|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Interesujące perfumy celebrytów
Najpiękniejsze dla mnie są Naomagic Naomi Campbell, lepsze od bardzo podobnych do nich Emporio She.
Bardzo podoba mi się też Halle i chyba nawet wkrótce kupię. Ze słodziaków świetnym zapachem jest Fantasy BS, nie ustępuje niczym wysokopółkowym słodziakom w stylu Hypnose. Klasyczna Naomi Campbell też jest super, chociaż bardziej podoba mi się wersja Winter Kiss - bardzo kobieca, elegancka, ciepła.
tak pachnę Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2014-02-16 o 17:25 |
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
Nie znam zbyt wielu zapachów celebrytów, ale z tych które poznałem lubię, mam/miałem i używam:
- Halle Berry Halle - otulajaco-puszysta, drzewno-kwiatowa kompozycja. - Jennifer Lopez Deseo PH - całkiem przyjemny świeżak drzewno-aromatyczny. - Michael Jordan Legend EDC - w sumie MJ nie jest celebrytą, a był wybitnym sportowcem Dla mnie to zapach w klimacie New Haarlem czy Rochas Man, cenię go dużo bardziej niż Bonda czy Rochasa, bo MJ jest bardziej męski Gdybym miał napisać coś więcej o legendzie, to właściwie mógłbym skopiować jedyną opinię o tym zapachu na polskiej Fragrantice
|
|
|
|
|
#33 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
W końcu osoby doceniające Halle. A znowu byłam zdziwiona, że nikt nie wymienił.
![]() Widzę, że muszę poważnie się wziąć za testowanie zapachów panny Spears. Jak na razie widzę ją niemal we wszystkich postach, podobnie jak Naomi Campbell.Lucho wstyd się przyznać, ale nie miałam pojęcia, że sławy robią zapachy dla mężczyzn(wyjątkiem była dla mnie para Beckham). ![]() Czekam na kolejne pozycje.
|
|
#34 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Z celebryckich zapachów za godne uwagi uważam: Kylie Minogue Sweet Darling - słodki do przesady, a ja lubię przesadę w zapachach ![]() Heidi Klum Surprise - różyczka na drzewnej bazie, z charakterkiem
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Twoje i Qqłki.
|
|
|
#36 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
No dawajcie, dawajcie, może jeszcze jakieś się znajdą?
|
|
#37 |
|
spin doctor
|
Jeszcze mi przyszly na myśl:
Christina Aguilera edp-soczysty ananas na ambrowym tle, bardzo kobiece i maja to coś -bardzo wysokie noty w KWCChristina Aguilera by Night-dla mnie to mieszanka Kenzo Amour z Hypnotic Poison
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2014-02-17 o 05:42 |
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys powstala wspaniala seria zapachow, sygnowana jej nazwiskiem ... x-pose, na czele, piekny przyprawowoiec Stardust
|
|
|
#39 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
A jak na tle tych skarbów wypada taka Eva Longoria, czy Selena Gomez? Ktoś próbował?
Jeszcze jakieś typy?
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Testowałam wczoraj Killer Queen i muszę powiedzieć, że to naprawdę ciekawy zapach. Skojarzenia z Flowerbomb mimowolne. Jednak najbardziej zaskoczyła mnie jego trwałość i moc rażenia. To kolejny zapach celebrycki, obok Fantasy i Rebelle, który tymi atrybutami może zawstydzić niejedne górnopółkowe perfumy.
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
|
#42 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Kochani, a jak jest z Wild Pearl od Naomi Campbell? Ma charakterek? Albo Radiance Britney Spears? Niuchał ktoś?
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Będąc w temacie: Nude Rihanny jest interesujący
i będę go miała po szybkiej transakcji z przemiłą Wizażanką |
|
|
|
|
#44 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
jeśli okaże się być na Tobie nietrwały, pisz PW, może któraś z pozycji którą mój nos uważa za niemalże identyczną Twojej skórze podejdzie bardziej.
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajny słodziak, taki kobiecy jeszcze za taką cenę jak mi pewna Wizażanka zaproponowała, to grzech było nie brać
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Oj, to na pewno trzeba tej kompozycji przyznać, jest bardzo kobieca, seksowna.
). A tak poważnie: z tych zapachów mniej oryginalnych(choć rzadziej spotykanych, tak jak Twoje Nude) mi się bardzo, ale to bardzo podoba Kate Moss Lilabelle Truly Adorable. Świeże kwiecię, ale takie z charakterkiem, ma w sobie coś...innego. Jedyny zapach Moss, jaki sobie zostawiłam(miałam ich 5), a normalnie świeżuchów nie lubię. Bardzo trwały.
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś mi mówi, że ta odlewka już do Ciebie leci ja z celebryckich miałam klasyczną Kate Moss i Beyonce Heat ale rzadko używałam i poleciały w świat Midnight Fantasy też puściłam i dwie Naomi: Cat Deluxe i Cat Deluxe At Night. Teraz mam Fantasy, Naomi klasyczną i at night no i Nude Rihanny przyleci i chyba z celebryckich zapachów to by było na tyle, więcej nie chcę chyba, że mi się spodoba Britney In Control, próbas właśnie do mnie leci
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Ja kiedyś kupowałam tylko celebryckie i od nich zaczęła się droga do bardziej ambitnego perfumiarstwa.
Miałam:Kate Moss Kate, Vintage(Cinema jak nic, ale nietrwałe na mnie strasznie), Vintage Muse, Love Blossoms(zrzynka z Daisy, której nie lubię), Wild Meadow i właśnie LTA, które zostało; Beyonce Heat Rush i Midnight Heat(obydwa paskudne, tylko klasyczny Heat od Beyonce jest moim zdaniem warty uwagi), Avril Lavigne Black Star(i chyba nie były złe, ale to było bardzo dawno temu, pamiętam, że całą flaszkę zużyłam); Celine Dion Signature(mama bardzo się ucieszyła, jak jej oddałam );Beckham Intimately(duszący, oddam mamie niedługo); klasyczną Halle(będzie powtórka). Mam i zostaną przy mnie KQ, Covet od SJP i kilkakrotnie już wspomniane Lilabelle Truly Adorable. Ale mam ochotę spróbować Dity Von Teese kiedyś. No i kilka pozycji z tego wątku mnie zaintrygowało, czekam na kolejne.
Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2014-02-17 o 22:20 |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nową wersję kupię na pewno |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
O tak. Czekam na nie z niecierpliwością.
|
|
#51 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z flakonu cudo, na skórze fuuuuuj Na szczęście znalazłam ładniejszą siostrę: My Queen Pamiętam, że perfumy Christina Aguilera Inspire (ta różowa łezka) były bardzo niekorzystnie oceniane, sama miałam i chwalę, doskonały wybór na co dzień. Cytat:
![]() Oj Heat jest drapieżny
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja bardzo lubię Heat Rush, moim zdaniem jest to bardzo optymistyczny, energetyczny i po prostu uroczy zapach
Rok temu zużyłam całą flaszkę, i w tym roku też na pewno je kupię. Poza tym podoba mi się Live od J.Lo i deseo- jednak tego drugiego używa moja babcia, więc już zawsze będzie mi się z nią kojarzyć. Apropos Britnejki to moja kumpela ze studiów ma 3 kule (nie wiem jak się nazywają te zapachy): różową, fioletową i błękitną. Słodkie to to do bólu, a w połączeniu ze smrodem papierochów (kumpela niestety pali, też miałam takie ciągoty ale się w porę opanowałam) daje po prostu mieszankę wybuchową, której ja osobiście nie znoszę. Zapachem który moim zdaniem jest naprawdę świetny, i niepowtarzalny jest Pure Brilliance od Celine Dion. Moja mama używała tych perfum przez długi czas. Jest świeży i elegancki, cudowne połączenie jabłka, gruszki i frezji. Cytat:
Nie jestem jakoś bardzo wrażliwa na zapachy, ale po powąchaniu Nude, autentycznie zakręciło mi się w głowie
Wymiana Edytowane przez Gwiazdeczka223 Czas edycji: 2014-02-18 o 00:48 |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#54 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#55 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo zawiodły mnie któreś perfumy od Paris Hilton. Byłam zaintrygowana, takie miały być super seksowne. A tu buch! Bukiet białych kwiatów i ...
|
|
|
#56 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o Heat Rush - nie są złe, ale strasznie chemiczne, jak plastikowe cukierki. I na mnie znikały po...minucie. Więc miłości z tego nie było. Ale Heat to jest coś. Hit. ![]() Teraz zastanawiam się nad Naomi Campbell klasyczną. Czy ktoś może mi ją jakoś wyczerpująco opisać?
|
|
|
#57 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie okropny zapach straszny kwas, to chyba przez połączenie jabłka i gruszki, bardzo mi się nie podobał ale mama ma dokładnie przeciwne preferencje zapachowe do moich, lubi kwiatuchy, świeżuchy itd Mnie Nude się spodobał od pierwszego powąchania w Rossmannie, cieszę się więc, że będę miała ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
pójdę sobie dziś przypomnieć do Rossmanna Naomi klasyczna jest piękna mogę opisać go jako kremowego słodziaka i muszę powiedzieć, że jest to najładniejszy kokos jaki zdarzyło mi się wąchać w perfumach Klasyczna Naomi to jeden z moich ulubionych zapachów, nie tylko celebryckich, ale w ogóle
|
||
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgodzę się co do Halle- to piękny, otulający, ciepły, kobieco-dziewczęcy zapach, osobiście kojarzy mi się z biszkoptami
myślę, że można go nosić cały rok, mnie dodaje sporo optymizmu i radości tą swoją lekką w odbiorze śłodyczą ![]() I wbrew wielu niezbyt dobrym opiniom chwałę sobie Queen Latifah. Co do projekcji się zgodzę- nie jest wielowymiarowa, jest płaska i jednoliniowa, ale wiele zapachów od cenionych projektantów także pachnie na mnie jednostajnie- np. HP, Narciso Rodriguez, Jimmy Choo... Ale i tak lubię i szanuję te zapachy Queen za to trzyma się na mnie godzinami, dopóki nie zmyję jej ze skóry (a nawet i po umyciu ), jest słodka i dusząca, ale dusi w sposob podobny do HP i LVEB, nie wiem czy nie przytłaczam środowiska jak ją noszę :PZapachów Britney nie lubię, wyczuwam w nich sztuczność, syntetyczność- co prawda wąchalam tylko dwa, ale nie przekonały mnie. Zgadzam się co do Aguilery- bardzo fajne zapachy na codzień, przyjemne i lekkie, ale pazura jak dla mnie nie mają ![]() Życzę wszystkim miłego dnia
|
|
#59 | ||
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
a co mi tam, wezmę ją w ciemno jakoś niedługo. Tobie też nie podoba się CN? Myślałam, ze tylko ja czuję, że jest jakiś taki...no właśnie trochę sztuczny. I mdły. Ale muszę jeszcze raz zrobić test, dawno go nie wąchałam. Moja mama też woli takie kwieciuchy i świeżuchy - i chwała Bogu, dzięki temu na moje flachy nawet nie spojrzy, czasem tylko jęknie "ale śśśmierdzisz", najczęściej po Shalimarze PI. Cytat:
![]() Kusisz tą Latifah, oj kusisz...ja wszędzie czytam, że do Angela jest podobna, więc właściwie kuszą wszyscy... W temacie Rihanny - czekam na Rogue.
Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2014-02-18 o 10:21 |
||
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Naanko,
Może porównanie do Angela jest zbyt daleko idące (chyba, że chodzi o ekspansywność, ale Angel tu i tak wygrywa w przedbiegach ), ale ja bym bardziej szła w kierunku wlasnie LVEB, HP.. Jak skołujesz jeszcze jeden sampler to Queen też dostaniesz
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

Dla mnie to zapach w klimacie New Haarlem czy Rochas Man, cenię go dużo bardziej niż Bonda czy Rochasa, bo MJ jest bardziej męski 

Jak na razie widzę ją niemal we wszystkich postach, podobnie jak Naomi Campbell.

jeśli okaże się być na Tobie nietrwały, pisz PW, może któraś z pozycji którą mój nos uważa za niemalże identyczną Twojej skórze podejdzie bardziej.

dla mnie okropny zapach
Klasyczna Naomi to jeden z moich ulubionych zapachów, nie tylko celebryckich, ale w ogóle