![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: dałam się przekonać, początki z siłowym :)
Cytat:
![]() ![]() że jesz za dużo? nie wkręcaj sobie fajnie się czyta Twoje miski, chyba pora przypomnieć sobie niemiecki ![]() tylko kefir na kolację? ![]() a płatki zalewam ciepła wodą, przykrywam i czekam aż napuchną, wsypuję miarkę prochu i włala, nie czuje tego posmaku, może to kwestia białka ![]() po treningu robię szejka z wodą i mi smakuje, to również mój skarb jak mam parcie na słodkie ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Choć teraz dopiero coś bym zjadła ale poźno i idę lepiej spać. Trzymam kciuki za lutowe wyzwanie ![]()
![]() Edytowane przez _Novotna_ Czas edycji: 2014-08-07 o 07:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
dziękuję.
myślę, że jak już wyregulujesz metabolizm to efekty się pojawią o wiele szybciej, ja też trenuję od kilku miesięcy i spektakularnych zmian nie widzę bo jak się okazało popełniałam sporo błędów, a dodatkowo myślę, że tabsy mnie zablokowały. Teraz jestem już w miarę "czysta" i liczę, że się wszystko szybciej ruszy, zresztą już widzę zmiany na brzuchu ![]()
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Wracam po weekendzie i melduje że jadłospis był w 80% czysty!
Odebrałam wczoraj swój sprzęt, czyli sztangę do body pump, ma talerze 2x4,5 kg 2x 2,5 kg 2x 1,25 kg Planuje dzisiaj pierwszy trening, narazie tylko wersja A, wzięłam wasze rady do serca i wymodziłam takie coś. W międzyczasie na dniach powstanie ewentualna wersja B jeśli takowa jest zalecana? 1. wykroki ze sztanga 4x 12 2.pompki 4x 12 (musi być coś bez ławeczki) 3.martwy ciągna ugiętych nogach 4 x 12 4.wyciskanie sztangi stojąc 4 x 12 5.uginanie sztangi stojąc 3x12 6.wioslowanie sztangielką w opadzie 3x 12 na jedną rękę 7. brzuch: russian twists z ciężarkiem 4 x 12 Jeszcze kilka pytań, ile odpoczywać między seriami? a ile między ćwiczeniami? czy trzeba robić serie rozgrzewkowe i co to wogóle jest? można robić? niestety niepotrzebnie rozmawiałam o tym z TŻ który mnie, że tak powiem skonfiuzował bo doradzał split i nie chciał przyjąć do wiadomości że Wizażanki polecają FBW ![]()
![]() |
#35 |
Rzabbocop
|
Split nie jest dobry dla poczatkujacyh
Split uwielbiaja bociany, ktore dzieki temu opuszczaja najczesciej trening nog ![]() Jesli robisz seriami, to 30-60 s miedzy seriami, jesli potem nastepuje cwiczenie na inna partie ciala to robisz przerwe taka jak potrzebujesz na zmiane obciazenia, zmiane postawy itp. jesli cwiczysz te sama partie ciala to przerwa powinna byc dluzsza 1-3 minuty ale to sama wyczujesz Jesli cwiczysz obwodowo to przerwy moga byc minimalne, takie, zeby zlapac oddech I zmienic cwiczenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sorry, ale aż mi łzy z oczu pociekły tak parsknęłam śmiechem! Disco-pack musi być, nogami nie zaimponujesz ![]() Kurczę, a ja się zastanawiałam, czy nie pokombinować w niedalekiej przyszłości z lekkim podzieleniem treningu, właśnie po to, żeby dać girom mocniej w kość... Nic, do końca lutego polecę tym programem, który mam i będę pytać na moim wątku, żeby śmietnika nie robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Z dalszym gadaniem na temat tego treningu uciekam do siebie. Pewnie na dniach pojawi sie rozpiska, a od marca z nim rusze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zrobiłam we wtorek ten trening rozpisany powyżej, troche mi zeszło bo ponad godzinkę (ale nie dłużyło mi się)
Pod koniec na nogi dodałam jeszcze przysiadu i MC no i po prostu od dwóch dni mam na tyłku takie zakwasy że ledwo siadam i wstaje. Dopiero człowiek czuje, że żyje ![]() Jeśli chodzi o dietę to jest czysto, żadnych słodyczy, chemii ani takich tam, jest białko i złożone węgle, tłuszcze. Myślę, czy muszę mieć jeszcze wersję B tego treningu? Dziś wypadaja ćwiczenia niestety na nogi zbyt wiele z powodu zakwasów nie zrobie, ale postaram się je choć trochę rozruszać. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
No więc za mna już 3 treningi i wpadam na kontrolę
Rozgrzewka fitness blender 1.wykrok ze sztangą 7,5 kg 3 x 12 2.MC na prostych 7,5kg 3x12 3.pompki damskie 3 x 12 4.dzień dobry ze sztangą 5kg 3x 12 5.wyciskanie sztangi zza głowy 5kg 3 x 12 6.uginanie sztangi stojąc 5kg 3 x 12 7.patrz niżej 8.wznosy nóg w leżeniu 3 x 12 9. russian twists 10 wspięcia na palce 3 x 12 Potem jeszcze zrobiłam na próbe przysiady ze sztangą i chciałabym też je dodać do treningu.Niewiem czy to nie będzie za dużo, z drugiej strony te ćwiczenia na ręce tak bardzo mnie nie męczą. Zależy mi też na podniesieniu pupy i pozbyciu się celulitu więc moją uwagę skupia dolna połowa ciała. Brzuch mam najbardziej problematyczny, choć po zmianie diety już mnie tak nie wzdyma. Ad.1 myślę, że spokojnie mogę wiecej, ale dodać obciążenie czy ilość powtórzeń? Ad2. bardzo lubie to ćwiczenie i nie chciałabym z niego rezygnować, dodam obc Ad3. pompki robie z braku laku zamiast wyciskania dopóki nie kupię stepu lub piłki Ad4 tutaj robie z małym obciązeniem bo uczę się techniki, chcialam robić wiosłowanie sztangą na plecy ale nie ogarnęłam jeszcze jak Ad5 mam nadzieje, że robie dobrze, idzie mi ok Ad6 jest ok, nawet dobrze mi idzie, powinnam zwiększyć obc? Ad7 z tricepsem mam największy problem bo próbowałam robić z lekką sztangą to mi się gibała i żadnej kontroli nad tym nie miałam, jestem chyba jakąś kaleką bo w opadzie tułowia i hantli 2kg wogóle ich nie czuje, triceps dips zrobię tylko kilka, najlepiej faktycznie jakbym miała step lub ławeczke żeby robić to wyciskanie francuskie sztangi, lub Ad8 Mam nadzieje, że przy tym ćwiczeniu mozna się trzymać rękami czegoś za głową Ad9 na brzuch chciałaym robić skręty tułowia ze sztangą, z polecenia TŻ Dieta dzisiejsza: 1. omlet, 4 białka, 1 żółtko, 50 gr płatków owsianych, łyżeczka ksylitolu, 0,5ł oleju kokosowego (jedzony na dwa razy bo rano nie mam aż takiego spustu) 2 serek wiejski, kromka razowca, szkl soku pomidorowego pikantnego 3. pierś z kury ok 90g smażona na oleju kokosowym 1/3woreczka kaszy jęczmiennej, duszona fasolka zielona z pomidorem 4. przed treningiem: makaron brązowy garść, pół wiesniaka z wczoraj 5. po treningu: jeszcze niewiem ![]()
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obciążenia podawałam ze sztangą, bo hantelki mam tylko 2 kg, a podana waga to już całej sztangi.
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Tylko mi tego nie traktuj w kategoriach zarzutu! Pytam, bo pamiętam moje pierwsze "pąpki" (bo pompkami tego nie nazwę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niewiem jak Ty ale ja się wstydzę przy TŻ ćwiczyć, miałam z nim iść na siłownie i on tak mnie namawia a ja bym chyba wolała zapłacić obcemu trenerowi niż przy nim... Chociaż gdybym była już taka laską i bym miała wszystko obcykane to chciałabym się popisać na przykład ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
a ja bardzo lubię ćwiczyć z moim tż na naszej siłce, szczerze nie wyobrażam sobie inaczej
![]() z tricepsem proponuję przytrzymać trochę wyprostowaną rękę (w opadzie) i zwiększyć do 15 powt. lub robić francuskie siedząc jednorącz lub sztangą, na pewno masz jakieś krzesło żeby usiąść
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Ja mam tak jak Fionka - wolę mieć Małżona obok siebie podczas treningu. Po pierwsze, daje poczucie bezpieczeństwa i asekurację. Po drugie - przydaje się silny chłop do zarzucenia sztangi na plecy, bo nie mam stojaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie to samo ![]() tzn ćwiczy ze mną ale trener z niego żaden ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Dziewczyn jesr tu kto jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Szkoda, że wątek umarł, bo zapowiadał się bardzo ciekawie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.