![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spacerówka- zwykła czy kubełkowa
Cytat:
![]() A ma któraś wózek ten: ![]() Caretero, Monaco Zastanawiam się nad jego kupnem, podoba mi się wizualnie i wydaje się być ok z opisu... poza tym nie lubię tych spacerówek z "rogami" źle mi się prowadzi bo ja często muszę 1 ręką (z powodu drugiego dziecka trzymanego za rękę ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Klarissa fajny ten wózek
![]() Ja znowu zakupy lubię z wózkiem, bo mi się dźwigać nie chce (no chyba, że idę po chleb i masło). Biorę wózek jak mi się gdzieś śpieszy i musze w 5 minut dostać się z punkty A do B. Jak mam czas to piechotką. Albo jak mam dużo klamotów do przewiezienia. Ale nie mam samochodu, więc to może dlatego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Chciałam go dzisiaj zobaczyć na żywo, bo Smyk ma je na stronie, ale w sklepie nie mieli ani jednego tej marki... przy okazji zobaczyłam sobie te kubełkowe spacerówki i strasznie małe mi się wydają? Mój syn jest bardzo drobny, ale mimo wszystko np. w kombinezonie zimowym jednak trochę miejsca zajmuje.
Nie wiem co zrobić z tym wózkiem, boje się zamawiać bez obejrzenia na żywo, oglądałam inne marki ale w każdym coś mi było nie tak jak chciałam... ten mi jak do tej pory przynajmniej z opisu spełnia wszystkie moje wymagania. Ma go któraś?
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Najlepiej przejść się do sklepu stacjonarnego i przejrzeć wózeczek, siora teraz tez wybierała, więc przeszłam się z nią...Spotkałam wiele kubełkowych, ale kolejny raz nie mogłam się oprzeć właśnie orbit g2 i chwyciłam na próbną jazdę :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
w smyku widziałam bardzo fajny lekki wózek jeansowy mnie urzekł model noa od razu sprawdziłam w internecie;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja nie lubię takiego podejścia. Moje dziecko ma tak i tak, Twoje nie ma, to juz prawdziwy odchyl, no bo jak tak można. 4 kilometry dla prawie trzylatka, ba pestka. Nie moze być inaczej przecież. Nie można mierzyć wszystkich swoja miara. Moja cora w tym wieku na pewno nie pokonalaby takiego dystansu, poza tym bardzo lubiła jeżdżenie wózkiem i nie widzę w tym nic złego. Odpieluszkowana była wczesnie, ale mam znajome których dzieci ponad 3 letnie kiepsko sobie radzą z nocnikiem i ja nigdy im nie mówiłam, ojej współczuje Ci... Moze wybierz sie do jakiegoś lekarza itp. Są dzieci, które rozwijają sie wolniej, które są bardziej strachliwe, nocnik je przeraża, ale w suma Summarum nikt nie sika do 18-taki w pieluchy. Zycze trochę wiecej zrozumienia dla innych. Cytat:
W temacie wybrałabym zwykła spacerówke. Przerobilam sporo wózków, miałam z tego naprawde spora radochę i jednak wydaje mi sie ze zwykła, rozkładana na płasko, bez nóżek w gorze, gdzie można dowolnie przewrócić sie na bok jest lepsza. Jeśli bede mieć możliwość wybierać wozek po raz kolejny, wybiorę ten ze zwykła spacerówka.
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
w stu procentach się zgadzam, każde dziecko inne i trzeba o tym pamiętać!!! co do noa, to poszukaj promocji w sklepach internetowych, bardzo zgrabna spacerówka z fajną rączką, sama bym jeansu nie wybrała,a le to już rzecz gustu przecież
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
no mnie ten jeansowy model urzekł ale zgadzam się że kwestia gustu i tak samo z dziećmi jest różnie nie traktujmy ich jak modeli które muszą być takie same i tam samo reagować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
dokłądnie, wózek trzeba dopasować do dziecka, niektóre czują się lepiej w głębokich a niektóre nie lubią być "ograniczone" i lubią mieć panoramiczną wizję świata
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
bratowa miła kubełkową spacerówkę i średnio była zadowolona,podobno niezbyt wygodna,dziecko szybko wyrosło,no nie wiem trzeba dopasować do siebie,jeśli będziecie szukać wózka parasolki to widziałam fajny model yezz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
porshee ja teæ ostatnio jezdzilam orbit baby... jaaaaa Cieee co to jest za wozek.... kurcze moze kiedys mi sie uda meza namowic na niego bo nie ukrywam ze jest moim marzeniem.... chyba nie ma drugiego tak wielofunkcyjnego sprzetu
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na odwrót - ten "dół" to jest własnie minus ogromny dla małego dziecka. dziecko powinno leżeć i spać na jak najbardziej płaskim podłożu, to jedyna pozycja która nie obciąża kręgosłupa, stawów biordowych. spacerówka kubełkowa sprawia, że dziecko "leży" w pozycji siedzącej, z ugiętymi nogami w biodrach i kolanach - dla kręgosłupa i stawów są to fatalne warunki. dla niemowlaka i małego dziecka najlepsza do spania jest pozycja na płasko - i dlatego najlepiej, jak spacerówka sie rozkłada na płasko. jak dziecko starsze, powiedzmy 12/18mcy+ - szkielet ma juz dużo mocniejszy, no i mniej śpi w dzień, jest mu bardziej "wszystko jedno". w foteliku samochodowym vel nosidełku dziecko też powinno przebywać jak najmniej (tylko na czas podróży, oraz max2h dziennie) bo choć to pozycja bezpieczna w aucie, top niestety szkodliwa dla kręgosłupka i stawów. suma sumarum - dla małego dziecka, niemowlaka - najlepsza spacerówka rozkładana. dla starszego może być i kubełkowa, jeśłi ktoś ma taką ochotę. ja akurat nie miałam, nogi mi drętwieją na samą myśl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
każdemu podobają się inne wózeczki i oczekuje innych funkcji. My wybraliśmy czterokołowe graco evo, w którym spodobało nam się dobre amortyzowane zawieszenie, lekkość wózka oraz przekładana rączka. Spacery z tym wózkiem są bardzo przyjemne i nie muszę wkładać więcej siły by manewrować wózkiem czy też składać go.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
ten yezz to waży bardzo mało, widziałam, ze można go złożyć i zarzucić na plecy, bo jest wykonany z jakiś specjalnych materiałów ultralekkich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
no pinki wiadomo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, podbije temat kubelek/"zwykle" siedzisko i podpytam o wozek Joolz. Ktoras ma jakies doswiadczenie z nim? Slyszala cos od innych?
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Ja wypróbowałam i mogę polecić taki model Milo. Bardzo lekki wózek, nie drogi, łatwo się go składa i rozkłada. Te niektóre spacerówki kosztują mnóstwo kasy, a niczym nie różnią się od tańszych wersji. Stelaż stabilny, wózek generalnie nadaje się na spacer po każdym terenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
niby tak, ale jest sporo spacerowek na ktore lepiej wydac te kilka stow wiecej,a ma sie pewnosc ze kolka nie odpadna. ostatnio moje znajome zachwycaja sie jane muum. slyszalyscie cos?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
A Quinny Zapp? ktoś, coś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Wcale nie jest tak, że jak wózek jest tańszy to mu zaraz odpadną kółka! Nie ma co się tym sugerować, trzeba patrzeć na stelaż, na wykończenie, ogólnie na jakość wykonania i wtedy za niewielką kasę można trafić dobry wózek. Ja ze spacerówek polecam model loop, jest lekki, dobrze się prowadzi i tak jak mówię - jest solidnie wykonany. Cena to nie wszystko, a nie wszystko co drogie musi być najlepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
yezz bardzo fajny, leciutki sie super sklada do malych rozmiarow,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
odnośnie tematu, to jestem za zwykłą spacerówką.
a jeśli chodzi o wózki Quinny, to yezza widziałam tylko u innych dziewczyn, ale to ponoć najlżejszy wózek ze wszystkich? ja mam od 7 miesięcy zapp xtra i jest lekki, mało miejsca po złożeniu zajmuje. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
No najlżejszy, bo yezz wazy ok. 5 kg cały
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.