Kobiety – ich aseksualne cechy i zachowania - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 13:46   #31
m_szemrany
Raczkowanie

Dot.: Kobiety – ich aseksualne cechy i zachowania

To od siebie dodam trzy rzeczy, które nagminnie zauważam u ładnych i zadbanych (z wyjątkiem tych właśnie defektów) dziewczyn.

1. Japonki (buty).
2. Zaniedbane stopy.
3. Złuszczony lakier na paznokciach (zarówno dłonie jak i stopy).
m_szemrany jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 13:47   #32
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez m_szemrany Pokaż wiadomość
3. Złuszczony lakier na paznokciach (zarówno dłonie jak i stopy).
Może są emo?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 13:59   #33
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
gdybym była facetem, to aseksualny byłby dla mnie wygląd a'la dziewczyna z pielgrzymki czy Oazy -sandały jezuski, długie spódnice, owłosione nogi , rzemyki, długi warkocz i te sprawy.
brak higieny, brzydki zapach - ale to u obu płci.
używanie przekleństw jako przecinków.
Ostatnio taką widziałam i się w 100% zgadzam

Oprócz braku higieny i tego co wyżej to takie laski "jestem taaaaka gruba, pocieszaj mnie chłopie"
Nie wiem jak to nazwać,taka stylówa na chłopaka (ale nie chłopczyca)-bluzy męskie XXL do jakiś czarnych leginsów i rozpadających się trampek.
Jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę.

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:02   #34
201605161006
Konto usunięte

Przede wszystkim brak higieny, wulgarność, bezmyślność. Mam np. mądrą (chociaż strasznie na wszystko narzekajacą) koleżanke ale zawsze ma osad na zębach, tłuste włosy, plamy na ubraniach itp., a inna zadbana, niby się uczy i w ogóle w miare dobre oceny ma ale jest tak skrajnie nieinteligentna, zero logicznego myślenia, zadaje durnowate pytania. Takie cechy właśnie są wg mnie aseksualne zresztą u facetów też.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Może są emo?
Może, ale emo są aseksualni, więc się zgadza . Zresztą jak wiekszość stylów subkulturowych.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:06   #35
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość

Może, ale emo są aseksualni, więc się zgadza . Zresztą jak wiekszość stylów subkulturowych.
Nie zgadzam się.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:11   #36
201606010921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lina9213 Pokaż wiadomość
Też mi kiedyś kolega powiedział, że to bardzo seksowne jak piłam własnie piwo z butelki. No cóż każdy ma inne upodobania
Też się z tym spotkałam, tylko mojemu kumplowi bardziej chodziło o sposób w jaki kobieta tą butelkę trzyma..
201606010921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:21   #37
hawaii123
Przyczajenie

Wiadomo, że trudno mi będzie mówić o aseksualnych cechach dziewczyn, ale postaram się przywołać postać znajomej.
- męskie ubrania, bluzy, szerokie spodnie, zawsze ta sama fryzura, zero kobiecości
- plucie, palenie co pół godziny, "Arek, dawaj na szlugę", chód jak facet, głos jak facet, no dla mnie jest ona aseksualna
- gdy dziewczyna jest zaniedbana- tłuste włosy, śmierdzi, zaniedbane paznokcie
- z paleniem to zdania są podzielone, zależy czy facet pali, wiadomo że palącemu nie będzie to przeszkadzało
- upierdliwość, ciągłe chichoty, nadmierna ciekawość, natręctwo
hawaii123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:25   #38
201609102148
Konto usunięte

Myślę, ze temat wniósł by więcej, gdyby od razu zaznaczać, czy jest się kobietą czy mężczyzną, i orientację.

Ja mogę wpisać spostrzeżenia z mojego bi-okresu (czy tam raczej fazy poszukiwań, kiedy zdarzało mi się zauroczyć w kobiecie)
-typ Oaza, nie tylko wygląd, ale także świętoszkowaty charakter
-nieporadna księżniczka, której trzeba we wszystkim pomagać (lubię ludzi samodzielnych i rozgarniętych)
-przesadnie dbająca o wygląd- makijażu nie lubię w ogóle, ale o ile jest okej pomalować się wychodząc na zakupy, tak już dziewczyna na kajakach w pełnym make-upie, albo zabierająca prostownicę+komplet cieni+zalotkę pod namioty, budzi we mnie wyłącznie litość
-gadająca w kółko na infantylnie "babskie" tematy, czyli kosmetyki, chłopaki itd, za to nie mająca pojęcia o polityce czy sztuce.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:26   #39
AllKnowingOne
Raczkowanie

Jednak mój pomysł przerodził się w wątek, bardzo fajnie

Cechy fizyczne:
- Dresiara/skejciara/chłopczyca (dla niektórych to zupełnie różne terminy, ja je wrzucam do jednego worka. Jak mogą jakiegokolwiek mężczyznę pociągać spodnie z krokiem przy kolanach?)
- Plastikowa lala (gładź szpachlowa na twarzy grubości pięciozłotówki albo gorzej. Raz takiej dałem buzi bo urodziny miała, to jak całowanie tablicy Mendelejewa zrobionej z uranu)
- Hipsterka (nie znam się za bardzo ale może z tego wyjść połączenie dwóch wcześniejszych stylów czyli zdecydowane nie)
-Włosy na nogach, pod pachami, w miejscach intymnych
- Przykry zapach (o dziwo jedyne kobiety których zapach był odpychający a które spotkałem w swoim życiu to Turczynki z wymiany studenckiej)
- Szkieletor/XXXXL (wiadomo że to może być też wynik choroby ale jak któraś sama tak sobie zrobiła to niestety odpada w przedbiegach)
- Okulary przeciwsłoneczne muchy
- Szczególne przypadki nie pasujące do powyższych (Krótkie szorty, podarte rajstopy a do tego trampki takie bazarowe za 10zł = out, spódnica po babci taka do kostek, również trampki a do tego podkolanówki takie szare, przedwojenne = out. Widziałem takie kilka lat temu i nie mogę tego wyrzucić z pamięci)
- Bardzo odrzucające jest gdy kobieta ubierze dekolt do samych sutków a piersi można u niej szukać z przodu i na plecach z takim samym skutkiem. Matka natura nie każdego obdarzyła tym samym ale po co podkreślać coś czego się nie ma?
-Solarka
Charakter:
- Narcyz (ma więcej fotek niż znajomych a jak ktoś nie polubi jej X fotki wystarczająco to ją usunie i wstawi o innej godzinie. Nie odpisze na wiadomości, oleje cię na żywo, masz ją wielbić i się jarać a nie podrywać i próbować poznać)
- „Ubiorę dekolt, niech doceni mój charakter”
- Imprezowiczka
- „Mój X to jest taki kochany, a jaki sobie fajny samochód kupił. No co ty opowiadasz, mój X też gra w tenisa, nawet kiedyś jakiś turniej wygrał. No wiesz, mój X by to sam zrobił bez żadnej pomocy. Srasz dwa razy na dzień? No błagam, mój X co najmniej cztery razy.” Itp.
- „Ja mam samych kolegów, w ogóle męskie towarzystwo jest lepsze” A twoi koledzy nawet w tobie nie widzą kobiety. (przypadek mocno związany z pierwszym punktem w cechach fizycznych)
- Palenie, picie, jaranie, ćpanie, bekanie, pierdzenie, rozwiązłość seksualna
-Niereformowalna (mówisz takiej, że jest piękna i naprawdę nie ma się czego wstydzić a ona i tak swoje. Powiesz jej, że ładniej jej jest w dłuższych włosach to foch na 3 dni gwarantowany)
- Feministka
- Gamerka (granie pół dnia w lola jest takie sexy)
- Idiotka („dałam mu na pierwszej randce, czy oświadczy mi się w ciągu miesiąca?” „Byłam w Australii na nartach, kto by pomyślał, że to w Europie”)
- Hipokrytka
- Nie mogę znieść jak kobieta w Polakach widzi tylko żuli i pijaków a pierwszy lepszy Anglik/Szwed/Włoch/Amerykanin to taki fantastyczny, że ojej.
AllKnowingOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:46   #40
3metrynadniebem
Raczkowanie

Cytat:
"pupa z przodu"
Musiałam chwilę pomyśleć zanim zaczaiłam Serio słyszeliście, żeby ktoś tak mówił?
3metrynadniebem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 14:48   #41
Gruby Grubass
BAN stały

Małe uzupełnienie wątku.

Farmakopea słusznie zauważyła, że warto zaznaczać swoją płeć o raz orientację seksualną (hetero/homo/bi). Czynimy to więc na początku wypowiedzi, np.:

Kobieta, biseksualna

[Treść wypowiedzi]

Czuję się zobligowany do tego, aby zasygnalizować, że jako pierwszy pomysł załozenia takiego wątku zasygnalizował AllKnowingOne.

ananasova

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Gruby Grubass
- zjada kubeł lodów na raz

jak duży kubeł?
No taki duży, powiedzmy 1-2 litry.

beznadziejny123

Niezamykająca się buzia rzeczywiście może być zaletą, nie pomyślałem o tym.
Gruby Grubass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 15:23   #42
spoxziomek
BAN stały

1.
- chodzenie w spodniach
- nadwaga
- male albo bardzo nieksztaltne piersi, bardzo duze rowniez

2.
- nieodpowiednie poglady polityczne
- feminizm
- dwie lewe rece do pracy w domu
- brak kultury osobistej
- zarozumialosc
- uprawianie seksu poza zwiazkiem, luzne podejscie do zwiazkow, wiecej niz kilku partnerow seksualnych

Edytowane przez spoxziomek
Czas edycji: 2014-05-03 o 15:37
spoxziomek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 15:31   #43
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spoxziomek Pokaż wiadomość
1.
- chodzenie w spodniach
W takim razie masz chyba duży problem w znalezieniu odpowiedniej kobiety, ja nie mam chyba żadnej znajomej która nie nosi spodni.
Lina9213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 15:34   #44
818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gruby Grubass Pokaż wiadomość
ananasovaNo taki duży, powiedzmy 1-2 litry.
czyli powiedzmy że siedzisz z dziewczyną w upalny wieczór, oglądacie film, ona wyciąga z zamrażalnika litrowe pudełko lodów, dwie łyżki, siada koło Ciebie, podaje Ci łyżkę i dalej ogląda film, a w międzyczasie je... w planach miałeś conieco a tu Ci nagle ochota przechodzi bo dziewczyna przyniosła wielkie pudełko lodów?
czy może chodzi o to że ona je prosto z pudełka a nie przełożyła do miseczki/pucharka itp. ?

serio pytam, bo przykład zabójczy
818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 15:43   #45
WhiteCherry
Zakorzenienie

przy każdej odpowiedzi powinny pojawiać się przykłady, bo jeśli dla kogoś np. taka dziewczyna jest aseksualna tylko z powodu spodni, to zastanowiłabym się, czy aby na pewno nie jest gejem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg guesscampaign8.jpg (141,6 KB, 322 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg München3-1024x563.jpg (82,2 KB, 402 załadowań)
Stary 2014-05-03, 15:45   #46
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
W takim razie masz chyba duży problem w znalezieniu odpowiedniej kobiety, ja nie mam chyba żadnej znajomej która nie nosi spodni.
To samo pomyślałam. Jak dla mnie spodnie są dużo lepsze od sukienek, czy spódnic, bardziej seksowne. Oczywiście dobrze dobrane i na ładnej sylwetce.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 15:48   #47
coffee
and cigarettes

Cytat:
przy każdej odpowiedzi powinny pojawiać się przykłady, bo jeśli dla kogoś np. taka dziewczyna jest aseksualna tylko z powodu spodni, to zastanowiłabym się, czy aby na pewno nie jest gejem
To na drugim zdjęciu po prawej to seksowne litrowe lody dla autora?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 15:49   #48
spoxziomek
BAN stały

Cytat:
Zależy jak na to patrzeć, tu chodzi o całokształt. Mogę powiedzieć, że jakas wizualnie jest w porządku, nie brzydka, ale poprzez zachowanie zupełnie mnie nie pociąga i gdyby dziewczyna była ładna, a nosiła wyłącznie spodnie to tak bym się czuł, nic na to nie poradzę.

Co do kobiet, które wkleiłaś trudno je oceniać. Pierwsze zdjęcie jest tak słabej jakości, że mogę jedynie powiedzieć, że dziewczyna jest szczupła i tylko tyle. Na drugim też mało co widać. Z profilu mi się średnio ona podoba. Powiedziałbym, że przeciętna.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
To samo pomyślałam. Jak dla mnie spodnie są dużo lepsze od sukienek, czy spódnic, bardziej seksowne. Oczywiście dobrze dobrane i na ładnej sylwetce.
Nie narzekam. Dużo moich koleżanek nosi sukienki. Może do tego się dorasta albo zależy to od kręgu ludzi w jakim przebywasz.
spoxziomek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 15:52   #49
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
To na drugim zdjęciu po prawej to seksowne litrowe lody dla autora?
kompletnie nie czaje co może być aseksualnego w litrowych lodach naprawdę mnie ten temat zainteresował

czy ze tak dużo, czy że prosto z pudełka, czy że je i tak dużo i prosto z pudełka i nie dość że bez kultury bo prosto z pudełka to jeszcze utyje i będzie gruba więc aseksualna ... no nie wiem... niezłe aseksualne zachowanie
818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 15:54   #50
coffee
and cigarettes

[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46283804]kompletnie nie czaje co może być aseksualnego w litrowych lodach naprawdę mnie ten temat zainteresował

czy ze tak dużo, czy że prosto z pudełka, czy że je i tak dużo i prosto z pudełka i nie dość że bez kultury bo prosto z pudełka to jeszcze utyje i będzie gruba więc aseksualna ... no nie wiem... niezłe aseksualne zachowanie [/QUOTE]
Pewnie chodzi o to, że je sama zjada i się nie dzieli z autorem.
Aseksualne skąpstwo, taki skrót myślowy.
Stary 2014-05-03, 15:56   #51
ciastkozposypka
Raczkowanie

Cytat:
1.

- dwie lewe rece do pracy w domu
Nie umiem robić na drutach, piec i robić dziczyzny z królika nadziewanej gruszkami czyżbym była u Ciebie skreślona
Stary 2014-05-03, 16:00   #52
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Nie narzekam. Dużo moich koleżanek nosi sukienki. Może do tego się dorasta albo zależy to od kręgu ludzi w jakim przebywasz.
Jedyne moje koleżanki, które częstonoszą sukienki/spódnice, to ten "oazowy" typ... Do tego skrajny. Ale nawet one nie robią tego bez przerwy...
Ja tam kieckę od czasu do czasu włożę, ale nie wyobrażam sobie nosić jej zimą albo w jesienną pluchę. A Twoje koleżanki to co, wełniane ubierają? Takie do kostek? Z czterema halkami? A do tego wełniane pantalony pod spód?

Edytowane przez 201609102148
Czas edycji: 2014-05-03 o 16:56
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 16:02   #53
Skruszony
Raczkowanie

Dla mnie aseksowna jest kobieta która:

-traktuje facetów jak towary o lepszych/gorszych parametrach. Np. wzrost między 175-180 cm, aby miał pierwszy pocałunek między 14-16 r.ż. , pierwszy seks między 17 a 19 r.ż. , bo inaczej to skreślony. Ogólnie śmieszne podejście "matematyczne" w sferze związkowej. Opowiadanie o śmiesznych wymaganiach stricte co do wieku, centymetrów, objętości, gęstości, pola powierzchni partnera. I proszę mnie tu źle nie zrozumieć wcale nie chodzi o wymagania, bo każdy powinien je mieć, raczej o zero-jedynkowe określanie kto nam się spodoba, a kto w żadnym wypadku nie. Każdy ma własny typ, ale wtykanie w to ścisłych liczb, przedziałów co do atrakcyjności jest dla mnie zabawne i kojarzy mi się z gimnazjalistkami opisujące ideał mężczyzny.

-kumplująca się z facetem, mimo, że we, że ten jest zakochany. Ale dalej podtrzymuje znajomość bo jej wygodnie.

-ma humory - raz mówi konkretnie o jednej rzeczy, a potem nagle zmienia zdanie.

-nie potrafi rozmawiać. Ukrywa co myśli, zamiast powiedzenia wprost co nad czym by chciała popracować w relacji.

-odnosi się do swojej urody w skrajny sposób: "ale jestem za☠☠☠ista, po prostu bogini seksu" lub "jestem największym pasztetem na świecie".

-jedyne zainteresowania to kosmetyki, uroda i związek. Leżeć, ładnie pachnieć i dobrze żyć z misiaczkiem - to wg niej wszystko co do szczęścia potrzebne.

-fanka książek typu "mężczyźni kochają zołzy"

Co do wyglądu to jest ważna jedna rzecz, żeby była zadbana. Aha i jeszcze makijaż, im więcej go widać tym gorzej.

Edytowane przez Skruszony
Czas edycji: 2014-05-03 o 16:07
Skruszony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-03, 16:07   #54
Konto usunięte

Cytat:
Pewnie chodzi o to, że je sama zjada i się nie dzieli z autorem.
Aseksualne skąpstwo, taki skrót myślowy.
czyli że jak weźmie dwa litrowe pudełka, po jednym dla każdego to będzie ok?
Stary 2014-05-03, 16:15   #55
coffee
and cigarettes

[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46283988]czyli że jak weźmie dwa litrowe pudełka, po jednym dla każdego to będzie ok? [/QUOTE]
Nie mam pojęcia. Być może.
Ciekawe zagadnienie. Autor pisze o "kuble lodów na raz". Czyli litrowy na raz jest nie ok, a dwulitrowy na dwa razy - ok? Logiczne.
Stary 2014-05-03, 16:19   #56
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:

Noszą tylko sukienki? Bo napisałeś wcześniej w taki sposób jakby każda kobieta nosząca spodnie była aseksownam, że ten fakt wyklucza ją całkowicie.

Ja sobie nie wyobrażam w zimie hasać w sukience bo najzwyczajniej w świecie marznie tyłek. Natomiast noszenie grubych rajstop i spódnicy/sukienki do kostek tak żeby nic nie podwiewało też nie wydaje mi się zbyt seksowne.
Stary 2014-05-03, 16:19   #57
Konto usunięte

Cytat:
Nie mam pojęcia. Być może.
Ciekawe zagadnienie. Autor pisze o "kuble lodów na raz". Czyli litrowy na raz jest nie ok, a dwulitrowy na dwa razy - ok? Logiczne.
Stary 2014-05-03, 16:24   #58
Lina9213
Rozeznanie

Z tymi lodami to chyba trochę za dużo filmów się autor naoglądał. Tam zazwyczaj kobiety jak są smutne biorą kubeł lodów i pochłaniają go na raz bo im się od razu na serduszku lżej robi. Aczkolwiek też nie rozumiem czemu to jest tak źle odbierane, może, że obżartuch z dziewczyny? Hmm.
Stary 2014-05-03, 16:28   #59
Konto usunięte

Cytat:
Z tymi lodami to chyba trochę za dużo filmów się autor naoglądał. Tam zazwyczaj kobiety jak są smutne biorą kubeł lodów i pochłaniają go na raz bo im się od razu na serduszku lżej robi. Aczkolwiek też nie rozumiem czemu to jest tak źle odbierane, może, że obżartuch z dziewczyny? Hmm.
jak on tyle komedii romantycznych obejrzał to też niepokojące, tj. aseksualne
Stary 2014-05-03, 16:40   #60
Sybil_
Zakorzenienie

no w sumie obżarstwo ( i jednej u drugiej płci) może być aseksualne
bo nie jest to estetyczne jak ktoś wpierdzieliduży kubek lodów, pizze i przegryzie chipsami , wszystko w krótkim odstępie czasu
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości