Przegięcie w mieszkaniu studenckim - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 17:22   #31
ma_lyna
Przyczajenie

Dot.: Przegięcie w mieszkaniu studenckim

Cytat:
Napisane przez MascarpOOne Pokaż wiadomość
dla mnie to jakaś totalna abstrakcja... jakieś chore wgl nie wiem gdzie Ci ludzie mają poczucie intymności ... może niedługo i bzykać karzą się wszystkim naraz... masakiera. Moim zdaniem powinnaś powiedzieć im krótko ! Albo robimy grafik i dzielimy się łazienką oddzielnie albo zagroź, że nie dość, że będziesz się zamykać to jeszcze na 2-3 h
Dokładnie o tym samym pomyślałam. Za tydzień oświadczą, że w tym domu są takie zasady, że każdy się bzyka z każdym
ma_lyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 17:22   #32
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez olaqw Pokaż wiadomość
Właśnie tak i stwierdzili że przecież wanna ma zasłonę i nikt mnie nie będzie podglądał a że wychodząc będę naga to nic dla nich ciekawego, jest duzo osob, i tak musi pozostac bo kazdy sie gdzies spieszy, i to jest cena taniego pokoju. Duzo osoób wychodzi taniej.
może oni sobie z Ciebie jaja robili?
ja mieszkam w akademiku i rzeczywiście tu jest tak, że jedna osoba się kąpie a dwie inne korzystają z umywalek, ale przecież to coś innego, w akademiku łazienka ma formę bardziej korytarza a nie oddzielnego pomieszczenia.
nie wyobrażam sobie takiego braku prywatności w mieszkaniu.
absolutnie nie daj się sterroryzować!!!
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 17:47   #33
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
a i 500 zł to nie jest tanio za jeden pokój... jak już dla mnie tanio za pokój to do 350 zł a pochodzę z Łodzi więc u nas ceny mieszkań/ pokoi nie są małe...
Zalezy o jakim miescie mowa. Jesli o wawie to jest tanio.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 17:50   #34
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:

a i 500 zł to nie jest tanio za jeden pokój... jak już dla mnie tanio za pokój to do 350 zł a pochodzę z Łodzi więc u nas ceny mieszkań/ pokoi nie są małe...
350zł za jedynkę? chyba nawet na Bałutach tak nie ma
Stary 2014-03-18, 17:58   #35
olaqw
BAN stały

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Zalezy o jakim miescie mowa. Jesli o wawie to jest tanio.
Tak wawa i właśnie jest tanio, taki pokój kosztuje w tej lokalizacji 700-800 zł. A 300 zł różnicy to dla mnie dużo bo mam już na wyżywienie, wstarczy mi 10 zł dziennie.
Nie chce zamykać drzwi rano przed nimi bo będą się dobijac a potem będą wkurzenia na mnie, nie chcę robić sobie wrogów, zwłaszcza że jak ja ich o coś poproszę to spełniają moją prośbę np. o ściszenie muzyki.
olaqw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:04   #36
jesienny_lisc
Zakorzenienie

A jak półtora roku temu chciałam wynająć komuś pokój za 5oozł ze wszystkimi opłatami, koło metra i z możliwością zamykania łazienki, to miesiącami nie było chętnych.

Tak szczerze, to uważam, że to trolling. Jakoś od wczoraj wysyp na forum.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:08   #37
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
A jak półtora roku temu chciałam wynająć komuś pokój za 5oozł ze wszystkimi opłatami, koło metra i z możliwością zamykania łazienki, to miesiącami nie było chętnych.

Serio? Dziwna sprawa. Mi sie tel urywal jak wrzucilam ogloszenie drozszego pokoju
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:08   #38
michal321
Raczkowanie

Cytat:

Trochę mały ;/
michal321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:10   #39
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Tak wawa i właśnie jest tanio, taki pokój kosztuje w tej lokalizacji 700-800 zł. A 300 zł różnicy to dla mnie dużo bo mam już na wyżywienie, wstarczy mi 10 zł dziennie.
Nie chce zamykać drzwi rano przed nimi bo będą się dobijac a potem będą wkurzenia na mnie, nie chcę robić sobie wrogów, zwłaszcza że jak ja ich o coś poproszę to spełniają moją prośbę np. o ściszenie muzyki.
Autorko to może coś pomiędzy? Jak bierzesz prysznic to się zamykasz, jak myjesz zęby, twarz to otwierasz drzwi?
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:10   #40
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Konto usunięte

Wstawaj pół godziny przed nimi i idź się myć-po prostu. A dopiero później zajmij się śniadaniem itp. Inaczej się chyba nie dogadasz.
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:16   #41
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Serio? Dziwna sprawa. Mi sie tel urywal jak wrzucilam ogloszenie drozszego pokoju
No, od czerwca 2012 szukaliśmy kogoś, najpierw był facet przez 2 miesiące, ale się wyprowadził, potem studentka do połowy października, ale stwierdziła, że jesteśmy dla niej za starzy. Do początku grudnia szukaliśmy i w końcu sami się wyprowadziliśmy do kawalerki. Jedyny warunek był taki, że miała być osoba niepaląca i zasada nie robienia imprez w domu.
Stary 2014-03-18, 18:18   #42
201607050913
Konto usunięte

Ja bym się zamykała i koniec. A jak powiedzą, że masz sobie innego miejsca poszukać to powiedz, że poszukasz jak oddadzą zaliczkę
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:18   #43
livin
Raczkowanie

Cytat:
Trochę mały ;/
Metra, ale, że chyba tego podziemnego, jeżdżącego metra
livin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:21   #44
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez livin Pokaż wiadomość
Metra, ale, że chyba tego podziemnego, jeżdżącego metra
Wiesz, nawet mi się nie chciało mu odpowiadać na tak marną prowokacje
Stary 2014-03-18, 18:25   #45
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Ja bym się zamykała i koniec. A jak powiedzą, że masz sobie innego miejsca poszukać to powiedz, że poszukasz jak oddadzą zaliczkę
No dokładnie. Zasady, które oni wprowadzają są na tyle dziwne i niecodzienne, że ich obowiazkiem jest uprzedzić najemcę przed podpisaniem umowy.

Nie zrobili tego, ich wina, tzn. owszem, Autorka powinna się tam dopytać, jakie w mieszkaniu panują zasady itd. natomiast no sorry, mnie nie przyszłoby do głowy żeby pytać konkretnie "hej, czy wolno mi zamykać się w łazience"?
Nikt nie mówił wprost: "Okazyjna cena, bo mamy takie wiesz, dziwne zasady" - wtedy miałabyś wybór!
A oni postawili cię przed faktem dokonanym...

Prawo do prywatności to prawo zagwarantowane człowiekowi konstytucyjnie i banda studenciaków nie może ot tak pozbawiać cię tego prawa.

Wyjścia są dwa - zażądać zwrotu pieniędzy i wyprowadzić się, jako argument podając, że nie poinformowali cię przy podpisaniu umowy o takich zasadach, dlatego wyprowadzasz się z ich winy i należy ci się zwrot kasy.
Lub powiedzieć, że masz prawo zamykać się w łazience i będziesz to robić. Sorry

Ale jeśli nie chcesz robić kwasów, to czarno to widzę. Trochę miękka jesteś i czemu, na litość boską, zapłaciłaś za 3 miechy z góry???

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:29   #46
201803080934
Konto usunięte

próbowałam sobie wyobrazić taką sytuację i w sumie nie wiem nie wstydziłabym się wejść nago do sauny albo pójść na plażę nudystów, możliwe, że nie wstydziłabym się też pobierać kąpiele w ten sposób

ale jak ci nie pasuje, to skontaktuj się z właścicielem, powiedz, że nie zgadzasz się na takie warunki i chcesz kasę z powrotem.
nie radziłabym im robić na złość, pięć osób przeciwko jednej we wspólnym mieszkaniu - kiepska perspektywa.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:31   #47
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Podejrzewam (o ile to prawda), że te trzy miesiące z góry, to dlatego, że mieli duża rotację, a nie chcą zostać na koniec miesiąca stratni i dokładać za niezajęty pokój.

Tylko czy właściciela to w ogóle zainteresuje? Jeśli on wynajmuje całe mieszkanie, a nie pokoje i chce tylko, żeby co miesiąc spływała cała suma, to może się nie przejąć.

Edytowane przez jesienny_lisc
Czas edycji: 2014-03-18 o 18:33
Stary 2014-03-18, 18:37   #48
olaqw
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
próbowałam sobie wyobrazić taką sytuację i w sumie nie wiem nie wstydziłabym się wejść nago do sauny albo pójść na plażę nudystów, możliwe, że nie wstydziłabym się też pobierać kąpiele w ten sposób

ale jak ci nie pasuje, to skontaktuj się z właścicielem, powiedz, że nie zgadzasz się na takie warunki i chcesz kasę z powrotem.
nie radziłabym im robić na złość, pięć osób przeciwko jednej we wspólnym mieszkaniu - kiepska perspektywa.
Dokładnie, nie chcę robić sobie z 5 osób wrogów, zwłaszcza, że nie mam zbyt wielu przyjaciół, a także chciałabym mieć jakiś znajomych żeby gdzieś wyjść. W innych sytuacjach nie robią mi problemów są mili i uprzejmi.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Podejrzewam (o ile to prawda), że te trzy miesiące z góry, to dlatego, że mieli duża rotację, a nie chcą zostać na koniec miesiąca stratni i dokładać za niezajęty pokój.

Tylko czy właściciela to w ogóle zainteresuje? Jeśli on wynajmuje całe mieszkanie, a nie pokoje i chce tylko, żeby co miesiąc spływała cała suma, to może się nie przejąć.
Mieli dużo chętnych i postawili wymóg za 3 miesiące z góry aby znów po miesiącu nie zawracać sobie głowy szukając innej osoby.
Stary 2014-03-18, 18:38   #49
skazana_na_bluesa
.

wstawaj pół godziny przed nimi i tyle, wtedy się spokojnie wykąpiesz w zamkniętej łazience.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:39   #50
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie każdy od nich uciekał, najczęściej pewnie dzień do wprowadzeniu się
A tak z ciekawości, jakie to miasto? Porównamy ceny pokoi, czy naprawdę opłaca się tak męczyć
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:39   #51
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
też mi mignęła taka myśl, ale wyszłoby, że w każdym wątku podejrzewam kogoś o trollowanie :P

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
grin, serio?
Stary 2014-03-18, 18:40   #52
jesienny_lisc
Zakorzenienie

A skąd wiedzieli, ze za miesiąc będą szukać następnej osoby? Pewnie dlatego, że już byli tacy, którym się nie podobały wspólne prysznice. Pytałaś, dlaczego Twój poprzednik się wyprowadził?
Stary 2014-03-18, 18:42   #53
olaqw
BAN stały

Cytat:
A skąd wiedzieli, ze za miesiąc będą szukać następnej osoby? Pewnie dlatego, że już byli tacy, którym się nie podobały wspólne prysznice. Pytałaś, dlaczego Twój poprzednik się wyprowadził?
Możliwe. Powiedzieli że poprzednik poszedł już na swoje.
Stary 2014-03-18, 18:43   #54
ma_lyna
Przyczajenie

Cytat:
Dokładnie, nie chcę robić sobie z 5 osób wrogów, zwłaszcza, że nie mam zbyt wielu przyjaciół, a także chciałabym mieć jakiś znajomych żeby gdzieś wyjść. W innych sytuacjach nie robią mi problemów są mili i uprzejmi.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Mieli dużo chętnych i postawili wymóg za 3 miesiące z góry aby znów po miesiącu nie zawracać sobie głowy szukając innej osoby.
Wybacz, ale po co w ogóle zakładałaś ten wątek skoro "nie chcesz robić sobie wrogów"? Sama zauważyłaś, że nie ma z sytuacji pokojowego wyjścia. A teraz piszesz, że są mili i chciałabyś mieć z kim wyjść. Jeżeli odpowiada Ci płacenie w zamian za przyjaźń widokiem swojego nagiego ciała to myślę, że razem ze współlokatorami będziecie zgraną paczką.
Stary 2014-03-18, 18:44   #55
rickybobby
Wtajemniczenie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;45645566]Autorko to może coś pomiędzy? Jak bierzesz prysznic to się zamykasz, jak myjesz zęby, twarz to otwierasz drzwi?[/QUOTE]
I to jest dobry pomysł, zamykasz drzwi, bierzesz prysznic-razem z rozebraniem i ubraniem 5 minut(golić się możesz jak nie ma oblężenia po południu), a potem otwierasz i robisz co jeszcze potrzebujesz a oni sobie wchodzą i się myją. Chyba, że Ty nie chcesz oglądac ich nago, ale myślę, że takie rozwiązanie jest optymalne.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:47   #56
olaqw
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
I to jest dobry pomysł, zamykasz drzwi, bierzesz prysznic-razem z rozebraniem i ubraniem 5 minut(golić się możesz jak nie ma oblężenia po południu), a potem otwierasz i robisz co jeszcze potrzebujesz a oni sobie wchodzą i się myją. Chyba, że Ty nie chcesz oglądac ich nago, ale myślę, że takie rozwiązanie jest optymalne.
Także nie chcę ich oglądać nago bo się zawstydzam, zwłaszcza jeśli jest to chłopak. Krepuję mnie taka sytuacja.
Stary 2014-03-18, 18:47   #57
ma_lyna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Będzie musiała sobie znaleźć wyjątkowo opanowanego chłopaka, który zaakceptuje, że jego połowica ogląda sobie pindole kumpli z mieszkania
Stary 2014-03-18, 18:49   #58
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Także nie chcę ich oglądać nago bo się zawstydzam, zwłaszcza jeśli jest to chłopak. Krepuję mnie taka sytuacja.
Póki co (chyba) żadna rada Ci nie odpowiada. Zamierzasz podjąć jakiekolwiek kroki, zrobić coś? Będziesz się myć przy nich, bo Ci tak karzą i chcesz mieć znajomych?
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:55   #59
goompka
Raczkowanie

5 stów za mieszkanie z pięcioma różnymi osobami?! To śmich na sali w biały dzień! Ja mieszkam w Krakowie i jak dobrze się poszuka, to dokłada się jeszcze stówkę i mieszka z dwoma osobami na mieszkaniu. Ale mało ważne. Generalnie wyjść jest kilka, ale najbardziej życiowe jest takie, że wstajesz 30 min wcześniej, niż oni, choćby to miało być o 5 rano i robisz swoje. Możesz próbować pertraktować z właścicielem, ale jak dla mnie, to Ci powie, że okej, on wynajmuje, ale w stosunki między lokatorami nie wchodzi i żebyście załatwili to między sobą. A po tych 3 miesiącach wiej stamtąd i na przyszłość nie radzę wynajmować lokum z taką ilością osób, bo nawet jeśli wszyscy są najlepszymi ziomalami, to zawsze są spiny.
goompka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 18:55   #60
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

za 700-800 zł to ja bym sobie sama kawalerkę wynajęła ... debilizm tyle dawać za pokój.
MascarpOOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości