![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe bajki dla dzieci. Czy są dobre?
Cytat:
![]() Ps. Szczerze? To ja naprawdę czasami załamuję sie widząc to co przychodzi do mnie do domu. Jeżeli u Ciebie nie jest tak źle... Zazdroszczę i naprawdę zastanawiam się, od czego to zależy. Może środowisko, może szkoła... Ale często mi ręce opadają a święta nie byłam ![]() Edytowane przez Misseczka Czas edycji: 2014-03-11 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||||
sissy that walk
|
Cytat:
Jeśli chodzi o te 10 lat, to ja w tym wieku nie naśladowałam durnych zachowań z telewizji, więc trudno mi się do tego odnieść. Może po prostu dobrze byłoby w takiej sytuacji takich kanałów nie mieć, a bajki zaoferować na DVD, takie jakie są akceptowalne i w takiej ilości jaka jest dopuszczalna? Albo odłączać telewizor, listwę, cokolwiek. Jakby mi ktoś wyjął jeden kabelek, to w wieku 10 lat jeszcze chyba nie wpadłabym na to, co z tym fantem zrobić. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
No to problem w tym, że moje były tak sprytne, że w wieku 11, 9 i 9 lat nawet ZNALEŹLI w domu odpiętą listwę
![]() ![]() Dla mnie te grane bajki są skrajnie już zbyt głupie i chwalące kiepskie zachowanie nastolatków. W sumie widzę, ze w temacie nazwanym 9cio latek i kodeina, dz..i, hajs ktoś wspomniał I Curly. Przypadek? Edytowane przez Misseczka Czas edycji: 2014-03-11 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko jest przedszkolakiem. Bajki ma dawkowane i w domu tylko z odtwarzacza. Nagrywam wybrane z telewizji. I nie chodzi tylko o ich poziom, ale i o to, że omijam reklamy. Nie chcę by dziecko w tym żyło. A tu co bajka to reklama. Z bajek to Dora, niezwykłe zwierzaki czy jakoś tak, psi patrol, ciekawski George. Ze starych bajek Krecik, Reksio, Bolek i Lolek.
Myślę, że duża jest rola rodziców, aby nie pokazywać syfu, bo to strata czasu i nic nie wnosi. Edytowane przez AniaKW Czas edycji: 2014-03-12 o 06:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Violetta jest straszna, to jak moja dziesięcioletnia siostrzenica i jej koleżanki są zapatrzone w ten srial to jakas masakra. Ostatnio cudem udało mi się ją odwieść o pomysłu wrzuceniu na jutjuba własnej wersji Violetty (jakiś taniec i śpiew). A ile hajsu wyciąga na jakieś gadżeciki z Violettą to już w ogóle inna historia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze lubiłam Wyspę totalnej porażki, brat, jak był młodszy, to mnie wołał i razem oglądaliśmy
![]() Taka lekka satyra na reality-show np: Survivol- Ryzykanci. Myślę, że dzieciom nie zaszkodzi, jeśli nabiorą trochę dystansu do takich produkcji, jednak powinno być to adresowane do nieco starszych dzieci, na pewno nie do 3-4 latków. Ale 6-7 latek już zrozumie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
zawsze nasze pokolenie jest mądrzejsze i dojrzalsze od młodszych
![]() ![]() ![]() każdemu się tak wydaje, grunt to zachować kontakt z rzeczywistością :P ale może moja opinia jest wypaczona, bo ja akurat bardzo lubię baki :P te najnowsze szczególnie :P
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Choc nie ukrywam, że różnica w jednej kwestii jest. Dla mnie zakaz wyjścia na dwór był karą. A dla rodzeństwa... Nakaz wyjścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
też nie miałam i też bawiłam się na dworze, ale nikt nie jest w stanie powiedzieć gdzie by się bawił, gdyby ten komputer jednak miał
![]() ![]()
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale do I Curly żaden dobry duszek mnie nie przekona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Miałam kumpli z komputerami czy konsolami to też siedzieli w chałupie sporo. Dla mojej córy zakaz wyjścia to największa kara, porównywalna z zakazem mówienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
ja widzę dużo dzieci na zewnątrz.
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Powoli zaczynam miec wrażenie, że jestem jedyna zła, której się to co jest czasem nie podoba
![]() Jasne, że widac. Jednak reakcja dzieci, które ryczą oderwane od kompa lub wygonione na dwór mnie przeraża. Nawet w sumie nie te, które ryczą. Ale te, którym się to nie podoba, stroją fochy i dopiero wyjdą, a znam takie, nie tylko mówię o rodzinie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | ||
sissy that walk
|
Ja też widzę dzieci na dworze - i w małym mieście, i w dużym, i na wsi
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój przybrany brat w wieku 2 (!) lat był uzależniony komputera i TV. Spędzał przed ekranem po 10-12 godzin dziennie, oglądał horrory, filmy sensacyjne, słowem wszystko ciurkiem. Jego opiekunowie mieli to w nosie bo był cicho :/ A to było 20 lat temu... Część dzieci nie umie bawić się na dworze bo to wymaga kreatywności i pomysłowości. Dużo prościej jest bezrefleksyjnie siedzieć przed TV czy kompem. Zresztą ich rodzice robią to samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raróg
|
Własnie był o tym cały program na Rock Radio, wsłuchiwałabym się uważniej, gdybym wiedziała o tym watku, ale zapadło mi w pamięć właśnie pytanie, czy wszystkie bajki są dobre, i gość programu stwierdziła, że nie, nie wszystkie, są bajki źle wydane, z nieodpowiednią treścią, byle jakimi rysunkami także warto przejrzeć, co się dziecku kupuje; nie kupować na ślepo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Misseczka;45545133]Przepraszam, ale nie wiem na czym się wychowałaś
![]() Ja na tych starszych:P Krecik etc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Ja ostatnio obejrzalam toy story 3. Nie wiem z kim bym na to poszla do kina. Najszybciej to chyba kurcze z czwartoklasista. Przerazajaca bajka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
Kraina Lodu - nowa bajka, bardzo ucząca, a małe dziewczynki po prostu szaleja na jej punkcie !
![]() Moja córka ostatnio wciąż prosi mnie o włączenie bajkowej, stronka z grami i bajkami dla dzieci. Staram się jej to ograniczać, ale samej podoba mi się ta stronka. Dla zainteresowanych mam podsyłam link, bo cięzko znaleść tą stronkę w wyszukiwarce xxx Do czego to doszło żeby trzeba było 5latka kontrolować ile czasu ma siedzieć przed komputerem. Za moich czasów 5 latki "gotowały" piasek z trawą, wodą i mrówkami :P Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-09-28 o 10:06 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
parafrazując, przykro mi, że twoje czasy już przeminęły
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
oj tam oj tam fajne te baje, świat się zmienia,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wizażowy Kot Igor
|
O rany, jestem przerażona, jak Was czytam. Właśnie sobie uświadomiłam, jak bardzo jestem do tyłu z bajkami. Zatrzymałam się gdzieś na etapie Krowy i Kurczaka, Łasicy, psa Chojraka i laboratorium Dextera
![]() Ale powiem Wam, że kiedyś, z ciekawości, przejrzałam, co nadawali dla dzieci za "komuny" (kreskówki). Bardzo fajnie odbieram Misia Uszatka ( bajka uczyła np. właściwych zachowań społecznych), Colargola (oj, jak się nie słucha rodziców to się popada w klopoty). Z innych programów, oglądałam znalezione fragmenty z psem Pankracym (znów dziecięcy savoir vivre plus szacunek dla zwierzaków, bo Pankracy przecież jest gadającym psem). Choć przyznam, że znalezione niektóre czeskie bajki sa równie durne, jak krowa i kurczak (szczeklik i spagetka).
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Ostatnio oglądałam kolejny odc Niekrytego z niejakimi "Hutosiami" w roli głównej i to co zobaczyłam wywaliło mnie z kapci... Zapraszam do obejrzenia
![]()
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Bajka która mnie przeraża - Dobranocny ogród.
![]() Ze znajomymi stwierdziliśmy, że twórcy musieli mieć niezły towar na takie pomysły i że na trzeźwo się nie da tego oglądać. ![]() Niekryty też miał swój komentarz na temat tej bajki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odnoszę wrażenie, że te bajki dla najmłodszych są tak naprawdę dla dorosłych - tworzone specjalnie pod kwasowe tripy
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
BAN stały
|
nowe bajki to jakiś horror. serio oglądalam bajkę na ktorymś z tych kanałów, gdzie dwóch kolegów zabrało trzeciemu jedzenie, bo był za gruby... inna bajka:spongebob- uczy kompleksów (masz pryszcze to się schowaj) no wtf?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Z nowszych to moja 3latka ogląda Świnkę Peppę, bardzo pozytywna, sama lubię
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.