![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXI
Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Dokładnie.Już tyle osób mi mówiło,że to kretyn,ale jak ja mam w to wierzyć tak do końca,że jest taki zły,skoro ma się bardzo dobrze z nową?Lata za nim jak szalona?Nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
po drugiej stronie szafy
|
Ty też latałaś za nim jak szalona...ma gość coś w sobie na pewno, ale nie jest to nic zdrowego.
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Z początku nie,tylko potem jak uzależniłam się.Z początku nie widziałam nic w nim interesującego.Wystarczy więcej wolnego czasu i snuje sobie scenariusze,jak im wspaniale razem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
po drugiej stronie szafy
|
Dokładnie. Poza tym czasami ludzie są po prostu tak bardzo niedobrani, że wyzwalają w sobie złe emocje, budzą wszystko co najgorsze. Niejedna moja koleżanka jest w szoku będąc w kolejnym związku, że "przecież przy eksie byłam potworem, jak to jest że teraz jestem tak bardzo inna, że mam ochotę na rzeczy, za które na eksa warczałam?" . Tak po prostu jest. Związek ma wyzwalać w obojgu wszystko co najlepsze, jeśli tego nie ma, to znaczy że ludzie do siebie nie pasują. Moim zdaniem oczywiście.
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
po drugiej stronie szafy
|
Ideały nie wyzywają swoich partnerek od różnych różniastych szmaciastych. Ideały mają klasę i nawet złość okazują bez obrażania.
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Oczywiście masz rację. Ile dałabym żeby mieć taki logiczny schemat myślenia jak Ty. Ale czuję się jak na odwyku ,racjonalne myślenie jest gdzieś daleko za mną . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
Masz jeszcze prawo do gorszych dni, masz prawo jeszcze cierpieć, idealizować. Ale nie masz prawa taplać się w tym bagienku idealizowania zbyt długo, bo za dużo pracy włożyłaś Ty i dziewczyny z tego wątku, żeby się to wszystko zmarnowało ![]() ![]()
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
hej dziewczyny, chciałabym się Was poradzić, bo nie wiem co mam zrobić, potrzebuję opinii kogoś z boku.
otóż. bardzo dawno temu byłam w złym i toksycznym związku, skrzywdziło mnie to bardzo, długo dochodziłam do siebie tutaj i u psychologa. sporo czasu od tego minęło, jakoś od roku nie mamy kontaktu. po rozstaniu kontakt był, najpierw zwyczajny i cywilizowany (teraz nie wiem po co), a potem już dość patologiczny - do tego stopnia, że zaliczyłam szantaż i wizyty na policji. teraz jestem w szczęśliwym i normalnym związku, planujemy ślub. ale często nachodzi mnie taka myśl, że tamten etap nie jest zamknięty, że nie powiedziałam eksowi wszystkiego, co chciałam na zakończenie po tych 4 latach z nim. często myślę o tym żeby wysłać mu maila, opisać wszystko co czułam, co przez niego musiałam wypracować u psychologa. na samą myśl o tym, że coś takiego do niego pisze i tym sposobem całkowicie zamykam ten rozdział za sobą jest mi lżej na sercu. ale moje pytanie brzmi czy jest sens coś takiego mu wysyłać? (nie chodzi mi o żadne wznowienie kontaktu, zresztą jestem pewna że on by nawet nie odpisał. chodzi o wyrzucenie tego z siebie, ale nie w eter tylko właśnie konkretnie do niego, żeby wiedział jak mnie skrzywdził.) co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Hahaah znam z autopsji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Też śmiem twierdzić, że jest lepiej . Zaraz chyba poczytam swoje stare posty , żeby spowodować u siebie nienawiść do niego. Właśnie o to chodzi , że ja chce wyjść z tego bagna raz na zawsze , zacząć od nowa , w końcu taka młoda jestem , mogę tego żałować za parę lat . Ba, zapewne będę z tego się śmiała , jak ja mogłam płakać za takim kretynem . Ale nie takie uczucia są mi teraz bliskie .Odwrotne .Ciesze się , że mnie rozumiesz.Naprawdę uważasz, że włożyłam dużo pracy? Dla mnie największym sukcesem było definitywne zerwanie. A poza tym niewiele chyba zrobiłam... ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() Złożyłam CV w paru miejscach , czekam na jakiś kontakt ze strony pracodawców. Jak dostanę tą pracę, to będę zadowolona.Wtedy nie będę miała czasu na rozmyślanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
po drugiej stronie szafy
|
Napisać jak najbardziej jest sens, wywalić z siebie wszystko co w Tobie siedzi. Może to wystarczy, może pomoże bez wysyłania
![]() Wysyłania nie polecam, zwłaszcza jeśli to człowiek patologiczny, skłonny do akcji, która się kończy interwencją policji. Mogłabyś zrobić tym mailem i sobie i swojemu partnerowi duże kuku, a myślę że nie warto. Jeśli natomiast będziesz czuła, że człowiek musi, inaczej się udusi, to ślij, ale ze świadomością, że może to przynieść różne konsekwencje.
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to Wesołych Świąt Dziewczyny! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Już jest lepiej, jak przestaniesz mieć non stop na oku jego gimbazowe manifestowanie szczęścia, to będzie jeszcze lepiej ![]() BTW. Tak mi się nasunęło, że jak człowiek jest dziko szczęśliwy, to nie musi o tym na prawo i lewo opowiadać, bo to po prostu widać. Takie głośne wmawianie całemu otoczeniu, że jest dziko szczęśliwy, wygląda mi trochę na zaklinanie rzeczywistości. Wiadomo, mogę się mylić, może faktycznie mu cudownie i wspaniale, ale zawsze nieufnie podchodziłam do ludzi ostentacyjnych ![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
CheriCheriLady2 w końcu jakaś iskierka pozytywnego myślenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Za tydzień przestanę.Na fb mnie zablokował ( po raz -enty, bo raz tak,raz tak ![]() ![]() Też mam takie zdanie.Człowiek prawdziwie szczęśliwy nie ma potrzeby afiszowania się z tym.Chociażby przykład sprzed tygodnia: siedziałam na lekcji na końcu sali z kolegą w ławce.Ten kilka ławek przed nami,widziałam kątem oka,że co chwile na mnie zerka,z resztą jak zawsze szuka desperacko jakiegoś zdziwienia na mojej twarzy,albo żalu,ale nawet nie patrzę na niego, ble ![]() Hmm...Nie wspominam,że każdy ma dość jego gadek,niejedna osoba już mu powiedziała wprost,że go to nie obchodzi,to nie wiedział co odpowiedzieć ![]() Może i faktycznie jest mu wspaniale,nie wątpię,znalazł fajną dziewczynę.Wiem to od znajomego,zna ją.Takim zawsze wszystko udaje się w życiu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
z tą policją chodziło o to, że na początku związku zabrał mnie na wakacje i zapłacił za bilety lotnicze. ja wtedy nie pracowałam (byłam w liceum) więc nie mogłam wyłożyć sam za siebie. przy rozstaniu powiedział, że teraz jestem kasiasta i żebym mu to oddała. ja nawet nie miałam z czego takiej kasy mu oddać, a on używał argumentów w stylu 'na nowy szampon do włosów masz więc żeby mi oddać też masz'. wyznaczył termin do którego mam to zapłacić a jak nie to cośtam. dzwonił do mnie po milion razy dziennie o te pieniądze i w związku z tymi telefonami poszłam na policje. o wszystkim dowiedział się mój tata i od razu zapłacił za te bilety. jak dostał kasę to zamilkł. także widzicie, tu jest raczej takie umysłowe dno u niego, nic agresywnego nie zrobi. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Jestem. Jest różnie... jest różnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No i dodatkowa sprawa, piszesz że jesteś pewna, że by nie odpisał, więc w zasadzie...tak bez jego reakcji...to jakie to zamknięcie rozdziału? Nie boisz się, że będziesz miała jednak gdzieśtam podświadomie nadzieję na "masz rację, skrewiłem, przepraszam" ? Że będziesz na to czekać? ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Spokojnie, daj sobie czas.
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zawsze mi powtarzał, że nigdy nie znajdę nikogo lepszego niż on. po prostu mi niedobrze jak teraz o tym myślę. ale generalnie on ma takie mniemanie o sobie, że jest najlepszy, najfajniejszy. a przy okazji nie ma nic do zaoferowania dziewczynie oprócz depresji po dłuższym stażu związku. wiec nie, nie będę czekała na przeprosiny, bo mi są zbędne. może macie rację - po prostu napiszę wszystko i może samo to pomoże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Spróbuj najpierw napisać to bez wysyłania, jeśli nie ulży, to wyślij. Oby wtedy ulżyło ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.