Czy mogłam zajść w ciążę? Pomóżcie :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 11:38   #31
Jeannee
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogłam zajść w ciążę? Pomóżcie :(

Ale jak to w ogóle możliwe, skoro partner nie skończył w Tobie, brałaś tabletki i dostałaś krwawienie z odstawienia?

Ja uważam, że to jakaś pomyłka...
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 11:58   #32
aguusia88
BAN stały

GuZ przysadki daje pozytywny test. Ale ciaza jest mozliwa jesli współżylo sie bez zabezpieczenia w antybiotyku. Stosunek przerywany nie chroni przed ciaza. Moj tz wydzielal nasienie pomimo braku silnego orgazmu
aguusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 12:36   #33
weganka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
Ale jak to w ogóle możliwe, skoro partner nie skończył w Tobie, brałaś tabletki i dostałaś krwawienie z odstawienia?

Ja uważam, że to jakaś pomyłka...
Nie mam pojęcia
weganka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 13:17   #34
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguusia88 Pokaż wiadomość
GuZ przysadki daje pozytywny test. Ale ciaza jest mozliwa jesli współżylo sie bez zabezpieczenia w antybiotyku. Stosunek przerywany nie chroni przed ciaza. Moj tz wydzielal nasienie pomimo braku silnego orgazmu
Amotaks Dis nie osłabia działania tabletek, a to jedyny antybiotyk który autorka przyjmowała
Źrodlo:
http://www.bezkompleksu.pl/forum.php?f=934&t=8169

Wszystkie tabletki były przyjmowane prawidłowo.

Cytat:
Napisane przez weganka21 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia
Teraz to najważniejsze co, udać się do ginekologa i zobaczysz co Ci powie. Daj potem koniecznie znać co i jak. Spróbuj zrobić jeszcze teraz test ciążowy. Przy takiej becie musi wyjść pozytywny, skoro to ciąża.

I przede wszystkim- nie zamartwiaj się na zapas!!!!
Stary 2014-05-08, 13:31   #35
aguusia88
BAN stały

Cytat:
Amotaks Dis nie osłabia działania tabletek, a to jedyny antybiotyk który autorka przyjmowała
Źrodlo:
http://www.bezkompleksu.pl/forum.php?f=934&t=8169

Wszystkie tabletki były przyjmowane prawidłowo.

Teraz to najważniejsze co, udać się do ginekologa i zobaczysz co Ci powie. Daj potem koniecznie znać co i jak. Spróbuj zrobić jeszcze teraz test ciążowy. Przy takiej becie musi wyjść pozytywny, skoro to ciąża.

I przede wszystkim- nie zamartwiaj się na zapas!!!!
ulotka amotaks dis mowi ze wplywa na tabsy. Amotaks dis zawiera amoksycyline jak zwykly amotaks ktory ten oslabia tabsy. Dziwne ze jeden osłabia a drugi nie ??
aguusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 13:46   #36
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguusia88 Pokaż wiadomość
ulotka amotaks dis mowi ze wplywa na tabsy. Amotaks dis zawiera amoksycyline jak zwykly amotaks ktory ten oslabia tabsy. Dziwne ze jeden osłabia a drugi nie ??
Nie wiem, to nie ja jestem producentem tych antybiotyków Przytaczam to co znalazłam na necie.

Jeżeli autorka jest w ciąży, to znaczy, że prawdopodobnie ten antybiotyk osłabia działanie plus jej partner wydziela płyn zdolny do zapłodnienia... To naprawdę wyjątkowy pech
Mnie dziwi tylko to krwawienie z odstawienia... Każde krwawienie w ciąży jest niebezpieczne, plamienie zresztą też.
Stary 2014-05-08, 14:27   #37
weganka21
Raczkowanie

Jeannee zasugerowałam się tą samą stroną co Ty! Dobrze, że coś mnie tknęło żeby partner nie kończył w środku... Wczoraj robiłam test z moczu, w tym samym dniu co z krwi, fakt, że popołudniu, ale wyszedł negatywny.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

To krwawienie też mnie dziwi, nie było takie mocne jak wtedy gdy nie brałam tabletek, ale mocniejsze niż w poprzednim miesiącu kiedy w ciąży nie byłam. Jak już siadałam na sedes to kilkakrotnie kapało ze mnie więc to na pewno nie było plamienie.
Stary 2014-05-08, 16:44   #38
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Jeannee zasugerowałam się tą samą stroną co Ty! Dobrze, że coś mnie tknęło żeby partner nie kończył w środku... Wczoraj robiłam test z moczu, w tym samym dniu co z krwi, fakt, że popołudniu, ale wyszedł negatywny.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

To krwawienie też mnie dziwi, nie było takie mocne jak wtedy gdy nie brałam tabletek, ale mocniejsze niż w poprzednim miesiącu kiedy w ciąży nie byłam. Jak już siadałam na sedes to kilkakrotnie kapało ze mnie więc to na pewno nie było plamienie.
To jest tym bardziej dziwne jak dla mnie
Czekam w takim razie na wieści od ginekologa
Stary 2014-05-08, 17:51   #39
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
To jest tym bardziej dziwne jak dla mnie
Czekam w takim razie na wieści od ginekologa
Ja rowniez ale lekarz na etapie tak wczesnej ciazy ( jesli to ciaza) nie wykryje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 20:45   #40
weganka21
Raczkowanie

A więc tak, ginekolog zrobił mi badanie ogólne i usg i stwierdził, że na pewno nie jestem w ciąży bo po takim czasie moja macica miałaby inny kształt, nie jak gruszka tylko jak piłka, a jego zdaniem wzrost hcg jest spowodowany pęcherzykami w jajnikach, to wszystko pokazywał mi na zdjęciach z usg przy badaniu.

Naprawdę mnie uspokoił, nie wiem czemu, choć taki wynik bety w dalszym ciągu wydaje mi się dziwny.
Stary 2014-05-09, 06:48   #41
Jeannee
Zakorzenienie

Super!!!! Dostałaś jakieś leki? Cieszę się, że to nie ciąża, której nie chciałas!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-09, 07:38   #42
weganka21
Raczkowanie

Jeannee nie, nie dostałam żadnych, jedynie co to receptę na tabletki anty, które kazał mi kontynuować. Dzisiaj jeszcze zrobiłam test z porannego moczu i negatywny, więc hcg w krwi mam, w moczu nie mam, ginekolog mówi, że nie jestem, chyba jest ok absolutnie zabronił mi robić jakiekolwiek testy do następnego krwawienia z odstawienia bo stwierdził, że wie co widzi na usg i jego doświadczenie każe mu wykluczyć ciążę.

W ogóle to pewnie miał ubaw ze mnie bo wszystko mu opisałam, wszystko! I on tak patrzy na ten wynik hcg, patrzy na mnie, znów na ten wynik i mówi tak: ,,I Pani teraz myśli, że jest w ciąży?" a ja, że tak, a on się uśmiechnął jakoś tak dziwnie. Mówił, że miał pacjentkę, której hcg wynosiło 31, wzrosło do 50, ona już była przekonana, że ciąża, a on jej cały czas mówił, że nie i miał rację bo po 2 tygodniach spadło. Ale pokazał mi macicę kobiety 30 dni po ostatniej miesiączce czyli tak w drugim tygodniu ciąży i była okrągła a moja faktycznie nie jest.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Jak myślicie, ginekolog lepiej wie od testów?
Stary 2014-05-09, 08:22   #43
mia00
Zakorzenienie

myślę, że na bank wie lepiej uspokój się wreszcie, zna się na rzeczy. kurde to jednak beta wcale taka ''mądra'' nie jest

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 08:34   #44
weganka21
Raczkowanie

miaoo łatwo Ci mówić... Jak odebrałam te wyniki i jeszcze pielęgniarka do mnie: ,,no, jest Pani we wczesnej ciąży, tutaj wskaźnik jest wystarczająco wysoki" to mi się ciemno zrobiło przed oczami, musiałam usiąść bo bym zemdlała
Stary 2014-05-09, 08:59   #45
mia00
Zakorzenienie

Rozumiem Cię, sama bym chyba tam zeszła... Ale sprobuj uspokoić się, byłaś u ginekologa, który właściwie na pewno Ci powiedział, że w tej ciąży nie jesteś. Zresztą kazał Ci kontynuować tabletki to wystarczający powód jak dla mnie.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2014-05-09, 09:16   #46
weganka21
Raczkowanie

Ogólnie to wyglądało tak, że robił mi usg dopochwowe i pokazał na monitorze jak wygląda moja macica i jajniki. Co do macicy miała kształt owalny, dał mi do porównania zdjęcie na którym macica miała kształt okrągły, pokazał, że w macicy nie ma żadnego pęcherzyka i że w jajnikach są pęcherzyki, które jego zdaniem ten hormon wydzielają. I powiedział, że nie jestem w ciąży. I tyle
Stary 2014-05-09, 10:34   #47
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeannee nie, nie dostałam żadnych, jedynie co to receptę na tabletki anty, które kazał mi kontynuować. Dzisiaj jeszcze zrobiłam test z porannego moczu i negatywny, więc hcg w krwi mam, w moczu nie mam, ginekolog mówi, że nie jestem, chyba jest ok absolutnie zabronił mi robić jakiekolwiek testy do następnego krwawienia z odstawienia bo stwierdził, że wie co widzi na usg i jego doświadczenie każe mu wykluczyć ciążę.

W ogóle to pewnie miał ubaw ze mnie bo wszystko mu opisałam, wszystko! I on tak patrzy na ten wynik hcg, patrzy na mnie, znów na ten wynik i mówi tak: ,,I Pani teraz myśli, że jest w ciąży?" a ja, że tak, a on się uśmiechnął jakoś tak dziwnie. Mówił, że miał pacjentkę, której hcg wynosiło 31, wzrosło do 50, ona już była przekonana, że ciąża, a on jej cały czas mówił, że nie i miał rację bo po 2 tygodniach spadło. Ale pokazał mi macicę kobiety 30 dni po ostatniej miesiączce czyli tak w drugim tygodniu ciąży i była okrągła a moja faktycznie nie jest.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Jak myślicie, ginekolog lepiej wie od testów?
Male sprostowanke hcg masz i w krwii i w moczu tylko testy ciazowe wykazuja gdy stezenie jest powyzej 20 lub 25 jednostek. A ty mialas w krwii 9.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2014-05-09 o 11:10
Stary 2014-05-09, 10:41   #48
weganka21
Raczkowanie

Myślę, że gdyby to była ciąża to test siusiany robiony tydzień po dacie spodziewanej miesiączki (która swoją drogą była) już wykazałby ciążę. Czyli po dwóch dniach hcg nie wzrosło z 9 do 25... Nie wiem, chyba będę robić testy z moczu bo szczerze mówiąc test z krwi boję się zrobić po raz kolejny...

Nie no, ale ginekolog zdecydowanie powiedział, że ciąży nie ma, kazał mi brać tabletki anty i przyjść dopiero za miesiąc i absolutnie nie robić żadnych testów bo w ciąży nie jestem. Nie wiem komu mam teraz wierzyć
Stary 2014-05-09, 11:13   #49
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że gdyby to była ciąża to test siusiany robiony tydzień po dacie spodziewanej miesiączki (która swoją drogą była) już wykazałby ciążę. Czyli po dwóch dniach hcg nie wzrosło z 9 do 25... Nie wiem, chyba będę robić testy z moczu bo szczerze mówiąc test z krwi boję się zrobić po raz kolejny...

Nie no, ale ginekolog zdecydowanie powiedział, że ciąży nie ma, kazał mi brać tabletki anty i przyjść dopiero za miesiąc i absolutnie nie robić żadnych testów bo w ciąży nie jestem. Nie wiem komu mam teraz wierzyć
Ale ja nie pisze ze jestes w ciazy. Absolutnie. Napisalam tylko dlaczego test z moczu nie wykazal. Bo 9 jednostek to z malo. Ale tez jest tak ze hcg powinno podwajac sie dwukrotnie w ciazy prawidlowej w ciagu 48h. Jednyn slowem jeslj test ciazowy zwykly nie wykazuje kilka dni pozniej ciazy tzn. Ze jej nie ma, bo nic sie nie podwaja.
Przy ciazy pozamacicznej hcg rosnie wolniej, ale ta z kolei z cala pewnoscia lekarz na usg by widzial.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-05-09, 11:18   #50
Jeannee
Zakorzenienie

Spokojnie, wyluzuj, w ciąży nie jesteś! Ale naprawdę dziwny przypadek... Na Twoim miejscu też bym była przerażona.
Na szczęście wszystko dobrze się skończyło Bardzo się cieszę
Stary 2014-05-09, 13:07   #51
weganka21
Raczkowanie

Czyli jeżeli ginekolog mi powiedział, że nie jestem to mogę spać spokojnie?
Stary 2014-05-09, 13:39   #52
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jeżeli ginekolog mi powiedział, że nie jestem to mogę spać spokojnie?
Sądzę, że tak. Sama pomyśl, musiał być pewny, że dał Ci tabletki dalej.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2014-05-09, 13:57   #53
weganka21
Raczkowanie

Rozumiem, że tabletki w przypadku ciąży mogą powodować jakieś komplikacje?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-09, 15:45   #54
Jeannee
Zakorzenienie

Tak mogą, ale ciąży nie ma, także możesz spać spokojnie!
Stary 2014-05-09, 16:03   #55
weganka21
Raczkowanie

A jak myślicie, powtórzyć w poniedziałek betę? Jak wzrośnie to na zawał tam zejdę.
Stary 2014-05-09, 16:13   #56
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
A jak myślicie, powtórzyć w poniedziałek betę? Jak wzrośnie to na zawał tam zejdę.
Jesli sie niepokoisz( a widze ze wie niepokoisz ). To zrob. Zyskasz dzieki temu spokoj. Najprawdopodobniej beta bedzie na tym samym poziomie lub sie zmniejszy co oznacza ze ciazy brak.
Jesli by wzrosla ( i to znacznie a nie np.do 12) to mozna podejrzewac ciaze.
Mysle ze nie musisz sie niepokoic ale mysle ze dzieki zrobieniu bety ty przestaniesz sie martwic

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-05-09, 20:18   #57
bioneti
Przyczajenie

Test Beta hCG jest wiarygodny juz po 6 dniach od zapłodnienia. Przyrost gonadotropiny jest wykładniczy. Stosunek przerywany nie chroni przed ciążą (w preejakulacie są plemniki). W tym przypadku zajście w ciążę, z uwagi na przyjmowanie tabletek, jest prawie niemożliwe. Warto może zapoznać się z naturalnymi metodami antykoncepcji (metodą objawowo - termiczną), ponieważ nie wywołuje licznych skutków ubocznych, tak jak tabletki antykoncepcyjne, a jest tak samo skuteczna.

Edytowane przez bioneti
Czas edycji: 2014-05-29 o 17:13
bioneti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 07:03   #58
weganka21
Raczkowanie

Ginekolog mi powiedział, że może zobaczyć na usg pęcherzyk ciążowy w 5 tygodniu, czyli tydzień po spodziewanej miesiączce, która w ciąży nie występuje (a u mnie wystąpiła), no to 8 maja akurat mija 5 tygodni od poprzedniej miesiączki (nie uwzględniam tej, która była 1 maja) i jednak brak tego pęcherzyka i żadne zmiany w macicy bardziej mnie przekonują niż poziom hormonu hcg. Ale ziarnko niepokoju zostało zasiane
Stary 2014-05-10, 10:28   #59
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ginekolog mi powiedział, że może zobaczyć na usg pęcherzyk ciążowy w 5 tygodniu, czyli tydzień po spodziewanej miesiączce, która w ciąży nie występuje (a u mnie wystąpiła), no to 8 maja akurat mija 5 tygodni od poprzedniej miesiączki (nie uwzględniam tej, która była 1 maja) i jednak brak tego pęcherzyka i żadne zmiany w macicy bardziej mnie przekonują niż poziom hormonu hcg. Ale ziarnko niepokoju zostało zasiane
Zupelnie z innej beczki ci powiem ze u mnie ginekolg baaardzo pozno zobaczyl pecherzyk. Ale wierze ze ty masz bardzo dobrego.
A poza tym z tego co piszesz to ciazy brak.
Ja bym jednak na twoim miejscu zrobila bete bo warto sprawdzic czy spada, jesli nie to i tak musisz dociec z ginekologiem co to i skad sie bierze? Bo np.beta jest podwyzszona przy torbielach.
Ty jako zdrowa osoba i nie w ciazy powinnas miec prawidlowo mniej niz 2 jednostki, wiec warto sprawdzic czy tyle juz masz a jesli nie to z ginekologiem znalesc rozwiazanie sytuacji i ewentualnie jeslj bedzie taka potrzeba cos zaleczyc

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-05-11, 08:02   #60
Jeannee
Zakorzenienie

Jeżeli ma Cię to uspokoić to powtórz betę, ale moim zdaniem to zbędne.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości