![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wilk z Wall Street
byłam jakiś czas temu na Wilku.. oczywiście Leonardo gra świetnie, już dawno z resztą powinien dostać Oscara (chociażby za "Co gryzie.."). Film też był świetny, przyłożyli się do niego, chociaż... aż trochę za bardzo (patrząc po długości)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Świetna gra DiCaprio, nie zawiódł jak zwykle. Mnie się film podobał, chociaż momentami się ciągnął; wycięłabym kilka scen. Zabawny i luźny, ale jednocześnie zawierający pewne przesłanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
A mnie się film bardzo podobał
![]() ![]() A jeśli chodzi o wspomniane przez niektórych dłużenie się i skracanie filmów, to ja mogłabym to śmiało powiedzieć np. o wielce wychwalanym "Les Miserables" (na którym dosłownie zasypiałam), natomiast "Wilk z Wall Street" jest wg mnie genialny, absolutnie nic bym nie odjęła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Cytat:
![]() Które konkretnie sceny być wycięła?
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie dla mnie 3 godziny to za dużo... ale dobrze się bawiłam. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
jakiegoś takiego morału z pierwszego zdarzenia to tam chyba nie było. No bo w sumie jemu i tak wszystko uchodziło na sucho.. ostatnia scena powiedziała to dobitnie. Myślę, że tutaj chodziło tylko o opowiedzenie życia tej postaci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogl miec wszytsko i ciagle chcial wiecej. Nie umial sobie powiedziec dosc. Jesli w momencie kiedy rozmawial z ojcem zdecydowalby sie go posluchac zeby teraz nie zarabiac wiecej pieniedzy (bo juz mu ich wystarczy) ale madrze nimi zarzadzac jego zycie, byc moze, potoczyloby sie calkiem inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Hmm, ja też zazwyczaj wybieram krótsze filmy, ale ten ani trochę mi się nie dłużył. Chociaż np. taki "Titanic" też trwa 3 godziny i też nigdy się na nim nie nudzę ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
dla mnie to była jedyna fajna scena
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Było dużo fajnych scen
![]() Możliwe SPOJLERY 1. DiCaprio i McConaughey na początku ![]() 2. To jak Jordan uczył jak postępować z klientami przez telefon. 3. Kłótnie z Naomi i to jak ją załatwił kamerką w pokoju dziecka. 4. Rozmowy z dyrektorem banku w Szwajcarii 5. Przewożenie kasy do Szwajcarii 6. Wątek z ciotką Naomi, reakcja Jordana na to, że umarła, och jak mu było przykro, biedne konto w banku ![]() 7. Cała wyprawa statkiem do Szwajcarii ![]() 8. To jak dowiaduje się o podsłuchu i stare tabletki zaczynają działać, a w domku koleżka dzwoni do Szwajcara ![]() 9. Moment, gdy okazuje się, że dojechał do domu nie tak całkiem bez jednej ryski ![]() 10. To jak wpadł przez inne interesy Szwajcara 11. To jak nie chciał wsypać kolegi i napisał tą żółtą kartkę z ostrzeżeniem, a ten go wsypał. Podobał mi się też moment, gdy Jordan zwracając się wprost do kamery zaczyna tłumaczyć jakieś zawiłe operacje , przekręty, ale w końcu i tak stwierdza, że bez sensu, i tak nie zrozumiemy, sęk w tym, że to absolutnie nielegalne ![]() Fajne też było to, że pojawiły się gorszące sceny, które w standardowym filmie kinowym byłyby nie do pomyślenia, np. Leo ze świeczką w tyłku jako uległy z partnerką, która go nie słucha i polewa woskiem i takie tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Śmiesznych scen w tym filmie było multum, dawno nie widziałam tak dobrej komedii
![]()
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
czy tylko ja uważam, że tego fimu absolutnie nie można nazwać komedią ??
dla mnie forma przedstawienia historii i w ogóle samej narracji to były czysty sarkazm autorów - owszem komiczny - ale na pewno nie nazwałabym tego komedią, taką "czystą" apropo przesłania itd. - ot holywodzka produkcja także cudów nie ma co szukać ale.. no ok - sceny bawiły przez formę przekazu ale tak naprawdę co na boga jest śmiesznego w staczającym się moralnie człowieku, który zaczynał jako ambitny, uczciwy i kochający student żeby parę lat później i dużo zer na końcie więcej zostać narkomanem bijącym po twarzy kobietę, którą pokochał i z którą miał dziecko sceny śmieszyły - fakt - ale przy ogólnym wydźwięku sytuacji raczej w sposób tragikomiczny niż humorystyczny w filmie super ale jakby przenieść te sytuacje na realny, prawdziwy grunt (a one są w pewnej mierze prawdzię z uwagi na rzeczywisty wymiar tej historii) to przestaje być komedia.... dla mnie autor zagrał właśnie elementem komediowym żeby jeszcze bardziej odrealnić te, poniekąd w sporej mierze, realne wydarzenia
![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
No dobrze, jest pokazane staczanie się moralne człowieka, ale film ogólnie jest bardzo śmieszny, dlaczego by nie nazywać go więc komedią?
![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Mnie w ogóle nie bawił, ale mnie raczej nie śmieszy obserwowanie patologicznych zachowań
![]() ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
No ale te sytuacje jednak były pokazane w zabawny sposób, i naprawdę większość ludzi takie sceny bawią, więc film JEST komedią. A jeśli nie komedia, to jaki gatunek Ty byś tutaj dobrała?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() Dlatego nie rozumiem, jak można twierdzić, że to nie jest komedia - bez sensu ![]()
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
No dobra - czarna komedia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez shilla Czas edycji: 2014-02-02 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Mój ulubiony film z DiCaprio to chyba "Wyspa tajemnic" - i film genialny, i rola świetna (ogólnie cała gra aktorska w tym filmie jest bardzo dobra).
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak wyszłam po Wyspie z kina, nie mogłam przestać myśleć o tym filmie przez resztę wieczoru. Jedno z tych zakończeń, które nie daje spokoju, w końcu do tej pory nie wiem co było prawdziwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle: obstawiasz, że on był chory i już od dłuższego czasu był pacjentem tego szpitala? Bo to mi się w sumie wydaje najbardziej prawdopodobne, ale z drugiej strony, czemu na początku było pokazane, jak płynęli tym statkiem, no i czy lekarz aż tak poświęcałby się dla dobra pacjentów (którzy już pewnie i tak nigdy nie wyjdą za mury szpitala), że udawałby jego podwładnego? ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Ja właśnie nie miałam okazji, a nie lubię tak po filmie 'doczytywać' ![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do statku, on jakoś na początku wyłania się z mgły, więc tak na prawdę nie wiemy skąd płynie itd. odurzyli go czymś, umieścili na promie, wcześniej poddali psychoterapii, w której wmówili mu Boston, tego partnera, śledztwo itd? To trochę nie bardzo... Co do spotkania z lekarką, to tam już miał omamy typu: ten zapalony papieros i ciało leżące u stóp klifu, później charakterystyczne myszy ( a mówi się, że wariaci widzą białe myszki ![]() ![]() Zastanawia mnie tylko dlaczego był taki groźny? To, że miał w kółko tą samą fazę pt. Jestem agentem, musimy uciekać z tej wyspy, albo, że kogoś czasem zlał, to jeszcze nie powód, żeby go likwidować ostatecznie, nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.