Smutny zwi±zek, nudny zwi±zek i co dalej? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-01-28, 13:43   #31
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 521
Dot.: Smutny zwi±zek, nudny zwi±zek i co dalej?

Cytat:
Napisane przez ayleenkA Poka¿ wiadomo¶æ
Witam drogie wiza¿anki. Postanowi³am napisaæ co nieco na tym forum i mo¿e przy okazji troszkê siê wy¿aliæ, zwa¿aj±c na to ¿e owe forum wype³nione jest kobietami, a nikt tak nie zrozumie baby jak druga baba Widzicie jestem z moim ch³opakiem... o przepraszam narzeczonym juz ponad rok. Dlaczego wci±¿ mylê siê i nazywam go czasami "moim ch³opakiem"? Otó¿ mo¿e dlatego, ¿e zarêczyny do zbyt spektakularnych nie nale¿a³y a i pier¶cionek nie zachwyca Wiecie jak to wygl±da³o? By³am w ³ó¿ku, ledwo wsta³am a on podchodzi do mnie daje kwiaty i pier¶cionek... czy ukl±k³.. nie.? nawet nie pamietam co powiedzial ale cale zarêczyny zapamiêta³am jakby chcia³ mi powiedzieæ "dobra tyle czasu jazgota³a¶ mi o zarêczynach wiêc masz i siê odpie****" Fakt, ¿e czêsto mu o tym wspomina³am, ale to pewnie za spraw± tego, ¿e spodziewamy siê dziecka wieæ wypada³o by byæ chocia¿ narzeczeñstwem. Wiecie jeszcze nigdy nie by³am zarêczona i nie oczekiwa³am czegos spektakularnego jak wyjazd za granice czy co¶, móg³aby byæ jakas mi³a knajpka lub romantyczny spacer.. kilka ciep³ych s³ow udowadniaj±cych swoj± mi³o¶æ.. a to.. to by³ po prostu dramat.. Jeszcze wczoraj mojej kumpeli oswiadczyl sie jej fecet, kupil jej piersionek z apartu (biale zloto, brylanty i szafir) zabral na spacer, uklakl, wyznal milosc... Moj facet nawet nigdzie mnie nie zabiera.. raz kupil mi telefon na raty, niby prezent.. za który musiaa³am dwa razy placic 100 zl doladowania bo on nie mia³ wystarczajaco duzo kasy. Jezeli chodzi o kwiaty nigdy nie dostalam bez upominania sie, nigdy nie dal mi nic bezinteresownie.. Smutne to niestety, bo mysle ze kazda kobieta chcialaby byc od czasu do czasu rozpieszczona, tym bardziej ze ja robie dla niego wszystko ¶niadanka, obiadki, kolacyjki... ehh juz sie chyba nic nie zmieni
Skoro jest dziecko, to nie ma co zak³adaæ najgorszych scenariuszy, trzeba robiæ wszystko, ¿eby miêdzy Wami zaczê³o siê stopniowo coraz lepiej uk³adaæ.

Rozmawiaj, rozmawiaj, rozmawiaj z nim. To naprawdê ¶wietnie, ¿e Ty siê o niego starasz, bo to ju¿ jest po³owa sukcesu. Kiedy bêdziecie tylko we dwoje, wieczorem, bez ¿adnego telewizora w tle, bêdziecie d³ugo i g³êboko rozmawiaæ, poczujesz, ¿e jest ta dobra, fajna wiê¼ - wtedy powiedz, ¿e obserwujesz swoje kole¿anki i czasem czujesz, ¿e te¿ chcia³abyæ byæ tak po prostu i bezinteresowanie rozpieszczana przez ch³opaka. Zw³aszcza teraz, kiedy jeste¶ w ci±¿y.
Tylko b³agam, nie podno¶ g³osu, nie marud¼. Tak po prostu o tym pogadajcie.

Bo mo¿e Twój facet Ci u¶wiadomi to, co mi u¶wiadomi³ mój ch³opak:
nie wa¿ne, co robi± inne pary.
Wa¿ne, ¿e Wy siê kochacie i jeste¶cie razem.
Mo¿e Twój ch³opak przypomni Ci sytuacje, w których sam siê o Ciebie stara³, nawet najdrobniejszymi gestami.

Pomy¶l, czy porównywanie siebie i swojego zwi±zku z innymi ma sens w takich kwestiach jak dawanie kwiatów, prezencików i oklaski przy zarêczynach. Bo ja Ci szczerze napiszê, ¿e to nie ma ¿adnego znaczenia. Sama by³am kiedy¶ obsypywana kwiatami - i tamten ch³opak po latach zwi±zku powiedzia³, ¿e tak naprawdê nigdy mnie nie kocha³. Kiedy my¶la³, ¿e jestem w ci±¿y, postanowi³ odej¶æ!!! !!! !!!

Powtarzam CI raz jeszcze: buduj swoje szczê¶cie z mê¿czyzn±, który przy Tobie jest. Który potrafi wzi±æ odpowiedzialno¶æ za dziecko. Zauwa¿aj na dobry pocz±tek te najdrobniejsze przejawy jego uczuæ, i rozmowami wypracowujcie sobie to, ¿eby by³o teo coraz wiêcej. Bo nie ma sensu sie spinaæ z powodu pierdo³.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-28 13:43:21

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.