![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad-grudzień 2014
Cytat:
![]()
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
wow to już na listopad i grudzień...
Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam ![]() ![]() Pozdrawiam, przyszła mama maj-czerwiec 2014 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
czas pedzi jak szalony
![]() trzymam kciuki za wszystkie ciaze
#35 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mi termin, z moich obliczen, wychodzi na 31.10, wiec pewnie spokojnie moze sie przesunac na listopad ![]() Moge sie do was dolaczyc? Odezwalam sie pare razy na pazdziernikowym, ale z racji tego, ze narazie tam sie milion dziewczyn udziela, moje posty przeszly bez echa! ![]() Zreszta listopad jest blizszy memu sercu i jesli bum mogla wybierac, wolalabym, zeby Maluszek urodzi sie w listopadzie ![]() Ja dwie kerseki zobaczylam w zeszly poniedzialek, byl to pierwszy cykl staran, nie ukrywam, ze bylam troche zaskoczona ![]() Od ponad tygodnia jestem mega zmeczona, bardzo wrazliwa na zapachy i boli mnie podbrzusze, mdlosci narazie nie mam i licze pocichu, ze tak zostanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Buu, dla Ciebie zarezerwowałam już miejscówkę
![]() Byłam u gina, nie jest źle, choć mogłoby być lepiej. Plamieniem mam się nie przejmować (ani śladu krwiaka, ładne endometrium, na wszelki jednak wypadek mam brać luteinę). Ale wszystko wskazuje na to, że na lewym jajniku zrobiła się torbiel. Ale podobno nie jest to nic dziwnego, więc mam się nie martwić na zapas. Na poprawę nastroju godzinę temu zrobiłam w końcu test (wcześniej tylko beta) - dwie krechy ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratuluje ![]() Polowe posta mi wczesniejszego wcielo, ![]() Gratuluje wszystkim dziewczynom, ktore juz ujzaly dwie kreski a tym,a za te, ktore beda dopiero testowac trzyma mocno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Niestety na pewno nie jest idealnie, bo jej zaleceniem było przede wszystkim przystopowanie. A to przy mojej pracy jest niemożliwe. Mam więc 2 tygodniowe L4, do kolejnego USG. I trochę mi źle, bo raz że, zostawię swoje dziewczyny same, dwa, już słyszę te komentarze - ledwo co w ciąży a już na L4
![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#39 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj idę o 14.00 na wizytę ! Myślałam, że dopiero w następnym tygodniu będzie termin, a tu już ... Po wizycie się odezwę ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
teraz Ty jesteś najważniejsza i zdrowie Twojego maluszka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Dzięki za wsparcie
![]() Mlebidakin, ja właśnie widzę po sobie, że mogę mieć problem z wydajnością 150%, a jeśli u nas takiej nie masz, znaczy się jesteś niewydajna. I mam to robić kosztem dziecka? Chcę pracować jak najdłużej, ale... Rosalie, witamy serdecznie w naszych skromnych progach! ![]() Ja mam wstępnie termin na listopad, ale pewnie z powodu cesarki może wyjdzie październik. Mąż się śmieje, ze może w Halloween? Dobrze by się imprezy urodzinowe robiło ![]() A skąd ta miłość do listopada? Kasiu, i tak pełen szacunek. Bo jednak dwa chłopaki to muszą nieźle broić. Nas była trójka, dwóch starszych braci i ja. Różnica między nami po 2 lata. To co czasem potrafiliśmy wymyśleć... Daj znać koniecznie po wizycie! My dziś do rodziców jedziemy z wieściami. Pierwszy wnuk/wnuczka. Chyba się będą cieszyć ![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#42 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze ja sie dolacze ale to za wczesnie. Powodzenia wstystkim |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Maharet, to trzymam kciuki
![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#44 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale piękna pogoda u nas! Po wizycie idziemy na spacer nad morze, a teraz jeszcze ma kolega przyjść do chłopaków... idę coś im do jedzenia przyrządzić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny !!
Ja też jestem w ciąży i w szoku ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, że Wy do gin już teraz idziecie, czy już widać serduszko? W pierwszej ciąży byłam pierwszy raz w 7 tygodniu i już biło, teraz też tak planuję iść, czyli za jakieś 2 tyg., A co u Was z pracą? Kiedy najlepiej powiedzieć? Czy i kiedy idziecie na zwolnienie? Ja w pierwszej ciąży czułam się b. dobrze, teraz też ok, tylko zmęczona jestem strasznie i brzuch mnie boli tak jak na okres, pozdrowienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Witamy nową Listopadową Mamusię
![]() Chomiczku, ja bym nie wytrzymała i mężowi od razu powiedziała. U nas było o tyle łatwiej, że się oficjalnie staraliśmy i wyniki bety odebraliśmy razem. Może z tą wpadką (choć podobno w długich związkach nie ma wpadek, to tylko los bierze sprawy w swoje ręce ![]() ![]() ![]() Ja do gina poszłam, bo miałam lekkie plamienia. Normalnie poszłabym w okolicach 6-7 tygodnia, właśnie, żeby już serducho usłyszeć. Co do pracy, szefowa wiedziała o staraniach, managerka miała się dowiedzieć po skończeniu 1 trymestru. Niestety, lekarka wysłała mnie na dwa tygodnie na L4. Więc pozamiatane. W poniedziałek czeka mnie ciężka przeprawa. Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#49 |
Raczkowanie
|
Witam po obiezdie i popoludniowej drzemce, bez ktorej juz nie jestem w stanie funkcjonowac
![]() Dziewczyny, bierzecie jakies suplementy oprocz kwasu foliowego?Ja nie jem miesa ani ryb i chyba powinnam zaczac cos brac, ale nie wiem co ![]() W srode mam wizyte u lekarza to sie zapytam. Kasia427 w takim razie zostaje z Wami ![]() Dwojka chlopakow ![]() Yenna_30 praca sie nieprzejmuj, dziewczny dobrze pisza, nikt Ci medalu nie da za prace ponad norme nestety, a jak sie nie wyrobsz to pewnie jeszcze ochrzania ![]() Ja sie juz nauczylam nie dawac z siebie wiecej niz jest wymagane!Nie raz sie dwoilam troilam a na sam koniec i tak wyszlo zle ![]() Mlebidakin, Maharet trzymam kciuki za dolaczenie do mamus listopadowo grudniowych ![]() Chomiczek gratuluje!!!!Ja tez w szoku bylam, mimoze podjelismy decyzje o staraniu, nie spodziewalam sie tylko, ze tak szybko nam pojdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Rosalie, mi ginka poleciła brać Prenatal lub Natal 1 (kupiłam dziś Prenatal). Do kolejnej wizyty (będzie to 7 tydzień) mam to brać równocześnie z kwasem foliowym. Potem pewnie odstawimy Folik.
Ale podobno co lekarz, to opinia. Już teraz trzymam kciuki za wizytę
#51 |
Wtajemniczenie
|
Halo dziewczęta, dołączam, chociaż jeszcze możliwe, że odpadnę bo nie wiem czy przypadkiem termin nie wypadnie mi na koniec października...
we wtorek pierwsza wizyta i wtedy powinno się potwierdzić na który miesiąc wypadnie ![]() to moja pierwsza ciąża, wystarana ![]() ![]()
#52 |
Wtajemniczenie
|
Cześć! Ja też już po wizycie i powiem Wam, że żałuję, że poszłam tak wcześnie... Na USG było widać pęcherzyk, ale pani doktor powiedziała, że jest płaski i nieregularny i że jest to spowodowane albo tym, że jest jeszcze za wcześnie ( na usg wychodziło 4 tygodnie i 4 dni) albo coś jest nie tak... Kazała zrobić w poniedziałek będę no i jeśli będzie wskazywać 2-3 tydzień ciąży to ok, ale więcej no to nic z tego nie będzie... martwię się teraz, wszyscy mi mówią, że to dlatego, że jest za wcześnie... ja myślę, że owu miałam około 14 lutego, więc możliwe, że jeszcze nic nie widać... tzn widać pęcherzyk, ale płaski i nieregularny... lekarka w sumie uspokajała, że to tylko usg, że czasem na początku tak jest, a później się wszystko normuje, ale wiecie... stres już mam... kazała mi jeszcze test zrobić, po powrocie do domu zrobiłam, no i są dwie kreseczki... boję się i martwię i już sama nie wiem co myśleć...
Witam nowe mamuśki! |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
kasia, skoro lekarz mowi żeby się nie martwic to się nie martw!!! gdyby było cos nie tak przecież od razu by ci powiedziała i dala cos na podtrzymanie. glowa do góry
![]() mi na pogotowiu tez robili usg, doktor powiedział ze z obliczen (ostatni cykl zaczal się 10 stycznia) wychodzi więcej niż 7 tyg, ale na usg maksymalnie 7tyg 0 dni, (pęcherzyk 5mm) z moich z kolei ze mniej,; ciężko się w tym polapac wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Kasiu, nie martw się na zapas! U mnie w ogóle wczoraj nie było widać pęcherzyka, a podobnie jak u Ciebie miałam 4t 3d. I to jest normalne.
Mi gin powiedziała, że jeśli chcę być spokojna to mam sprawdzić przyrost bety w odstępie 48h. Jeśli jest ok, mam spać spokojnie. Jeśli masz taką możliwość, to zrób te badania. Ale ja wierzę, że wszystko jest ok ![]() Oko Pani, no to Cię Twoje maleństwo urządziło! Mam nadzieję, ze w przyszłości będzie dawało o sobie znać w ciut mniej spektakularny sposób ![]() Aaa, już widzę. Ale z tego terminu ewidentnie połowa października Ci wychodzi na poród. Ale i tak witamy ![]()
"Ciąża - dziewięć miesięcy stwarzania świata." [Kalina Beluch] - - - Czekamy ![]() Edytowane przez Yenna_30 Czas edycji: 2014-03-01 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję !
![]()
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, że może niedługo do Was dołączę, ale na razie nic tego - teściory negatywne
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wierzę, że u Ciebie wszystko będzie dobrze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to witam się niedzielnie! Zjedliśmy naleśniki na śniadanie i szykujemy się do kościoła... Miłego Dnia życzę! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Kasiu, ostatnią @ miałam 29 stycznia. Tyle że mam krótsze chyba niż Ty cykle, bo 27 dni. Owu była 15-16 dc (12-13 lutego). A jak u Ciebie?
Lea_ny, a kiedy dokładnie miałaś te owulki? I skąd wiesz, że pękały dwa pęcherzyki? Monitoring? A tak w ogóle to witam serdecznie ![]() Ja po spacerze z psami, szykuję się, bo muszę na chwilkę do pracy wyskoczyć ![]() Miłego! Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.