|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne
Cytat:
Ale spokojnie - są lekarze dobrzy, mili i nienawiedzeni w żadną stroną. Najlepiej popytać po koleżankach o namiary na kogoś takiego.
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co ja biorę tabletki od 2 miesięcy (to moje pierwsze - cilest) dostałam od razu receptę na 3 opakowania z tym że od prywatnego ginekologa z innego miasta. Tabletki trafione w 10 - czuję się tak jakbym w ogóle ich nie brała. W niedzielę rozpocznę 3cie, ostatnie opakowanie, a u ginekologa w swojej miejscowości nie mam jeszcze założonej karty (dopiero od niedawna uprawiam sex) a do prywatnego nie chcę już jechać z wiadomych względów. Czy muszę umawiać się na badanie i tłumaczyć że przyjmowałam tabletki przepisane przez innego lekarza, czy tylko pielęgniarka mogłaby mi je wypisać po założeniu karty, jeśli nic się nie dzieje i dobrze się po nich czuję... Troszkę haotyczna ta moja wypowiedź, ale liczę że mi pomożecie
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie musisz isc do lekarza i to on najpierw musi Ci je przepisac, wpisac na karte zeby pozniej pielegniarka mogla Ci wypisywac recepty.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Ja bralam juz w swoim życiu 2 rodzaje tabsow: Diane 35, Yasminelle, Jeanine. Diane 35 przypadly mi najbardziej do gustu i biore jes z przerwami (2 lata Diane, 1 rok zegos innego). Skore i wlosy mam super po nich. Tyc to tyje bo jem i sie nie ruszam (oprocz kilku miesiecy w roku), a nie od tabletek
![]() Ale teraz mnie zastanowilyscie...ja juz sama nie wiem jak to jest... załóżmy że biorę ostatnią tabletkę w środę wieczorem. To kiedy powinnam rozpocząć nowe opakowanie - w następną środę wieczorem czy czwartek? bo ja zawsze kończe w srodę, a zaczynam w czwartek. i tak od 6 lat ![]() help:/
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
robimy 7 dni przerwy i na ÓSMY kolejna tableteczka
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie jesli biore co dzień o stałej porze tabletke 22 to coś sie stanie jesli któregoś dnia wezmę o 21:40??
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
nie.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
jakie 3 godziny? w jej przypadku to 20 minut
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
ja biorę kontracept
wplywa mi tez dobrze na cere Ale np mojej siostrze po nim skora sie pogorszyła
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
no tak ale niech wie na przyszłość :P
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
przestępstwo
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-09-08 o 07:02 |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest zainteresowana bo sprzedaz tabletek jest karalna!
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-09-08 o 07:02 |
|
|
|
|
#46 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeszcze kilka razy w życiu musiałam niestety brać pigułki w ramach terapii i obym już nigdy nie musiała mieć z tym do czynienia. Najlepsza antykoncepcja to chyba spirala jest, ale podobno tylko dla kobiet które rodziły. Nie da sie idealnie dobrać pigułkowej antykoncepcji,można za to idealnie za jej pomocą rozwalić sobie gospodarke hormonalną i zrobić sobie wielkie kuku w postaci np.jakiegoś nowotworka w niezbyt odległej przyszłości.. Lekarze dobrze wiedzą jakie to jest wielkie G....NO ale oficjalnie tego nie mówią, firmy farmaceutyczne płacą i robią na tym kase. Życie jest zbyt krótkie-lepiej sie nim cieszyć jak najdłużej w zdrowiu i szcześciu. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Ja biore tabletki hormonalne juz dobrych parę lat i poziom hormonów w normie, badam sobie raz na jakiś czas. Zero skutków ubocznych, a co do nowotworu to tabletki nawet dodatkowo chornia przed rakiem szyjki macicy. Może nigdy nie trafiłas na dobre tabbletki, mi moje sylvie słuza znakomicie i nie mam zamiaru zmieniac ani na spiralę ani na plastry.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Mam mały problem, kiedyś już zażywałam Cilest ale zrobiłam spora przerwę. Teraz chce wrócić i wczoraj zauważyłam krew (30 dzień cyklu, czyli mówię okres) wzięłam pierwszą pigułkę i włożyłam tampona... I co! Gdy go wyjełam były na nim dwie małe plamki. Nie wiem czy to okres i czy dobrze wzięłam pigułkę. Wiem że to ważne by wziąc ją pierwszego dnia... Okres znikł nie ma go, nie wiem czy odstawić i poczekać aż zacznie sie ten prawdziwy okres czy brać normalnie pigułki. Może to właśnie przez tą pigułkę się "skończył"... Nigdy tak nie miałam a już keidys bralam pigułki
|
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2011-02-15 o 00:39 |
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Mam takie pytanie... ok 4 mcy temu odstawiłam tabletki, teraz jednak chciałabym do nich wrócić (to jednak najwygodniejszy środek anty) ale zastanawiam się czy nie namieszam sobie przez to za bardzo w organiźmie... czy macie z tym jakieś doświadczenie?
Pozdrawiam!
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
ja szczerze mówiąc jestem nadal w trakcie brania i odstawiać nie zamierzam, ale wydaje mi się (po wielu przeczytanych dyskusjach na temat tabletek + ulotka), że wrócić do nich można w każdym momencie kiedy wróci naturalny okres
|
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Hej
mam do sprzedania tabletki antykoncepcyjne Mercilon. Podaje gg 10451837 Warszawa
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Wiesz ja bym Ci nie radziła brać tabletek antykoncepcyjnych.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
zakaz handlu
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-11-10 o 07:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.

mam 18 lat i bylam u ginekologa po tabletki antykoncepcyjne przepisal mi yasminelle(moje pierwsze tabletki) , wlasnie mi sie skoonczyly i musze znowu isc po recepte ale nie chce juz drugi raz tego przechodzic , lekarz zrobil ze mnie pierwsza lepsza , myslalam ze sie ze wstydu spale ... trzymal mnie w gabinecie kolo 45 min ( nie badajac mnie ) tragedia , juz myslalam ze mi tych tabletek nie przepisze ... czy kazdy lekarz tak robi? 
Ale spokojnie - są lekarze dobrzy, mili i nienawiedzeni w żadną stroną. Najlepiej popytać po koleżankach o namiary na kogoś takiego.

mmmrau...