle go zdradzaly) ale z drugiej mnie to odpycha. Kiedys nie bylam taka czepialska, wszczynajaca klotnie, i nie jestem w stanie odpowiedziec, czy to wina jego czy moich hormonow.. Moze to nieistotne ale: mam takie dni, pewnosci siebie, kiedy po prostu mam dobry humor - i sie po prostu z nim dobrze bawie, nic mi nie przeszkadza, o niczym zlym nie mysle. Ale tak jak mowilam wczesniej, ostatnio takie dni rzadko przychodza.. Wyzywam sie za wszystkie moje problemy nawet na rodzicach, nei chce mi sie gadac z ludzmi, po prostu mnie oni mecza, a kiedys bylam taka rozrywkowa dziewczyna.. Wiec moze problem lezy w mojej psychice. Myslalam o wizycie u psychologa, wygadaniu sie jemu ze wszystkiego ale oczywiscie mi sie dupy nie chce ruszyc..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Człowiek który kocha drugą osobę nie chce żeby była całkiem inna niż jest. Nie chce jej zmieniać, akceptuje ją i pracuje nad SOBĄ. On zmienił zachowanie, część znajomch, stara się, próbuje... a tobie nie chce się ruszyć dupy - cytując twoje własne słowa - i wściekasz się na niego że jest kim jest ![]() Ciekawie tę miłość okazujesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
On po prostu chciał sobie poruchać i chyba nie czuł się z tym tak całkowicie ok, więc wymyślił sobie wymówkę: "ja będę uprawiał seks z kim popadnie, bo świat jest i tak zły, a kobiety takie zepsute". Ale mi wymówka. Poza tym nie umniejszaj swoich uczuć. No i co z tego, że był wolny i mógł: "robić, co chciał"? Jak ciebie to wścieka, że miał taką przeszłość, to masz prawo się wściekać i tyle. Nie musisz się dopasowywać do aktualnych poglądów świata, czy kogośtam. Przyznaj się szczerze do swoich uczuć i idź za tym. Edytowane przez VanOlg Czas edycji: 2014-01-19 o 01:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.