|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile osób na weselu?
Też zaprosiliśmy ok. 140. Było 101 albo 99. Nie pamiętam
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Sindel Czas edycji: 2014-06-14 o 20:21 |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
My zaprosiliśmy 270... Było 150. Było nam przykro bo zapraszalismy osoby bliskie a jednak zawiodły, głownie rodzina. Znajomi których dopraszalismy dopisali w 100%
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Ja nie mam jakiejś wielkiej rodziny, więc coś kolo 60 osób. Większość to i tak przyjaciele, nie chcę zapraszać jakiś ciotek, z którymi kontaktu nie mam
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
My także mamy małe rodziny, więc zapraszamy ok. 80-90 osób, liczymy na obecność ok. 60-70
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
To u mnie paradoksalnie odwrotna sytuacja. Przewidywaliśmy wesele na około 80 osób, a wyjdzie 100. Moi rodzice mimo ustalonej wcześniej wspólnie listy gości zapraszają coraz to dalszą rodzinę, której w ogóle nie znam, a ja nie mam nic do gadania. Dziś nawet zadzwonił jakiś daleki wujek ze Stanów i powiedział moim rodzicom, że on akurat w maju będzie w Polsce i że chętnie pojawiłby się z żoną na naszym weselu. Normalnie się wprosił na wesele! A rodzicom głupio było odmówić. Jestem załamana, bo sala nie jest przystosowana do takiej ilości osób, nie mam pojęcia jak się pomieścimy
a tu mi coraz to kolejne osoby potwierdzają obecność, nawet dalecy kuzynowie zza granicy z 4 dzieci, z którymi nie utrzymuję kontaktu... Planowałam wesele dla najbliższej rodziny i znajomych, a tu się robi jakiś wielki zjazd rodzinny obcych mi osób. Non stop o tym myślę i nie mogę spać ze zmartwienia, gdybyśmy wiedzieli że tak to będzie wyglądać, to wzięlibyśmy inną salę
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedz rodzicom żeby więcej nie dopraszali. A jeśli jest jakiś ładny taras lub podwórko to kilka stolikow można dac waśnie tam, tak sobie mysle...
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mało komfortowa sytuacja ale tak się zdarza,nie ma co prosić osób ktorych nie chciałoby się widziec na weselu. Rozumiem ze już wszyscy zaproszeni? Na spokojnie na pewno znajdziecie rozwiązanie z salą. Poczekam jak potwierdzą wszyscy i będziesz dokladnie wiedziec ile masz osób i porozmawiaj z właścielem sali co w tej sytuacji radzi. |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
A my zapraszamy 100osob, ale licze ze 80sie pojawi: )
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Na początku chcieliśmy zaprosić 80 osób lecz stwierdziliśmy że szkoda wydawać tyle pieniędzy na wesele i mial byc kameralnie tylko bilska rodzina znajomi ale ze rodzice za protestowali to idziemy na ugode i bedzie wesele na 40 osób.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
U mnie ok 100 osób, jak ktoś odmówi to mozliwe ze doproszę ze znajomych
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
jakies malolaty po 20lat, ktore go za dobrze Tżta nie znają, juz odmowily, bo sesje akurat mają w tym czasie.
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
My zapraszaliśmy ok. 240 osób, a przyszło bodajże 110 (już dokładnie nie pamiętam). I też nam było bardzo przykro, bo poodmawiała głównie rodzina i osoby "pewne". Ale nie ma tego złego - dzięki temu mogliśmy mieć dokładnie takie wesele jakie chcieliśmy (jeśli chodzi o rozkład sali, dekoracje itp), chociaż co się udenerwowałam i upłakałam przez to to moje.
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa czy u mnie przyjdą wszyscy, bo też tylko najbliższych zapraszam (z rodziny) reszta to znajomi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#49 |
|
Erudycja
|
przyklad prawdziwy - nasze wesele to szóste wesele danej rodziny w tym roku
do kogos mogą nie pojsc, albo inne wytlumaczenie - maja inne wesele tego samego dnia... to uslyszalam dwa razy co prawda zadne nie odmowilo (narazie) ale informacja padła.
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem ciekawa ile osób nam odmówi
![]() bo ktoś na pewno.. |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
U mnie z pewnością tez ktoś odmówi. Do brata odmówili, bo 'musieli w tym miesiacu zapłacić ubezpieczenie auta'
SERIO xD na moje cięzko im będzie nie iść, skoro wesele we wsi rodzinnej i najdalej ma chrzestny - 10 km ;D |
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w sumie wesele robimy w stronach mojego M. to jest gdzieś tak 30 km. nie wydaje mi się żeby to wielka odległość była.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
oj dziewczyny, to jeszcze nic. mąż mojej chrzestnej ma wesele swojej chrześnicy tydzień przed naszym. i to na drugim krańcu polski. ostatnio zadzwoniła chrzestna i delikatnie zasugerowała, że może byśmy jednak przełożyli na 2016 rok, bo oni się finansowo nie wyrobią. o naszych planach wiedzieli od grudnia ubiegłego roku, a o ich od początku marca...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bez przesady, żeby ślub z takiego powodu przekładać ... pomysłowość niektórych ludzi mnie zadziwia :O dopóki się nie zalogowałam na to forum, nie wiedziałam, że można niektóre rzeczy wymyślić, naprawdę...
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Z wymowek które my usłyszeliśmy najciekawszą była ta: " nie przyjedziedziemy bo to prawie 200km a musielibyśmy jechać z dziećmi więc napewno beda marudzic, a poza tym to już jesień bedzie i nie chcemy zeby sie dzieci przeziebily". Dodam ze organizowalismy transport dla tych ludzić spod domu do kościoła, na sale i z powrotem do domu. A mój już teraz mąż był u nich na weselu i pomagał im przygotowac wesele i sprzątać następnego dnia ( wesele w remizie).
No i to już standardowo " u nas kiepsko z kasa, nie mamy na prezent ani zeby sie ubrać jak człowiek ". Argumenty ze zależy nam na ich obecności a nie na prezencie raczej do nich nie przemawialy. Nastawcie sie ze napewno wam ktoś odmówi i ze to bedzie przykre ale nie ma co przeżywać, szkoda nerwów ![]() Po tym jak mi odmówilo tyle osób przyrzeklam sobie ze nigdy nikomu nie odmowie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zapraszalibysmy kogos, z kim nie mamy kontaktu i nie jest nam bliski.zapraszacie 20 latkow ktorych nie znacie? czemu? a no i dobrze wiedziec, ze 20 latkowie to malolaty :p masz ze 40 lat ze tak piszesz? :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My zapraszamy bardzo bliską rodzinę, są na każdej okazji typu komunie, chrzciny, urodziny etc. Dlatego też sądzę, że raczej nikt się nie wykruszy, jeśli już to z powodów niezależnych od nich. Nawet jak w jednym dniu były dwie komunie to ludzie dzielili się, że np. wujek jedzie tu a ciocia tam i nikomu nikt nie odmówił Jedynie prababcie, które mogą po prostu nie mieć siły moga odmówić, ale to tylko 2 osoby.
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Osoby "pewne" poodmawiały, a te "no zobaczymy..." w końcu się zdecydowały i przyszli Na szczęście to nam ułatwiło ustawienie stołów, usadzanie itp ![]() A i zapraszaliśmy prawie 360 osób, a na wesele przyszło 200 (z osobami, które potwierdziły, że będą, a nie przyszły)
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze.. tak czytam o tych waszych weselach które miały być wielkie a tu tak się ilość zmniejszyła... aż ciekawe jak to u nas będzie..
My na liście mamy 160 osób.. wg nas ok 20 gości może nam na wstępie odmówić.. i myślę że ok 120 gości finalnie sie pojawi ![]() Aż jestem ciekawa jak będą ludzie odmawiać pojawienie się
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

a tu mi coraz to kolejne osoby potwierdzają obecność, nawet dalecy kuzynowie zza granicy z 4 dzieci, z którymi nie utrzymuję kontaktu... Planowałam wesele dla najbliższej rodziny i znajomych, a tu się robi jakiś wielki zjazd rodzinny obcych mi osób. Non stop o tym myślę i nie mogę spać ze zmartwienia, gdybyśmy wiedzieli że tak to będzie wyglądać, to wzięlibyśmy inną salę
31.05.2014!