"Wychowana" młodzież, czyli kultura na FB i w życiu pewnie też :/ - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-21, 08:57   #31
Oliskova
Raczkowanie

Dot.: "Wychowana" młodzież, czyli kultura na FB i w życiu pewnie też :/

Jakby napisała:

Szanowna Pani,

Żądam natychmiastowego usunięcia materiału multimedialnego zamieszczonego przez Panią dnia xx.xx.xx, bezprawnie upubliczniającego moj wizerunek. W przeciwnym razie spotkamy się w sądzie.

Z poważaniem,
XXX xxx

To by było bardziej kulturalne?

Ona tylko wyrazila swoje życzenie. Chcialaby. Niektorzy wiadomości na Facebooku traktuja jak czat, nie jak e-mail, czy list, stad tez brak odpowiedniej formy. Ona nawet nie zwróciła się do Pani na "ty", tylko bezosobowo wyrazila swoje życzenie...

Najnowszy post:

Moje makijaże ---> Oliskova Make up
Oliskova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 09:04   #32
Catjusza
BAN stały

Weź autorko zacznij cokolwiek wystawiać na allegro. To cię dopiero chamówa zaleje z każdej strony

'Wezne za pięć dych już z przesyłkom', 'czego tak drogo, piegieło cie?', 'zadzwoń do mnie, to się dogadamy'.

'dzień dobry' byś chciała ? 'dziękuję' ? Zapomnij A mało kiedy przy nicku widnieje znaczek, że to konto juniora.
Catjusza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 09:32   #33
bentkuff
Zadomowienie

Nie pamiętam gdzie coś takiego przeczytałam, ale jeżeli na danym zdjęciu jest przynajmniej 5 osób to można to rozpowszechniać bez pytania osób widocznych na zdjęciu o zgodę. Jak jest z filmikami? Jeżeli ktoś nagrywa imprezę i w każdym kadrze jest kilka- kilkanaście osób?

Cytat:
2. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku:
1) osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych;
2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza.
No własnie co z tą publiczna imprezą? Szkolna impreza pd to podciąga? Albo np. Sylwester na głownym rynku?

Edytowane przez bentkuff
Czas edycji: 2014-01-21 o 09:36
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 09:45   #34
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
Nie pamiętam gdzie coś takiego przeczytałam, ale jeżeli na danym zdjęciu jest przynajmniej 5 osób to można to rozpowszechniać bez pytania osób widocznych na zdjęciu o zgodę. Jak jest z filmikami? Jeżeli ktoś nagrywa imprezę i w każdym kadrze jest kilka- kilkanaście osób?

No własnie co z tą publiczna imprezą? Szkolna impreza pd to podciąga? Albo np. Sylwester na głownym rynku?
Ja nagrywając w przedszkolu występy za każdym razem zbieram podpisy bo 2 lata temu mamusia 1 z dzieci złożyła pozew do sądu, że na nagraniu gdzie dzieci tańczą i śpiewają widać jej dziecko. Filmik ok 17 minut, dziecko widać było ok 3-4 sekundy ale sąd przyznał jej rację.

Co do samego sedna...po kiego udostępnianie na fb?! Można to było rozesłać pocztą a nie upubliczniać. Zgadzam się z dziewczyną która napisała, żeby zlikwidować filmik.

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 10:15   #35
Kalini
Zakorzenienie

Szanowna Pani,
gdy przeczytałam tytuł wątku, spodziewałam się wyzwisk, dręczenia i tym podobne. Jednak tym co przeczytałam jestem szczerze zaskoczona. Ja widzę to brak kultury, ale z pani strony. Na prośbę osoby, która prosi o usunięcie filmiku na którym ta osoba jest, powinna zrobić to Pani bez żadnego narzekania i oburzania się. Nie ma Pani prawa publikować niczyjego wizerunku, a dziewczynę mogły spotkać z tego powodu jakieś nieprzyjemność, stąd jej frustracja.
Odniosę się także formy grzecznościowej, której wobec Pani nie użyto. Sądzę, że rzadko korzysta Pani z internetu, tutaj normalne jest zwracanie się do siebie ma "ty". Nikt nie zawraca sobie głowy zastanawiam się ile kto ma lat, ani czy mógłby być czyjąś matką. Uważam jak wszyscy tę sytuację za normalną i że oficjalne zwroty w internecie byłyby kuriozalne, tak jak widać w tym poście. Wolę się na wszelki wypadek zwracać na do Pani oficjalnie, bo mogłaby być Pani moją ciotką, więc się pewnie Pani należy . Ja jednak nie widzę nic złego w luźnym podejście do drugiej osoby, i w internecie, i w życiu realnym. Sama zwracam się na "ty" do osób, które oceniam na takie w moim wielu, bądź niewiele starsze.

Z wyrazami szacunku,
Kalini.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 10:21   #36
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

nie wprowadzajcie w błąd

w Twoim linku chodzi o filmik tylko z jakimś jednym chłopakiem, za to autorka wątku zrobiła filmik w miejscu publicznym na imprezie publicznej, więc o ile nie filmowała tylko jednej osoby, to bez problemu może taki filmik wrzucić do internetu, bo nie ma mowy o żadnym wykorzystaniu wizerunku

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość

dokładnie tak jest jak piszesz
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 10:39   #37
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzycielka_na_zawsze Pokaż wiadomość
(...)
W pewnym momencie dostaję wiadomość od dziewczynki lat 15, która na upartego mogłaby być moją córką i której nie znam. Cytuję: "Chciała bym aby ten filmik z choinki zniknął". Żadnego przywitania, żadnej prośby tylko żądanie postawione jak koleżance. WTF? Nie wiem, czy była na tym filmiku, możliwe, podobnie jak kilkadziesiąt innych osób, ale w końcu to wydarzenie publiczne i chyba każdy ma prawo je zarejestrować i dzielić się z innymi.Miałam chęć odpisać coś złośliwego, ale ja kobieta po 30-tce w takie głupoty się nie bawię. Zignorowałam i w ogóle nie za bardzo się przejęłam. Zastanawiam się tylko, co jest z tą dzisiejszą młodzieżą? Żadnego szacunku, żadnej kultury! Ja bym się wstydziła tak napisać do kogoś obcego w taki sposób.
Odnoszę wrażenie, że teraz dzieciaki nie mają wcale szacunku do dorosłych.
A Wy jak sądzicie? Mieliście jakieś przykre sytuacje z "kulturalną" młodzieżą?
Jejku odpisać coś złośliwego? Na co? Nikt Cie nie obraził, nie wyzwał, nie użył żadnego niecenzurowanego słowa... no chyba nie za to, że dziewczyna nie zaczęła swojej wiadomości od "Proszę Pani" . Troszkę dystansu. Z drugiej strony dziewczyna miała prawo zainterweniować. Ja nawet jak byłam z mężem na warsztatach dla przyszłych rodziców, gdzie miał się pojawić fotograf i pstrykać zdjęcia ze szkolenia musiałam z mężem podpisać zgodę na upublicznienie naszego wizerunku, gdybyśmy przypadkowo znaleźli się na fotach.
Stary 2014-01-21, 10:40   #38
201708160922
Konto usunięte

A ja bym chetnie przeczytala jakis przepis to regulujacy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 10:58   #39
Oliskova
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
A ja bym chetnie przeczytala jakis przepis to regulujacy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ustawa z dnia 4 lutego 1994r. O prawie autorskim i prawach pokrewnych. Rozdzial 10

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServl...WDU19940240083

Ktoś już tu cytowal odpowiedni fragment.

Moim zdaniem nie zostało naruszone prawo do wizerunku, bo z tego co autorka pisze, dziewczynka była jako szczegol całości, w tym wypadku imprezy szkolnej. Ale jak ktoś wyżej napisal, sad to może różnie zinterpretować.

Poza tym, skoro już tak walczymy o kulturę, to skoro ktoś poprosił o usunięcie filmiku z jego udziałem, kulturalna osoba by się do tej prosby przychylila, nie ważne czy pozostawiając filmik łamie prawo czy nie.

Najnowszy post:

Stary 2014-01-21, 11:06   #40
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez marzycielka_na_zawsze Pokaż wiadomość
w tym problem, ze nie wiem, czy ta osoba na tym filmiku się znajduje, bo nie raczyła mi tego objaśnić...
poza tym pozostałe osoby cieszą się z takiej pamiątki i same prosiły mnie o udostępnienie im tego w jakiś sposób, a ten jest najszybszy i najwygodniejszy
Wiele pojawia się filmów z różnorakich imprez i jakoś nikt nie robi awantury z powodu paro sekundowego śmignięcia przed obiektywem :P w gazetach, czy na stronkach szkół też znajdziecie fotki, na których są ludzie nie pytani o zgodę na publikację
Trzeba było chętnym na maila wysłać. Jeśli ktoś nie wyraża zgody na publikację wizerunktu to nie masz prawa tego publicznie udostępniać. Bardzo lubiłam jeden klub w moim mieście, ale przestałam tam chodzić od kiedy pojawił się wielmożny fotograf uczestniczący w każdej sobotniej imprezie i potem na ich fb co sobotę pojawia się ponad 100 zdjęć i nie patrzą czy ktoś wyszedł ok, czy zdjęcie z zaskoczenia z paskudną miną, wstawiają jak leci Ja sobie nie życzę publikacji wizerunku, tym bardziej że mają kilka tys fanów na tej stronie i każdy może oglądać poza tym nienawidzę zdjęć z zaskoczenia i imprezy przestały być miłym spędzaniem czasu, tylko pilnowaniem czy foto przypadkiem z zaskoczenia zdjęcia nie robi a potem je udostępni.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 11:13   #41
paula78
Zakorzenienie

Jako matka nie podba mi się i niechętnie zgadzam sie na wrzucanie zdjęć czy filmów z udziałem mojego dziecka. Zresztą są na to paragrafy, film czy zdjecia można przesłać na maila, a nie upubliczniać na FB.

Pierwsze słysze aby internet zwalaniał z kultury osobistej i szacunku. Zarówno autorka jak i dziewczyna zachowały się na takim samym poziomie.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 11:13   #42
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja nawet jak byłam z mężem na warsztatach dla przyszłych rodziców, gdzie miał się pojawić fotograf i pstrykać zdjęcia ze szkolenia musiałam z mężem podpisać zgodę na upublicznienie naszego wizerunku, gdybyśmy przypadkowo znaleźli się na fotach.
Jak byłam na kursie makijażu to też musiałam taką zgodę podpisać. Kto nie podpisał dostawał na maila a zdjęć z nim nie publikowano
Stary 2014-01-21, 11:29   #43
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Jeśli to jest impreza publiczna i nie filmuje się tylko jednej osoby to nie potrzeba zgody. Inaczej jest z fotkami jeśli jest na niej tylko ta jedna osoba to bez zgody nie można ich upubliczniać.

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 11:43   #44
Oliskova
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Trzeba było chętnym na maila wysłać. Jeśli ktoś nie wyraża zgody na publikację wizerunktu to nie masz prawa tego publicznie udostępniać. Bardzo lubiłam jeden klub w moim mieście, ale przestałam tam chodzić od kiedy pojawił się wielmożny fotograf uczestniczący w każdej sobotniej imprezie i potem na ich fb co sobotę pojawia się ponad 100 zdjęć i nie patrzą czy ktoś wyszedł ok, czy zdjęcie z zaskoczenia z paskudną miną, wstawiają jak leci Ja sobie nie życzę publikacji wizerunku, tym bardziej że mają kilka tys fanów na tej stronie i każdy może oglądać poza tym nienawidzę zdjęć z zaskoczenia i imprezy przestały być miłym spędzaniem czasu, tylko pilnowaniem czy foto przypadkiem z zaskoczenia zdjęcia nie robi a potem je udostępni.
U mnie tez jest taki klub, do tego robią konkursy typu "oznacz znajomego na zdjęciu a dostaniesz 50zl do wydania w barze". I potem oznaczają mnie ludzie którzy na ulicy nawet mi "czesc" nie mówią i piją sobie za to gratisowe drinki...

Najnowszy post:

Stary 2014-01-21, 11:46   #45
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliskova Pokaż wiadomość
U mnie tez jest taki klub, do tego robią konkursy typu "oznacz znajomego na zdjęciu a dostaniesz 50zl do wydania w barze". I potem oznaczają mnie ludzie którzy na ulicy nawet mi "czesc" nie mówią i piją sobie za to gratisowe drinki...
Człowiek potem chce być anonimowy, ale się nie da jak się tacy "przyjaciele" znajdują.

Ja się denerwuję, kiedy na FB znajduję zdjęcia na których jestem w publicznych albumach u znajomych...
Stary 2014-01-21, 12:15   #46
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Przesadzasz. A kulturalna osoba by usunęła filmik na czyjąś prośbę. Zainteresowanym mogłaś wysłać na maila, zamiast wrzucać publicznie na fb.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 12:31   #47
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Przesadzasz. A kulturalna osoba by usunęła filmik na czyjąś prośbę. Zainteresowanym mogłaś wysłać na maila, zamiast wrzucać publicznie na fb.
Można też wrzucić na fb ale ustawić odbiorców, przykładowo kilka zainteresowanych osób. Nikt inny tego nie zobaczy.
Stary 2014-01-21, 12:42   #48
Oliskova
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Człowiek potem chce być anonimowy, ale się nie da jak się tacy "przyjaciele" znajdują.

Ja się denerwuję, kiedy na FB znajduję zdjęcia na których jestem w publicznych albumach u znajomych...
To nawet nie chodzi o to, że chce być anonimowa, bo sie przed nikim nie ukrywam. Podejrzewam ze jakby tego typu promocja działała na zasadzie "Oznacz SIĘ na zdjeciu", to pewnie bym to od czasu do czasu zrobila. Ale dlaczego ktoś kogo praktycznie nie znam oznacza zdjęcie na ktorym być może nie życzę sobie być oznaczona imieniem i nazwiskiem, a za to dostaje jeszcze kase do wydania na drinki?

Ja za swoje drinki musze płacić, a ktoś obcy ma za darmo bo zna moje nazwisko.

Najnowszy post:

Stary 2014-01-21, 13:15   #49
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Nie rozumiem tego fenomenu wrzucania wszystkiego na fb I jeszcze zakładać o tym wątek na forum, myśląc, że uzyska się tu poparcie Zgadzam się z lexie, że zainteresowanym mogłaś wysłać mailem, a nie od razu wrzucać na portal społecznościowy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 13:21   #50
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
To nawet nie chodzi o to, że chce być anonimowa, bo sie przed nikim nie ukrywam. Podejrzewam ze jakby tego typu promocja działała na zasadzie "Oznacz SIĘ na zdjeciu", to pewnie bym to od czasu do czasu zrobila. Ale dlaczego ktoś kogo praktycznie nie znam oznacza zdjęcie na ktorym być może nie życzę sobie być oznaczona imieniem i nazwiskiem, a za to dostaje jeszcze kase do wydania na drinki?

Ja za swoje drinki musze płacić, a ktoś obcy ma za darmo bo zna moje nazwisko.
Możesz zablokować możliwość oznaczania cię na zdjęciach
Stary 2014-01-21, 13:28   #51
Oliskova
Raczkowanie

Cytat:
Możesz zablokować możliwość oznaczania cię na zdjęciach
Wtedy oznaczone zdjęcie nie pojawi się na mojej tablicy (chyba ze wyraze na to zgode), ale w albumie klubu oznaczenie widnieje.

Najnowszy post:

Edytowane przez Oliskova
Czas edycji: 2014-01-21 o 13:32
Stary 2014-01-21, 13:33   #52
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Jestem pewna, ze nie wymaga sie zgody od uczestnika masowej imprezy, a choinka szkolna taka nie jest.

Czy jest na sali prawnik?
Prawnik to jeszcze nie, ale wydaje mi się, że pojęcie "publicznej imprezy" będzie za każdym razem interpretowane przez sąd, bo chyba nie ma katalogu zamkniętego i definicji.
Jednak wydaje mi się, że szkolna impreza raczej nie łapie się pod imprezę publiczną, nie każdy może tam wejść, można zidentyfikować osoby na niej się znajdujące - chociażby po liście dzieci w klasie i ich rodzicach.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 13:35   #53
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Wtedy oznaczone zdjęcie nie pojawi się na mojej tablicy (chyba ze wyraze na to zgode), ale w albumie klubu oznaczenie widnieje.
Nie, nie będzie można w ogóle cię oznaczyć.
Stary 2014-01-21, 13:45   #54
_ema_
Zakorzenienie

Ja może za młoda jestem, żeby zrozumieć narzekania starszej 30letniej nobliwej kobiety. Ale jakbym miała zdjęcia obcych ludzi, czy filmy z ich wizerunkiem, a nie byłyby to osoby mi bliskie czy znajomi, to najnormalniej w świecie nie udostępniałabym ich w Internecie. To jest dopiero chamstwo. Może wiadomość dziewczyny najwyższych lotów nie była, ale reakcja drugiej strony - jeszcze gorsza. I najlepsze?
[parafrazując]
'Olałam, bo nie spodobała mi się wiadomość' oraz 'czego ona chce, inny by się cieszyli, że mają ładne foteczki a ta jeszcze śmie wybrzydzać'.
To jest dla mnie szczyt chamstwa.

Jesli znajomi proszą o udostępnienie zdjęć/nagrań - to można to zrobić w inny sposób, nie prezentując ich całemu światu.
A środowisko gimnazjalne jest okrutne. Wystarczy, że dziewczyna głupio tańczyła, czy bawiła się z dziećmi i może nie mieć życia w szkole. Dlatego ja jej sytuację rozumiem.

Więc podsumowując - jacy 'dorośli', taka 'młodzież'.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 13:45   #55
Oliskova
Raczkowanie

Cytat:
Nie, nie będzie można w ogóle cię oznaczyć.
Niestety, nie widze takiej opcji. Poza tym to tez nie do końca mi się uśmiecha, bo jednak czasem jestem oznaczana np. Na zdjęciach z sesji zdjęciowych przy których pracuje. Z tego nie chce rezygnować, ale wolalabym jednak nie być czyimś narzedziem do zdobywania darmowych drinków.

Najnowszy post:

Stary 2014-01-21, 13:50   #56
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Niestety, nie widze takiej opcji. Poza tym to tez nie do końca mi się uśmiecha, bo jednak czasem jestem oznaczana np. Na zdjęciach z sesji zdjęciowych przy których pracuje. Z tego nie chce rezygnować, ale wolalabym jednak nie być czyimś narzedziem do zdobywania darmowych drinków.
Jeszcze jedno mnie zastanowiło - po co ci w znajomych osoby które słabo znasz i cześć nie mówią
Stary 2014-01-21, 13:51   #57
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Przecież dziewczyna napisała "Chciałabym", a nie "Masz usunąć!!!11!", że nie zwróciła się do Ciebie tytułem Pan/Pani - może nie wiedziała, do kogo należy konto, ile masz lat, czy filmu nie wrzuciło Twoje dziecko?
Zgadzam się, że to, czy choinka szkolna, jest imprezą publiczną, jest sprawą dyskusyjną.

Kurde, dobiegam 30. a raczej jest mi dziwnie, jak dzieciaki czy nastolatki, mówią do mnie "Pani"
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 14:07   #58
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Przecież dziewczyna napisała "Chciałabym", a nie "Masz usunąć!!!11!", że nie zwróciła się do Ciebie tytułem Pan/Pani - może nie wiedziała, do kogo należy konto, ile masz lat, czy filmu nie wrzuciło Twoje dziecko?
Zgadzam się, że to, czy choinka szkolna, jest imprezą publiczną, jest sprawą dyskusyjną.

Kurde, dobiegam 30. a raczej jest mi dziwnie, jak dzieciaki czy nastolatki, mówią do mnie "Pani"
Bo wiesz, pewnie jesteś niedojrzała mentalnie, czy coś. W ramach pocieszenia mam to samo
Stary 2014-01-21, 14:18   #59
Oliskova
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze jedno mnie zastanowiło - po co ci w znajomych osoby które słabo znasz i cześć nie mówią
Mam swoje powody, związane z wykonywanym zawodem, ale to nie wątek o mnie, wiec zachowam je dla siebie. Nie jestem kolekcjonerem znajomych, ale to ze ktoś znalazł się w tym gronie, nie znaczy ze jest moim przyjacielem, ani ze mam ochotę żeby mnie oznaczal gdzie popadnie. Jeśli masz chec, to wytłumacz mi prosze gdzie jest opcja o której mówisz, bo nie mogę jej znaleźć.

Najnowszy post:

Edytowane przez Oliskova
Czas edycji: 2014-01-21 o 14:23 Powód: literowka
Stary 2014-01-21, 14:39   #60
susuanne
Wtajemniczenie

Gdyby ta dziewczyna napisała "Masz to usunąć *****" to może by Pani miała jakiś powód do złości (piszę Pani, choć nigdy tu tego nie robię, ale jestem raptem 3 lata starsza od owej niewychowanej dziewczyny).
Aż mi się słuchać nie chcę na temat tej "niewychowanej młodzieży". Zasada jest taka: starsi szanują młodszych, młodsi szanują starszych. Nie rodzielajmy też młodzieży na chuliganów i "tych normalnych" bo czasami chuligan prędzej pomoże staruszce w tramwaju, niż "kulturalne" dziecko z dobrego domu.
Ja na chamstwo odpowiadam chamstem, na szacunek nawet od młodszego trzeba sobie zasłużyć.
Dziewczyna zachowała się normalnie, nie rozumiem co złego w tym co napisała...
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości