Uzależnienie od kierowania pojazdem- macie tak? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 12:14   #31
Callen
Rozeznanie

Dot.: Uzależnienie od kierowania pojazdem- macie tak?

Ja również jestem uzależniona i niestety jestem chwilowo na odwyku już mnie coś trafia powoli
Callen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 12:21   #32
201605091007
Konto usunięte

lubilam jezdzic moim poprzednim autem (wymiarowo jak golf), aktualnie mam dość sporego sedana i troche mi przeszło
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 13:29   #33
Aimee_J
Zakorzenienie

Od czwartej klasy szkoły podstawowej marzyłam o prawie jazdy i jeździe samochodem. I to tak bardzo, że kiedy po zrobieniu prawka miałam problem z jazdą [i dogadaniem się z pilotami: Tata i Brat podkopali mi wiarę we własne możliwości wtedy niesamowicie ], to płakałam po każdej jeździe, bo nie jeździłam jak chciałam i nie mogłam tego przetrawić.
Dopiero TŻet wziął mnie wreszcie w obroty, wsadził w samochodów i nauczył jeździć porządnie

W każdym razie dziś bez samochodu czuję jakby mi ktoś serce zabrał. Tak naprawdę auta na co dzień nie potrzebuję. Do pracy jeżdżę MPK, dużo spaceruję, jak jest odpowiednio ciepło to za środek lokomocji mam też łyżworolki [roweru nie lubię]. W wielu wypadkach świadomie z samochodu rezygnuję, bo np. nie będę się pchała w godzinach szczytu, w centrum, gdzie strefa, korki itd..

Ale zazwyczaj mnie wtedy skręca. Bo uwielbiam prowadzić. Jak długo nie jeżdżę to robię się drażliwa Potrafię w środku nocy wsiąść w auto i kręcić bez celu po mieście. Wybrać się na długą przejażdżkę w weekend za miasto, tylko po to żeby pojeździć autem. Albo wracam z zakupów okrężną drogą do domu. Na imprezy jeżdżę samochodem tylko po to, żeby potem móc sobie zrobić przejażdżkę i porozwozić całe towarzystwo po mieście [żeby nie było - nie wykorzystują mnie].
Na siedzeniu pasażera, albo jeszcze gorzej - z tyłu - mnie skręca.
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 13:31   #34
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja pokochałam jazdę od samego początku i czułam się aucie jak ryba w wodzie. Miałam to szczęście, że dostałam swój pierwszy samochód jak tylko zdałam prawko i zaczęłam jeździć z marszu.
Przez pierwsze 2 lata robiłam co drugi weekend prawie 500km, więc nabrałam wprawy i okrzepłam, potem auto sprzedałam i kupiłam kolejne, wymarzone, a miłość do jazdy jeszcze bardziej wzrosła. Ja za kółkiem odpoczywam. Nie mam co prawda dobrej orientacji w terenie, ale od czego jest navi? U mnie zdarza się, że kłócimy się z mężem kto ma jechać w dalszą trasę
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 13:52   #35
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Ja pokochałam jazdę od samego początku i czułam się aucie jak ryba w wodzie. Miałam to szczęście, że dostałam swój pierwszy samochód jak tylko zdałam prawko i zaczęłam jeździć z marszu.
Przez pierwsze 2 lata robiłam co drugi weekend prawie 500km, więc nabrałam wprawy i okrzepłam, potem auto sprzedałam i kupiłam kolejne, wymarzone, a miłość do jazdy jeszcze bardziej wzrosła. Ja za kółkiem odpoczywam. Nie mam co prawda dobrej orientacji w terenie, ale od czego jest navi? U mnie zdarza się, że kłócimy się z mężem kto ma jechać w dalszą trasę
to tak jak ja - bez nawigacji się nie ruszam - poza tym przynajmniej sobie z kimś mogę pogadać.
To ja lubię jeździć jako pasażer (ale tylko z przodu) z kimś kto dobrze prowadzi - mój TŻ jest zawodowym kierowcą z prawem jazdy na wszystko począwszy od tramwaju a skończywszy na pojazdach specjalnych), więc jak on kieruje to mam relaks natomiast jazda z niepewnym słabym kierowcą to dla mnie próba nerwów i cierpliwości.
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 14:29   #36
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
to tak jak ja - bez nawigacji się nie ruszam - poza tym przynajmniej sobie z kimś mogę pogadać.
To ja lubię jeździć jako pasażer (ale tylko z przodu) z kimś kto dobrze prowadzi - mój TŻ jest zawodowym kierowcą z prawem jazdy na wszystko począwszy od tramwaju a skończywszy na pojazdach specjalnych), więc jak on kieruje to mam relaks natomiast jazda z niepewnym słabym kierowcą to dla mnie próba nerwów i cierpliwości.
nie ma prawa jazdy na tramwaj
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 15:05   #37
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Orientację w terenie mam lepszą niż TZet więc rzadko navi używam. Natomiast strasznie pyskuję za kierownicą. Na innych kierowców, na drogę, do radia, do samochodu. Pocieszam się, że w dobie zestawów głośnomówiących itd. nie wyglądam jak debil

Tapnięte z mojego HTC ONE V

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 15:08   #38
201706190936
Konto usunięte

Ja bardzo lubię jeździć samochodem.
Mam swój i służbowy - mój wolę bardziej bo ma dobry i mocny silnik.
Dużo jeżdżę, czasem mam wrażenie że mi tyłek przyrasta do fotela. I lubię autostrady
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 15:21   #39
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
nie ma prawa jazdy na tramwaj
skrót myślowy - poza tym w jego kraju jest inaczej
Stary 2014-02-18, 15:53   #40
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Tysiąc na godzine? O matko, jak to musi być... Ja (jako pasażer, bo prawka nie mam) jechałam maksymalnie koło 200... aż się boję wyobrażać taką prędkość.
Perełka 2014 Chyba tylko TARDIS tyle wyciąga

Ja nie czuję się uzależniona, ale uwielbiam prowadzić, czy to samochód czy skuter czy motocykl :P
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 16:06   #41
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aimee_J Pokaż wiadomość
Orientację w terenie mam lepszą niż TZet więc rzadko navi używam. Natomiast strasznie pyskuję za kierownicą. Na innych kierowców, na drogę, do radia, do samochodu. Pocieszam się, że w dobie zestawów głośnomówiących itd. nie wyglądam jak debil

ja śpiewam z radiem/mp3 - a ponieważ cierpię na absolutny brak słuchu fałszuję niemiłosiernie - dobrze, że samochód z klimą to okna zawsze zamknięte, tylko na światłach czasem się ludzie dziwnie gapią

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 18:00   #42
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Mam już prawo jazdy ponad 13 lat. I zaraz po uzyskaniu prawka dostałam swój pierwszy samochód - malucha . I tak nie przerwanie od tamtego czasu jeżdżę . W dodatku jestem dobrym kierowcą, aż tak że to ja prowadzę auto w naszym małżeństwie a TŻ jest pasażerem. I nie wyobrażam sobie życia bez samochodu. Lubię jeździć po mieście i w trasy, byle jechać.
yssmay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 23:05   #43
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yssmay Pokaż wiadomość
Mam już prawo jazdy ponad 13 lat. I zaraz po uzyskaniu prawka dostałam swój pierwszy samochód - malucha . I tak nie przerwanie od tamtego czasu jeżdżę . W dodatku jestem dobrym kierowcą, aż tak że to ja prowadzę auto w naszym małżeństwie a TŻ jest pasażerem. I nie wyobrażam sobie życia bez samochodu. Lubię jeździć po mieście i w trasy, byle jechać.
to tak jak u mnie tżtowi na początku to kompletnie nie przeszkadzało, ale teraz chyba zaczyna mu być głupio że to ja jestem bardziej zmotoryzowana
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 23:41   #44
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
to tak jak u mnie tżtowi na początku to kompletnie nie przeszkadzało, ale teraz chyba zaczyna mu być głupio że to ja jestem bardziej zmotoryzowana
No tak, skąd ja to znam. Mój zrobił awanturę, że więcej mi auta nie naprawi, bo i tak nie może pojeździć. Chociaż ja mu wcale ni bronię.
Stary 2014-02-19, 16:50   #45
pusunia
Zakorzenienie

mam prawko od ponad 4 lat i czy jestem uzależniona hm raczej zachowuje zdrowy rozsądek ale lubię jeździć swoim samochodem
obecnie mam 2 samochód
pierwszy sprzedałam po 1,5 roku
i przesiadłam się i jeżdżę do tej pory kombi
i bardzo lubię duże samochody

nieraz do sklepu czy gdzieś do znajomych wybieram się też pieszo dla zdrowia
zresztą mam psa który wymaga spacerów
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-19, 19:40   #46
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Ojej, nie znam się i wzięłam, że chodzi o tysiąc km/h, a nie tysiąc km pod rząd w jednej podróży :P. Przynajmniej miałyście się z czego pośmiać.
Ja nie mam prawa jazdy, ale jakim cudem mogłaś pomyśleć, że jakikolwiek samochód może jechać z prędkością 1000 km/h?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-19, 19:58   #47
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
ja śpiewam z radiem/mp3 - a ponieważ cierpię na absolutny brak słuchu fałszuję niemiłosiernie - dobrze, że samochód z klimą to okna zawsze zamknięte, tylko na światłach czasem się ludzie dziwnie gapią
Fakt. O tym zapomialam. Też tak robię. tylko ją nie mam klimy więc latem śpiewam ciszej za to zimą się wydzieram

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja nie mam prawa jazdy, ale jakim cudem mogłaś pomyśleć, że jakikolwiek samochód może jechać z prędkością 1000 km/h?
Widocznie opuściła niektóre lekcje fizyki w szkole

Stary 2014-02-20, 11:02   #48
bogulina
Przyczajenie

Ja też bardzo lubię siedzieć za kółkiem. Prawo jazdy mam od 13 lat i na drodze czuję się jak ryba w wodzie. Ostatnio przyszedł mi do głowy taki pomysł, żeby spróbować poprowadzić jakiś większy sprzęt. Znalazłam w sieci coś takiego http://www.katalogmarzen.pl/pl/o/Jaz...-pogromca-szos Myślicie, że warto spróbować? Mąż twierdzi, że zwariowałam
bogulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 11:15   #49
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez bogulina Pokaż wiadomość
Ja też bardzo lubię siedzieć za kółkiem. Prawo jazdy mam od 13 lat i na drodze czuję się jak ryba w wodzie. Ostatnio przyszedł mi do głowy taki pomysł, żeby spróbować poprowadzić jakiś większy sprzęt. Znalazłam w sieci coś takiego http://www.katalogmarzen.pl/pl/o/Jaz...-pogromca-szos Myślicie, że warto spróbować? Mąż twierdzi, że zwariowałam
Ja kiedyś w ogóle myślałam o zrobieniu prawa jazdy na kat.C, zresztą co jakiś czas taki pomysł przychodzi mi do głowy

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 13:15   #50
Aimee_J
Zakorzenienie

Ja myślę o prawie jazdy na motor, ale bardziej dla samej idei i satysfakcji z posiadania, bo wiem, ze zamiast motoru wole samochód
Stary 2014-02-20, 13:25   #51
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Ja myślę o prawie jazdy na motor, ale bardziej dla samej idei i satysfakcji z posiadania, bo wiem, ze zamiast motoru wole samochód
Ja w podobnych kategoriach myślę, rozważając prawo jazdy na ciężarówki. Może dlatego też, że dobrze się czuję w dużych, wysokich samochodach. Wszystko fajnie widać i jest wygodnie. No, ale tak na co dzień to nie wyobrażam sonie pracy w roli kierowcy TIR-a, chociaż jest coraz więcej kobiet wykonujących ten zawód

Insta
Stary 2014-02-20, 14:21   #52
Aimee_J
Zakorzenienie

Był czas kiedy chciałam Hummera. Przeszło mi, jak się okazało, że waży to ponad 4 tony i według przepisów trzeba mieć na niego prawo jazdy kategorii C
I w sumie dobrze. Jak dla mnie z Type R więcej zabawy
Stary 2014-02-20, 20:06   #53
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Hummer to przerost formy nad treścią .
Stary 2014-02-20, 20:18   #54
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yssmay Pokaż wiadomość
Hummer to przerost formy nad treścią .
Mnie się podobały Humvee [oryginalny, amerykański, wojskowy samochód] oraz Hummer H1.
H2 i H3 to faktycznie już przerost formy nad treścią i całkowite zaprzeczenie tego, co w tych autach mi się najbardziej podobało Ale tamte, jeśli porusza się w trudnym terenie są ok
Ja się nie poruszam
Stary 2014-02-26, 09:27   #55
kurierska
Raczkowanie

Cytat:
Gwarantuję, że jak już wsiądziesz na motocykl to właśnie on stanie się ulubionym środkiem transportu.
Od samochodu jestem uzależniona ze względów technicznych - muszę codziennie odwieźć swoje 4 pociechy do szkoły i do żłoba, zrobić zakupy itd. Ale w sezonie specjalnie wyjeżdżam z dzieciakami wcześniej, żeby zdążyć wrócić do domu i zamienić 4kółka na dwa. To dopiero wiatr we włosach i radocha! A jak uzależnia....
Stary 2014-02-26, 09:46   #56
Aimee_J
Zakorzenienie

Może, ale osobiście w to wątpię. Auto było zawsze moim marzeniem. Nie marzyłam nigdy o motocyklu. Auto śniło mi się po nocach.
Stary 2014-02-27, 13:34   #57
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Może, ale osobiście w to wątpię. Auto było zawsze moim marzeniem. Nie marzyłam nigdy o motocyklu. Auto śniło mi się po nocach.
Ja też przed laty- jak nie jeździłam jeszcze, zawsze marzyłam o tym, żeby mieć samochód dla siebie i jeździć, jeździć, jeździć

Insta
Stary 2014-03-05, 21:08   #58
merszja
Raczkowanie

tez uwielbiam jezdzic samochodem

powiem wam, ze zanim mialam prawko bardzo czesto snilo mi sie ze jezdze, ale zawsze zamiast sprzegla, hamulca i gazu byly takie pedaly jak w rowerze, lub jak we flinstonach musialam sie odpychac nogami
śmigam: 27.01.14r
merszja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 10:51   #59
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
E, ja jechałam 1300/h na autostradzie, nie było źle.
wielkie mi co, ja cię wtedy wyprzedzałam

Lubię jeździć samochodem, jak tylko trzeba jechać gdzieś, nawet do sklepu po zakupy, to ja jestem chętna, ale nie jestem uzależniona od zapier... 1000km/h raczej noga mi drży, gdy mam przekroczyć te 60 km/h , nie mam żadnych rajdowych zapędów. Uważam, że wszyscy powinni jeździć ostrożnie, bo brawura zgubiła już wiele osób

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 10:57   #60
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
wielkie mi co, ja cię wtedy wyprzedzałam

Lubię jeździć samochodem, jak tylko trzeba jechać gdzieś, nawet do sklepu po zakupy, to ja jestem chętna, ale nie jestem uzależniona od zapier... 1000km/h raczej noga mi drży, gdy mam przekroczyć te 60 km/h , nie mam żadnych rajdowych zapędów. Uważam, że wszyscy powinni jeździć ostrożnie, bo brawura zgubiła już wiele osób
Tak, to prawda, należy jeździć ostrożnie, ale 60km/h w trasie też stwarza niebezpieczeństwo, bo jak za przeproszeniem jedzie taka "zawalidroga" to wszyscy zaczynają ją wyprzedzać po kolei i wówczas jest o wiele niebezpieczniej jakby każdy jechał koło 100 km/h i bez wyprzedzania. Ja uważam, że prędkość należy dostosować do warunków i do umiejętności kierowcy. Dlatego wybaczam początkującym kierowcom

Insta
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości