![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nin
Dostaniesz ta kwote minus tax oraz NI contribution, Bo nadadza ci tymczasowy NIN. Tak czy siak bedziesz miala NIN odciagniety czy masz wyrobiony czy tez nie.
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co jeszcze oprócz paszportu i dowodu powinnam ze sobą wziąć na rozmowę? Wiem, że każdego proszą o coś innego (nawet o odpis aktu urodzenia).
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Bez ninu mozesz pracowac tylko przez okreslony czas. 4-6 tygodni, nie jestem pewna. Pamietam, ze u mnie, zatrudnili kiedys dziewczyne, ktora byla w trakcie zalatwiania i nie zalatwila na czas, to musieli ja zwolnic.
Na pewno wez paszport, dowod, jak juz bedziesz w UK, to wez jakis list z banku, jako potwierdzenie adresu. W razie czego umowe o prace. Sprawdz liste, na stronie i postaraj sie miec wszystko z tej listy, tak w razie czego.
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie jedynie zastanawia skad pracodawca wie jaki tax code zostanie ci nadany skoro taka rowniutka kwota po odjeciu wszystkich oplat zostaje. Takie kwoty zawsze sa podawane przed odliczeniem tax i NIN.
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Ja podałam adres koleżanki, u której mieszkałam - jest to adres wyłącznie korespondencyjny, więc podałabym adres kolegi (odradzam adres hostelu, bo po co masz ryzykować, trafisz na jakiegoś urzędasa co ma zły dzień i sprawa może się przeciągnąć). Co do potwierdzenia adresu ja nie miałam jeszcze niczego - konta w banku, rachunku itp. więc przedstawiłam tylko list koleżanki, w którym stwierdziła, że mieszkam tymczasowo pod tym a tym adresem. Nigdy nie byłam tam zameldowana. Na rozmowę musisz przyjść osobiście. Załatwiałam to już dawno, ale nie przypominam sobie żadnego bólu w dupie i numer NIN przysłali już chyba po tygodniu, a po następnym samą kartę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.