![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze/najgorsze produkty
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dziwne, bo ten serek nawet mojemu TŻ smakuje, a on nie je wogóle nabiału (tylko mięcho)
![]() może Twoja Mama trafiła na taki ze zwarzoną śmietanką?? takie faktycznie nie są za dobre Edytowane przez kasiak-22 Czas edycji: 2005-10-06 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Jaki fajny wątek!
Bardzo lubię: - mrożone warzywa Hortex - suszone grzyby "orientalne" Tao-Tao (w szczególności shiitake) - ryż Kupiec "paraboiled" - płatki owsiane "Kupiec" -płatki ryżowe "Kupiec" (bardzo lubię "kupieckie" produkty) -serek wiejski "Piątnica" (najlepszy!) -makarony Melissa, zwłaszcza ten w kształcie ziarenek ryżu. Przepyszny w greckiej zupie cytrynowej albo we wszelkiego rodzaju "eintopfach" - ketchup "Włocłwek" (w końcu pochodze w z byłego włocławskiego i ten ketchup towarzyszy mi od dzieciństwa. Some things live forever) -klasyczne kostki rosołowe Knorra (z kury, bez lubczyków i innych ziół) -paluszki z łososia "Dal pesca" - cudownym trafem mają smak świeżego łososia bałtyckiego, Totalny cud gastronomiczny! - masło bez dodatków z Warlubia - majonez z Grudziądza -"Kaszebszczi mosdrech" czyli kaszubska musztarda z Dagomy-Puck Nie znoszę: - dań mrożonych "Frosta" - zup Amino - Ramy krem Bonjour i wszelkich wynalazków Rama do smażenia. - makarony Lubella (jak można pisać, że są z pszenicy durum?? Pytam się jak?? Rozłażący się, "mięciuteńki" makaron. Horror!!!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
ja bardzo lubie
ketchup Hellman's cukierki lindtt masło słone ( president) przyprawe ziarenko smaku ryż Kupiec majonez kielecki roleski musztara najgorsze to zupki w proszku paluszki rybneeeee |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
No kurcze, a ja lubię lubelskie makarony...a tak poza tym, to za the best uważam:
- Berlinki - dżemy Łowicza (bananek z mandarynką jest ![]() - mleko z Biedronki - to z koniczynką - dla mnie najlepsze! - Przyprawy Kotanyi - Princessę czekoladową (chociaż wafelków raczej nie lubię) - Power Rade jagodowy (wiem, wiem - sama chemia ![]() - no i jeszcze kiełbaski kotlińskie, takie w puszce - wyśmienite na szybką śniadanio-obiado-kolację... - no i olej to tylko Kujawski (oprócz oliwy z oliwek oczywiście) i jest jeszcze wiele moich ulubieńców ale nie mogę sobie teraz nic przypomnieć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
na plus:
-ogórki konserwowe chilli (słoiki z kanciastymi zółtymi nakrętkami) -twaróg z JANA, mleczarni ze Środy Wielkopolskiej -jogurt naturalny z JANA -moje ostatnie rewelacyjne odkrycie -jogurt naturalny Zott -jogurtowa maniaczka ze mnie ![]() -majonez winiary -gorzka czekolada Wedla (świetna do robienia gorącej czekolady) -czekolada gorzka z marcepanem Sarotti -zioła prowansalskie Kamis -Astra kawa niskodrażniąca drobno mielona-Rewelacyjna do zaparzania w tygielku, 100%arabica -kawa jamaica montain blue -Fortuna czarna z browaru Fortuna:najlepsze ciemne piwo na świecie -śledzie w sosie musztardowym Lissner -sok Kubuś z gruszką -pizza Giuseppe z pieczarkami -ptasie mleczko Wedla -ogórki konserwowe Krakus -sos sodko kwaśny Łowicza na minus: -naleśniki w proszku-zdaje się że drOetker OKROPIEŃSTWO!!! -jogurty Bakoma -jogurty Danone -herbaty typu Lipton, saga, albo inne jakieś takie paczkowane badyle (ale to moje dziwactwo wyniesione z pracy w herbaciarni) -kawy rozpuszczalne zwłaszcza Maxwell |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie niejadalne paskudztwo to:
- mrożone pizze i pierogi (wszystkie) - produkty Knorra ze szczególnym uwzględnieniem gotowych sosów w słoiku - sama chemia i ohydny sztuczny skwaśniały smak (czytalam kiedys artykul że sa produkowane na Ukrainie i zawierają składniki rakotwórcze) - większosc kaw dostepnych w supermarketach (np. Prima, Sati, żolte Tchibo- brr) - soki Hortexu w kartonach - jakies takie sztuczno-chemiczne, kiedys chyba byly lepsze, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Przepyszne są śledzie w śmietanie Lisnera i tej samej firmy sałatka śledziowa z buraczkami, u mnie dostępna niestety tylko na wagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Ulubione:
*Jeżyki -jak mam ochote na cos lodkiego to siegam najczesciej po nie-UWIELBIAM *czekoladki Dove *pralinki Pistachio z Solidarności -niebo w gebie ,ale dosc ciezko dostepne przynajmniej u mnie, *almette ziołowe, *Nestle Frutina, *sos boloński Łowicz, *ketchup Hellman's (pikantny), *corny kanapkowe , * lody calipso ![]() *ser pleśniowy Turek (najbardziej lubie Brie ziołowy). Nielubiane: *ketchup Pudliszki bleh... *milkyway, *Dumle bananowe, *jogurty typu pomarańczowy - nie wiem jak mozna to jesc, *flipsy o smaku paprykowym, *gingers (wiem,ze duzo ludzi to lubi ale mi to nie wchodzi wcale), *redd's malinowy , jabłkowy o niebo lepszy, *pyzy mrozone ![]() I wiele , wiele innych , ale nie przychodza mi teraz do głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
![]()
Pewnie i tak wszystkiego sobie nie przypomne.Tak więc"to co pamiętam"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I teraz największa ochyda ziemi jaką sobie zapamiętałam: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=n@ta]
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
hmm
wiec z pysznosci: +ketchup i koncentrat pudliszki +sery plesniowe Turek +deser czekoladowy Zott +kornspitzy (buleczki zytnie z ziarnami i serem, nie pamietam kto produkuje) +KinderDelice ale tylko kakaowy +czekolada mocnomleczna z Wedla (jedyna, ktora zaspokaja mnie juz po kilku kostkach ![]() +wafelki Familijne (boooooskie) +chipsy biesiandne +smietana Krasnystaw (zajadam lyzeczka) +dzemy Lowicz oczywiscie +Nutellla (mmmm...) +Frutina (mniam) Odradzam: -Rama Creme Bonjour grzybowy (zero smaku) -Pyszny Duet sycylijski z pomidorami (smierdzi strasznie) -jogurty Jogus (blee) -czekolady czekoladopodobne (chyba nikogo nie trzeba przekonywac) -batonik NoName (raz sprobowalam) -KitKat peanut butter (ohydny, slodko-slony, blee) -wafle ryzowe (firmy nie pamietam, ale nie mialy smaku) -wszelkie ketchupy TiP, DiP, Eco, itp. (woda z przyprawami)
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
najlepsze to ketchup CALVE majonez CALVE , kostki rosolowe i przyprawy STAR biszkopty MULINO BIANCO , sosy CIRIO
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Moi faworyci:
*niemalże wszystko LINDTA (zwłaszcza Fioretto nugatowe i cynamonowe i ich biala czekolada z całymi, prażonymi migdałami) *Jacobs Milka Cappucciono- każde jest pyszne, ale chyba najbardziej smakuje mi to z białą Milką i toffi - pycha *Jacobs Toblerone Cappuccino *płatki owsiane zwykłe Halina *żelki jogurtowe Katjes, kawowe Haribo i Haribo Tropic *draze pomarańczowe Skawa Wadowice *fasolka w pomidorach Ole *bułki z dynią z Kauflandu *ryż brązowy Cenos *kasza gryczana Sonko *jogurt nat. Danone *i tu was zaskoczę - Serek wiejski Piątnica ![]() Więcej na pewno nie kupię: -czekolad Wedla (właściwie z Wedla lubię tylko Irysy z mieszanki wedlowskiej) -słodzonych jogurtów Danona -niczego na czym jest napisane Gellwe -niczego na czym jest napisane Roleski -Rama Creme Bonjour (strasznie sztuczny smak) -ryżu na mleku Pysio P.S. Bardzo fajny wątek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
u mnie w sklepie są na okragło pralinki pistachio , niestety ich cena to ponad 20 zł ale też uważam , że warto.
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ja także wymienię swoje typy:
OK są: -majonez tylko Winiary Stołowy -ketchup tylko Pudliszki, gęsty i baaaardzo pomidorowy -budynie Wniary (te do gotowania) -jogurty Fruttis -maślanka i kefir Milko -masło Ostrołęckie lub Łaciate -karotka Vitaminka (nie taka słodka jak Kubuś czy Pysio) -serki homogenizowane tylko Jogo, no i jeszcze Dannone -płatki niestety tylko te drogie-Nestle inne nie są tak chrupkie itd. Niedobre: -jogurty Dannone i Bakoma -ketchup Kotlin -ćwikła Fructis -margaryny Delma,Pani Domu,Ola,Livia itd., itp. -zupki Yum Yum -płatki na mleko Flipsa - okropność i to każdy rodzaj -musztardy Roleski -pizza mrożona Rigga -wafelki Eliteesse (czy jakos tam) A jeśli chodzi o gorące kubki "mleczne", to nie zalewam je wodą tylko właśnie mlekiem i wtedy sa dobre, szczególnie kasza manna truskawkowa ![]() Rzeczywiście fajny wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Dla osób, które lubią potrawy z czosnkiem, ale nie mogą go jeść, polecam przyprawę w mini kostkach Knorra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem dobre sa przyprawy Kamis (ostatnio robilysmy z mama kurczaka po wegiersku - bardzo dobry) i ryze i kasze firmy Kupiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
To ja z dobrych produktów przypomniałam sobie jeszcze coś.
Jogurty, kefiry, serek biały oraz głównie serki smakowe Bieluch ![]() Bardzo lubię. Wszystkie: ziołowy, z warzywami, ze szczypiorkiem, z papryką i pieprzem. Nie lubię za to czosnkowego ![]() A teraz poluję na waniliowy, ale nigdzie go u mnie nie ma.
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Eugeniusz - ale smaczny masz avatar
![]() z moich ulubionych produktów to : przede wszytskim alpejskie mleczko MILKI ![]() ketchup Pudliszki jaski i płastki kukurydziane do mleka czekolady też Milki ![]() zielona herbatka i w ogóle herbaty Liptona, Bio- Active lody Zielonej Budki jogurciki z Sokólki i serki smietankowe z różnymi dodatkami i Piątnicy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
A ja dodam jeszcze sos maślakowy Uncle Ben's - jedyne słoikowe "sztuczydło", które lubię i polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Przypomniałam sobie o paluszkach z TIP. Moim zdaniem sa lepsze niż Lajkonika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
no a mi przypomniały się krakersy z sezamem z lider price, przepyszne a duża paka tylko 1,59zł (albo 1,49). Cienkie, o kształcie trójkącików, super jako przegrzyka do filmiku albo ciekawej ksiązeczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Staram się wybierać produkty bez konserwantów i polepszaczy smakowych:
Polecam: Majonez Kielecki, który jako jedyny na naszym rynku jest bez szkodliwych dodatków Koncentrat Pudliszki - też jedyny bez konserwy, Keczup Pudliszki Prawdziwe masło -75-80% tłuszczu Dziewicza oliwa z oliwek "Melissa" Oliwki czarne "Figaro" Wątróbka po kapitańsku Mąkę z semoliny do wyrobu makaronu Odradzam: Wszystkie płatki kukurydziane, chrupki i chipsy, które mają mnustwo konserwantów oraz są wytwarzane w wysokiej temperaturze i tłuszczu i są rakotwórcze. Wszystkie masła śmietankowe, margaryny i mixy roślinne. Delicje "Wedla"
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
To ja też się dopiszę
![]() Zdecydowanie polecam: - makaron na tackach Mediterannea; jest dość drogi ale smakuje jak domowy; - kefir Piątnica 0% tłuszczu - masło orzechowe Felix, zwłaszcza z kawałkami orzechów - chrupki chlebek Wasa Musli - warzywa na patelnię Hortexu - ryż Mueller's, trzeba się postarać żeby go rozgotować, w sam raz dla sklerotyków - ryż pełnoziarnisty Uncle Bens - ser żółty Napoleon, taki w krążkach I odradzam: hmmm... Czy ja coś odradzam? - dżem niesłodzony Stovitu? coś w ten deseń, jeżynowy w każdym razie - wiór - parówki zwykłe Sokołowa, podejrzanie puchną w trakcie obróbki
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.