![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ratunku! Problem z podziękowaniem Rodzicom...
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaproście na środek rodziców PMa, Twoją mamę i powiedz, że chciałabyś też podziękować 'partnerowi mojej mamy'. To będzie wypośrodkowanie, bo mu podziękujesz, ale jasno do zrozumienia mu dasz, że nie jest Twoim tatą. Chyba, że w ogóle mu nie chcesz dziękować, ale to tego my już za Ciebie nie rozwiążemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Może źle sformułowałam, ze nie wiem czy chce mu podziekowac czy nie. Podziękować Mu chcę, ale nie wiem jak to zrobić. Partner mojej Mamy jest dla mnie ważny, świetnie się dogadujemy. Problem polega na tym, że uważam że Tata jest tylko jeden. Więc jakkolwiek PM będzie mi bliski i dobry to i tak nie zastąpi mojego prawdziwego Taty, którego kochałam i zawsze będę kochać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
hej, słuchajcie mam taki problem. moi rodzicie rozwiedli się 17 lat temu, razem z mamą mieszkałam u ojczyma, z ojcem nie mam kontaktu ok 7 lat, tzn ja chciałam z nim dobrze żyć ale on mnie unika i na moje "cześć tato" odpowiada "dzień dobry" i na tym się kończy. na ślub go zaprosiłam ale nie wiem czy się pojawi i teraz nie wiem jak teraz zrobić z tymi podziękowaniami, czy dziękować ojcu za to ze ma mnie w dupie czy ojczymowi który się nade mną znęcał od małego do czasu aż się wyprowadziłam, prawie 3 lata już tam nie mieszkam i się bardzo zmienił ale niestety niesmak trochę pozostaje, tym bardziej, że cała rodzina wie o tym co sie działo i już słyszałam ze jak będę ojczymowi dziękować to się ośmieszę. oczywiście mój narzeczony i jego rodzina nie wyobrażają sobie żeby nie robić cyrku na środku z kwiatami i tańcem, tylko że mój A. ma za co dziękować swoim rodzicom a ja swoim już nie za bardzo gdyż moja mama też się mną teraz nie przejmuje, każdy mi mówi dobrze będzie coś wymyślicie ale został miesiąc do ślubu a ja dalej nie wiem co robić, chciałam wręczyć prezenty zaraz po błogosławieństwie ale mój A. się nie zgadza. ma być szopka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Faktycznie myślę, że podziekowania będą wskazane. Może tak jak piszesz zaproszę go na środek osobiście. Nie chcę jednak żeby to była chwila rozczulająca. Jestem osobą dość wrażliwą, więc napewno w tym stresującym dla mnie dniu skończy się to łzami ;( Chciałam też podziekowac swojemu Tacie. To już wogóle będzie dla mnie trudne. Może porozmawiać z zespołem, zeby to jakoś sponatnicznie wyszlo w formie "Zapraszamy rodziców (...) Robert (bo tak ma na imię), a Ty gdzie się podziewasz? ..." Napewno będzie mu miło. Wyjdzie to jakoś tak weselej. Jest osobą skromną, więc na wezwanie o rodziców sam nie wyjdzie. Tak czy siak zakończy się to łzami w moim wykonaniu. Najchętniej pominełabym ten moment ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuje za podpowiedź. Faktycznie opcja podziękowania przy błogosławieństwie będzie chyba lepszym rozwiązaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż mi łezka się zakręciła .. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Będziesz się czuć mega niekomfortowo. Musisz przekonać Tż |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Przekonaj go do podziękowań po błogosławieństwie, mojego Tz rodzice tez są po rozwodzie, z ojcem widzi sie raz na rok, z mama ma dobry kontakt. Ojciec będzie na weselu ale nie ma mu za co dziękować, wiec robimy to u moich rodzicow w domu. Bloga błogosławieństwo , podziękowania i do kościoła
![]() Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Udało mi się namówić narzeczonego na podziekowanie dla rodziców po błogosławieństwie.
![]() Dziękuję bardzo wam dziewczynki za przydatne rady i życzę wszystkiego co najlepsze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,mam podobny problem. Mój TŻ ma hm,dziwnych rodziców. Generalnie pokłocili się z nami,o to jaka ja jestem paskudna itp,chociaż mnie ani słowa o tym nie powiedzieli,ogólnie padło mnóstwo przykrych słow i w ogóle nie mam z nimi kontaktu,a on z nimi nie rozmawia,chociaż ( na złość siostrze) nadal tam mieszka. Dla mnie to jest sytuacja chora i conajmniej wiejska,ale cóż zrobić,ostatecznie to oni go wychowali. Niestety,wpoili mu też,że niektóre rzeczy trzeba robić,bo "co ludzie powiedzą". I tak oni na nasz ślub na pewno będą zaproszeni,na pewno zaczną się do niego odzywać i cała sytuacja umrze śmiercią naturalną,natomiast u mnie tak nie jest. Obrazili moją rodzinę,obrazili mnie i o ile mogę im odpuścić i być grzeczna,tylko dla niego,bo to nadal jego rodzice,o tyle nie wyobrażam sobie podziękowań!!! Moim rodzicom też nie za bardzo mam za co dziękować,wesele urządzamy z TŻ sami,za włąsne pieniądze,a sama szopka na środku wesela mnie przeraża. Natomiast TŻ się uparł i chce tych przeklętych podziękowań,ale na pewno na mojej głowie spocznie zorganizowanie ich tak,żeby nie były bardzo żenujące. Co robić? Nie jestem w stanie zmienić jego zdania ;/
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Mnie troche przeraza to, ze chcecie robic podziekowania osobom, ktore na to nie zasluguja- to ma byc Wasz dzien i Wasze momenty- a dziekowanie dla dziekowania- zwlaszcza, ze na weselu jest wiele bliskich ludzi- ktorzy znaja prawde- pachnie dulszczyzna;-)
ja nie mam kontaktu z ojcem i nie bede go zapraszac, bo wypada i nie bede robic podziekowac dla tych, ktorzy za to nie zasluguja;-) to chyba ja mam byc dumna i zadowolona z tego ![]()
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Widzisz,rodziców się nie wybiera. Jeśli mój TŻ jest w stanie wybaczyć im wszystko,to ja nie widzę powodu,dla którego miałąbym dalej chować urazę,w końcu to nie z nimi biorę ślub. Rodzinę mamy daleko,nie wiedzą jaka jest sytuacja. Ale masz bardzo dużo racji,mnie to też pachnie dulszczyzną,tylko jemu na tym zależy,choćby nie wiem jak go traktowali zawsze będzie ich kochał i widać to po nim,widocznie chce jakoś ich uhonorować,mimo mojego zdania. Nie wyobrażam sobie,żebym tego nie zrobiła,bo będzie jemu przykro. Muszę tylko wymyślić jakiś kompromis,żeby tam nie rzygnąć. Ten żenujący moment jakoś przeżyję.
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Samo błogosławieństwo powoduje u mnie skurcze żołądka,ale mu to zaproponuję. A jeśli uprze się na szopkę,to jak myślicie,parę słów od orkiestry,wręczenie upominków bez żadnego wyłażenia na środek no i przede wszystkim- żadnego "cudownych rodziców mam"? znacie jakąś piosenkę,która nie ocieka aż tak kiczem?
![]() |
#46 | |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
swiete slowa- wiesz mnie sie zawsze wydawalo, ze moj TZ musi byc za mna- cokolwiek to znaczy;-)
![]() |
![]() |
#48 |
|
jak w małżeństwie jest trójkąt (mąż-żona-teściowa, a nie daj Boże dwie teściowe) to nic dobrego nie wróży. maminsynek to jeden z najgorszych typów mężczyzn, po alkoholiku i damskim bokserze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Hehe,absolutnie nie jest maminsynkiem i dzięki Bogu nie jest też bezkrytyczny. A uwielbia swojego tatusia. Teściowe obie na szczęście będą dalelko i nie będą miały szansy się wpierniczać
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#50 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
dokladnie- najlepiej od samego poczatku postawic jasne granice
![]()
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, może tutaj któraś z Was mi pomoże. Za 3 tygodnie biorę ślub, a nadal mam problem jak podziękować rodzicom. Tzn. wiem że zrobimy to w kościele,mamy już drobne upominki, tylko pytanie które mnie nurtuje brzmi następująco: czy dziękować tzn. "uściskać" tylko swoim rodziców,czy również teściów? Kolejna sprawa jest taka, że rodzice zarówno moi jak i młodego sa rozwiedzeni,a pikanterii temu wszystkiemu dodaje fakt,że mój ojciec i matka młodego są razem (czyt.są małżeństwem). A dodatkowo ja nie cierpię mojej teściowej, toleruję ją, ale denerwuje mnie fakt ,że nasze wesele tez próbuje ustawić po swojemu bo przecież ona wszystko wie najlepiej. Czy musze ją "ściskać", czy niech każde z nas podejdzie tylko do swoich rodziców, jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Z moim mężczyzną zamierzamy wesele zorganizować za swoje, ale nie wyobrażam sobie, żeby nie podziękować rodzicom, niekoniecznie na środku sali, ale chociażby po błogosławieństwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.