![]() |
#31 | |
sissy that walk
|
Dot.: Dziewczyna 193cm wrostu.
Nie, nie kochać swojego wzrostu tylko po prostu z nim żyć
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Samica ma być słabsza od samca...
Odróżniasz, ziomku mały, ludzi od zwierząt, czy czas na powtórkę z biologii poziom podstawowy? Nie wiem czy się śmiać, czy płakać, ale ręce opadają - to pewne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
A czy ja kłamię? Ile jest kobiet, które z pełną premedytacją chcą faceta niższego od siebie? 1%?
Wasze marzenia o wysokim, silnym, męskim facecie, który będzie strzegł Was przed wszelkim złem, przy którym poczujecie się malutkie i bezbronne - czysta natura. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, nie warto, widzę że lubisz historię i wiek XIX, ale musisz się przyzwyczaić, że czas biegnie ![]() A czy kłamiesz - nie wiem, przeprowadz sondaż, jakieś badania, a potem baw się w procenty. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
Wystarczy mi moje własne doświadczenie oraz liczne opinie kobiet nt. możliwości związku z niskim facetem, chociażby i tu na wizażu.
A z tym XIX w. oraz postępującym czasem - nie łapię tej dziwnej alegorii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
sissy that walk
|
Wzrost =/= siła - to raz. Dwa - facet, który postrzega siebie głównie jako samca mającego jakieś tam obowiązki jaskiniowe wobec samicy, raczej nie wzbudza zainteresowania wśród bardziej ucywilizowanych kobiet. Oczywiście mamy gust i albo podobają nam się wyżsi, albo niżsi ludzie, ale nie wplątywałabym w to wszystko pierwotnych instynktów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Czyli jakaś debilna feminazistyczna koncepcja wielce uciemiężonych kobiet przykutych łańcuchem do zlewu w kuchni? Nie mam czasu i chęci na takie bezproduktywne wojenki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
sissy that walk
|
Ty jak widzę masz swoje "fakty", bo nie zauważyłam, żebyś głosił jakąś prawdę objawioną.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Przecież to wszystko jest potwierdzone naukowo. Wzrost i siła fizyczna u faceta świadczą o dobrych genach. Tak samo jak wydatny biust, pośladki oraz wcięcie w talii u kobiet świadczą o lepszych warunkach do wychowania potomstwa. Tak samo regularne rysy twarzy - nawet maleńkie dzieci wolą przebywać w otoczeniu ludzi o symetrycznej twarzy
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Skoro jestem słaby, to mi wytłumacz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Bardzo Ci współczuję. Dla mnie kobieta kończy się na 170cm.
Kariera w koszykówce brzmi dobrze, możesz wykorzystać na korzyść swoją przypadłość ;d
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Jak nie jak tak? Oczywiście zawsze po drodze idzie się na pewne ustępstwa, lecz niezaprzeczalnie "dobry" wygląd jest jednym z podstawowych kryteriów
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale chciałam powiedzieć dziewczynom które mają kompleksy, że są za niskie - 150-160 np. Uwierzcie, że lepiej mieć te 150 i założyć 15cm szpilki niż mieć ponad dwa metry na obasach Edytowane przez danielle3013 Czas edycji: 2014-04-04 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
sissy that walk
|
Ale "dobry" =/= taki, jak opisałeś. Owszem, dla jakiejś grupy na pewno, ale nie dla ogółu. Nawet, jeśli postrzegamy dwumetrowego mężczyznę jako męskiego, silnego i władczego to nie oznacza, że on ma branie, a inni nie mają.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
No cóż, 193cm! to naprawdę dużo! ale nie martw się, znam dziewczynę, któej rodziec również są bardzo wysocy, a ona sama ma 191cm! żyje z tym, lubi swój wzrost, ma faceta- wyższego od niej i przynajmniej w markecie nie musi prosić o zdejmowanie produktów z wysokich półek
![]() Głowa do gory! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
A powyżej 170 cm to już nie kobieta?
![]() Autorko, facet niekoniecznie musi być wyższy, myślę, że taki o wzroście 1.85-1.90 (szczególnie przy dobrej budowie) nie będzie jakoś głupio przy Tobie wyglądał. Powodzenia. ![]()
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2014-04-04 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Mama mojego znajomego jest wyższa od ciebie i aktualnie ma chyba piątego z kolei męża, także wzrost w posiadaniu faceta nie przeszkadza (a panowie byli pomiędzy 165-205 cm), mam też znajomą o podobnym wzroście do twojego i żyje bez większych problemów.
Ogólnie zaakceptować swój wzrost warto, choćby z tego względu że na niego nie ma się żadnego wpływu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
... choć nie Westwood
|
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A prawdziwy facet zaczyna się od 185cm... Autorko może rzucisz okiem na klub-wysokich.pl ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Hej, ja mam 178 i mimo to, że jestem niższa od Ciebie doskonale rozumiem Twój problem. Z facetami zawsze był kłopot, ostatnio rzadko widuję nawet takich wyższych ode mnie
![]() ![]() Często jestem równa z facetami i przewyższam koleżanki, więc głupio się czuję ![]() Na duchu podnosi mnie historia mojej bratowej - dziewczyna jest o pół głowy wyższa ode mnie i wyszła właśnie za mąż za mojego brata. Fajną tworzą parę, a wzrostem są równi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Na prawdę, że nawet w temacie założonym przez fajną, młodą dziewczynę z powodu kompleksów, gromada facecików musi zrobić bałagan, żeby tylko przemycić swoją prawdę o kobiecych powinnościach, rolach kobiety i ich interpretacji biologii. Obrzydzenie mnie bierze.
danielle, akurat wysoki wzrost, jest czymś co możesz taktować jak wadę, chować się po kontach i wmawiać sobie, że nigdy nie znajdziesz faceta, albo możesz uczynić z niego zaletę, nie przejmować się, być uśmiechniętą i znaleźć chłopaka niekoniecznie wyższego od siebie. Wszystko zależy od tego, w jaki sposób będziesz się prezentować ludziom. W innym wątku pisałaś, że marzysz o byciu aktorką, spójrz na Gwendoline Christie - fakt, ona gra bardzo charakterystyczną rolę, ale nie myślisz, że też słyszała i myślała "nie mogę być aktorką z tym wzrostem"? A jak widać może ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Autorko, mam pary znajomych, w których to kobieta jest wyższa od partnera i nigdy nawet jakoś szczególnie nie zwracałam na to uwagi; postaraj się to zaakceptować swój wzrost (cokolwiek byś nie kombinowała już nic na to nie poradzisz) i patrzeć na dobre strony (choćby wspomniany sport, ale jeśli nie lubisz to oczywiście nie ma sensu się zmuszać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Ale po co mnie atakujecie ;d To taki skrót myślowy. Chodziło o idealny wzrost. Sam mam 180cm a kobieta jednak musi być niższa, wiele osób ma taki pogląd
![]() A teksty, że facet zaczyna się od 180cm albo od 16cm to też słyszałem nie raz (ale na szczęście się zmieściłem w zakresie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle to cieszy mnie ten ból dupy, że dla beznadziejnego kobieta kończy się na 170cm. Przecież dla większości wizażanek facet zaczyna się od 180 cm. Moralność Kalego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.