Meble na wymiar - pytania i odpowiedzi - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-20, 13:12   #31
Provocateur
Rozeznanie

Dot.: Meble na wymiar - pytania i odpowiedzi

Miss Saeki - ja będę niedługo robiła kuchnię i ceny są przestraszne jak dla mnie - w załączniku domowej roboty plan mojej malutkiej kuchni - szuflady pod bocznym blatem i kuchenką, slupek z lodowka, zmywarka i piekarnikiem, jedna wiszaca szafka (nad kuchenka bedzie wiszacy okap) - lakier z frezowanymi uchwytami i blumami u mnie wszedzie okolo 12 tysiecy. Jeżeli w lakierze tylko wiszaca szafka i slupki, a reszta laminat - 10.800zl.

Niestety nie moge tyle wydac bo moje mieszkanie to deweloperka, trzeba je zrobic od podstaw. Niedługo się wybiorę podpytać jaka będzie cena jeśli lodówka nie będzie zabudowana, wszedzie laminat plus jakies zwykłe, metalowe uchwyty... jeżeli jeszcze będzie za dużo to będę musiała zejść jeszcze z czegoś, tylko juz za bardzo nie mam z czego... a do tego nie są tu wliczone dwie szafki z naroznikami które muszę jakoś zagospodarowac, a zwykly Le Mans to 1115zl...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kuchnia1.jpg (101,9 KB, 55 załadowań)
Stary 2014-09-22, 06:42   #32
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka729 Pokaż wiadomość
Na różnych stronach/w różnych sklepach czyta się różne opinie na temat cen mebli na wymiar.

Ja bym obstawiała 4-5 000zł gdyby nie siłowniki. Z tym pewnie więcej.
Kuchania już dawno zrobiona, bo post sprzed pół roku, więc trochę odpowiedź nie w porę ale...

za 4-5 tys za nic nie zrobisz całej kuchni. Te 4-5 tys to mogą kosztować jedynie fronty jeśli maja być lakierowane (a o takich pisałam).
Stary 2015-07-20, 23:40   #33
RenaaB
BAN stały

ogólnie straszny problem jest ze zrobieniem remontu kuchni. Ja chcę zrobić remont, ale to jest stary budynek i strasznie źle to wszystko ulokowane. Do tego żeby ta kuchnia jakoś wyglądała to musiałabym zburzyć ścianę i wejść z kuchnią do przedpokoju. Sąsiadka robiła sobie meble na wymiar w firmie [xxx] Też do nich dzwoniłam i może coś doradzą. Ale moje najważniejsze pytanie jest, czy ktoś z was spotkał się z łazienką, która wychodzi na kuchnie? Bo gdybym zlikwidowała przedpokój na rzecz kuchni to z kuchni wchodziłoby się do łazienki... Wiem trochę dziwne, ale z największym udziwnieniem z jakim się spotkałam to... Wchodząc do domu wchodziło się najpierw do łazienki!! To jest dopiero szał :P

Edytowane przez Elfia4
Czas edycji: 2015-07-21 o 01:11 Powód: link reklamowy
RenaaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-21, 15:15   #34
bitedelite
Rozeznanie

szkoda, że tak mało wiadomości w tym wątku właśnie jestem na etapie wybierania mebli kuchennych i waham się pomiędzi ikea a robionymi na wymiar

instagram
bitedelite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 18:53   #35
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bitedelite Pokaż wiadomość
szkoda, że tak mało wiadomości w tym wątku właśnie jestem na etapie wybierania mebli kuchennych i waham się pomiędzi ikea a robionymi na wymiar
Pare dni juz mieneło od Twojego posta - co postanowiłaś?
Ja właśnie jestem na etapie kuchni i trafia mnie po prostu, mam maly aneks, żeby to jakoś wygladało a przede wszystkim było funkcjonalne w gre wchodzą tylko meble na wymiar. I tu wielki zonk, bo ceny są dla mnie po prostu kosmiczne.
Przy remoncie całego mieszkania nie mogę sobie pozwolić na kuchnie za kilkanaście tysięcy. A za pare mebelków do aneksu życzą sobie 10 tysięcy - a gdzie sprzęty kuchenne i w ogóle reszta mieszkania? Kosmos!
I ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 14:47   #36
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Pare dni juz mieneło od Twojego posta - co postanowiłaś?
Ja właśnie jestem na etapie kuchni i trafia mnie po prostu, mam maly aneks, żeby to jakoś wygladało a przede wszystkim było funkcjonalne w gre wchodzą tylko meble na wymiar. I tu wielki zonk, bo ceny są dla mnie po prostu kosmiczne.
Przy remoncie całego mieszkania nie mogę sobie pozwolić na kuchnie za kilkanaście tysięcy. A za pare mebelków do aneksu życzą sobie 10 tysięcy - a gdzie sprzęty kuchenne i w ogóle reszta mieszkania? Kosmos!
Polecam poszukać ogłoszeń w okolicy. Ponieważ robimy generalny remont mieszkania, szukaliśmy kogoś kto nam zrobi szafy wnękowe. Na początku pytaliśmy u firm, które mają biura u nas w mieście. Ponieważ ceny nas przerosły, zaczęłam szukać ogłoszeń. Różnica w cenie ogromna, a w jakości żadna. W końowym efekcie zdecydowaliśmy się również na kuchnię. Kwota - 4200, a za meble ze sklepu wychodziło nam niecałe 4000.
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-22, 09:02   #37
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bitedelite Pokaż wiadomość
Jeśli pasują Ci gotowe, to bym się nawet nie zastanawiała po doświadczeniach z tzw. fachowcami od mebli na wymiar.

U mnie w rodzinie, w różnych miastach, nie było 1 przypadku solidnego i terminowego fachowca.

Ostatnio- mistrz fuszerki (Warszawa, firma ul Bartycka), szafki łazienkowe po ok. 2 tys/szt (więc nie to, że tanio i słabo)- 2 miesiące opóźnienia, w ostatecznym terminie: pomylone szafki z różnych łazienek, nie ten rodzaj blatu, 3-ciej szafki w ogóle nie było, nawet panel na wannę za mały- po mierzeniu łazienek 2xbędą poprawiać, nikt nie zna terminu.

Ja czekałam również ok. 2 miesięcy po terminie z umowy- na 2 szafki + blat, więc montaż kuchni się przedłużył, co w przypadku posiadania wtedy niemowlaka miało duże znaczenie (mycie butelek i wszystkiego ręcznie w łazience)- miałam podłączoną kuchenkę i zmywarkę, wszystkie kuchenne rzeczy w kartonach.
W sumie 5 terminów montażu, przedostatni nie wypalił, bo pracownik miał kaca po weselu i nie przyszedł, a firma cóż, przekazała nam taką informację- bo wg nich to usprawiedliwienie, a nie mieli nikogo na zastępstwo (firma z siedzibą w centrum mojego miasta). Z jakości blatów i ich wykończenia nie jestem zadowolona.

Wielki regał na całą ścianę u rodziny robiony specjalnie na wymiar- książki i dvd- oczywiście dvd nie wchodzi, zbyt niska półka

Osoba od szafek łazienkowych myślała o zrobieniu kuchni w tej firmie, ale 3x taniej kupi w ikea (ok 15 tys razem z lodówką, płytą gazową, piekarnikiem i zmywarką- szafki/agd mniej więcej cenowo pół na pół tej kwoty). Zakup i transport tego samego dnia, montaż ikea za 2 tyg (Warszawa).

Sama też mam zamiar kupić następną kuchnię ikea, kiedy tylko otworzą w moim mieście- za 2-3 lata.

Dobrego stolarza od szafek łazienkowych- niestety muszą być na wymiar- szukam 2 lata, bo... to zbyt małe zamówienie, kilka małych szafek, a oni biorą tylko duże zamówienia, tacy są zawaleni robotą .

Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Czas edycji: 2015-08-22 o 09:19
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-27, 22:46   #38
daydreaming_
Zakorzenienie

Chyba coś kiepska ta firma skoro musi się reklamować aż z dwóch kont

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 14:06   #39
jnka_n
rombca

Meble na wymiar najlepiej zamówić sobie u stolarza który zrobi nam je z wybranych przez nas materiałów. Takie meble cechują się większą wytrzymałością na zmiany które powoduje czas.
Stary 2016-06-15, 23:57   #40
KasiekD
Przyczajenie

Ja też uważam, że nie ma co porównywać mebli z Ikei ze zrobionymi na wymiar przez fachowca, specjalnie pod nasze potrzeby. Sama mam znajomego producenta mebli i widzę ile pracy wkłada, żeby wszystko było idealnie. Świadczy o tych meblach własnym nazwiskiem i renomą, podczas gdy dużym sieciom nie zależy na pojedynczych klientach. Wiadomo, w przysłowiowej Ikei zawsze będzie taniej, ale moim zdaniem jeśli tylko możemy dać trochę więcej, to w dłuższej perspektywie taki wydatek na pewno się zwróci
KasiekD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 19:41   #41
kingafalkowska
BAN stały

Dokładnie. Mieliśmy meble z Ikei, które potrwały może 2 lata? To jest jakieś nieporozumienie.
Znaleźliśmy tą niewielką firmę z Wrocławia, gdzie naprawdę tanim kosztem (jak na meble na zamówienie) świetnie wykonano dla nas pełen komplet mebli z naprawdę dobrego materiału. Myślę, że w tych kwestiach warto dołożyć ten tysiąc czy dwa i zrobić prywatnie, tym bardziej jeśli ktoś ma w domu małe dzieci

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-11-04 o 09:33 Powód: link
kingafalkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości