![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fragment wypowiedzi złego ducha o życiu
Cytat:
Ja też miałam kiedyś wodę w szafie a nie dokonywałam aborcji, po prostu zalał mnie sąsiad co nie jest takie niespotykane w blokach...
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak wyłączą prąd, to zacznij błagać o przebaczenie grzechów bo to jakiś znak ![]() a na serio to takie gadki kościelnych to zwykła manipulacja i ogłupianie ludzi dla własnych celów, a te dla kościoła są jasne czyli jak najbardziej zastraszyć ludzi aby zyskać nad nimi władzę, bo w końcu ludźmi zastraszonymi jest łatwiej manipulować. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2014-03-21 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem dlaczego, przecież ja grzeczna jestem, niewierząca, ale grzeczna.
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjrzyj się dokładnie bo ten grzyb może przypomina twarz Jezusa albo jakiegoś świętego i już będziesz mogła ogłosić cud i zarabiać grubą kasę na turystach ![]() niemal jak w Kiepskich gdy na ścianie Maryja się "objawiła". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko mówię co słyszałam, co nie jest równoznaczne z tym że w to wierzę :P
Ten sam ksiądz mówił też, że skoro dziewczyna z chłopakiem uprawiają seks przedmałżeński, to jest grzech cudzołóstwa i że jak potem są małżeństwem to kobieta nie ma prawa wymagać od męża wierności, no bo wcześniej też grzeszyli. WTF w ogóle ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Oko? A chyba nie bo oko tylko o d*pach gada
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, ze to idzie w dwie strony, mezczyzna tez nie ma co oczekiwac wiernosci od kobiety? Co do starszej pani, aborcji, grzechu i tajemniczych znakach. Czy Ojczulek mial informacje czy podobne rzeczy dzialy sie u faceta, ktory poczal to dziecko? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Biała Dama
|
Im cieplej tym lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
No proszę nie było mnie tu kilkanaście godzin, a tu taka dyskusja się zrodziła.
![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=NG9c6Si3lH8 Ojciec Marcin Ciechanowski
![]() Cytat:
![]() BTW, jestem bardzo ciekawa, jak tyene skomentowałaby i wyjaśniła to, co mówił ten ksiądz. ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2014-03-22 o 17:33 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
wait
czyli ty wierzysz w to co, mówi zły duch - i wierzysz, bo on mówi, ze mu to nakazał Duch Święty? I zły duch sie zarzeka, że to Duch Święty mu nakazał? I ty wierzysz w słowa złego ducha i jego zarzekania? Złego ducha? Really? Skoro tak w to święcie wierzysz, to zapytaj no którego ksiedza, co on sądzi o wypowiedziach złych duchów. Które jeszcze sie zarzekaja, ze to Bóg im nakazał. Zły duch jest od zwodzenia, a nie przekazywania istotnych informacji prosto od Boga. Świat postawiony na głowie. Złe duchy już nagl;e nie zwodzą, tylko przekazują najistotniejsze informacje. Powołał się na Boga, więc to musi być prawda ![]() Ja daleka jestem od religijności, jednak ten podstawowy fakt z religii pamiętam: kuszenie, zwodzenie, oszustwo - TO jest domena złych duchów, a nie prawdomówność. Przemiesza prawdę z kłamstwem - i nie odgadniesz, które jest które. On nawet chętnie na Boga samego się powoła, aby cię zwieść. Ale skutek odniósł, bo mu uwierzyłeś. Do tego on jest - do zwodzenia i co miał osiągnąć, to osiągnął. Lepiej jeszcze raz przemyśl, czy temu dawać wiarę. Będzie pięknie mówił o miłości do matki, będzie mówił o wierze, o nakazach w życiu - w żadne wierzyć nie możesz, bo nie wiadomo, co w tym jest kłamstwem, co prawdą. I Jezusa zły duch zwodził. Jak już musisz szukać wskazówek, to zły duch jest najostatniejszą z ostatnich instancji. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2014-03-22 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Każdy niesie /dźwiga/ swój krzyż. Dla jednych jest to cierpienie fizyczne, np.ból, dla innych psychiczne np.depresja. Myślę, że łatwiej znieść ten własny krzyż wtedy, gdy zaakceptujemy naszą sytuację i nie pytamy "dlaczego ja". Zawsze trzeba myśleć pozytywnie i wszystko będzie dobrze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.