Imprezy w poście - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-09, 09:50   #31
dandi49
Raczkowanie

Dot.: Imprezy w poście

Ja również w poście nie imprezuję, ale oczywiście dziwi mnie zamykanie klubów bo u mnie jest taka sytuacja, przecież jak ktoś ma ochotę to dlaczego nie zaimprezować
dandi49 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 10:12   #32
raita
Zakorzenienie

Ja nie trzymam się postu i szczerze mówiąc, to irytuję mnie to, że niektóre miejsca są pozamykane, bo post... Okej, kto nie chcę niech nie chodzi, ale denerwuję mnie w pewnym sensie narzucanie wiary.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 10:58   #33
chwast
Zakorzenienie

Post mnie nie dotyczy wiec czemu ktos mialby cos mi narzucac.

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 11:38   #34
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raita Pokaż wiadomość
Ja nie trzymam się postu i szczerze mówiąc, to irytuję mnie to, że niektóre miejsca są pozamykane, bo post... Okej, kto nie chcę niech nie chodzi, ale denerwuję mnie w pewnym sensie narzucanie wiary.
Gdzie są jakieś lokale pozamykane, bo post? Nigdy w życiu o czymś takim nie słyszałam.

Obchodzę post, nie imprezuję wtedy i kompletnie mnie nie obchodzi co robią inni ludzie.
Stary 2014-03-09, 11:46   #35
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Jesli mowa o klubach w jakiś małych miasteczkach, gdzie większość klienteli jest ze wsi i miasteczek, czyli okolic gdzie wielu mieszkańców jest religijnych i praktykujących, to może tak być, że frekwencja drastycznie spada. Wtedy nie dziwię się, że zamykają klub, żeby nie mieć strat. Na takiej samej zasadzie jak na ulicy zamykają się sklepy bo jest generalny remont i nikt tam nie chodzi. Po co ponosić opłaty za obsługę czy prąd gdy zyski będą minimalne?

Natomiast jako katoliczka byłabym bardzo zdziwiona nakazem zamykania klubów w poście, mimo że sama wtedy na imprezy nie chodzę. To tak jakby mi ktoś zabronił jeść wołowiny, pić alkoholu w ramadanie, bo w Polsce żyją muzułmanie i moga być oburzeni, że sprzedaje się wtedy alkohol.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 12:04   #36
moniaszelki
Zadomowienie

kluby nie powinny być zamykane na post, bo nie wszyscy są wierzący, jak i właściciele muszą z czegoś żyć i mieć na chleb.

nie zgodzę się że praktykujących jest 10%. czy widzicie czasem jakie tłumy przychodzą do kościołów? tyle ludzi to czasem ciężko na imprezie nawet spotkać. jest nas więcej niż myślicie skoro jesteście niewierzący, to logiczne że trzymacie ze swoimi i dlatego nie spotykacie ludzi praktykujących, przestrzegających jakichś zasad, bo po prostu macie przekonania inne i z ludźmi niewierzącymi łatwiej się dogadać bo macie podobne przekonania w różnych sferach życia.

ja jako wierząca znam wiele osób wierzących z całego serca bo lepiej się dogadujemy i odnajdujemy(łatwiej się poznać). pozdrawiam
moniaszelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 14:00   #37
crystal_tokio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Gdzie są jakieś lokale pozamykane, bo post? Nigdy w życiu o czymś takim nie słyszałam.

Obchodzę post, nie imprezuję wtedy i kompletnie mnie nie obchodzi co robią inni ludzie.
No właśnie też o czymś takim nie słyszałam - a moje rodzinne miasto jest średniej wielkości, miasto w którym studiuję - jedno z największych w Polsce, a część rodziny mieszka na wsi.

Jak już ktoś zamyka, to nie dlatego, że mu księdzu/biskup/papież rozkazuje, tylko dlatego, że np. na wioskach jest wtedy małe zainteresowanie, jak ktoś już nadmienił i zwyczajnie nie opłaca się otwierać lokalu.

Makenai

Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura.
Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić.

23.05.2012 - pani licecjatka!
04.07.2014 - pani magister!
crystal_tokio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 14:07   #38
Farisss
Wtajemniczenie

Równie dobrze właściciel klubu też może być wierzący i z tego powodu zamknąć klub. Wolno mu? Wolno. Dlaczego ma organizować komuś imprezy (w danym czasie) skoro to jest sprzeczne z jego przekonaniem ?
Stary 2014-03-09, 14:47   #39
marzycielka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniaszelki Pokaż wiadomość
kluby nie powinny być zamykane na post, bo nie wszyscy są wierzący, jak i właściciele muszą z czegoś żyć i mieć na chleb.

nie zgodzę się że praktykujących jest 10%. czy widzicie czasem jakie tłumy przychodzą do kościołów? tyle ludzi to czasem ciężko na imprezie nawet spotkać. jest nas więcej niż myślicie skoro jesteście niewierzący, to logiczne że trzymacie ze swoimi i dlatego nie spotykacie ludzi praktykujących, przestrzegających jakichś zasad, bo po prostu macie przekonania inne i z ludźmi niewierzącymi łatwiej się dogadać bo macie podobne przekonania w różnych sferach życia.

ja jako wierząca znam wiele osób wierzących z całego serca bo lepiej się dogadujemy i odnajdujemy(łatwiej się poznać). pozdrawiam
Dokładnie zgadzam się z tobą! Jestem wierząca z praktyką różnie bywa, postu nikt nie obchodzi ale Święta tak
Nie podchodzę restrykcyjnie do imprez w czasie postu chociaż sama wtedy nie chodzę ale kluby dlaczego miałyby być pozamykane, przecież wierzący też chodzą na piwo czy spotkania ze znajomymi
Stary 2014-03-09, 15:22   #40
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Zamykanie klubów w okresie postu to chyba domena głębokiej wsi lat 90. Imprezy typu: wiejska remiza.

Jak ktoś otwiera klub (z prawdziwego zdarzenia) to kieruje swoją ofertę do szerszej grupy klientów, niż mieszkańcy jednej,małej wioski. A nie oszukujmy się, mało kto w dzisiejszych czasach zachowuje ścisły post. W czasie postu liczba klientów chyba nie spada na tyle drastycznie żeby bardziej opłacało się zamknąć.

Cytat:
Napisane przez Farisss Pokaż wiadomość
Równie dobrze właściciel klubu też może być wierzący i z tego powodu zamknąć klub. Wolno mu? Wolno. Dlaczego ma organizować komuś imprezy (w danym czasie) skoro to jest sprzeczne z jego przekonaniem ?

Teoretycznie. Ale znasz osobę, która podchodzi poważnie do swojego biznesu i naraża się na straty z takich powodów?
muzeumolbrzymuf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 15:33   #41
201607040946
Konto usunięte

Nie mogą zamykać klubów, bo co z niewierzącymi? Toż to dyskryminacja!
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-09, 16:26   #42
Farisss
Wtajemniczenie

Cytat:
Teoretycznie. Ale znasz osobę, która podchodzi poważnie do swojego biznesu i naraża się na straty z takich powodów?
A co z zamykaniem sklepów, galerii handlowych w święta? Tyle osób niewierzących... co mają robić niby kiedy wszystko pozamykane? No i tyle strat w biznesie... Nie wspominając o barach, restauracjach czy innych.

No cóż. A jak w klubie jest selekcja to co ? brak dyskryminacji ? Jego klub, jego prawo.
Stary 2014-03-09, 16:51   #43
TakaAgnieszka
Przyczajenie

nawet nie wiedziałam, że post jest
zabawy jak najbardziej w każdym czasie!

maturamaturamatura!
TakaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 17:11   #44
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Farisss Pokaż wiadomość
A co z zamykaniem sklepów, galerii handlowych w święta? Tyle osób niewierzących... co mają robić niby kiedy wszystko pozamykane? No i tyle strat w biznesie... Nie wspominając o barach, restauracjach czy innych.

No cóż. A jak w klubie jest selekcja to co ? brak dyskryminacji ? Jego klub, jego prawo.

Zamykanie galerii handlowych podczas świąt to przymus regulowany prawem. Jest różnica pomiędzy stratami odniesionymi w dni świąteczne, kiedy wszystkie inne miejsca są zamknięte, a stratami z powodu zamknięcia swojego lokalu, gdy konkurencja nie śpi.

A co ma selekcja w klubach do tematu?

Niech sobie zamykają. Co mi tam. Po prostu moja opinia jest taka, że w czasach kiedy konkurencja na rynku jest tak ogromna, nie liczą się sentymenty. A nikt mi nie powie, że dla osoby prowadzącej własną działalność nie są istotne zyski i opłacalność.
Stary 2014-03-09, 17:15   #45
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Ja mam wrażenie że jeśli zamykają (a pewnie jest to coraz rzadsze i ma miejsce na głębokiej prowincji) to właśnie dlatego że nie ma kto przychodzić. Podobno faceci na czas postu często rezygnują z picia, a kobity same nie przyjeżdżają. Ot zimna kalkulacja.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-09, 18:49   #46
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

ja również jestem za tym, żeby były otwarte, sama imprezuję..
Stary 2014-03-09, 18:50   #47
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Jak to nie jesteśmy państwem wyznaniowym? A dlaczego w święta mamy wolne od pracy? Dlaczego większość zakładów pracy daje wolne pracownikom w niedzielę?

Kluby moga być otwarte, w końcu mamy też ateistów/inne wyznania i mamy własne sumienia.
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 19:37   #48
raita
Zakorzenienie

No nie mieszkam w małym mieście, ani na wsi zabitej dechami, a jednak spotykam się z zamykaniem niektórych lokali na okres postu.
Dwa kluby są zamknięte. Robią tzw. imprezę ostatkową i kolejna po poście
Tak samo jak i w tych barach i pubach, jak np. są zwykle promocje, że do północy wszystko za połowę ceny, to już jest to zniesione. Rzecz jasna mogę iść do innego klubu/pubu, ale w momencie, kiedy akurat uparłabym się na jeden konkretny to "pocałuję klamkę".

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 19:49   #49
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Cytat:
No nie mieszkam w małym mieście, ani na wsi zabitej dechami, a jednak spotykam się z zamykaniem niektórych lokali na okres postu.
Tak samo jak i w tych barach i pubach, jak np. są zwykle promocje, że do północy wszystko za połowę ceny, to już jest to zniesione. Rzecz jasna mogę iść do innego klubu/pubu, ale w momencie, kiedy akurat uparłabym się na jeden konkretny to "pocałuję klamkę".

Wg mnie to głupota ze strony właścicieli.
Dając promocję na alkohol, nie biorą udziału w zabawie przecież. I tak samo, klienci mają własne sumienie. Skoro imprezują to ich sprawa. Gdyby w barze, gdzie bywam była taka sytuacja, więcej bym nie poszła.

Pójdę do konkurencji, gdzie o mnie zadbają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-09, 19:53   #50
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, ciekawe, nie spotkałam się z tym wcześniej. Początkowy post odebrałam bardziej jako wprowadzenie zasady zamykania knajp w post i to do niej odniosłam się krytycznie - jeśli właściciel jest wierzący lub zamyka wtedy klub ze względów ekonomicznych - nie mam nic przeciwko. to prywatny interes i nie przemawia do mnie idea odgórnego przymusu ideologicznego. Z swojej strony dziwię się tylko, że takie zachowanie może się opłacić (poza wyjątkowo małymi miejscowościami) - takie zachowanie zraża klientów, którzy akurat chcą iść do baru.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 19:57   #51
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Jesli są katolikami to nie głupota. Jeśli by nie zamknęli tego klubu przyczyniliby się do grzechu innych ludzi, a to się nazywa grzechem cudzym.
Ich klub, ich broszka - jak zechcą to moga nawet całkiem zamknąć, a ludziom nic do tego.
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 20:23   #52
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Ooo, to post już się zaczął? Wczoraj byłam na imprezie - wszystkie puby w mieście otwarte, ludzi nawalone jak zawsze tak więc chyba nie bardzo kto się tym postem przejmuje
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 20:32   #53
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Ooo, to post już się zaczął?
Dla niewtajemniczonych - tłusty czwartek jest ostatnim czwartkiem przed postem. Nawał pączków i słodyczy trudno przeoczyć
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-09, 21:01   #54
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Dla niewtajemniczonych - tłusty czwartek jest ostatnim czwartkiem przed postem. Nawał pączków i słodyczy trudno przeoczyć
to tłusty czwartek jest po to, żeby się nażreć ile wlezie, bo potem nie będzie można? Myślałam, że to po prostu hołd oddany pączkom za to, że są takie dobre Chociaż faktycznie to dziwne, że pączki mają swoje święto...
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 21:09   #55
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość

jestem niewierząca i nie praktykuję zwyczajów katolickich. nie wiem nawet kiedy jest post
Ignorancją nie ma co się chwalić. Rozumiem, że w wielkim mieście niezauważalny jest tłusty czwartek, a skąd taki durny zwyczaj w narodzie pojęcia u Ciebie brak.
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 21:49   #56
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Hm, ciekawe, nie spotkałam się z tym wcześniej. Początkowy post odebrałam bardziej jako wprowadzenie zasady zamykania knajp w post i to do niej odniosłam się krytycznie - jeśli właściciel jest wierzący lub zamyka wtedy klub ze względów ekonomicznych - nie mam nic przeciwko. to prywatny interes i nie przemawia do mnie idea odgórnego przymusu ideologicznego. Z swojej strony dziwię się tylko, że takie zachowanie może się opłacić (poza wyjątkowo małymi miejscowościami) - takie zachowanie zraża klientów, którzy akurat chcą iść do baru.
Dokładnie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości