Listopadowe mamusie 2014 + grudniowe rodzynki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-28, 07:49   #31
BieniekI
Raczkowanie

Dot.: Listopad-grudzień 2014

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie, i trzymam za Was kciuki! dopiero co ja zobaczyłam dwie kreski.. a teraz te dwie kreski właśnie wchodzą mi na parapet

Mamusia Kubusia, ur. 22.11.2012r.
Gratulacje Dziewczyny i zapraszam serdecznie na mojego bloga
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:07   #32
buu007
Zakorzenienie

To i ja sie witam,i moze tez uda mi sie zalapac zeby byc grudniowa mamusia po raz drugi ale na razie

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:27   #33
karolkya
Wtajemniczenie

wow to już na listopad i grudzień...

Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam Oby te 9 miesięcy minęło Wam, spokojnie, zdrowo i bezproblemowo

Pozdrawiam, przyszła mama maj-czerwiec 2014
Stary 2014-02-28, 11:04   #34
metkaa
Zakorzenienie

czas pedzi jak szalony
trzymam kciuki za wszystkie ciaze
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:31   #35
Rosalie01
Raczkowanie

Witam

Mi termin, z moich obliczen, wychodzi na 31.10, wiec pewnie spokojnie moze sie przesunac na listopad
Moge sie do was dolaczyc?
Odezwalam sie pare razy na pazdziernikowym, ale z racji tego, ze narazie tam sie milion dziewczyn udziela, moje posty przeszly bez echa!
Zreszta listopad jest blizszy memu sercu i jesli bum mogla wybierac, wolalabym, zeby Maluszek urodzi sie w listopadzie

Ja dwie kerseki zobaczylam w zeszly poniedzialek, byl to pierwszy cykl staran, nie ukrywam, ze bylam troche zaskoczona

Od ponad tygodnia jestem mega zmeczona, bardzo wrazliwa na zapachy i boli mnie podbrzusze, mdlosci narazie nie mam i licze pocichu, ze tak zostanie
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:33   #36
Yenna_30
Zadomowienie

Buu, dla Ciebie zarezerwowałam już miejscówkę

Byłam u gina, nie jest źle, choć mogłoby być lepiej. Plamieniem mam się nie przejmować (ani śladu krwiaka, ładne endometrium, na wszelki jednak wypadek mam brać luteinę). Ale wszystko wskazuje na to, że na lewym jajniku zrobiła się torbiel. Ale podobno nie jest to nic dziwnego, więc mam się nie martwić na zapas.

Na poprawę nastroju godzinę temu zrobiłam w końcu test (wcześniej tylko beta) - dwie krechy Ale i tak idę jutro na betę, a później sprawdzić przyrost. Trochę mnie to uspokoi

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

[Kalina Beluch]

- - -

Czekamy
Yenna_30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 21:43   #37
Rosalie01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yenna_30 Pokaż wiadomość

Byłam u gina, nie jest źle, choć mogłoby być lepiej. Plamieniem mam się nie przejmować (ani śladu krwiaka, ładne endometrium, na wszelki jednak wypadek mam brać luteinę). Ale wszystko wskazuje na to, że na lewym jajniku zrobiła się torbiel. Ale podobno nie jest to nic dziwnego, więc mam się nie martwić na zapas.

Na poprawę nastroju godzinę temu zrobiłam w końcu test (wcześniej tylko beta) - dwie krechy Ale i tak idę jutro na betę, a później sprawdzić przyrost. Trochę mnie to uspokoi

Skoro lekarz mowi, ze masz sie nie przejmowac, to pewnie jest ok
Gratuluje

Polowe posta mi wczesniejszego wcielo,

Gratuluje wszystkim dziewczynom, ktore juz ujzaly dwie kreski a tym,a za te, ktore beda dopiero testowac trzyma mocno

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 21:48   #38
Yenna_30
Zadomowienie

Niestety na pewno nie jest idealnie, bo jej zaleceniem było przede wszystkim przystopowanie. A to przy mojej pracy jest niemożliwe. Mam więc 2 tygodniowe L4, do kolejnego USG. I trochę mi źle, bo raz że, zostawię swoje dziewczyny same, dwa, już słyszę te komentarze - ledwo co w ciąży a już na L4

[Kalina Beluch]

- - -

Czekamy
Stary 2014-03-01, 06:15   #39
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow, masz już dwójkę chłopaków? W jakim wieku? Szacunek. Mi kiedyś zawsze marzyła się trójka (sama mam dwójkę starszych braci),ale w chwili obecnej sobie już trójki nie wyobrażam. Dla mnie idea jednego jest na ten moment lekko nie do ogarnięcia

U mnie szefowa wiedziała jak zaczynaliśmy starania. Teraz sama stwierdziła, że jeśli cokolwiek by się dzialo, mam się na nich nie oglądać.

Zobaczymy co powie gin. Mam nadzieję, ze to drobiazg.

Co do mamuś, myślę, że powolutku zaczną się ujawniać
Miłego dnia życzę!

No mam, jeden ma 5 lat, a drugi 4 Między nimi jest 1 rok i 3 miesiące różnicy .. odchowałam ich za jednym zamachem, jakbym jedno dziecko miała, więc teraz nie odczuwam jakoś różnicy, że to trzecie poza tym zawsze chciałam mieć dużą rodzinkę, ale fakt faktem, na trzecim kończymy rozmnażanie nie ma co szaleć
Dzisiaj idę o 14.00 na wizytę ! Myślałam, że dopiero w następnym tygodniu będzie termin, a tu już ... Po wizycie się odezwę

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
To i ja sie witam,i moze tez uda mi sie zalapac zeby byc grudniowa mamusia po raz drugi ale na razie
To trzymamy kciuki i czekamy na Ciebie !

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Witam

Mi termin, z moich obliczen, wychodzi na 31.10, wiec pewnie spokojnie moze sie przesunac na listopad
Moge sie do was dolaczyc?
Odezwalam sie pare razy na pazdziernikowym, ale z racji tego, ze narazie tam sie milion dziewczyn udziela, moje posty przeszly bez echa!
Zreszta listopad jest blizszy memu sercu i jesli bum mogla wybierac, wolalabym, zeby Maluszek urodzi sie w listopadzie

Ja dwie kerseki zobaczylam w zeszly poniedzialek, byl to pierwszy cykl staran, nie ukrywam, ze bylam troche zaskoczona

Od ponad tygodnia jestem mega zmeczona, bardzo wrazliwa na zapachy i boli mnie podbrzusze, mdlosci narazie nie mam i licze pocichu, ze tak zostanie
Dawaj do nas Mam takie same objawy jak Ty

Cytat:

Wszystko będzie ok! Nie zamartwiaj się na zapas !

Cytat:
Niestety na pewno nie jest idealnie, bo jej zaleceniem było przede wszystkim przystopowanie. A to przy mojej pracy jest niemożliwe. Mam więc 2 tygodniowe L4, do kolejnego USG. I trochę mi źle, bo raz że, zostawię swoje dziewczyny same, dwa, już słyszę te komentarze - ledwo co w ciąży a już na L4

Komentarze olej! Patrz na to, żeby Twojemu dziecko było dobrze, a nie komuś w pracy A teraz ciesz się wolnym i odpoczywaj
Kasia427 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 06:30   #40
201704210903
Konto usunięte

Cytat:

Yenna - nikt Ci medalu nie da za to że będziesz narażać dziecko na choroby; wierz mi ja chodziłam w ciąży do pracy, a jeszcze potem wyciągnięto, że coś tam źle zrobiłam i nikt nie patrzył na to, że to była ciążą, źle się czułam i chodziłam bo nie chciałam koleżanek zostawić
teraz Ty jesteś najważniejsza i zdrowie Twojego maluszka
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 08:40   #41
Yenna_30
Zadomowienie

Dzięki za wsparcie

Mlebidakin, ja właśnie widzę po sobie, że mogę mieć problem z wydajnością 150%, a jeśli u nas takiej nie masz, znaczy się jesteś niewydajna. I mam to robić kosztem dziecka? Chcę pracować jak najdłużej, ale...

Rosalie, witamy serdecznie w naszych skromnych progach!

Ja mam wstępnie termin na listopad, ale pewnie z powodu cesarki może wyjdzie październik. Mąż się śmieje, ze może w Halloween? Dobrze by się imprezy urodzinowe robiło

A skąd ta miłość do listopada?

Kasiu, i tak pełen szacunek. Bo jednak dwa chłopaki to muszą nieźle broić. Nas była trójka, dwóch starszych braci i ja. Różnica między nami po 2 lata. To co czasem potrafiliśmy wymyśleć...

Daj znać koniecznie po wizycie!

My dziś do rodziców jedziemy z wieściami. Pierwszy wnuk/wnuczka. Chyba się będą cieszyć

[Kalina Beluch]

- - -

Czekamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 09:03   #42
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja chce być grudniową mamusią - dam znac czy dołaczam za jakis miesiąc
wszytskie dobrego i byc może do usłyszenia
Powodzenia.Nie bylas sprzypadkiem na wrzesien-pazdziernik 2013?Bo Cie skads kojarze.

Mam nadzieje, ze ja sie dolacze ale to za wczesnie.
Powodzenia wstystkim
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 10:07   #43
Yenna_30
Zadomowienie

Maharet, to trzymam kciuki

[Kalina Beluch]

- - -

Czekamy
Stary 2014-03-01, 11:00   #44
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za wsparcie

Mlebidakin, ja właśnie widzę po sobie, że mogę mieć problem z wydajnością 150%, a jeśli u nas takiej nie masz, znaczy się jesteś niewydajna. I mam to robić kosztem dziecka? Chcę pracować jak najdłużej, ale...

Rosalie, witamy serdecznie w naszych skromnych progach!

Ja mam wstępnie termin na listopad, ale pewnie z powodu cesarki może wyjdzie październik. Mąż się śmieje, ze może w Halloween? Dobrze by się imprezy urodzinowe robiło

A skąd ta miłość do listopada?

Kasiu, i tak pełen szacunek. Bo jednak dwa chłopaki to muszą nieźle broić. Nas była trójka, dwóch starszych braci i ja. Różnica między nami po 2 lata. To co czasem potrafiliśmy wymyśleć...

Daj znać koniecznie po wizycie!

My dziś do rodziców jedziemy z wieściami. Pierwszy wnuk/wnuczka. Chyba się będą cieszyć

Oj broją, broją! Ale ja się cieszę, że są zdrowi i mądrzy i że się dobrze ze sobą dogadują, a jak broją to mi się śmiać chce, jak coś wymyślą to naprawdę można się uśmiać

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

Powodzenia wstystkim
No to trzymamy kciuki!

Ale piękna pogoda u nas! Po wizycie idziemy na spacer nad morze, a teraz jeszcze ma kolega przyjść do chłopaków... idę coś im do jedzenia przyrządzić
Stary 2014-03-01, 12:11   #45
chomiczek3
Przyczajenie

Cześć dziewczyny !!

Ja też jestem w ciąży i w szoku termin porodu wychodzi na 2 listopada, mamy już 3-letnią córkę, ale nie planowaliśmy drugiego dziecka, ja bardzo dużo teraz pracuję, więc boję się trochę poukładania tego wszystkiego... ale cieszę się, bo lubię dzieci i chciałam mieć dwoje (tyle że w jakiejś odległej przyszłości, i ze względu na małą, bo to jednak fajnie mieć rodzeństwo nikomu jeszcze nie mówiłam, dziś powiem mężowi chyba, bo nareszcie wolny wieczór, jestem ciekawa jego reakcji

Widzę, że Wy do gin już teraz idziecie, czy już widać serduszko? W pierwszej ciąży byłam pierwszy raz w 7 tygodniu i już biło, teraz też tak planuję iść, czyli za jakieś 2 tyg.,

A co u Was z pracą? Kiedy najlepiej powiedzieć? Czy i kiedy idziecie na zwolnienie? Ja w pierwszej ciąży czułam się b. dobrze, teraz też ok, tylko zmęczona jestem strasznie i brzuch mnie boli tak jak na okres,

pozdrowienia
chomiczek3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 12:47   #46
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Powodzenia.Nie bylas sprzypadkiem na wrzesien-pazdziernik 2013?Bo Cie skads kojarze.

Powodzenia wstystkim
tak byłam - i sobie już przypomniałam Ciebie starasz się o 2 dzieciaczka? tak szybko?
Stary 2014-03-01, 14:41   #47
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
tak byłam - i sobie już przypomniałam Ciebie starasz się o 2 dzieciaczka? tak szybko?
Tak, wlasciwie to juz trzeci cykl
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 15:46   #48
Yenna_30
Zadomowienie

Witamy nową Listopadową Mamusię
Chomiczku, ja bym nie wytrzymała i mężowi od razu powiedziała. U nas było o tyle łatwiej, że się oficjalnie staraliśmy i wyniki bety odebraliśmy razem.
Może z tą wpadką (choć podobno w długich związkach nie ma wpadek, to tylko los bierze sprawy w swoje ręce ) wyjdzie Wam na dobre? Pewnie Wam już zaczynało być dobrze, mała już odchowana, podobno ciężko się ponownie zdecydować w takiej sytuacji. U Was już Ktoś lub Coś zdecydowało Jestem pewna, że dacie radę wszystko pozukładać!

Ja do gina poszłam, bo miałam lekkie plamienia. Normalnie poszłabym w okolicach 6-7 tygodnia, właśnie, żeby już serducho usłyszeć.

Co do pracy, szefowa wiedziała o staraniach, managerka miała się dowiedzieć po skończeniu 1 trymestru. Niestety, lekarka wysłała mnie na dwa tygodnie na L4. Więc pozamiatane. W poniedziałek czeka mnie ciężka przeprawa.

[Kalina Beluch]

- - -

Czekamy
Stary 2014-03-01, 17:48   #49
Rosalie01
Raczkowanie

Witam po obiezdie i popoludniowej drzemce, bez ktorej juz nie jestem w stanie funkcjonowac

Dziewczyny, bierzecie jakies suplementy oprocz kwasu foliowego?Ja nie jem miesa ani ryb i chyba powinnam zaczac cos brac, ale nie wiem co
W srode mam wizyte u lekarza to sie zapytam.

Kasia427 w takim razie zostaje z Wami
Dwojka chlopakowto teraz pewnie na dziewczynke liczysz?

Yenna_30 praca sie nieprzejmuj, dziewczny dobrze pisza, nikt Ci medalu nie da za prace ponad norme nestety, a jak sie nie wyrobsz to pewnie jeszcze ochrzania
Ja sie juz nauczylam nie dawac z siebie wiecej niz jest wymagane!Nie raz sie dwoilam troilam a na sam koniec i tak wyszlo zle

Mlebidakin, Maharet trzymam kciuki za dolaczenie do mamus listopadowo grudniowych

Chomiczek gratuluje!!!!Ja tez w szoku bylam, mimoze podjelismy decyzje o staraniu, nie spodziewalam sie tylko, ze tak szybko nam pojdzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 17:57   #50
Yenna_30
Zadomowienie

Rosalie, mi ginka poleciła brać Prenatal lub Natal 1 (kupiłam dziś Prenatal). Do kolejnej wizyty (będzie to 7 tydzień) mam to brać równocześnie z kwasem foliowym. Potem pewnie odstawimy Folik.

Ale podobno co lekarz, to opinia.

Już teraz trzymam kciuki za wizytę

[Kalina Beluch]

- - -

Czekamy
Stary 2014-03-01, 18:03   #51
OkoPani
Wtajemniczenie

Halo dziewczęta, dołączam, chociaż jeszcze możliwe, że odpadnę bo nie wiem czy przypadkiem termin nie wypadnie mi na koniec października...
we wtorek pierwsza wizyta i wtedy powinno się potwierdzić na który miesiąc wypadnie

to moja pierwsza ciąża, wystarana dowiedziałam się w środę a na pogotowiu potwierdzili w nocy z czwartku na piątek bo maleństwo już zrobiło numer i sprawiło, że straciłam przytomność
Stary 2014-03-01, 18:20   #52
Kasia427
Wtajemniczenie

Cześć! Ja też już po wizycie i powiem Wam, że żałuję, że poszłam tak wcześnie... Na USG było widać pęcherzyk, ale pani doktor powiedziała, że jest płaski i nieregularny i że jest to spowodowane albo tym, że jest jeszcze za wcześnie ( na usg wychodziło 4 tygodnie i 4 dni) albo coś jest nie tak... Kazała zrobić w poniedziałek będę no i jeśli będzie wskazywać 2-3 tydzień ciąży to ok, ale więcej no to nic z tego nie będzie... martwię się teraz, wszyscy mi mówią, że to dlatego, że jest za wcześnie... ja myślę, że owu miałam około 14 lutego, więc możliwe, że jeszcze nic nie widać... tzn widać pęcherzyk, ale płaski i nieregularny... lekarka w sumie uspokajała, że to tylko usg, że czasem na początku tak jest, a później się wszystko normuje, ale wiecie... stres już mam... kazała mi jeszcze test zrobić, po powrocie do domu zrobiłam, no i są dwie kreseczki... boję się i martwię i już sama nie wiem co myśleć...
Witam nowe mamuśki!
Stary 2014-03-01, 18:25   #53
OkoPani
Wtajemniczenie

kasia, skoro lekarz mowi żeby się nie martwic to się nie martw!!! gdyby było cos nie tak przecież od razu by ci powiedziała i dala cos na podtrzymanie. glowa do góry

mi na pogotowiu tez robili usg, doktor powiedział ze z obliczen (ostatni cykl zaczal się 10 stycznia) wychodzi więcej niż 7 tyg, ale na usg maksymalnie 7tyg 0 dni, (pęcherzyk 5mm) z moich z kolei ze mniej,; ciężko się w tym polapac wszystkim
OkoPani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 18:41   #54
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
kasia, skoro lekarz mowi żeby się nie martwic to się nie martw!!! gdyby było cos nie tak przecież od razu by ci powiedziała i dala cos na podtrzymanie. glowa do góry

mi na pogotowiu tez robili usg, doktor powiedział ze z obliczen (ostatni cykl zaczal się 10 stycznia) wychodzi więcej niż 7 tyg, ale na usg maksymalnie 7tyg 0 dni, (pęcherzyk 5mm) z moich z kolei ze mniej,; ciężko się w tym polapac wszystkim
dzięki za słowa otuchy, no mam nadzieję, że jest ok, że ta beta będzie normalna i że wszystko będzie ok ... To straciłaś przytomność przez ciążę? Słabo Ci się zrobiło? A wcześniej wiedziałaś o ciąży, czy dopiero w szpitalu Ci powiedzieli?
Stary 2014-03-01, 20:12   #55
Yenna_30
Zadomowienie

Kasiu, nie martw się na zapas! U mnie w ogóle wczoraj nie było widać pęcherzyka, a podobnie jak u Ciebie miałam 4t 3d. I to jest normalne.
Mi gin powiedziała, że jeśli chcę być spokojna to mam sprawdzić przyrost bety w odstępie 48h. Jeśli jest ok, mam spać spokojnie. Jeśli masz taką możliwość, to zrób te badania. Ale ja wierzę, że wszystko jest ok

Oko Pani, no to Cię Twoje maleństwo urządziło! Mam nadzieję, ze w przyszłości będzie dawało o sobie znać w ciut mniej spektakularny sposób A tak w ogóle to witaj! A kiedy miałaś ostatnią @?

Aaa, już widzę. Ale z tego terminu ewidentnie połowa października Ci wychodzi na poród. Ale i tak witamy

[Kalina Beluch]

- - -

Czekamy

Edytowane przez Yenna_30
Czas edycji: 2014-03-01 o 20:15
Stary 2014-03-01, 20:55   #56
Brawurka_29
Zakorzenienie

Gratuluję ! Rośnijcie zdrowo

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-01, 21:27   #57
Lea_ny
Zakorzenienie

Ja myślałam, że może niedługo do Was dołączę, ale na razie nic tego - teściory negatywne Pocieszam się faktem, że może być jeszcze za wcześnie na test... zwłaszcza, ze miałam dwie owulacje w odstępie 4 dni Liczyłam na bliźniaki, ale z tej pierwszej owulki, to już raczej nic z tego - pozostaje jeszcze nadzieja w tej drugiej

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Cześć! Ja też już po wizycie i powiem Wam, że żałuję, że poszłam tak wcześnie... Na USG było widać pęcherzyk, ale pani doktor powiedziała, że jest płaski i nieregularny i że jest to spowodowane albo tym, że jest jeszcze za wcześnie ( na usg wychodziło 4 tygodnie i 4 dni) albo coś jest nie tak... Kazała zrobić w poniedziałek będę no i jeśli będzie wskazywać 2-3 tydzień ciąży to ok, ale więcej no to nic z tego nie będzie... martwię się teraz, wszyscy mi mówią, że to dlatego, że jest za wcześnie... ja myślę, że owu miałam około 14 lutego, więc możliwe, że jeszcze nic nie widać... tzn widać pęcherzyk, ale płaski i nieregularny... lekarka w sumie uspokajała, że to tylko usg, że czasem na początku tak jest, a później się wszystko normuje, ale wiecie... stres już mam... kazała mi jeszcze test zrobić, po powrocie do domu zrobiłam, no i są dwie kreseczki... boję się i martwię i już sama nie wiem co myśleć...
Witam nowe mamuśki!
Nie martw się: na tak wczesnym etapie lekarz nigdy nie będzie mógł stwierdzić, że na pewno jest wszystko dobrze lub źle Dlatego nie ma sensu iść tak wcześnie na USG, bo potem można się tylko najeść nerwów.
Wierzę, że u Ciebie wszystko będzie dobrze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 05:13   #58
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Tak, wlasciwie to juz trzeci cykl
to trzymam mocno kciuki
Stary 2014-03-02, 08:23   #59
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu, nie martw się na zapas! U mnie w ogóle wczoraj nie było widać pęcherzyka, a podobnie jak u Ciebie miałam 4t 3d. I to jest normalne.
Mi gin powiedziała, że jeśli chcę być spokojna to mam sprawdzić przyrost bety w odstępie 48h. Jeśli jest ok, mam spać spokojnie. Jeśli masz taką możliwość, to zrób te badania. Ale ja wierzę, że wszystko jest ok
dziękuję ! Czyli idziemy prawie łeb w łeb kiedy miałaś ostatni @?

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja myślałam, że może niedługo do Was dołączę, ale na razie nic tego - teściory negatywne Pocieszam się faktem, że może być jeszcze za wcześnie na test... zwłaszcza, ze miałam dwie owulacje w odstępie 4 dni Liczyłam na bliźniaki, ale z tej pierwszej owulki, to już raczej nic z tego - pozostaje jeszcze nadzieja w tej drugiej

Nie martw się: na tak wczesnym etapie lekarz nigdy nie będzie mógł stwierdzić, że na pewno jest wszystko dobrze lub źle Dlatego nie ma sensu iść tak wcześnie na USG, bo potem można się tylko najeść nerwów.
Wierzę, że u Ciebie wszystko będzie dobrze
Ja zrobiłam test w 26 dc i negatywny wyszedł, 30 dc dopiero dwie kreseczki Bliźniaki chcesz mieć? Ja też chciałam, mam w rodzinie dużo, ale do tej pory się nie trafiły i chyba teraz wolałabym też jedno

A tak w ogóle to witam się niedzielnie! Zjedliśmy naleśniki na śniadanie i szykujemy się do kościoła... Miłego Dnia życzę!
Stary 2014-03-02, 08:34   #60
Yenna_30
Zadomowienie

Kasiu, ostatnią @ miałam 29 stycznia. Tyle że mam krótsze chyba niż Ty cykle, bo 27 dni. Owu była 15-16 dc (12-13 lutego). A jak u Ciebie?

Lea_ny, a kiedy dokładnie miałaś te owulki? I skąd wiesz, że pękały dwa pęcherzyki? Monitoring? A tak w ogóle to witam serdecznie

Ja po spacerze z psami, szykuję się, bo muszę na chwilkę do pracy wyskoczyć

Miłego!

[Kalina Beluch]

- - -

Czekamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości