|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pranie biustonoszy.
Też wrzucam normalnie do pralki i nic im się nie dzieje, nawet Effuniakom
Ważne, żeby dobrze je rozłożyć na suszarce i już. A jeśli już zdecydujesz się na woreczek to polecam uszyć sobie ze starej firanki. Moja babcia kupowała różne takie siateczkowe i bardzo szybko się psuły, targały. Mama uszyła jej z firanki, porządny, duży i wytrzymały
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
piorę albo ręcznie (albo mąż mi pierze ręcznie) te bardzo drogie, albo te tańsze w woreczkach
nigdy się nic nie stało
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Piorę w woreczku zakupionym w sklepie z bielizną. W pralce, na praniu delikatnym. Żadnych drastycznych problemów nigdy nie miałam. Kul do prania nie używam. Wszystko piorę w płynie do prania bo mam wrażliwą skórę i nie mogę stosować proszków.
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam woreczków ze stelażem do staników, a zwykłych do rajstop i swetrów
kupiłam w promocji w biedronce-chyba 8 zł za 3 szt. (czasem się pojawiają, ostatnio były dwupaki, tylko gorsze) mają też w rossmanie, ale chyba dość drogie |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też normalnie w pralce piorę.
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja nadal poszukuje idealnego sposobu na pranie biustonoszy. Moje biustonosze mają usztywniane miseczki i do tej pory prałam je w worku do prania. Niestety po kilku praniach miseczki tracą swój kształt.
Zastanawiam się nad kulą. Wydaje mi się, że może się sprawdzić, bo dobrze usztywnia biustonosz podczas prania. Dobrze byłoby taką kule wsadzić dodatkowo do worka na prania. Co o niej myślicie? Widze, że dużo z was poleca usztywniany worek. Tyle że przecież ten worek ma tylko usztywnianą góre i dół, a w środku nie ma stelażu, więc miseczki i tak mogą sie odkształcać.
Edytowane przez britnay Czas edycji: 2015-11-26 o 11:46 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piore w worku i nic sie nie dzieje. Moze to kwestia biustonosza.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego nie sprawdziły się u was kule do bielizny?
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
Czasem jest specjalna opcja ''dessous" na pralce do delikatnej bielizny
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Ja piorę zawsze w siateczce na bieliznę, ale niestety zauważyłam szarzenie ramiączek i koronek
Co byście poleciły do wybielenia takich staników?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

Ważne, żeby dobrze je rozłożyć na suszarce i już. A jeśli już zdecydujesz się na woreczek to polecam uszyć sobie ze starej firanki. Moja babcia kupowała różne takie siateczkowe i bardzo szybko się psuły, targały. Mama uszyła jej z firanki, porządny, duży i wytrzymały

nigdy się nic nie stało 

Co byście poleciły do wybielenia takich staników?