Beta HCG 150 - czy moze sie mylic? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 12:00   #31
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Beta HCG 150 - czy moze sie mylic?

Okres pewnie dostaniesz, może tylko trochę opóźniony. Niestety to się często zdarza, gdyby nie badanie krwi, nawet byś się nie zorientowała, że byłaś w ciąży... przykro mi. Bardzo ci współczuję, jestem po ciąży pozamacicznej i trzech latach starań, więc wiem co czujesz...

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 12:54   #32
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wspolczuje.Ciezko powiedzec czy bylas w ciazy, czy to byl jakis blad labolatoryjny.Owocnych staran.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 13:16   #33
sylvi 84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alicjag3 Pokaż wiadomość
Okres powinnam dostać dopiero za jakieś 3 dni. Wczoraj jeszcze robiłam jedno badanie i dziś o 17 będą wyniki. Ale już mam dośc...

Według mnie w ciąże zaszłaś tylko się nie utrzymała dlatego beta spadła.. A dzieje się tak z powodów wad genetycznych widocznie coś zarodkowi brakowało i nie poradziłby sobie dalej teraz czekaj na okres(może być bardziej obfity ) i 3maj się
sylvi 84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 14:30   #34
alicjag3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylvi 84 Pokaż wiadomość

Według mnie w ciąże zaszłaś tylko się nie utrzymała dlatego beta spadła.. A dzieje się tak z powodów wad genetycznych widocznie coś zarodkowi brakowało i nie poradziłby sobie dalej teraz czekaj na okres(może być bardziej obfity ) i 3maj się
Jestem już po wizycie u lekarza. Niestety masz rację (akurat robiłam też progesteron i również był wysoki) więc to raczej nie pomyłka labolatoryjna.
Pocieszające jest to, że tak naprawdę podobno 2/3 ciąż w ten sposób się kończą. No i to, że wszystko z nami wporządku najwyraźniej. Ale przykre to...

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Dziś mnie boli głowa i jakaś padnięta jestem od kilku dni. Ciekawe czy to ma związek z tą c. biochemiczną
alicjag3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 07:58   #35
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Niestety tego się spodziewałam Dlatego tak się dopytywałam o te sikańce, bo one wykrywają na ogół HCG od 25, więc właściwie nie było opcji, żeby nie wychodziły przy wyniku jaki miałaś z krwi

Takie wczesne obumarcia ciąż zdarzają się bardzo często - dlatego nie ma co robić testów za wcześnie, żeby się potem nie rozczarować

Trzymam kciuki, żeby szybko udało Ci się zajść w zdrową ciążę
Długo się staracie?
roznie bywa ja pierwsza bete robilam 10dpo czyli 4 dni przed @, wynik 36,5 test plytkowy nic nie pokazywal a robilam ten o czulosci 10 i 25. beta po 48 h wyszla 92,1 test plytkowy nic nie pokazal, po kolejnych 48 h beta wyszla 192 a test plytkowy wyszedl z bardzo blada krecha i to po 5 min a cora ma juz pol roku

autorko, przykro ze tak sie to zakonczylo, ale trzymam kciuki za ponowne zajscie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 15:13   #36
cassiegray
Przyczajenie

powinnam moze stworzyc nowy watek ale jestem nowa i nie potrafie........sytuacja wyglada tak :w 5 tyg ciazy zrobilam bete hcg wynosila 2100 u /ml teraz pozniej dostalam plamien bralam duphaston exacyl i cyclonamine lekarz wyslal mnie na ponowna bete teraz powienien byc 7 tydz zrobilam ja a wynik byl taki sam jak wczesniej 2100u/ml lekarz powiedzial zebym odstawila leki i przyszla po skierowanie na zabieg.bardzo boje sie zabiegu bardzo stresuje sie cala ta sytuacja czekam na poronienie ale nic takiego nie nastepuje .czy jest szansa ze beta jeszcze urosnie czy to niemozliwe czy ktoras z Was miala sytuacje ze beta hcg zatrzymala sie a pozniej urosla ? bardzo prosze o odpowiedz....psychicznie sie wykanczam przez to wszystko...

Edytowane przez cassiegray
Czas edycji: 2014-10-22 o 15:17
cassiegray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 22:59   #37
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cassiegray Pokaż wiadomość
powinnam moze stworzyc nowy watek ale jestem nowa i nie potrafie........sytuacja wyglada tak :w 5 tyg ciazy zrobilam bete hcg wynosila 2100 u /ml teraz pozniej dostalam plamien bralam duphaston exacyl i cyclonamine lekarz wyslal mnie na ponowna bete teraz powienien byc 7 tydz zrobilam ja a wynik byl taki sam jak wczesniej 2100u/ml lekarz powiedzial zebym odstawila leki i przyszla po skierowanie na zabieg.bardzo boje sie zabiegu bardzo stresuje sie cala ta sytuacja czekam na poronienie ale nic takiego nie nastepuje .czy jest szansa ze beta jeszcze urosnie czy to niemozliwe czy ktoras z Was miala sytuacje ze beta hcg zatrzymala sie a pozniej urosla ? bardzo prosze o odpowiedz....psychicznie sie wykanczam przez to wszystko...
Miałaś robione usg? No ta beta nie wróży niestety nic dobrego ale jeśli to 7 tc koniecznie zrób usg za nim zdecydujesz się na zabieg.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-10-23, 09:29   #38
cassiegray
Przyczajenie

dzisiaj ide do lekarza powiem mu wszystkie swoje watpliwosci..zastanawia mnie dlaczego beta nie spadla przez tydzien chocby o jeden punkt..czy to wogolemozliwe? nie widzialam wynikow to lekarz ma do nich dostep dzisiaj chce je zobaczyc moze on zobaczyl w komputerze stary wynik i nie popatrzyl na date? nie wiem juz co robic nie zgodze sie na zabieg dopoki wszystkiego mi nie wyjasni a i tak napoczatku zapytam o tabletki poronne..co za sytuacja nawet jak sie okaze ze to fatalny blad to mialam tyle stresu....dam znac co nowego sie dowiedzialam dzisiaj...co dwa dni dowiaduje sie ze poronilam a pozniej ze wszystko jest dobrze jak mozna tak wplywac na czyjas psychike...oszczedzilabym sobie tego gdyby moj ''doktorek '' zrobil mi po 48 h od pierwszej bety kolejna i sprawdzi czy przyrasta...brak slow..
Stary 2014-10-23, 13:10   #39
cassiegray
Przyczajenie

wrocilam z wizyty jestem jeszcze bardziej skolowana bo widze na usg dziecko a lekarz mowi ze pecherzyk wysechl i kaze isc jutro do szpitala...nie wiem co mam robic ....
Stary 2014-10-23, 20:41   #40
shirmus
Rozeznanie

Cytat:
wrocilam z wizyty jestem jeszcze bardziej skolowana bo widze na usg dziecko a lekarz mowi ze pecherzyk wysechl i kaze isc jutro do szpitala...nie wiem co mam robic ....
Ja na twoim miejscu poszła bym do innego lekarza na konsultację nawet prywatnie poza tym zrobiłbym jeszcze raz bete w prywatnym laboratorium tak żeby dostać wynik do ręki.
shirmus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-24, 00:06   #41
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Co to za określenie ze pecherzyk wysechl? Kobieto idź koniecznie do innego lekarza na konsultacje.
Mel B 14/14 ✓

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 11:30   #42
102paula102
Przyczajenie

Cześć nie wiem czy jeszcze tu ktoś zaglądam ja robiłam test z krwi gdzie wyszło mi 0,100 co to oznacza ? Czy to znaczy ze ciąży nie ma?

Ciała bym ale nie jest to jeszcze dobry czas na to
102paula102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-24, 05:52   #43
alicjag3
Raczkowanie

Na wydruku z laboratorium masz na pewno pegende i tam jest napisane powyzej jakiej wartosci jest ciaza
alicjag3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości