|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Z roku na rok coraz bledsza czy adoptowana?
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46103523]Ja wlasnie zaciekawiona nasza dyskusja znalazlam na kompie zdjecia swoich oczu i obejrzalam w powiekszeniu. Zauwazylam wlasnie, ze nie dosc, ze sa brazowo-zolte to jeszcze przy dolnej powiece maja jakies bardzo jasne polkola
.Chetnie zamienie sie na jednokolorowe.[/QUOTE] Nie ma szans pewnie abyśmy też zobaczyły te kolorowe Twoje oczęta? |
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46103523]Ja wlasnie zaciekawiona nasza dyskusja znalazlam na kompie zdjecia swoich oczu i obejrzalam w powiekszeniu. Zauwazylam wlasnie, ze nie dosc, ze sa brazowo-zolte to jeszcze przy dolnej powiece maja jakies bardzo jasne polkola
.Chetnie zamienie sie na jednokolorowe.[/QUOTE] takich nie widziałam na pewno, jesteś niepowtarzalna ja bym przygarnęła, ale moich pospolitych niebieskich by nikt nie chciał ![]() właśnie sobie wyobraziłam jak człowiek bierze paluchem wyjmuje tęczówkę, jak soczewki, zostawiając pustą gałkę oczną i wymienia na inny kolor, uch, późno już |
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
Dopiero od kilkudziesięciu minut zaczęłam zagłębiać się w tajemnice irydiologii.
![]() Niebieskie z połyskiem to dobrze, organizm zdrowy, niezanieczyszczony toksynami, tak mają małe dzieci. Najgorsze są twardówki żółtawe, matowe. Świadczą o nadmiarze złego cholesterolu we krwi. |
|
|
|
|
#36 | |
|
Konto usunięte
|
Zdjecie z lampa. Niestety przy duzej dozie swiatla moje oczy jasnieja. Gdy nie jest az tak jasno to na szczescie brazowa czesc jest ciemniejsza. Niemniej i tak mam oczy jak Umpa Lumpa
.btw: prosze sie nie smiac z moich brzydali Cytat:
.btw: no, niebieskich bym nie chciala. Chcialabym jednokolorowe ciemnobrazowe. Przy moich wlosach i skorze z niebieskimi nie moglabym szalec z makijazem. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jamestown, masz bardzo ciekawe oczy, podobają mi się, w życiu nie zamieniłabym ich na jednokolorowe. Ja mam brązowe, taki średni brąz z plamkami zarówno rdzawymi jak i zielonymi, przynajmniej jest coś wyróżniającego się. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Ja też mam ciepłą, choć jasną, a oczy takie... nie wiem, granatowe?
Edytowane przez 201607040946 Czas edycji: 2016-07-03 o 22:22 |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak miałam. Ale to kwestia tego, że w dzieciństwie moim jeszcze nie ochraniano tak dobrze przed słońcem, w lato byłam złocista i rumiana. Teraz jestem bardzoblada. Typ ciepły, włosy złocistorudawe. Oczy niebieskie, ale niekiedy ludzie mi wmawiają, że w słońcu zielone. Kolorystyki bym nie zmieniała, ale czasami chciałabym zobaczyć, jak to jest być brunetką z ciemnymi oczami i wręcz czarną oprawą. Ja ze względu jeszcze na kształt oka praktycznie nigdy nie podkreślam mocno oczu, żadne smokey u mnie dobrze nie wygląda, a czasami człowiek by chciał
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- piękne ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46103878]Zdjecie z lampa. Niestety przy duzej dozie swiatla moje oczy jasnieja. Gdy nie jest az tak jasno to na szczescie brazowa czesc jest ciemniejsza. Niemniej i tak mam oczy jak Umpa Lumpa .btw: prosze sie nie smiac z moich brzydali Byloby fajnie, gdyby sie tak dalo .btw: no, niebieskich bym nie chciala. Chcialabym jednokolorowe ciemnobrazowe. Przy moich wlosach i skorze z niebieskimi nie moglabym szalec z makijazem.[/QUOTE] Śliczne. Bardzo lubię takie żółte/karmelowe prześwity.
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
ja mam niebieskie oczy z granatowymi obwódkami ale niestety często zaczerwienione co przy takim kontraście wpędza mnie trochę w kompleksy: niebieskoocy mają chyba największe predyspozycje do zaczerwienień (vide Nicole Kidman)
jako dziecko miałam włosy w pięknym odcieniu pszenicy a już w podstawówce zrobił się z tego brzydki szary ciemny blond ze złotym połyskiem dlatego od 15 roku życia farbuję
|
|
|
|
|
#41 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Cytat:
Dziekuje. |
||
|
|
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46103878]Zdjecie z lampa. Niestety przy duzej dozie swiatla moje oczy jasnieja. Gdy nie jest az tak jasno to na szczescie brazowa czesc jest ciemniejsza. Niemniej i tak mam oczy jak Umpa Lumpa
.btw: prosze sie nie smiac z moich brzydali Byloby fajnie, gdyby sie tak dalo .btw: no, niebieskich bym nie chciala. Chcialabym jednokolorowe ciemnobrazowe. Przy moich wlosach i skorze z niebieskimi nie moglabym szalec z makijazem.[/QUOTE] Fajne. Tu na zdjęciu wyglądają jak bursztynowe. Mój ulubiony kolor to brązowy we wszystkich odcieniach. |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46106176]
Ja wolalabym miec takie. Zawsze podobaly mi sie bardzo ciemne oczy. [/QUOTE] Kiedyś widziałam kolesia, co miał jeszcze ciemniejsze oczy, prawie że czarne jak źrenica, napatrzeć się nie mogłam. genialnie to wyglądało. Ja też mam trochę żółtego na tęczówkach, tak wokół źrenicy, ale to nie plamki, raczej takie .promieniujące', a tęczówki zielone. I też mam na jednym oku ciemną plamkę. Muszę kiedyś poczytać, o czym to świadczy ;p
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2014-04-20 o 13:35 |
|
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#45 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Cytat:
.
|
||
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46106364]
Ja mam bardzo duze zrenice, co bardzo lubie, bo wtedy moje oczy wygladaja lepiej. Kiedys nawet chcialam szkla kupic, aby miec oczy jak Twoj kolega, ale nie moge nosic barwionych kontaktow wlasnie przez te duze zrenice .[/QUOTE]Niestety nie kolega, raz go widziałam
|
|
#47 |
|
jestę wieszczę
|
oko_banan.jpg
Jak byłam mała, miałam błękitne jak niebo, a teraz mam coś takiego. Czasami zmieniają barwę na zieloną nawet. Mam na nich takie złote plamki, jakby wzorki. A włosy kiedyś miałam platynowe. Obecnie to zwykły, jasny blond. Też kiedyś potrafiłam strzaskać się na mahoń. Obecnie mam ciężko się opalić, bo jestem biała jak mąka
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Edytowane przez Bananalama Czas edycji: 2014-04-20 o 14:00 |
|
|
|
|
#48 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I trochę jakby smutne. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dizwna karnacje, bo normalnie jestem bladziochem, ale szybko sie opalam i to na brazowo, nie mam etapu rozowego/czerwonego kurczaka.
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jamestown, moja kuzynka jest ciemną blondynką, ma bardzo bladą skórę (w ogóle nie jest w stanie się opalić, chyba, że na czerwono) i do tego ciemnobrązowe oczy, powiedziałabym, że właśnie takie, jak te, które pokazałaś na zdjęciu, a może nawet trochę ciemniejsze. Chociaż może jej się to jeszcze zmienić, bo chodzi dopiero do gimnazjum. Rzeczywiście raczej rzadko spotyka się blondynki z brązowymi oczami. Moja mama w dzieciństwie miała jasnoblond włosy, a później zrobiły jej się niemal czarne - to dopiero rozstrzał. Teraz farbuje na brązowo. Edytowane przez 201702060922 Czas edycji: 2014-04-20 o 14:40 |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
James, ja mam podobne tęczówki. Wokół tęczówki ciemna obwódka, koło niej taka nieregularna zielonkawo-bursztynowa "korona", przy źrenicy piwne a po calości jeszcze rozsiane jasnobursztynowe plamki.
Ale mam zimne w tonie, ciemne włosy i skórę w żółtawym, azjatyckim kolorze. 1 Moja córka , skóra typowi słowaińska, rózowawa w karnacji i jasnoszare oczy - włosy ciemny blond. Druga- oczy ciemno brązowe, skóra po mnie w azjatyckim, żółtawym tonie, i takie same jak u pierwszej włosy : ciemny blond. A mimo to- wszytkie jesteśmy do siebie podobne. W dodatku dzieci to kombinacja mnie i męża. Podobne i do mnie i do niego zarazem.
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wyglądają tak, chociaż bardziej brązowe nie wiem skąd tam aż tyle zieleni
może kwestia światła. Czasem wyglądają na zdjęciach na ciemniejsze.
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46103878]Zdjecie z lampa. Niestety przy duzej dozie swiatla moje oczy jasnieja. Gdy nie jest az tak jasno to na szczescie brazowa czesc jest ciemniejsza. Niemniej i tak mam oczy jak Umpa Lumpa
.btw: prosze sie nie smiac z moich brzydali Byloby fajnie, gdyby sie tak dalo .btw: no, niebieskich bym nie chciala. Chcialabym jednokolorowe ciemnobrazowe. Przy moich wlosach i skorze z niebieskimi nie moglabym szalec z makijazem.[/QUOTE] Cytat:
Mnie, że mam piwne/brązowe.
|
|
|
#54 |
|
jestę wieszczę
|
Darkoz, jakie piękne oczy
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#55 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co ciekawe, też miałam kiedyś wyraźny błękit. Ale nie narzekam, są teraz bardziej zagadkowe, bo każdy ma problem z określeniem czy widzi niebieski czy zielony.
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() mi na niektórych zdjęciach wychodzą niebieskie, na innych zielone, czasami szare . Ja na swój kolor mówię, że to bałtyckie oczy bo zmienne.
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to teraz już wiem, jak je określać. Zawsze mówiłam że morskie, ale bałtyckie brzmi precyzyjniej, kolor dokładnie taki jak woda we Władysławowie.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widzę zieleń z jakimś czerwonym gównem.
|
|
#60 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

.

.
.

dlatego od 15 roku życia farbuję

Co ciekawe, też miałam kiedyś wyraźny błękit. Ale nie narzekam, są teraz bardziej zagadkowe, bo każdy ma problem z określeniem czy widzi niebieski czy zielony.