![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogłam zajść w ciążę? Pomóżcie :(
Ale jak to w ogóle możliwe, skoro partner nie skończył w Tobie, brałaś tabletki i dostałaś krwawienie z odstawienia?
Ja uważam, że to jakaś pomyłka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
GuZ przysadki daje pozytywny test. Ale ciaza jest mozliwa jesli współżylo sie bez zabezpieczenia w antybiotyku. Stosunek przerywany nie chroni przed ciaza. Moj tz wydzielal nasienie pomimo braku silnego orgazmu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Źrodlo: http://www.bezkompleksu.pl/forum.php?f=934&t=8169 Wszystkie tabletki były przyjmowane prawidłowo. Teraz to najważniejsze co, udać się do ginekologa i zobaczysz co Ci powie. Daj potem koniecznie znać co i jak. Spróbuj zrobić jeszcze teraz test ciążowy. Przy takiej becie musi wyjść pozytywny, skoro to ciąża. I przede wszystkim- nie zamartwiaj się na zapas!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli autorka jest w ciąży, to znaczy, że prawdopodobnie ten antybiotyk osłabia działanie plus jej partner wydziela płyn zdolny do zapłodnienia... To naprawdę wyjątkowy pech ![]() Mnie dziwi tylko to krwawienie z odstawienia... Każde krwawienie w ciąży jest niebezpieczne, plamienie zresztą też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Jeannee zasugerowałam się tą samą stroną co Ty! Dobrze, że coś mnie tknęło żeby partner nie kończył w środku... Wczoraj robiłam test z moczu, w tym samym dniu co z krwi, fakt, że popołudniu, ale wyszedł negatywny.
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- To krwawienie też mnie dziwi, nie było takie mocne jak wtedy gdy nie brałam tabletek, ale mocniejsze niż w poprzednim miesiącu kiedy w ciąży nie byłam. Jak już siadałam na sedes to kilkakrotnie kapało ze mnie więc to na pewno nie było plamienie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam w takim razie na wieści od ginekologa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
A więc tak, ginekolog zrobił mi badanie ogólne i usg i stwierdził, że na pewno nie jestem w ciąży bo po takim czasie moja macica miałaby inny kształt, nie jak gruszka tylko jak piłka, a jego zdaniem wzrost hcg jest spowodowany pęcherzykami w jajnikach, to wszystko pokazywał mi na zdjęciach z usg przy badaniu.
Naprawdę mnie uspokoił, nie wiem czemu, choć taki wynik bety w dalszym ciągu wydaje mi się dziwny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Super!!!! Dostałaś jakieś leki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Jeannee nie, nie dostałam żadnych, jedynie co to receptę na tabletki anty, które kazał mi kontynuować. Dzisiaj jeszcze zrobiłam test z porannego moczu i negatywny, więc hcg w krwi mam, w moczu nie mam, ginekolog mówi, że nie jestem, chyba jest ok
![]() W ogóle to pewnie miał ubaw ze mnie bo wszystko mu opisałam, wszystko! I on tak patrzy na ten wynik hcg, patrzy na mnie, znów na ten wynik i mówi tak: ,,I Pani teraz myśli, że jest w ciąży?" ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Jak myślicie, ginekolog lepiej wie od testów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
myślę, że na bank wie lepiej
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
miaoo łatwo Ci mówić... Jak odebrałam te wyniki i jeszcze pielęgniarka do mnie: ,,no, jest Pani we wczesnej ciąży, tutaj wskaźnik jest wystarczająco wysoki" to mi się ciemno zrobiło przed oczami, musiałam usiąść bo bym zemdlała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem Cię, sama bym chyba tam zeszła... Ale sprobuj uspokoić się, byłaś u ginekologa, który właściwie na pewno Ci powiedział, że w tej ciąży nie jesteś. Zresztą kazał Ci kontynuować tabletki to wystarczający powód jak dla mnie.
![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Ogólnie to wyglądało tak, że robił mi usg dopochwowe i pokazał na monitorze jak wygląda moja macica i jajniki. Co do macicy miała kształt owalny, dał mi do porównania zdjęcie na którym macica miała kształt okrągły, pokazał, że w macicy nie ma żadnego pęcherzyka i że w jajnikach są pęcherzyki, które jego zdaniem ten hormon wydzielają. I powiedział, że nie jestem w ciąży. I tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-05-09 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Myślę, że gdyby to była ciąża to test siusiany robiony tydzień po dacie spodziewanej miesiączki (która swoją drogą była) już wykazałby ciążę. Czyli po dwóch dniach hcg nie wzrosło z 9 do 25... Nie wiem, chyba będę robić testy z moczu bo szczerze mówiąc test z krwi boję się zrobić po raz kolejny...
Nie no, ale ginekolog zdecydowanie powiedział, że ciąży nie ma, kazał mi brać tabletki anty i przyjść dopiero za miesiąc i absolutnie nie robić żadnych testów bo w ciąży nie jestem. Nie wiem komu mam teraz wierzyć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy ciazy pozamacicznej hcg rosnie wolniej, ale ta z kolei z cala pewnoscia lekarz na usg by widzial. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, wyluzuj, w ciąży nie jesteś! Ale naprawdę dziwny przypadek... Na Twoim miejscu też bym była przerażona.
Na szczęście wszystko dobrze się skończyło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Czyli jeżeli ginekolog mi powiedział, że nie jestem to mogę spać spokojnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Rozumiem, że tabletki w przypadku ciąży mogą powodować jakieś komplikacje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Tak mogą, ale ciąży nie ma, także możesz spać spokojnie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
A jak myślicie, powtórzyć w poniedziałek betę? Jak wzrośnie to na zawał tam zejdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli by wzrosla ( i to znacznie a nie np.do 12) to mozna podejrzewac ciaze. Mysle ze nie musisz sie niepokoic ale mysle ze dzieki zrobieniu bety ty przestaniesz sie martwic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Test Beta hCG jest wiarygodny juz po 6 dniach od zapłodnienia. Przyrost gonadotropiny jest wykładniczy. Stosunek przerywany nie chroni przed ciążą (w preejakulacie są plemniki). W tym przypadku zajście w ciążę, z uwagi na przyjmowanie tabletek, jest prawie niemożliwe. Warto może zapoznać się z naturalnymi metodami antykoncepcji (metodą objawowo - termiczną), ponieważ nie wywołuje licznych skutków ubocznych, tak jak tabletki antykoncepcyjne, a jest tak samo skuteczna.
Edytowane przez bioneti Czas edycji: 2014-05-29 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Ginekolog mi powiedział, że może zobaczyć na usg pęcherzyk ciążowy w 5 tygodniu, czyli tydzień po spodziewanej miesiączce, która w ciąży nie występuje (a u mnie wystąpiła), no to 8 maja akurat mija 5 tygodni od poprzedniej miesiączki (nie uwzględniam tej, która była 1 maja) i jednak brak tego pęcherzyka i żadne zmiany w macicy bardziej mnie przekonują niż poziom hormonu hcg. Ale ziarnko niepokoju zostało zasiane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym z tego co piszesz to ciazy brak. Ja bym jednak na twoim miejscu zrobila bete bo warto sprawdzic czy spada, jesli nie to i tak musisz dociec z ginekologiem co to i skad sie bierze? Bo np.beta jest podwyzszona przy torbielach. Ty jako zdrowa osoba i nie w ciazy powinnas miec prawidlowo mniej niz 2 jednostki, wiec warto sprawdzic czy tyle juz masz a jesli nie to z ginekologiem znalesc rozwiazanie sytuacji i ewentualnie jeslj bedzie taka potrzeba cos zaleczyc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli ma Cię to uspokoić to powtórz betę, ale moim zdaniem to zbędne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.