![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Porada w sprawie kobiety
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może nie podobają jej się umięśnieni faceci? Nie każdy lubi widoczne mięśnie. Związek to kompromisy w sprawie wyglądu. Nie da się robić wszystkiego tylko pod siebie i nie patrzeć na drugą stronę. No chyba że ma się szczęście mieć partnera który ma takie same kryteria względem tego co uznajemy za atrakcyjne. Nie ma jednej, określonej linii "dbania o siebie", dla jednego może być to siłka, dla drugiego zapuszczenie brody wikinga, a dla trzeciego, regularne granie w brydża. Edytowane przez Lemmy is God Czas edycji: 2014-02-22 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jej się podoba z tymi siedmioma kilogramami na plus ![]() A za sportem jestem; rzutki, bilard i karty to cudowne sporty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz racje mam inne podejscie, ona pamieta tylko te chwile jak przychodzilem z roza stawalem u progu drzwi i niespoedziwajac sie bylo wow. Kiedy jak zaczela prace nic jej nie mowiac 10 min przed koncem przeszedlem i zabralem ja do domu. Albo wino jakies oliwki i cala noc w fajnej atmosferze... I to sa jej wizje zwiazku kiedy jest slodko i cacy. Moze dlatego tak jest ze konczy studia teraz, a ja jestem 3 lata starszy. Zyjemy poki co w roznych swiatach. Ja utrzymuje sie sam, mieszkam sam. Zyje troche codziennoscią, szybkim tempem, praca dom, praca dom. Napewno podchodze do takich rzeczy dojrzale, wiem czego chce, czego oczekuje od swojej kobiety i wiem kiedy jestem zdecydowany. Moje partnerka niestety raczej nie. U niej nie ma tego typu rzeczy, czasami jak jej cos powiem to mi odpowiada nie burz mi mojej bajki, moich wyobrazen. Zreszta sam fakt takiego prostego porownania dla mnie komplement powinien byc bez wymuszenia na drugiej stronie, ma on wtedy wartosc. A u niej jest dopominanie sie w stylu "od 2 tygodni nic mi milego nie powiedziales, powiedz mi cos". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są ludzie dla których nieodłącznym elementem udanego związku są niespodzianki, obsypywanie kwiatami i spełnianie zachcianek. I niektórzy potrafią tak żyć całe życie (moi dziadkowie na ten przykład, byli razem 50 lat, a dziadek niespodzianki robił zawsze i babcię rozpieszczał przez całe życie) jednak nie każdemu to odpowiada i warto obgadać tę kwestię i dojść do jakichś kompromisów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do schudnięcia i że niby mógłbyś się jej nie podobać wtedy to głupota, bo równie dobrze mógłbyś jej robić awanturę za to że się przefarbowała na inny kolor na głowie... To jest kwestią naszego samopoczucia i jeśli chcemy zmiany to ją róbmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do komplementów to zgadzam się w całej rozciągłości. Zresztą chyba większość ludzi lubi być docenianym, lubi czuć się kochanym i "zatroszczonym", nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Podejście "nie mówię jej że mi się podoba, bo powiedziałem to już kiedyś i nie odwołałem do tej pory" jest mało skuteczne i powoduje frustrację ![]() Co do kwestii zmian w wyglądzie, to owszem można zmienić swój wygląd, wszak jesteśmy dorośli, jednak naszemu partnerowi może się to kompletnie nie podobać. I też ma do tego pełne prawo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Podejrzewam ze i tak ona pierwsza nie napisze, tylko znow ja...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Taka pierwsza myśl: czy ona przypadkiem nie jest emocjonalnie uzależniona? Tzn fajnie, że chce żebyś był blisko niej. ale też do pewnego stopnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Autorze, zadzwonisz do niej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Sam nie wiem, bije sie z myslami czy byc znow tym co wyciaga reke. po czym znow dostane setki zali i tego co robie, co nie robie, co powinienem.
Drugiej strony jak nie napisze to będzie, ze nie zależy Ci, nie walczysz o nas. Dla mnie to sa glupie nieporozumienia, a dla niej powazne afery i tak to wyglada. Sama je wywołuje powinna sama sie odezwac wyciagnac wnioski. A pozniej dostaje smsa, ze zarzucam jej, ze robi afery, a nie potrafie jej w tym pomoc... Wiec sam nie wiem czy czekać czy poprostu po raz kolejny zrobic 1 krok... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
.
|
ja bym poczekała. twojej lasce wydaje się, że powinieneś o nią walczyć jak lew, ale... czy ona walczy o ciebie? pokazuje, że jej zależy? stara się? mówiąc szczerze u mnie człowiek foch szybko byłby skreślony, bo niezmiernie irytuje mnie coś takiego + akcje "domyśl się".
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Starac sie stara, ale dla niej staranie to jest wino swieczki i mile chwile. A ja bym wolal by sie starala i walczyla o mnie rozmowa, dogadaniem sie i nie obwinianiem o wszystko mnie. Kupic wino w sklepie to nie problem.
A jak zwracam uwage ze robi afery o glupoty to odpowiedz jest bo nie potrafisz mi pomoc... To taki charakter, ze na bank nie napisze chocby sie walilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Mając 21 lat, także byłam w związku, w którym oczekiwałam, że mój facet się wszystkiego domyśli. Wieczne afery, pretensje o głupoty, fochy. Aż w końcu mój facet nie wytrzymał i opierniczył mnie od góry do dołu, wyrzucił z siebie wszystko. Kazał mi się nad tym wszystkim zastanowić i zostawił (w sensie wyszedł z domu dając mi czas na przetrawienie tego). Ja po przemyśleniu tego przyznałam mu rację i zaczęłam pracę nad sobą. Potrzebowałam takiego "kopa" od niego. Mimo, że już nie jestem z tym facetem, to jestem mu wdzięczna za to. Ja naprawdę myślałam, że facet jest w stanie domyślić się wszystkiego i czytać w myślach, tylko, że mu się nie chce włożyć w to wysiłku
![]() Mój facet wczoraj znów zaczął zdrowotną dietę i ja wiem, czy mi się to podoba, czy nie on nie będzie jadł nic spoza "swojej listy" produktów, więc kiedy ja będę robić dla nas obiad, robię tylko to, co on może zjeść. Tak samo jak on robi dla nas i wie, że ja nie zjem tego, na co on akurat ma ochotę i może to zjeść, to robi dla mnie osobno. I ja nie widzę w tym problemu, że on jest na diecie, dostosowujemy się do siebie, na tym polega związek. Wyjaśnij jeszcze raz swojej dziewczynie na czym polega dieta, i że lubisz jej jedzenie. Także moja rada - nie pisz, nie dzwoń, tylko jedź do niej i z nią porozmawiaj. Wyjaśnij jej wszystko rzeczowo, najłagodniej, jak potrafisz. Na pewno się obrazi, ale jest duża szansa, że to przemyśli i zacznie mówić konkretnie czego oczekuje. A jak nie, to albo dalej będziesz się męczył (związek nie może być męczarnią!), albo to zakończysz i poczujesz ulgę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny to chyba naprawdę nie ma sensu napisalem:
* Hej odezwiesz sie do mnie? - Nawet nie wiem co powinnam Ci napisac * Nie wiem, choćby co robisz lub milego wieczoru. zawsze musisz być taka złośliwa i uparta?? Chyba można normalnie porozmawiac i wyciagnać do kogoś reke, zwlaszcza ze ja to robie zawsze... - Widocznie juz tak mam. Moze nie mialam ochoty Ci tego napisac... Sam mogles sprobowac, zaczepić mnie... * A moze zejdz wkoncu na ziemie, prosze Cie i porozmawiaj ze mna. Bo zachowujesz sie jak ksiezniczka, ja nie mam ochoty kontakt, ale (imie) ma tak zrobic jak chce. -Ok, chcesz jeszcze mi coś rownie milego napisać?? Same widzicie, jak to wyglada, szczerze mowiac to nawet mi sie nie chce odpisywać dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to widać że dziewucha jest księżniczkowatego typu, pewnie zawsze taka była, tyle że teraz zaczęło ci to bardziej przeszkadzać.I zupełnie mnie nie dziwi że nie masz ochoty na dalsze bezsensowne wymiany zdań. Nie na tym polega związek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
MASAKRA
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.