|
|
#31 | |
|
Zaszynszylowana
|
Dot.: Wstrętne praktyki perfumerii sprzedającej podróby
Cytat:
Ja własnie w ten sposób przekonałam, się że moje pierwsze perfumy( niby miały być Versace) kupione przez internet to podróbki
|
|
#32 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No cóż, człowiek uczy się na błędach.
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie odróżniasz ordynarnej podróbki od oryginału i, co ważniejsze, nie robi ci to najmniejszej różnicy, to po co stawiasz się na pozycji eksperta i opisujesz perfumy w swoim blogu. Czytelniczki często ufają blogerkom jako ekspertom i na tym się opiera często ten interes i uważam, ze wciskanie ciemnoty jest skrajnym brakiem odpowiedzialności za swoje czytelniczki.
|
|
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Blog probkowo przy reklamie ich strony,
"Nie wiem czy wiecie, ale jestem miłośnikiem markowych perfum. I dwa, trzy razy w roku pozwalam sobie a coś markowego z drogerii. Bo to KOCHAM!- czuć się chociaż trochę jak gwiazda. "Masakra ![]() Szok po prostu.
|
#36 |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Przyjrzałam się.
I oto moje wnioski: 1. Brak pisemnego oświadczenia tej "perfumerii", że sprzedawane produkty są produktami oryginalnymi danych marek. Padają za to słowa będące parawanem , czyli "luksusowe" " markowe" "w niczym nie odbiega od..." itd. 2. Gdzie NIP firmy? 3. Gdzie REGON firmy? 4. Gdzie adres stacjonarny, pod którym można w razie wątpliwości zweryfikować oryginalność produktów lub chociażby sprawdzić czy firma rzeczywiście istnieje, prowadzi legalną działalność gospodarczą itd? 5. Gdzie jest adres zwrotny , nr konta wraz z pełną nazwą firmy? Od 31-08-2007r sprzedaż podrabianych towarów jest zagrożona karą grzywny lub karą pozbawienia wolności do lat dwóch ( karą pozbawienia wolności do lat pięciu w przypadku gdy sprzedawca uczynił sobie ze sprzedaży podrabianych towarów stałe źródło dochodu) - zgodnie ze znowelizowanym art. 35 ustawy Prawo własności przemysłowej (Dz. U. z 2003 r. nr 119, poz. 1117). Nawet jeśli by tym zainteresować Urząd Skarbowy i rzecznika Praw Konsumenta to nie ma pełnego adresu oraz danych dla działalności gospodarczej, więc można przypuszczać, że jest to albo firma-krzak, albo sprytnie używają pewnych terminów aby w razie czego wymigać się od odpowiedzialności kranej...
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
A gdyby sprawdzić właściciela domeny? Niektóre strony internetowe na to pozwalają. Tylko nawet jeśli uzyska się jakieś dane, to nie mam pojęcia co dalej z nimi robić.
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w tym momencie straciłaś w oczach czytelniczek sporo. Dla wielu osób będziesz w tym momencie osobą niewiarygodną, której bloga nie warto czytać bo wspiera takie a nie inne firmy. I warto było dla takiej a nie innej oceny i utraty części czytelników brać udział w takiej akcji otrzymując marną podróbkę za 16zł? W tym momencie firmujesz kłamstwo i oszustwo własną twarzą. Warto?
|
|
#39 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, Napisałam maila do Pani która zajmuje się prowadzeniem tej "działalności" zapytałam wprost czy te zapachy są oryginalne czy nie. Kontakt z tą Panią miałam jak dotychczas bardzo dobry, jeśli chodzi o przesyłkę itp. Gdy otrzymam odpowiedź od razu podzielę się nią z Wami. Nie chce Was oszukiwać, dlatego chce wyjaśnić tę sprawę do końca, bo serio, nie cieszą mnie takie zamieszania. Pozdrawiam. Wasza ukochana blogerka pt. "Dajcie mi wszystko za darmo" ![]()
szukam wishlista Edytowane przez kukimi Czas edycji: 2014-02-24 o 19:45 |
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Więc możesz to napisać
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Wow, ale jazda, aż mi się wierzyć nie chce, że ludzie są tak głupi i naiwni
Oczywiście mój komentarz na temat podrób na http://probkowo.blogspot.com nie przeszedł przez moderację. |
|
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie to zrobiłam i proszę:http://whois.net/whois/perfumeria.in Domain Name:PERFUMERIA.IN Created On:06-Sep-2013 10:44:03 UTC Last Updated On:05-Nov-2013 19:20:22 UTC Expiration Date:06-Sep-2014 10:44:03 UTC Sponsoring Registrar:Webiq Domains Solutions Pvt. Ltd. (R131-AFIN) Status:CLIENT TRANSFER PROHIBITED Registrant ID:WIQ_29614460 Registrant Name:Falencki Adrian Registrant Organization:N/A Registrant Street1:Chopina 9 Registrant Street2: Registrant Street3: Registrant City:Lomza Registrant State/Province: Registrant Postal Code:18-400 Registrant Country:PL Registrant Phone:+48.696978588 Registrant Phone Ext.: Registrant FAX: Registrant FAX Ext.: Registrant Email:perfus@op.pl dziwnym zbiegiem okoliczności ostatnio niejaki adam_falencki prosił o weryfikację perfum z tej perfumerii
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale faktycznie widać, że próbował coś ugrac i udowodnić: https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=37408832
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Takiego zwrotu akcji się nie spodziewałam
Kukimi, szacun za podejście do całej akcji i napisanie na blogu o aferze, nawet jeśli nadal nie masz przekonania do naszych racji. Na dwóch innych podlinkowanych blogach komentarze o podróbkach albo są usuwane, albo nie przechodzą przez moderację :/ |
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
co ja się natłumaczyłam o tych fiolkach na blogach to masakra
ale jak kulą w płot wszystkie pewne 'oryginalności' tych małych paskództw... szkoda strzępić tam klawiature już i bardzo się dziwię, że tej perfumerii jeszcze nie 'sprzątnęli' a już długo wisi w sieci... ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- pozostaje mieć nadzieję, że ludzie zanim tam coś kupią to sprawdzą w googlach i trafia na ten wątek
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a trwałość czasem zabójcza, wiem bo miałam je zanim zainteresowałam się oryginałami![]() Ech, nic u nich nie kupię bo to na to co mnie interesuje właśnie czekają z dostawą ![]()
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2014-02-24 o 20:34 |
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to testery setki już są po 160zł bodaj. Cóż za logika. Ale nie, w sumie to wiadomo, że testery są lepsze bo się dłużej trzymają
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No fłaśnie wolę mieć orginał niż tester![]() Nie no a tak poważnie to jakaś masakra
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Kilka minut po wejściu na stronę tej "perfumerii" wyłączył mi się samoistnie komputer. Uważajcie, mogą rozdawać wirusy.
|
|
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie tylko podróbki mają na sumieniu...
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam Avasta
. W każdym razie ja nie ryzykuję .
Edytowane przez BlueberryMilkshake Czas edycji: 2014-02-24 o 21:08 |
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Opisze taka jedna z drugą (tfu,tfu) blogierka jaka to 'perfuma' fantastyczna w penie szronionem za jedyne 16 zetunia, a zapaszek trwały, więc cxo sie czepiać, że ewidentnie podróba, a nie nawet jakiś zamiennik, co z tego, ze promujemy nielegal. A potem dziwimy się, jak wpada tu stado z tezami, że tylko w S. iw D. można oryginały kupić, bo w internecie same podróby, panie.
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
W Gdańsku mamy takie flakoniki "perfumuff" w tunelu pod Dworcem
i ceny bardziej okazyjne i nie są w fiolkach, tylko w podrobionych butelkach
"You've got something I need, In this world full of people there’s one killing me And if we only die once I wanna die with you" Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post75739756 Edytowane przez tablanka88 Czas edycji: 2014-02-24 o 21:15 Powód: dopisek |
|
|
|
#60 |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
U mnie w pracy kiedyś cygan - taki miły, wypachniony ( wszystkim chyba na raz) chodził i grzecznie pytał czy "perfuma Wy nie chcecie, Kochaniutkie Pany i Pane?" .. i padało też : " orginale, Pana, takie same, orginale"
![]() W sumie krótko pochodził, bowiem handel obwoźny ( tudzież obnośny w tym przypadku) w urzędzie jest surowo zakazany więc niestety ochroniarza na "orginale" nie złapał, biedny ....
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.

Ja własnie w ten sposób przekonałam, się że moje pierwsze perfumy( niby miały być Versace) kupione przez internet to podróbki

Jaką mam pewność, że to jest podróba? W takim razie u mnie we wszystkich drogeriach sprzedają podróbki, ponieważ pachną identycznie, wyglądają tak samo. No kurde kobietki... Nie przejechałam się na tym produkcie, więc proste, że będę go zachwalać 

wolę mieć orginał niż tester
. W każdym razie ja nie ryzykuję