![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Igrzyska Olimpijskie w Soczi
Cytat:
Fragment wywiadu z Krasickim Jest pan entuzjastą zorganizowania igrzysk w 2022 roku w Krakowie, mimo że obiekty w tym mieście kosztowałyby fortunę… Proszę pana, bo spadnę pod stół! Wiele osób w tej sprawie mówi nieprawdę, podczas gdy największy i najdroższy obiekt już jest praktycznie gotowy. To jest hala w Czyżynach na 15 tysięcy osób, która jest tak pomyślana, że w parę dni, a najwyżej w tydzień można tam zrobić lodowisko i oddać łyżwiarzom figurowym. Co do hokeja, są dwa pomysły, ale o nich nie mogę publicznie mówić, bo pewne sprawy właśnie są dogrywane. Mamy za to już teraz wstępną zgodę rektora AWF na to, by na terenie uczelni powstał tor do łyżwiarstwa szybkiego, który po igrzyskach stałby się wielofunkcyjną halą. Biegi narciarskie, skoki, kombinacja norweska i biathlon miałyby być rozgrywane w Zakopanem. Tylko że mówimy o mieście, w którym nie ma żadnych profesjonalnych tras biegowych. W Kościelisku wójt w zeszłym roku przeforsował stworzenie tras i od zeszłego roku można z nich korzystać. Ale gdy tylko ktoś chce zaprojektować większą pętlę w Zakopanem, od razu zgłaszają się właściciele posesji i tłumaczą, że to teren prywatny. Problem istnieje, ale wielu właścicieli zgodziło się już na podpisanie umowy z miastem, które zimą dzierżawiłoby trasy. Większość zrozumiała, że będzie mieć z tego pieniądze, a z paroma są dalej problemy. Inną kwestią jest to, że stadion chcemy oczywiście ulokować pod skocznią i wokół niego zrobić pętle, ale tereny nad COS wchodzą już w skład Tatrzańskiego Parku Narodowego. Dyrekcja co prawda wyraziła zgodę na stworzenie tam tras, ale nie wiadomo, czy uda się wynegocjować ich poszerzenie. Biathlon? Jest przewidziany w Kirach. Ostatni halny bardzo nam pomógł, bo wyłamał tam kupę drzew (śmiech). Do tego są jeszcze snowboard i narciarstwo dowolne, o których pan nie wspomniał. Planujemy to w Jurgowie, a opcją zastępczą jest Nosal. Niedługo przyjadą do nas eksperci, którzy ocenią tę lokalizację. Mam głęboką wiarę w to, że Kraków w lipcu tego roku oficjalnie zostanie miastem kandydackim. Mamy w ogóle jakieś szanse, by wygrać? One wzrosły po wycofaniu się Monachium. Niewykluczone, że najpoważniejszym konkurentem będzie Oslo i dojdzie do kolejnej rywalizacji polsko-norweskiej. cały wywiad http://eurosport.onet.pl/soczi-2014/...mpiadzie/zgn2q |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym kolejny raz pokazano jak gdzieś ma się przeciętnych ludzi. Ważne osoby postanowiły jak ma być i w "ramach oszczędności" nie zgodzono się na referendum, za to wydaje się miliony na jakieś aplikacje, które mają promować Kraków. Myślę, że Igrzyska w Korei nie będą zagrożone. Ci z Północy sa jak dawne komunistyczne kraje... szanują sport. Prędzej będą robili wszystko, aby zgarnąć jak najwięcej medali. Zagrożenie, ze strony terrorystów z Kaukazu jest dużo większe, niż ze strony państwa, nad którego głową wiszą wszystkie mocarstwa i które wie, że każdy ich ruch spowoduje atak ze strony całego świata. Władze tam są skrajnie chore, ale o swój własny tyłek się boją... Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-02-05 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Marszałkini II RP
|
Ale reklama w której brała udział Alicja Bachleda - Curuś promująca Kraków jako kandydata do organizacji igrzysk przecież nie może pójść na marne:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Ja wręcz nie mogę doczekać się rozpoczęcia tych igrzysk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ja też mam zamiar oglądać, Igrzyska zawsze były świętem w naszym domu - uwielbiam sport, choć niestety tylko w teorii bo - co nieodżałowane - sama żadnego wyczynowo nie uprawiam. Ale jednym z moich pierwszych wspomnień z dzieciństwa jest pobudka urządzona mi przez tatę, na ceremonię otwarcia igrzysk w Seulu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Wiecie czy będzie można gdzieś oglądać online? Za darmo i po polsku..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Marszałkini II RP
|
Ciekawa jestem najbardziej tej całej Kabajewej, czy też już może Putinowej czy istotnie to ona będzie zapalała znicz olimpijski.
Edytowane przez Niebieskooka arystokratka Czas edycji: 2014-02-06 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe zestawienie:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Marszałkini II RP
|
Putin poszedł po całości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Co do zapalacza/zapalaczki znicza myślę, że to nie będzie ta Kabajewa. To było by zbyt ordynarne, wysyłanie swojej laski do zapalenia znicza. Choć jest utytułowaną sportsmenką, to chyba zbyt mało i byłoby wiadomo dlaczego zapala.
Moje typy to: Putin-niby dementuje, ale myślę, że to byłaby jedyna opcja, aby pokazać się z przytupem i zapisać w historii. Bo nawet skok ze spadochronem nie będzie już oryginalny. Gorbaczow- miło byłoby, to dobry Rosjanin, który dużo zrobił dla świata zakańczając Zimną Wojnę i to dzięki niemu rozpadł się ZSRR, ale oni z Putinem chyba się nie lubią. Kasparow- legenda, ale to już konflikt z Putinem jest jasny, on sam wielokrotnie krytykował te IO, ale także byłby osobą wartą tego zaszczytu. Tierieszkowa- bardzo prawdopodobne, też sława, no i jest przyzwyczajona do bycia kwiatkiem u kożucha. Michałkow- uwielbiam go, najbardziej znany reżyser rosyjski, podobno mocny typ, ale chyba nie. Inny artysta/artysta- też wątpię, myślę, ze na artystów nie postawia. Wielki sportowiec- to byłoby najbardziej oczywiste i chyba zbyt oczywiste, oni chcą być bardzo oryginalni. Jakiś dziwny zupełnie niespodziewany sposób zapalenia- to możliwe, nawet bardzo, że ogień spadnie z kosmosu ![]() Chodorkowski wraz z Pussy Riot- mieli tak w umowie o ułaskawieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Niech zapali Anna Chapman
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
A ja bym chciała, żeby znicz zapalił Siergiej Fiodorow - były hokeista
![]()
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2014-02-07 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Władzio rządzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Nas nie dogoniat
![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Te maskotki są super.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Marszałkini II RP
|
Ten stadion jest przeogromny i "Nas nie dogoniat" jak maszerowali Rosjanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Uzależnienie
|
trolololo
![]() ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Rosjanie mieli okropne stroje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
kiepskie otwarcie,najgorsze jakie widziałam, nie poszaleli
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2014-02-07 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
Nie wytrzymam z ciekawosci kto zapali ten znicz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie otwarcie nie jest złe moim zdaniem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje czy Isinbajewa ma ciążowy brzuszek?
![]() Ceremonia dla mnie była bardzo ciekawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Marszałkini II RP
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Ale wkurzyła mnie ta kobieta z TVP Kultura, która była w studiu. Czego ona wymagała, aby pokazywano czarną historię Rosji. Przecież wiadomo, ze chcieli pokazać się z jak najlepszej strony. Rewolucję pokazano bardzo ciekawie i to zrozumiałe, że szeroko bo zmieniła wszystko. Owszem były ofiary (z resztą metaforycznie pokazane), za umierających chłopów z głodu, gdy bale trwały nie pokazano. Bo w sumie nie od tego są takie ceremonie.
Jednak sama ceremonia rozczarowała. Nie było żadnych wielkich zwrotów akcji itd. Liczyłam, że będzie coś co wpisze je do historii, ale to było takie zwykłe otwarcie, można by powiedzieć poprawne. Podobał mi się początek, fajny był ten alfabet. Zapalanie znicza też ok... miło, że tak parytetowo ![]() Momenty występów ciekawe, ale więcej nudnych. Ja z resztą nigdy nie przepadam za takimi występami. Podobały mi się stroje Polski i Litwy (te limonkowe) za to Rosja i Niemcy mieli okropne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.