|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jego była dokucza mi
Cytat:
I nie widzę niczego dziwnego w tym, że nie lubi kobiety, dla której zostawił ją jej facet. Oczywiście, że zostawił ją facet, nie Autorka. Ale nie wymagajmy od niej, żeby czuła wdzięczność i sympatię do Autorki, dlatego, że "uchroniła ją od niefajnego chłopa". (żeby nie było wątpliwości: łapię ironię )Nigdy wcześniej nikt Autorce nie dokuczył? Nie dogryzł? Poza tym, jeśli nie musisz (Autorko) to nie chodź do niej do pracy. ;] Edytowane przez elsene Czas edycji: 2014-02-21 o 19:53 |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.Ale dziękuję, że uświadomiłaś mi jaką to nie jestem skrajną egoistką z wybujałym ego .Dla mnie eot Jak napisała Darkoz - wywody na temat moralności zdadzą się tutaj psu na budę .Autorko, Dziewczyny napisały już praktycznie wszystko, choć jak wiadomo - mogą temat ciągnąć do 10 stron i więcej .Możesz wdawać się w niepotrzebne polemiki, możesz się odciąć i ignorować - wybór należy do Ciebie.
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyna ma prawo cię nie lubić, bo jednak facet zostawił ją dla ciebie. Mogła się wtedy czuć "gorsza" i teraz próbuje jednak pokazać że to ona jest lepsza. Możesz ignorować jej zachowanie, albo się odgryźć.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
dziwie sie , ze po 2-ch latach dalej tak to przezywa, ale jesli Twoj chlopak (jak ja to zrozumialam) powiedzial,ze miedzy Wami zawsze bylo cos wiecej tylko Ty wyjechalas no to wyobrazam sobie ,ze byl to dla niej wielki cios
nie wplatuj sie, nie wojuj - olej jej zlosliwosci nic nie zmienia w twoim zyciu- po prostu nie pozwol sie zranic, nie wiem tez czemu nie mozesz miec dzieci ale znam pare w ktorej kobieta tez niby byla bezplodna a po 10 latach jednak urodzila -moze tez jej kiedys takei zdziwko zafundujesz
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo to jest tak intymna informacja, że powierzona komuś powinna tam zostać, a nie być puszczana w obieg. I nieważne, że on to powiedział własnej dziewczynie. A swoją drogą - po zaledwie 3-miesięcznym związku? Kiepski z niego przyjaciel. Bo to już nie jest jego dziewczyna. I jak widać nie tylko tę informację bardzo brzydko wykorzystuje przeciw Tobie, ale z pewnością nie będzie się wahać przed jej rozpowszechnieniem. Więc efekt taki, jakby Twój chłopak rozpowiedział to na prawo i lewo. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolejny wątek z wypowiedziami pt. 'jaka to dziewczyna zła, że facet zostawił dla niej inną'. Pomijając już premedytację, z jaką to zrobił, bo ledwie autorka wróciła, dwa dni a on już zostawia swoją dziewczynę. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
a ona ci dokucza w jakiś inny sposób niż ten jeden jedyny przytyk o tym, że nie możesz mieć dzieci?
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie to dziewczyna po prostu miała nieodpartą potrzebę się odgryźć, tylko zrobiła to raczej bez klasy, bo to jednak nie jest przytyk w stylu np. 'przytyłaś' ....
Komuś się może wydawać, że co to niby za rozstanie, jak byli ze sobą krótko. Pamiętajmy, że w pierwszych tygodniach uczucia są bardzo intensywne, odczuwa je się dużo bardziej i porzucenie w takim momencie zazwyczaj kończy się ogromnym bólem i dużym poniżeniem. Często również przez takie sytuacje, kobiety tracą pewność siebie i mają schizy w kolejnych związkach, bo boją się znowu porzucenia (co potwierdzają wątki na wizażu). Jak dla mnie to ta dziewczyna jest wygrana, pozbyła się ze swojego życia niewiernego pajaca, a teraz zakłada rodzinę, więc nie wiem, po co zniżała się do poziomu eksa. Widocznie ten ból dalej w niej siedzi, tylko że zamiast skierować go na Twojego chłoptasia, skierowała go na Ciebie. Ja bym olała sprawę, po prostuj nie gadaj z nią i nie łaź do niej do pracy. Zresztą wkrótce pójdzie na macierzyński, więc szanse, że ją spotkasz są mniejsze. |
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Nie dziwie się jej mówiąc szczerze. Ja piętnowałabym taką na każdym kroku .
Sorry |
|
|
|
|
#43 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie zrobiłam? Nie ma ideałów nie o to chodzi,chyba to oczywiste,ze są różne miary robienia komuś przykrości i poziomy pewnych zachowań-dzielone na świadome i nieświadome? A to od dzisiaj wiadomo ,że zdrada- jak sama to nazwała, ja tego nie zrobiłam- jest świadomą krzywdą na rzecz drugiego człowieka i to dosyć niemałą,nieporównywalną np z byciem niemiłym? Faktycznie niewiele to wnosi ;] wydaje mi się,że właściwie nie przeczytałaś chyba wcale mojej wypowiedzi,bo napisałam dosyć wyraźnie,iż ze zrozumienia całej tej historii w sposób odpowiedni autorka powinna podjąć pewne kroki. Ale dobra,widzę,że nie ma sensu,najlepiej Autorkę pogłaskać po głowie,bo zdrady się zdarzają,klasnąć w ręce i przyznać rację, niech jeszcze wyleje tej dziewczynie gorącą oliwę na głowę ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Dziwne,ze zwierza się dziewczynie, której zrobił coś takiego,ale cóż.. co mnie jeszcze moze zdziwić ?---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Nie będę siedzieć na tym wątku tyle czasu ale jakbyś się czuła przepraszam jakbyś pozwalała facetowi na przyjaźnie z jakąś dziewczyną a nagle ten facet Ci mówi,ze kocha ją ? Kurde przepraszam,dla mnie to jakies dziwne zachowanie. Jak poczułabyś się Ty jakby teraz się okazało,ze oni w pracy się też PRZYJAŹNIĄ i jednak wraca do niej ? Miło ,sympatycznie ? Po tym jak mu zaufałaś ,ze moze miec znajomych pozwalasz mu na wszystko dajesz wszystko i nagle odchodzi z przyjaciółką bo SIĘ OKAZALO? Kurde wiesz, wydaje mi się to słabe. Ma dziewczyna faceta,to się nie bawi w wściubianie nosa,bo nagle ON JEST IDEAŁEM. Każdy robi jak chce ,to jasne,nie bede się wywodzić na ten temat kolejny raz,dla mnie jest to nie do pomyslenia,ze nagle ktos odkrył iż jego przyjaciel to Adonis,zapominajac ze ten Adonis ma poukładane życie. Przeciez teraz sie nie liczy ze komus sie rozwala zycie,najwazniejsze jest to ,ze swoje mozna poukładać na gruzach czegoś innego ;] Ciągle o tym zapominam........ ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Poradziłam Autorce co powina zrobic,porozmawiać na boku,ale przepraszam.. tak się po prostu nie robi..
|
|
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
sissy that walk
|
Jednocześnie na luzie gadając z tym facetem, który Cię dla tej dziewczyny zostawił? No to dziwne standardy przyzwoitości. Bo ta dziewczyna z uprzejmą rozmową ze swoim byłym, a zarazem obecnym autorki, problemu nie ma.
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Ani trochę się dziewczynie nie dziwię, szczerze mówiąc - dla mnie to trochę jej prawo w tej sytuacji
![]() Jak ci nie pasuje, to jedyne, co możesz zrobić, to unikać lub udawać, że nie słyszałaś. Bo chyba zdajesz sobie sprawę, że jakiekolwiek docinki i riposty w tej sytuacji będą świadczyły jak najgorzej o tobie? Rolę faceta pomijam, bo to zupełnie inny temat. Ale dziewczyna i tak może mówić o farcie - bo dzięki tobie pozbyła się delikwenta zdradzającego swe partnerki Jak to już ktoś wcześniej napisał - karma wraca, nie masz się co oszukiwać.
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#51 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jej się tak głupio powiedziało bo faktycznie po takim czasie od rozstania obchodzisz ją naprawdę niewiele. Tak niewiele, że aż zapomniała że jej były mówił kiedyś że nie nie możesz mieć dzieci. Mi się bardzo często (kiedyś) zdarzało powiedzieć do innej osoby coś zupełnie głupiego i nieprzemyślanego, tak bardzo że aż mogłam przez przypadek kogoś urazić wcale nie mając tego na celu. Dlatego dołączę do pytania Grin: to się często dzieje czy zdarzyło się tylko raz?
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w twej sytuacji miałabym łatwiej, bo bym tę dziewczynę automatycznie po takim prymitywnym przytyku uznala za zero.
Są pewne granice podłości i ona je przekroczyła Docinki dotyczące bezpłodności, czyli czegoś, na co nie masz wpływu i tego nie możesz odwrócić - to czysty prymitywizm. Można kogoś nie lubić a jednak być przy tym człowiekiem. To nie jest wielka sztuka. Dlatego też zwyczajnie unikaj jej. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Zakłądam jednak, że skoro autorka jest przekonana, ze to był świadomy przytyk (a takie rzeczy bywają całkiem widoczne Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2014-02-23 o 11:56 |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Konto usunięte
|
w sumie jak tak przeczytałam to jeszcze raz:
Cytat:
więc ja czekam na odpowiedź czy tamta dziewczyna dokucza jej w jakiś inny sposób czy tylko ta jedna sytuacja |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Była postąpiła wrednie,ale dla niej najwidoczniej był to ''najlepszy sposób'' aby się zemścić na Tobie za odbicie jej faceta.Jedyna rada : olej ją, to da sobie spokój.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Po pierwsze: ona ma prawo Cię nie lubić, ODBIŁAŚ jej faceta. Spójrz prawdzie w oczy. Baa ja bym pewnie znienawidziła Cię, ale na pewno nie cisnęłabym w Twoją stronę takimi tekstami.
Po drugie: dziewczyna nie ma klasy, bo nie takich rzeczy się po prostu nie mówi (a co jeśli jej dziecko np. urodzi się chore), powodu do śmiechu brak. Po trzecie: olałabym ją, unikała, a jeśli sytuacja powtarzałaby się częściej po prostu pogadałabym z chłopakiem.
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Nie możesz oczekiwać,że będzie dla ciebie miła. Odbiłaś jej faceta,prosta sytuacja. Dziewczyny na górze piszą,że to on był nie fair. Ale skoro się przyjaźniliście to na pewno wiedziałaś,że jest w związku. Możesz ją tylko ignorować,innego wyjścia nie widzę.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Gdy wyjeżdżałam do Francji nie miał nikogo, gdy wróciłam po 1,5 roku był w max 5 miesięcznym związku
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem mozesz nie komentowac albo starac sie unikac kontaktu z ta pania. A co Twoj Tz na te docinki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Czytam wątek i tak się zastanawiam cały czas jak to jest, że tyle głosów "odbiłaś jej faceta". Facet to nie jest kawałek ziemi, o który toczą się wojny i który można sobie wzajemnie odbijać, to jest człowiek, ma wolną wolę, podejmuje samodzielne, przemyślane decyzje. To on zdecydował że kończy związek, że odchodzi, bo chce go stworzyć z autorką. Nie widzę tutaj wpisu autorki o tym, że wprowadzała w życie akcję "kuszenie zajętego", po prostu tak wyszło, no zdarza się. Facet od razu zakończył związek, autorka od razu tamtą dziewczynę przeprosiła, wszystko zostało wyjaśnione. Eks dziewczyna ułożyła sobie życie, normalnie z facetem autorki rozmawia, czyli żalu, nienawiści za zdradę nie ma, ale uparła się żeby o całe zło oskarżyć autorkę. I tyle dziewczyn uważa, że to w porządku, że ma do tego pełne prawo? No sorry, nie ma. Podwójna moralność nigdy nie jest fajna i żadna krzywda nie powinna na nią pozwalać.
Autorko, jedyne co Ci pozostaje, to chyba po prostu olać ją i tyle. No i pewnie nie chodziłabym do lubego do pracy, bo i po co się na tą dziewczynę natykać. A Twój chłopak powinien się nieco ogarnąć i ochrzanić ją od góry do dołu za takie a nie inne teksty, bo póki co to nie wykazuje się jakimś mega charakterem i poczuciem solidarności z Tobą.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

)

.
.
.

?