|
|
#31 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Przegięcie w mieszkaniu studenckim
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
ja mieszkam w akademiku i rzeczywiście tu jest tak, że jedna osoba się kąpie a dwie inne korzystają z umywalek, ale przecież to coś innego, w akademiku łazienka ma formę bardziej korytarza a nie oddzielnego pomieszczenia. nie wyobrażam sobie takiego braku prywatności w mieszkaniu. absolutnie nie daj się sterroryzować!!! |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Zalezy o jakim miescie mowa. Jesli o wawie to jest tanio.
|
|
#34 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
Tak wawa i właśnie jest tanio, taki pokój kosztuje w tej lokalizacji 700-800 zł. A 300 zł różnicy to dla mnie dużo bo mam już na wyżywienie, wstarczy mi 10 zł dziennie.
Nie chce zamykać drzwi rano przed nimi bo będą się dobijac a potem będą wkurzenia na mnie, nie chcę robić sobie wrogów, zwłaszcza że jak ja ich o coś poproszę to spełniają moją prośbę np. o ściszenie muzyki. |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
A jak półtora roku temu chciałam wynająć komuś pokój za 5oozł ze wszystkimi opłatami, koło metra i z możliwością zamykania łazienki, to miesiącami nie było chętnych.
Tak szczerze, to uważam, że to trolling. Jakoś od wczoraj wysyp na forum. |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Serio? Dziwna sprawa. Mi sie tel urywal jak wrzucilam ogloszenie drozszego pokoju
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Wstawaj pół godziny przed nimi i idź się myć-po prostu. A dopiero później zajmij się śniadaniem itp. Inaczej się chyba nie dogadasz.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
No, od czerwca 2012 szukaliśmy kogoś, najpierw był facet przez 2 miesiące, ale się wyprowadził, potem studentka do połowy października, ale stwierdziła, że jesteśmy dla niej za starzy. Do początku grudnia szukaliśmy i w końcu sami się wyprowadziliśmy do kawalerki. Jedyny warunek był taki, że miała być osoba niepaląca i zasada nie robienia imprez w domu.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym się zamykała i koniec. A jak powiedzą, że masz sobie innego miejsca poszukać to powiedz, że poszukasz jak oddadzą zaliczkę
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zrobili tego, ich wina, tzn. owszem, Autorka powinna się tam dopytać, jakie w mieszkaniu panują zasady itd. natomiast no sorry, mnie nie przyszłoby do głowy żeby pytać konkretnie "hej, czy wolno mi zamykać się w łazience"? Nikt nie mówił wprost: "Okazyjna cena, bo mamy takie wiesz, dziwne zasady" - wtedy miałabyś wybór! A oni postawili cię przed faktem dokonanym... Prawo do prywatności to prawo zagwarantowane człowiekowi konstytucyjnie i banda studenciaków nie może ot tak pozbawiać cię tego prawa. Wyjścia są dwa - zażądać zwrotu pieniędzy i wyprowadzić się, jako argument podając, że nie poinformowali cię przy podpisaniu umowy o takich zasadach, dlatego wyprowadzasz się z ich winy i należy ci się zwrot kasy. Lub powiedzieć, że masz prawo zamykać się w łazience i będziesz to robić. Sorry Ale jeśli nie chcesz robić kwasów, to czarno to widzę. Trochę miękka jesteś i czemu, na litość boską, zapłaciłaś za 3 miechy z góry???
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
próbowałam sobie wyobrazić taką sytuację i w sumie nie wiem
nie wstydziłabym się wejść nago do sauny albo pójść na plażę nudystów, możliwe, że nie wstydziłabym się też pobierać kąpiele w ten sposób ![]() ale jak ci nie pasuje, to skontaktuj się z właścicielem, powiedz, że nie zgadzasz się na takie warunki i chcesz kasę z powrotem. nie radziłabym im robić na złość, pięć osób przeciwko jednej we wspólnym mieszkaniu - kiepska perspektywa. |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam (o ile to prawda), że te trzy miesiące z góry, to dlatego, że mieli duża rotację, a nie chcą zostać na koniec miesiąca stratni i dokładać za niezajęty pokój.
Tylko czy właściciela to w ogóle zainteresuje? Jeśli on wynajmuje całe mieszkanie, a nie pokoje i chce tylko, żeby co miesiąc spływała cała suma, to może się nie przejąć. Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2014-03-18 o 18:33 |
|
|
|
|
#48 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#49 |
|
.
|
wstawaj pół godziny przed nimi i tyle, wtedy się spokojnie wykąpiesz w zamkniętej łazience.
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak z ciekawości, jakie to miasto? Porównamy ceny pokoi, czy naprawdę opłaca się tak męczyć
|
|
|
|
|
|
#51 | ||
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
A skąd wiedzieli, ze za miesiąc będą szukać następnej osoby? Pewnie dlatego, że już byli tacy, którym się nie podobały wspólne prysznice. Pytałaś, dlaczego Twój poprzednik się wyprowadził?
|
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;45645566]Autorko to może coś pomiędzy? Jak bierzesz prysznic to się zamykasz, jak myjesz zęby, twarz to otwierasz drzwi?[/QUOTE]
I to jest dobry pomysł, zamykasz drzwi, bierzesz prysznic-razem z rozebraniem i ubraniem 5 minut(golić się możesz jak nie ma oblężenia po południu), a potem otwierasz i robisz co jeszcze potrzebujesz a oni sobie wchodzą i się myją. Chyba, że Ty nie chcesz oglądac ich nago, ale myślę, że takie rozwiązanie jest optymalne. |
|
|
|
|
#56 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
5 stów za mieszkanie z pięcioma różnymi osobami?! To śmich na sali w biały dzień! Ja mieszkam w Krakowie i jak dobrze się poszuka, to dokłada się jeszcze stówkę i mieszka z dwoma osobami na mieszkaniu. Ale mało ważne. Generalnie wyjść jest kilka, ale najbardziej życiowe jest takie, że wstajesz 30 min wcześniej, niż oni, choćby to miało być o 5 rano i robisz swoje. Możesz próbować pertraktować z właścicielem, ale jak dla mnie, to Ci powie, że okej, on wynajmuje, ale w stosunki między lokatorami nie wchodzi i żebyście załatwili to między sobą. A po tych 3 miesiącach wiej stamtąd i na przyszłość nie radzę wynajmować lokum z taką ilością osób, bo nawet jeśli wszyscy są najlepszymi ziomalami, to zawsze są spiny.
|
|
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
za 700-800 zł to ja bym sobie sama kawalerkę wynajęła ... debilizm tyle dawać za pokój.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.