![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: 20-letni prawiczkowie
Cytat:
Znam wielu prawiczków w przedziale 20-22 lata i zachowują się normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Znam kilku. Jeden dużo mówi jaki z niego buchaj rozpłodowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Z tego co czytałam średni wiek inicjacji seksualnej to około 19 lat. I średnia jest wyższa u panów niż u pań. 20-letni prawiczek mnie nie dziwi, bo dla mnie seks w wieku lat 16tu to jeszcze za wcześnie. Lepiej podchodzić do tych spraw świadomie i pomyśleć zawczasu np. o zabezpieczeniu, aniżeli robić to pod wpływem chwili i/lub, jeszcze gorzej, alkoholu, z przypadkową osobą, byle się "rozprawiczyć".
No i pomyślmy trzeźwo: to żaden wstyd nie znaleźć swojej drugiej połówki na tak wczesnym etapie jak gimnazjum czy liceum. Fakt, niektóre osoby mają na to bardzo duże parcie, ale takie związku typu: "mam chłopaka/dziewczynę, byle kogoś mieć wcześniej niż koleżanki/koledzy" na ogół jednak szybko się rozpadają i nie są udane. No i co innego flirtować, podrywać, umawiać się na randki, chodzić za rączkę, całować czy obściskiwać, a co innego zdecydować na "ten pierwszy raz", zwłaszcza, gdy się mieszka z rodzicami-domatorami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
W sumie prawiczek to tak dziwnie się słyszy, wiele jest takich facetów którzy przed kolegami chwalą się swoimi "osiągnięciami" łóżkowymi a prawda zazwyczaj jest inna, a to że jeszcze nie miała "bliższych kontaktów" to jakoś nie powinno dziwić, są tacy faceci którzy wolą poczekać aż znajdą taką zaufaną osobę którą kochają itd. nie wiem jak to prosto powiedzieć ale wiadomo o co chodzi.
![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Myślę, że istnieją takowi
![]() Znam paru których o to 'podejrzewam' ![]()
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
ja mam 25 i tez jestem prawi i jakoś żyje :-P a ze mało panienek to akceptuje to trudno :-P
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
[1=9c7b885137e5ed850f86ce0 a9dd12dda548895b7_5ff7a0a ad4a4b;45397189]ja mam 25 i tez jestem prawi i jakoś żyje :-P a ze mało panienek to akceptuje to trudno :-P
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2[/QUOTE] Ja bym akceptowała. Mój chłopak był prawy i sprawiedliwy, niewinny jak ta nieobsrana łąka i nie miałam z tym problemu ![]() Z koleżankami o tym rozmawiałam, to dla większości to też jest ok (jeśli chodzi o związki). Przeciw była jedna, która z kolei związków nie szuka, za to seks lubi- także zrozumiałe, że szuka doświadczonych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
teraz są bardziej czasy typu - sex przed 18ka by pokazać jakim się jest ' dorosłym'
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Seks jest wazny, i dokladnie teraz jest szal na seks jak najwczesniej...
Ja mam 17lat moj TŻ 19 i oboje 'czysci' :p Bardzo cenie prawictwo mojego faceta.. Nie umiem myslec ze mogl inna dotykac jak mnie . A umiejetnosci? Wszystkiego da sie nauczyc :d
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
i o to chodzi
![]() Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Te 20 lat to jakaś magiczna granica jest?
Jest wielu, wielu takich, nie oszukujmy się. Sktecznie kompensują to graniem na konsoli, wyjściami z kumplami na piwo i jeszcze jedną, pewną rzeczą ![]()
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
[1=9c7b885137e5ed850f86ce0 a9dd12dda548895b7_5ff7a0a ad4a4b;45412116]i o to chodzi
![]() Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2[/QUOTE] Wiesz, dla jednych seks to zabawa a dla innych potwierdzenie milpsci ![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
[1=9c7b885137e5ed850f86ce0 a9dd12dda548895b7_5ff7a0a ad4a4b;45398303]teraz są bardziej czasy typu - sex przed 18ka by pokazać jakim się jest ' dorosłym'[/QUOTE]
Nieprawda, moim zdaniem zawsze byli tacy, co zaczynali wcześnie, szukając przygód, zwłaszcza w bardziej patologicznych środowiskach. Albo tacy, co lubili się chwalić swoim "doświadczeniem", nawet, jeśli było ono tylko fikcją... Dla mnie małym szokiem było, kiedy w pierwszej klasie liceum (jedne z najlepszych liceów w moim mieście) okazało się, że wszystkie dziewczyny z mojej klasy to dziewice... A laski bardzo ładne, zadbane (ładnie i seksownie, acz nie wyzywająco ubierające się), pewne siebie (także w kontaktach z chłopakami) - po prostu w tym typie, który prędzej określilibyście jako "imprezowy" lub "marzenie chłopaków" aniżeli "szara myszka" lub "cnotka-niewydymka" chociaż oczywiście też nie były z tych, co to ze spodni stringi na wierzch wyciągają ![]() Obecnie po prostu więcej się o seksie mówi i podejrzewam że przez to Ci, co później zaczynają, czują się bardziej sfrustrowani i "dziwni", nawet, jeśli nie mają chwalących się "tym" wszem i wobec znajomych ![]() Moim zdaniem to, że ludzie mają świadomość, że istnieje coś takiego jak seks nie ma wpływu na wcześniejsze rozpoczęcie jego inicjacji, tak samo jak przemoc w grach nie ma wpływu na poziom agresji u dziecka. Ok, pewnie zdarzają się i takie przypadki, ale wg mnie na pewno nie jest to regułą, a jeśli już się zdarza, to raczej u jednostek mało stabilnych emocjonalnie. Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2014-03-04 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie mam niekonczacych się ambicji. Materialne cele dobrze okreslone, przemyslane i mi to wystarczy. Lubie kobiety wrazliwe, madre które coś przeżyły i mam pewność, że się nie zlamia przy pierwszej lepszej trudności. Tu chodzi mi o to, że spora część dziewczyn pochodzi z zamoznych rodzin i nie znają tak dobrze życia, nie są tak zahartowane. Gdy maja problem idą do psychologa, gdy czegoś nie umieja to idą na korki itd. np. Każdy z tych trzech powodów dyswalifikuje potencjalną kandydatkę na wyżej niż dobra kolezanke. A, że nie poznałem z dobrych szkół kobiety zbliżonej do moich "standardów" postanowiłem nie wiązać z nimi nadziei ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kierujesz się stereotypami i uprzedzeniami. Twój wolny wybór, ale szkoda, gdybyś miał przez to przegapić coś cennego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym mądrość i życiowa zaradność wcale, a to wcale nie przekłada się na ogólny poziom inteligencji i wrażliwości... to niestety dwie różne rzeczy, bardzo luźno ze sobą powiązane... W dodatku osoby z ubogich rodzin również potrafią nie mieć bladego pojęcia o gospodarności w myśl zasady: "dlaczegoś biedny? boś głupi! dlaczegoś głupi? boś biedny!". No i kolejny czynnik to czysta ciekawość naukowa - jak u mnie. Ja po prostu KOCHAM zdobywać wiedzę i móc ją wykorzystać w praktyce. Mało znam takich osób, to fakt, ale wsadzasz takie osoby jak ja do worka egoistów i zarozumialców, bo... są bardziej ciekawi świata? rozumieją więcej? Bo umieją przyznać, że w danej dziedzinie są lepsi? No spoko... Wiesz, ciekawe tylko, że ja spotkałam wiele osób mądrzejszych ode mnie w danych tematach - NAPRAWDĘ mądrzejszych, a nie UDAJĄCYCH, że są mądrzy, a tak naprawdę rzucający bezsensownie specjalistycznymi terminami bez ładu i składu - i rozmowa z nimi to była prawdziwa przyjemność, bo to była ich PASJA, a nie chęc pokazania: "buahaha, wiem, co to fizyka kwantowa, więc teraz bij pokłony przed moim intelektem!". Właśnie takie osoby zastanawiają się nad celem naszego istnienia i mają marzenia inne niż "pograć w Wowa, pobzykac, pograć w Wowa". Więc jak dla mnie to mocno mylisz pojęcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Kieruje się doświadczeniami. I nigdzie nie napisałem, że WSZYSCY tacy są lecz znam parę takich osób. Bądź co bądź nadal zostaje ten punkt z ambicjami. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
To rodzice wtedy wysyłają przymusem na korki i trudno jest wtedy czegoś nie umieć. Trudno być mądrym i zaradnym w młodym wieku nie będąc przynajmniej przeciętnie inteligentnym. Ja znam niewiele takich przypadków. Z osób które znam najbardziej odpowiedzialne i mądre wydają mi się osoby za wsi ale to tylko moje spostrzeżenie (mieszkam w mieście). A może po prostu to taki przypadek, że trafiłem akurat na nich. Widzisz, ja skupiam się na praktyczniej wiedzy i jeżeli jestem w czymś lepszy od kogoś kogo lubię to tak naprawdę przyjemność mi sprawia dzielenie się tą wiedzą a nawet bycie za to docenionym a nie gadanie o fizyce kwantowej do kogoś kto ma ją gdzieś pomijając fakt jej przydatności na tle rzeczy dużo bardziej przydatnych. Chcę być mądrym dlatego by pomagać ludziom na których mi zależy. Nie dać się robić w konia przez innych ludzi. Robić ludzi których nie lubię w konia. Jestem zbyt dumny by prosić o pomoc jeżeli jestem w stanie sobie sam z tym poradzić. Lubię być samowystarczalnym. To wszystko sprawia mi niezłą satysfakcję. Lepiej sprecyzuj ponieważ nie do końca wiem o co Ci chodzi a nie chcę mi się 5 razy odpisywać na coś co być może źle zinterpretowałem ![]() Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2014-03-09 o 10:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem takiego szufladkowania. Chodziłam do drugiego pod względem rankingu liceum w mieście, nie pochodzę z zamożnej rodziny i jestem ze wsi. Na korki też nigdy nie chodziłam. Ewenement? Nie sądzę, bo to samo mogłabym powiedzieć o wielu moich koleżankach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
BAN stały
|
Cytat:
A ja widzę po paru moich koleżankach i znajomych co innego oraz mieszkam w innym mieście (50 tys.), to nie tylko moja opinia ale nawet moich kolegów którzy chodzą do tego liceum. Ja tutaj nawet nie zakładam tylko biorę pod uwagę wysokie prawdopodobieństwo nie oparte tylko na mojej opinii. Jest to całkiem logiczne. Hah. Czyli nawet jak ktoś jest potencjalnie fajny to ty go unikasz bo nie lubisz chomików. Super podejście ![]() Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2014-03-09 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No widzisz, a ja znam takie "środowisko" (jak to brzmi) od środka, bo do takiego "elytarnego" liceum chodziłam, i serio, ludzie byli różni. No i co takiego Ci Twoi koledzy mówią, siebie też zaliczają do tej grupy szpanerów z dobrych szkół, z którymi nie warto nawet rozmawiać? Opierasz się na jakichś plotkach i stereotypach. Jejku no, Ty tak na poważnie? Przecież to był żart, bo moim zdaniem to właśnie Ty reprezentujesz takie podejście - "o, ta chodzi do dobrej szkoły, to na pewno zarozumiała, a rodzice mają willę z basenem". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Cytat:
Opieram się na doświadczeniach moich i moich kolegów odnośnie kobiet uczęszczających do najlepszej szkoły w mieście. Z jednym kolegą chodzilem całą podstawówkę do klasy a z następnymi 4-ema do gimnazjum + moje doświadczenia więc nijak ma się to do "plotek i przypuszczeń". Wkładasz mi coś do ust co nie miało z nimi nic wspólnego. Napisałem, że przypuszczam i jak wymieniłem we wcześniejszych punktach jest różnica ambicji niezależnie od tego czy ktoś ma cechy z pozostałych punktów czy nie. A + dwie moje siostry cioteczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Dobra, już wszystko wiadomo.
DopplegangerEddarda przyznał pośrednio, że nie boli go w dziewczynach "z dobrych szkół" zamożność, brak "doświadczenia życiowego" (chociaż nie wiem, co to ma do dobrych szkół.... no chyba, że kręcą go piętnastoletnie matki z OHP) czy inteligencja, a ambicja. Bo jemu jej brak. Zrozumiałe więc, że nie chce się z takimi spotykać. Też bym nie chciała mieć partnera z pomysłem na siebie i perspektywami, gdyby mi ich brakowało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dobrze. Zignoruje to ostatni raz. Ambicje są akurat najmniejszym problemem ponieważ ona nie przeszkadza w udanej przyjaźni. Doświadczenie życiowe ( pomijam ten pedofilski żart -.-) to zwykłe zabezpieczenie przed ludźmi którzy padną pod pierwszym lepszym troszkę większym problemem. Tak. Przyznam, że brak mi ambicji którą wyznaje wielu ludzi (byle papierek, nie ważne z czego), czy ambicji polegającej na ciągłym pędzie za kasą. Za to mam ambicję by być coraz mądrzejszym, niezależnym np. Nie wiem skąd w tobie ten jad (właściwie to się domyślam). Liczyłem na miłą dyskusję na poziomie która urozmaiciła by mi weekend. Ale jak widzę udało mi się osiągnąć tylko ostatnie. Gdybyś była milsza mógłbym udzielić Ci kilku rad na temat denerwowania ludzi ponieważ te "pojazdy" odnośnie inteligencji i ambicji mogłyby by mnie zawstydzić gdybyś była kimś na kim mi zależy. Dyskusję uważam za zamkniętą a ty się szykuj jutro do gimnazjum żebyś była wyspana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozwijanie siebie, doskonalenie swoich umiejętności i poszerzanie naukowych horyzontów wymaga samozaparcia, dyscypliny i wytrwałości. Jeśli ktoś na serio jest w czymś dobry to naprawdę nie masz się o co martwić, pierwszy lepszy kryzys 'w prawdziwymi życiu' go nie zniszczy. Popieram przedmówców, masz mylne wyobrażenie o ludziach z dobrych szkół. Chyba inaczej niż my wszyscy definiujesz dobrą szkołę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.