Matka sie chyba nade mną znęca.... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 12:25   #31
Dociakowa
Zadomowienie

Dot.: Matka sie chyba nade mną znęca....

przepraszam ale jakby mnie coś takiego spotykało w domu rodzinnym już dawno bym tam nie mieszkała. Ale Ty wylewasz na wizażu swoje żale i nic z tym więcej nie robisz, mówisz tylko, że chcesz rodzinę "wydoić" z kasy.. Sama chyba nie jesteś do końca rozgarnięta. Nikt o zdrowych zmysłach będąc tak niszczonym w "domu" nie pisałby o tym na wizazu jakby opowiadał o czyimś życiu,jakby to nie było jego życie. Opowiadasz nam o tym co się dzieje bez emocji. Coś tu jest chyba nie tak

->
76,6....30.07->72,7......65,5kg.. .60
Dociakowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 12:37   #32
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoannaIrminaTitina Pokaż wiadomość
Hej. Waśnie dziś matka zagroziła mi, że wyrzuci mnie z domu jeśli nie zerwę z chłopakiem i jeśli nie przestaną wychodzić z domu. Nienawidzę jej tak bardzo, że chce zabrać jej jak najwiecej kasy. Za tyle lat wyzwisk i bicia nie pozwole sobie, żeby wyrzuciła mnie z domu bez wykształcenia. Jak myślicie czy rozmowa z bratem i ojcem poprawi moją sytuację?
zdalas mature?

jesli tak to rusz pupe do duzego miasta i zacznij zyc na wlasny rachunek, a nie snuj wizje co ty matce nie zabierzesz.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 22:19   #33
mojchlopakniechce
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JoannaIrminaTitina Pokaż wiadomość
Zawsze traktowała mnie jako zabaweczkę, automat w który wrzuci pieniądze i wyjdzie to co ona chce. Od dziecka WMAWIAŁA mi ze chce zostać farmaceutką. Wiem, że oni dobrze zarabiają, ale to nei jest praca moich marzeń....nie zniasłabym 8h w aptece podając leki. Rozniosło by mnie. Zawsze marzyła mi się praca w szpitalu: lekarz, pielęgniarka, ratownik medyczny. Na te studia chce skłądać papiery, coś sie na nich dzieje przynajmniej niż w aptece. Mama ma mi to za złe. BA. UWAŻA ZE MOIM OBOWIĄZKIEM JEST ISC NA STUDIA JAKIE ONA CHCE.....grozi, że nie da mi pieniedzy na studia, wyrzuci z domu jeśli wybiorę coś z tych moich upatrzonych trzech.
Następnym "problemem" (dla mojej mamy) jest mój chłopak. Jesteśmy razem cudowne 3 miesiące. Chłopak dba o mnie wspiera itp... na prawdę przez tak krótki okres czasu dał mi odczuć, że moge liczyć na niego w kazdej sytuacji. Moja matka z początku nic nie mówiła bo zaczeło sie to od studniówki. Nie miałąm z kim iść wiec nie chciałam iść. Mama wyzywałą mnie okropnie od dziwolągów, jak to jest możliwe ze nie mam z kim iść....groziła, że "natrzaska mi po ryju i zawiezie sama..". W tedy zjawił sie on. Mama była wściekła, że zaraz po studniówce nie zerwałam znajomości. Cały czas sytuacja sie zaostrzała. Od miesiąca mam piekło w domu. Matka robi mi codziennie awantury. Wyzywa od dziwek, pudeł, dajek. Pobiła mnie i to nie raz. Kiedyś przy obiedzie zaczeła kłótnie wymyślając sobie coś co powiedziałąm (nigdy coś takiego przez gardło mi nie przeszło) i zaczełą rzucać we mnie talerzami, po czym podniosła jednego i zaczeła mnie nim okładać. Nie pozwala mi jeść obiadów, kiedy jej sie zaostrza itp. Nie mam ochoty z nią rozmawiać, bo jeśli to robi to mnie tylko wyzywa. Jeśli próbuje się bronić to rozpętuje sie kłótnia, przy której albo mnie bije albo nie mam sił i musze uciec z pokoju i wypłakać się. Kiedyś zagroziła "że na☠☠☠ie mojemu ale najpierw mi bo sie ☠☠☠☠ie). A wszystko dla tego że jestem szczęśliwa i nie spełniam jej oczekiwań. Zniszczyła mnie totalnie. W szkole jestem tak nerwowa, że albo sie trzese albo wyżywam sie na innych. Staram sie uczyć do matury ale ciągłe kłótnie nie pozwalają. Czasami tak jest, że jeśli jestem 12 godzin w domu to 12 godzin trwa jedna wielka kłótnia. Potrafi przyjsc kiedy sie uczę i stać nademną i mnie wyzywć. O całej sytuacji powiedziałam mojemu chłopakowi i przyjaciółce. Mama wyzwałą mnie ze jestem po☠☠☠ana ze komukolwiek mówie o tym co tu sie dzieje. Chłapak chciał mnie z tąd zabrać, ale nie pozwoliłam, nie miałąbym gdzie mieszkać bo on mnieszka w malutkim mieszkaniu z tatą. Mama nastawiłą całą rodzinę, przeciwko mnie. Wyobraźcie sobie, że wracacie o godzinie ustalonej z matką a wydziera sie na was całą rodzina....Nie wiem czy cośjest ze mną nie tak? Pomocy.....

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

To nie jest tak, że widujemy sie codziennie czy jak. 2 razy w tygodniu pare godzin...a ostatnio raz na dwa tygodnie. Przy nim czuje się bezpieczna czego nie mogę powiedzieć o swoim domu.....Zapomniałam napisać, że mojej mamie nie psaują moi przyjeciele. Znamy sie długo (po6-7lat). Naprawdę, mogę z ręką sercu powiedzieć że jedyne co mi w życiu wyszło to moi przyjeciele, którym mogę sie wygadać i mój chłopak. Na dodatek moja mama cały czas wyzywa mnie od spasłych świń, zapuszczonych grubasów....Ważę 67kg przy 165. Wiem troche dużo ale sama ona ma 90kg przy 160 i to jest dobrze. Wyobraźcie sobie co musiałąm przejść kiedy kupowałam sukienke na studniówkę z nią. "Ale jesteś gruba, widzisz tą sukienę? Nigdy w nią nie wiejdzesz" ....Koszmar
Mam podobną sytuację, ale u mnie jest tylko problem emocjonalny mojej matki. Jak jej coś nie wyjdzie wyrzywa się na mnie ;/ całe życie, przez nią mam s piepr zone poczucie własnej wartości i samoocenę.
Myślę że nie jesteś gruba, Twoja mama przesadza, postaraj sie nie myslec o tym co mowi, rob swoje,uwagi wpuszczaj jednym uchem a drugim wypuszczaj-działa najbardziej wroga powala na kolana spokoj, nie reaguj na zaczepki,nie krzycz,nie buntuj się, to przyniesie odwrotny skutek no igłowa do góry, a mamie przydałoby się skierowanie do psychologa.
Trzymaj się cieplutko!

2016:
mojchlopakniechce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 22:33   #34
pannaatopowa
Zakorzenienie

podpisuję się pod górą. jak rzuci talerzem: zadzwoń na policję, załóż niebieską kartę. potem studia jakie chcesz i alimenty. sama dorobisz gdzieś wieczorkiem i masz życie jakie sobie wymarzysz. nie daj się stłamsić. odetnij się. ona Cię tak traktuje? niech zapomni o zajmowaniu się na starośc. i tyle. Rodzicom nie nalezy się szacunek z automatu. na to trzeba zasłużyć. jak ktoś nie umie być rodzicem to nie ma prawa wymagać aby ktoś go tak traktował.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości