|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Podryw na kasztana.
Skruszony, marry me! xD
a tak serio, ja bym się chyba zaczęła śmiać, oddała lekko tym kasztanem, pośmiała się. Z moim byłym chłopakiem szaleliśmy, żartowaliśmy, wygłupialiśmy się (taak, mamy ponad 20 lat i co z tego?) Uwielbiam spontaniczność, szaleństwo, dobrą zabawę, śmiech, poważno-niepoważne rzeczy. Zabawni i "wiecznie dziecinni" (w kwestiach zabawy, poczucia humoru) faceci mają u mnie meeeeeeegaplusa.
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie skreśla faceta taki podryw. Wolę zaproszenie na piwo/kawę/ciacho/koncert niż jakieś słowne wygibasy. Plus to, że jeśli by z takim tekstem wyskoczył facet w moim wieku to bym miała wątpliwości co do stanu jego psychiki. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
O ile by ta "niebezpieczna osoba" zostałaby w okolicy do przybycia strażników to wątpię by strażnicy wzięli na poważnie takie "wykroczenie". Ktoś równie dobrze mógł sobie zrobić niewinny żart, bo jest niedojrzały i założył się z kolegami, a szkodliwość społeczna jest bardzo niska, jeśli jest jakakolwiek.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem za spontanicznym, niebanalnym tekstem. Na pewno dałabym bardziej szanse ciekawemu osobnikowi, niż takiemu, który standardowo zaprosiłby mnie w jakieś typowe miejsce, jak kawiarnia, pub, park etc.
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mnie to nie interesuje. Odbieram ją jako potencjalne zagrożenie (bo skąd mam wiedzieć czy nie jest rzeczywiście chora, czy nie jest naćpana etc.) więc dzwonię i informuje odpowiednie służby o takiej sytuacji. Zwyczajnie z obawy o własne bezpieczeństwo to robię, motyw zaczepiającego mnie nie obchodzi. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Wezwać służbę miejską, to jest dopiero zabawne.
|
|
|
|
|
#37 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie podryw w podobnym klimacie nie świadczy o chorobie psychicznej, a pomysł wezwania służb miejskich jest po prostu śmieszny i świadczy o tym, że to raczej z osobą wzywającą jest coś nie halo. Jednak jeżeli chcesz się popisać poczuciem humoru, to wymyśl coś nowego, bo kasztan jest oklepany, więc niezbyt to kreatywny sposób.
|
|
#39 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
chyba kiedyś był już taki temat i kilka dziewczyn stwierdziło, że to urocze
|
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46102842]O ile gadka o kasztanie jest malo smieszna, to Twoj tekst jest po prostu zenujacy i obrazliwy.
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Przerazajace. Na poczatku czytajac Twoje teksty o chorej psychice pana od kasztana myslalam, ze brak Ci dystansu do siebie, teraz to juz mi zupelnie brak slow. Owszem, tekst o kasztanie jest slaby i chlopu, ktory z nim wystartowal nie poswiecilabym nawet minuty. Dzwonienie na straz miejska/policje jest jednak totalnym nieporozumieniem. Z Was dwojga to, wedlug panow straznikow miejskich, to z Toba bedzie cos nie tak. Mam nadzieje, ze przy najblizszej okazji dostaniesz mandat za bezpodstawne wezwanie sluzb i sie nauczysz.[/QUOTE] Uh, uh bo się popłaczę Serio ze dwa razy dzwoniłam w takich sytuacjach i raz pan został odwieziony do szpitala bo stamtąd uciekł (ale bardziej niż teksty zdradziła pana pidżamka i kapcie w styczniu oraz to że niedaleko był zakład psychiatryczny), a raz facet został zabrany na wytrzeźwiałkę bo był nachlany. Dorosłego faceta rzucającego czymkolwiek we mnie uznaję za potencjalne zagrożenie.
|
|
|
|
|
#41 |
|
tree hugger
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46102842]O ile gadka o kasztanie jest malo smieszna, to Twoj tekst jest po prostu zenujacy i obrazliwy.[/QUOTE]
Taaa, dodaj jeszcze, że brak mi o-gła-dy.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Stawiam kasztana, że był już tu kiedyś taki wątek
.Zależy, czy byłby w stanie odśpiewac ze mną piosenkę z "Kasztaniaków". Jeśli nie, to niech się kula. |
|
|
|
|
#44 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Kiedyś na wizażu pewna dziewczyna pisała, że poderwała faceta na cegłę. To znaczy podeszła do niego, dała mu cegłę i powiedziała coś w stylu "zaopiekowałbyś się X? (tu chyba imię było )". Dobrze wiedzieć, że niezrównoważona, uciekła z psychiatryka, trzeba dzwonić po służby i jedyne pytanie jakie można jej zadać to "kto cię spłodził?"... ![]() Masakra.
Edytowane przez coffee Czas edycji: 2014-04-19 o 22:48 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak niektóre dziewczyny też się nie spotkałam nigdy z takim podrywem. Było jedynie spadanie z nieba, piękne oczy oraz zaproszenia na kawę.
Podryw na kasztana by mnie rozbawił bo jest dziwny. Nie wzięłabym tego chłopaka za psychola. Jeśli poza kasztanem miałby coś do zaoferowania to chętnie bym kontynuowała znajomość. Uważam, że najgorsze w zawieraniu znajomości jest samo zagadanie do obcej osoby, więc doceniam ludzi, którzy mają na to odwagę. Nawet jeśli pomysł na to jest średni - tak jak w tym przypadku. ![]() PS Nie przypominam sobie innego wątku o kasztanie, ale też pamiętam cegłę, chyba Helena miała na imię. Co dziwne, tam pomysł spotkał się z uznaniem. Ale może przez to, że to było dawno, a teraz to już ponoć taaaakie oklepane.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak bo nie można się wystraszyć i uważać takich tekstów za niezbyt normalne. I o zgrozo gdyby ktoś mi wręczył cegłę z tekstem o zaopiekowaniu się nią to bym miała obawy co do zdrowia psychicznego darczyńcy. Taka dziwna jestem
![]() I to wszystko też zależy od okoliczności, od miejsca w którym sytuacja się rozgrywa czy od możliwości ewentualnej ucieczki. Bo inaczej się zachowam na ciemnej i rzadko uczęszczanej ulicy, a inaczej na przystanku pełnym ludzi. |
|
|
|
|
#47 |
|
tree hugger
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46103240]Brak, ale to raczej rozumie sie samo przez sie. Bardziej te Twoje teksty sie na Kafeterie nadaja niz na Wizaz.[/QUOTE]
Proponuję zmienić avatar na taki: ![]() Świetnie Cię obrazuje.
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie byłbyś spalony.
Dlaczego? No cóż, chcesz pokazywać kreatywność i poczucie humoru korzystają z tekstu starego jak świat. Cóż, bez komentarza. Powiem jedynie, że 'podryw na kasztana' był hitem gimbazy. Równie dobrze możesz jej walnąć tekst o ojcu złodzieju albo spadaniu z nieba, taki sam poziom zaskoczenia i oryginalności. |
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
pomysł ciekawy ,ale czy skuteczny?zależy czy twój wygląd zaciekawiłby mnie bardziej niż tekst
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
tree hugger
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46103477]Bo uwazam, ze tekst "kto go spłodził i dlaczego wcześniej walił jajcami o parapet" nie przystoi cywilizowanemu i kulturalnemu czlowiekowi? Aha.
Jeszcze raz polecam Kafeterie. EOT.[/QUOTE] Nie, to tak za całokształt uważania się za wizażową wyrocznię o-gła-dy i kul-tu-ry. "Przeceniasz się. Ale nie przejmuj się, to ludzka rzecz wyobrażać sobie, że jest się ważnym i cennym." [J. Żulczyk]EOT ofkors
Nie potrafię zmierzyć się z codziennością, choć nadal zdarza mi się wierzyć w cuda i marzyć o lataniu. Edytowane przez isza89 Czas edycji: 2014-04-19 o 22:51 |
|
|
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to że nawet schludnie wyglądający chłopak może być pijany/naćpany lub chory psychicznie. I tego typu zagadanie może być odebrane jako sytuacja zagrożenia, więc warto się liczyć że może się to nie skończyć ciekawie (czyli można oberwać w twarz, zostać zwymyślanym czy kopniętym w goleń). Zwykłe zagadanie o tramwaj, autobus, fajne okulary czy pieska jest chyba bezpieczniejsze i bardziej się spodoba potencjalnej kandydatce. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam na to jedną odpowiedź:
https://www.youtube.com/watch?v=4TrZXdzUf_k |
|
|
|
|
#55 |
|
Konto usunięte
|
Uwielbiam takie absurdalne poczucie humoru
Oprócz kasztana był też dowcip o podrywie w komunikacji miejskiej i znane wszystkim "hej, też jedziesz tym autobusem?"Mój chłopak do tej pory czasem siada koło mnie, robi "zniewalająco zmysłową" minę a'la armando z brazylijskiej telenoweli i uwodzicielskim, głębokim głosem pyta: "heeej... też siedzisz na tej kanapie?" Nasza znajomość w ogóle zaczęła się od bardzo abstrakcyjnej rozmowy, ale my mamy dość specyficzne poczucie humoru. Siak czy owak teksty ze stajni "kasztana" urzekłyby mnie i zainteresowały bardziej niż jakiekolwiek "dasz się wyciągnąć na kawę/piwo/coś innego standardowego". Jak koleś zaczyna znajomość od WTF to raczej nudno z nim nie będzie ![]() Dodam tylko, że mam 20 lat. Może z wiekiem mi to przejdzie, ale osobiście mam nadzieję, że nie
|
|
|
|
|
#56 |
|
and cigarettes
|
Ciekawe gdzie w internetach wątek jeszcze jest tematem rozmów, bo coś dużo obserwatorów ma.
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Ach, Wykop. Pozdro, Mirki. |
|
|
|
|
#57 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pustej ulicy bez możliwości zwiania tak, w tłumie raczej nie.Do tego jakby koleś był jeszcze ode mnie wyższy i cięższy oraz miał nerwowe ruchy ciała to bym była bardzo czujna. Zwłaszcza jeśli ktokolwiek rzuciłby celowo we mnie czymś.
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo przecież kasztany są super |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Z takim podejściem można popaść w paranoję, gdy na pustej ulicy wysoki koleś pyta o godzinę. Nie przesadzajmy. Patrz Lemmy. Na ziemię go rzuca. Nie w Ciebie. Nikt Cię nie chce skrzywdzić i zaatakować. Luz. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

, tak też nienawidzę tego typu tekstów ), chyba powinien być lepiej być odebrany niż typowa rozmowa i zaproszenie na kawę. Pewnie jeszcze dużo zależy od targetu.

)". Dobrze wiedzieć, że niezrównoważona, uciekła z psychiatryka, trzeba dzwonić po służby i jedyne pytanie jakie można jej zadać to "kto cię spłodził?"...