Biżuteria z drewna... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-30, 21:18   #31
kruchacha
Raczkowanie

Dot.: Biżuteria z drewna...

ja mam pytanie do Gosi <ktora zalozyla ten watek> prosze poweidz mi czy ten drucik to jest jakis sprecjalny na "podstawe" kolczyka <chodzi o ta czesc ktora wklasda sie do ucha> czy ja kupujesz gotowa czy jakos preparujesz z drutu gdzie to mozna kupic???

a co do twojej prosby o jakas pomoc znalazlam cos takiego
http://mojabizuteria.blox.pl/html/1507329%3C/A%3E
kruchacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 21:25   #32
aniielica
Zakorzenienie

To są tasiemki jedwabne nie wiem czy zwykłe czy niezwykłe Mi sie fajnie na nich pracuje
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 22:45   #34
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Cytat:
Napisane przez kruchacha
ja mam pytanie do Gosi <ktora zalozyla ten watek> prosze poweidz mi czy ten drucik to jest jakis sprecjalny na "podstawe" kolczyka <chodzi o ta czesc ktora wklasda sie do ucha> czy ja kupujesz gotowa czy jakos preparujesz z drutu gdzie to mozna kupic???
To są zawieszki (bigle), które się kupuje gotowe. Kupowałam je w sklepie internetowym i na allegro. Najlepsze srebrne, bo chyba mniejsza szansa na uczulenie. Ja wolę niezamykane, ale są do wyboru...
gosiah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 22:50   #35
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

kruchacha: dzieki za linki, ale mnie interesują przykłady biżuterii z elementami drewnianymi... Mało jest takowej na stronach, które podałaś. Ale i tak dziękuję
Stary 2005-10-31, 08:14   #36
kruchacha
Raczkowanie

i znalazlam jeszcze...
http://www.decobazaar.pl/decobazaar_kolekcja.php?id=106 <--- tutaj sa chyba tylko2 pary kolczykow z drewna
http://www.wylegarnia.com <---a ta strone polecam wszystkim poslecam wszystkim ta strone sa tam tez kolczyki
kruchacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 09:28   #37
aniielica
Zakorzenienie

Będzie Ci ciężko znaleźć drewnianą biżuterię. Nie jest popularna bo się niszczy szybko. Może sama założysz jakąś galerię ze swoją biżuterią?? Będziesz pionierka na tym gruncie
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 10:16   #38
moniska
Zakorzenienie

GG do moniska

Ostatnie kolczyki z pierwszego postu sa poprostu...poprostu...zaj efajne
moniska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 23:55   #39
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Cytat:
Napisane przez aniielica
Będzie Ci ciężko znaleźć drewnianą biżuterię. Nie jest popularna bo się niszczy szybko. Może sama założysz jakąś galerię ze swoją biżuterią?? Będziesz pionierka na tym gruncie
Właśnie widzę, że jestem pionierką. Jakoś mi się opatrzyły te koraliki trochę już... Nadal mi się bardzo podobają i noszę je sama, ale mam ochotę coś zmienić... Twoje prace super... Musze publicznie je pochwalić, bo nie zrobiłam jeszcze tego. Teraz trochę będe miała więcej czasu, wiec obiecuję, że się poprawię. Musze nadrobić forumkowe zaległości.

Z taka rozbudowaną galerią, to nie wiem, czy bedę miała tyle czasu, bo właściwie robię biżuterię tylko dla siebie i ewentualnie dla najblizszych. Miałam nadzieję, że ktoś inny będzie tym pionierem, od którego poszukam inspiracji na własny użytek. Jak nie ma, no to trudno. Będę wklejać to, co zrobię od czasu do czasu - może ktoś się zainteresuje.
Stary 2005-10-31, 23:58   #40
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Cytat:
Napisane przez moniska
Ostatnie kolczyki z pierwszego postu sa poprostu...poprostu...zaj efajne
Dziękuję. Kiedyś próbowałam je sprzedać, ale nikt ich nie chciał, i to nie z powodu ceny. Teraz już są moje , właściwie jedne z ulubionych. Lubię proste wzory ogólnie. Bardziej wymyslne robię na życzenie znajomych...
Stary 2005-11-01, 19:54   #41
nafie
Wtajemniczenie

GG do nafie

aniielica powiedz prosze,skad bierzesz te "zaczepki" do wstazeczek ? chodzi mi o te mocowanka ... dzieki czemu wstazeczki trzymaja sie kupy

Henry Miller

nafie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-02, 14:36   #42
wrona666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiah
Dzięki dziewczyny za słowa uznania... .

lawenda-w-chodakach, aptekus: sama zrobiłam te drewniane kółka. Wykonane są z balsy - lekkiego drewna. Do kupienia w każdym sklepie modelarskim i dla artystów. Naturalnie jest jasne a ja sobie przyciemniam bejcą- impregnatem do drewna (dostepne różne kolory).
skąd takie drewienko jeśli nie ma u mnie sklepu modelarskiego/dla artystow? myslisz ze w Kaliszu w sklepie dla plastykow bedzie? :/ za ile mozna je kupic i czym to strugałaś?

Zakładam płaszcz... Udaję, że jestem silna..
wrona666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-02, 18:28   #43
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Cytat:
Napisane przez wrona666
skąd takie drewienko jeśli nie ma u mnie sklepu modelarskiego/dla artystow? myslisz ze w Kaliszu w sklepie dla plastykow bedzie? :/ za ile mozna je kupic i czym to strugałaś?
Ja kupowałam w sklepie dla plastyków w Gdańsku, wieć myślę, że powinno byc i w Kaliszu, chociaż zagwarantowac Ci nie mogę. Nie pamiętam ile kosztuje, ale wychodzi drożej niż standardowa deska drewniana.

A tak na poważnie. To sprzedają balsę w różnych grubościach, w takich deseczkach o długości 1m chyba. Jedna taka deseczka nie jest przeraźliwie droga, ale nie pamiętam już ile płaciłam, bo było to w zeszłym roku i nadal jej nie zużyłam. Drewno jest baardzo lekkie i miękkie. Praktycznie się go nie struga, a raczej wycina zwykłym nożykiem modelarskim, który kupisz na pewno w tym samym sklepie lub w jakimś budowlanym... Potem "szlifuję" drobnoziarnistym papierem ściernym...

Pozdrawiam
Stary 2005-11-02, 19:38   #44
Syringa
Zakorzenienie

GG do Syringa

Pierwsze są super - mam słabość do drewnianej biżuterii (nie mam w prawdzie przebitych uszu, ale co tam )
Syringa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-04, 23:28   #45
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Cytat:
Napisane przez Syringa
Pierwsze są super - mam słabość do drewnianej biżuterii (nie mam w prawdzie przebitych uszu, ale co tam )
Ciesze się, że Ci sie podobają. Niedługo wkleję coś nowego z balsy, może też się okaże całkiem ciekawe...
Stary 2005-11-21, 11:31   #46
giha
Raczkowanie

GG do giha

ja czekam na tę balsę i czekam bo mnie zainspirowałaś i mam już nawet deseczkę kupioną tylko bejcy po całej łodzi szukam ;D
A może w tym czasie pokażesz znów coś inspirującego? ;D
giha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-21, 19:44   #47
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Oj ja niedobra, należy mi się lanie... Jutro objecuję wkleję nowości, jak tylko zrobię zdjęcia w dziennym słoneczku...

Bejca, w każdym sklepie chemicznym lub budowlanym, tam gdzie normalne farby do ścian... Może być w proszku lub w płynie...

Pozdrawiam...

Edytowane przez gosiah
Czas edycji: 2005-11-21 o 19:45 Powód: Jak zwykle pomieszane literki ;)
Stary 2005-11-22, 14:05   #48
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Wklejam to, co zrobiłam do tej pory... Nowa wersja ostatnich kolczyków na zamówienie siostry... I cos z dominacją balsy, choć brak wykończenia trochę... Drucik srebrny...
Mam cały czas parę pomysłów, ale coś ostatnio czasu mi brak na ich realizację za co przepraszam.

giha: jak coś zrobisz, może wkleisz swoje dziełka dla potomnych?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drewniane.jpg (31,0 KB, 33 załadowań)
Stary 2005-11-22, 15:59   #49
giha
Raczkowanie

GG do giha

Te sześcienne sople bardzo mi się podobają

Chętnie, ale żeby wkleić trzeba skończyć robić Bejce juz mam - kupilam w sklepie z farbami, dziekuje za wskazanie drogi
Stary 2005-11-28, 20:28   #50
giha
Raczkowanie

GG do giha

no to obiecane cuś "Czekoladowa pokusa" - o!

trochę wciąga to drewno, ale sporo się trzeba napocić żeby cuś zrobić...
Ja sie zastanawiam na jakiej grubosci desce zrobiłaś swoje okrągłe kolczyki?
Stary 2005-11-29, 17:26   #51
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Cytat:
Napisane przez giha
no to obiecane cuś "Czekoladowa pokusa" - o!

trochę wciąga to drewno, ale sporo się trzeba napocić żeby cuś zrobić...
Ja sie zastanawiam na jakiej grubosci desce zrobiłaś swoje okrągłe kolczyki?
Śliczne wow, fajny pomysł. Wygląda fajnie, i do tego ładny kolorek. Kolczyki robiłam chyba z 5 mm, i trochę zeszlifowałam...
Stary 2005-11-29, 19:00   #52
giha
Raczkowanie

GG do giha

dziękuję, ale sama jestep pełna podziwu, bo z trudem idało mi się jako takie powycinać kwadraty z 5mm, ale żeby kółka?!
Pracuję nożykiem do tapet - myślisz, że przez to mogę mieć z wycinaniem trudności? Wydaję mi się, że jest ostry, ale kółek to za Chiny nie wytnę ;/
Stary 2005-12-02, 17:42   #53
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Wycinam nożykiem takim mniejszym niż do tapet. Nie ma siły - niestety tępi się. Trzeba być cierpliwym i łamać ostrze Mam taki sposób: najpierw lekko nacinam obrys, a potem delikatnie poprawiam nożykiem, aż wytnę całość... Spróbuj
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości