![]() |
#31 |
Zielona Driada
|
Dot.: Porzucił mnie dla Iranki, którą znał tydzień...nie umiem żyć bez niego
Hmm...rozumiem, że to dla Ciebie szok, wszystko dobrze, a tu nagle cięcie jak nożem i koniec. Jest kochający facet i nagle nie ma. Ja w takiej sytuacji też byłabym w szoku.
Ale czy warto czekać, mieć nadzieję na powrót kogoś kto tak Cię potraktował?
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Wiem,że nie warto ale go kocham
![]() na pewno nie przyjęłabym Go od razu... ale wiecie sama świadomość,że chce wrócić ehhh jestem beznadziejna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wizażowy Kot Igor
|
Wiesz, to może być skutek szoku, bo to stało się szybko, nagle i bez żadnego ostrzeżenia. Świeża sprawa, to i boli, jak lekko dotknąć. Ale gdy minie szok, przyjdzie rozsądek i refleksja. Przecież człowiek, który ot tak, przekreśla ileś lat związku po to, by pogonić za świeżą fascynacją nie jest godny zaufania. Jest natomiast niepowazny i niedojrzały, pomimo ukończonych 28 lat (jak mawia moja koleżanka: facet dojrzewa to 15 roku życia a potem tylko rośnie). Przynajmniej ja już bym go skreśliła bo po czymś takim nigdy nie będę mieć pewności czy, jak i kiedy mi wywinie podobny numer.
Gdy wróci Ci zdolność logicznego myślenia, sama zauważysz, że to z pewnością nie był ideał.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Już Wam tu truć nie będę,to koniec
Edytowane przez Dulcinee Czas edycji: 2014-08-06 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Nie, swojej rodzinie (zerwał ze mną kontakt od razu jak wrócił)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z wszystkim co pisze w tym watku emma8 i tez ciezko mi uwierzyc w te cala historie. Chce ja sprowadzic, tylko czy spowadzi to okaze sie, zwiazek pewnie ukrywany byl przed cala jej rodzina. Syna to by moze jeszcze wyslali w ten sposob po papiery do Europy, a potem juz z papierami rozwod i slub z ta z Iraku, co mu byla tam przezaczona od kolyski, ale corke, to watpie, no chyba ze rodzina jakas bardzo nowoczesa i niewierzaca, lub uda sie jej jakos z tamad po cichu nawiac, zeby rodzina nie wiedziala.
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Być może to ta tak zafascynowalo'
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zielona Driada
|
Skoro właśnie to go zafascynowało, to tylko wygrałaś na tej całej historii
![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
no dokładnie, moze bardzo mocno zaczęła go chwalić itp, poczuł się jak bozek i tyle na temat. Faceci lubią byc dowartościowywani.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Może ktoś bardziej zorientowany mnie poprawi, jeśli się mylę. Ale z tego co wiem, obecnie w Iranie przy władzy są muzułmańscy radykałowie. Dziewczyna, która uciekłaby od rodziny z kraju, w dodatku związała się z chrześcijaninem, dopuściłaby się nie tylko porzucenia islamu (co w niektórych państwach, nie wiem, czy także w Iranie, jest karane śmiercią) ale również zhańbienia rodziny. Czyli - jej bracia, ojciec, kuzyni straciliby szacunek, kobiety z jej rodziny miałyby np. problem z korzystnym zamążpójściem. Niestety, dziewczyna może nawet nie dożyć wyjazdu do Europy i jest to tragiczne i złe.
Co do samego faceta - jest to straszne, co się stało, on się też w tym wszystkim źle zachował. Wierzę, że może być tak, że człowiek w dobrym związku po prostu się zakochuje, wbrew chęciom, po prostu wpada jak śliwka w kompot bez ratunku. Ale nie zwalnia go to z tego, że powinien chociaż umieć z Tobą się spotkać, przeprosić Cię, a przynajmniej - próbować, bo ciężko jest wybaczyć coś takiego tak krótko po fakcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Wizażowy Kot Igor
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sama to dostrzeżesz, gdy minie rozpacz i zaczniesz myśleć logicznie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
no, czyli Wasz związek nie był tym czego on oczekiwał skoro z Tobą był ileś czasu i Cię rzucił dla innej kobiety po tygodniu znajomości i od razu chce brać ślub. Faceci często odwlekają ślub w czasie ale jak wiedzą, że to "to" to od razu lecą do ołtarza. Taka jest prawda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Że co?? Od kiedy Iranki są łatwe i lecą na białych europejczyków? Może i podoba im się Brad Pitt, pewnie mogłyby związać się z muzułmaninem z europejskim obywatelstwem, ale nie chrześcijaninem! W krajach muzułmańskich, a zwłaszcza W TYM kraju muzułmańskim, nikt z tą kobietą nie będzie chciał się ożenić jeżeli ta nie jest dziewicą, czasem nawet rodzina ma problem żeby wydać za mąż dziewczynę która wcześniej była zgwałcona! Iran jest drugim krajem na świecie, w którym kobiety są najgorzej traktowane i mają najmniej praw (oczywiście mówię o obecnych czasach, nie o np latach 60, gdzie Irankom żyło się całkiem dobrze). Oczywiście są Iranki prostytutki, więc może Twój facet poznał właśnie taką dziewczynę? Może ona nie ma rodziny, w taki sposób się utrzymuje i nic jej nie trzyma w tym kraju? Bo naprawdę nie jestem w stanie uwierzyć w tą historię, teraz nawet w Egipcie jest afera, ponieważ skazano na śmierć dziewczynę która przeszła na chrześcijaństwo i chce poślubić chrześcijanina (ponieważ jej matka jest katoliczką, a ojciec muzułmanin opuścił je dawno temu) a w Iranie jest podobnie, jeżeli nawet nie gorzej. W Egipcie jest coraz lepiej dzięki ostatnim rewolucjom i zdjęcia z władzy członków bractwa muzułmańskiego, mentalność ludzie też się zmienia. Ale w Iranie chyba na razie się na to nie zanosi. A opcja z Irańską prostytutką wydaje mi się jak najbardziej możliwa. Tylko jeżeli ktoś się o tym dowie i złoży skargę na policję, dziewczyna niedługo może być martwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Nie mogę się tego doszukać w internecie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olej tą sprawę, zajmij się swoim życiem i przestań rozpamiętywać. Wiem,ze nie jest Ci lekko, ale sama sobie pogarszasz sprawę takim byciem w "tym" wszystkim. Olej to, idz gdzieś z koleżankami, idz na impreze, i tyle. To już koniec. Facet wybrał, dał Ci w kość i nie wart jest najmniejszego zainteresowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
ale szczerze? co Was obchodzi czy ona zginie czy nie, czy on przejdzie na jej religię czy nie? ma Irankę za kobietę i to jego brocha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez emma8 Czas edycji: 2014-05-20 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Daj sobie spokój dziewczyno, zrobiłby to prędzej czy później. Ani Twoja to wina ani jego, jak jest debil i chce być martwy to jego sprawa. Zauroczenie spoko, ale miłość od pierwszego wejrzenia i biegi do ołtarza są dla mnie śmieszne. Pewnie ta kobieta na niego naciska żeby się wyrwać z tamtej dziury dzięki białemu chłopcu. Tym bardziej nieinteligent.
A Ty sobie daj z nim spokój, wycisz się i nie zgadzaj na żadne powroty. Zasługujesz na szczęście u boku kogoś normalnego.
- Jest. Sąsiad, który posiada pozwolenie na broń i żółte papiery." 27.02.2012 ![]() Edytowane przez aamidale Czas edycji: 2014-05-25 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
Ta Iranka jest dziewicą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się absolutnie ze wszystkim co powiedziała emma8. Związek muzułmanki z chrześcijaninem? To jakaś fantazja chyba, albo majak! Nie ma szans, żeby w realnym świecie coś takiego zaistniało. W krajach muzułmańskich za samo nieposłuszeństwo wobec mężczyzny może czekać śmierć albo kalectwo, a co dopiero za związek z innowiercą!
I - serio? Europa jawiąca się tym kobietom jako lepszy świat? Z naszej perspektywy ich świat może wydawać się tym gorszym, ale one się wychowują w tym świecie. On jest dla nich zupełnie normalny. Kobiety mają swoją przestrzeń życiową, mężczyźni swoją. Posłuszeństwo wobec mężczyzn (ojca, brata, męża) to dla nich coś zupełnie naturalnego, do głowy by im nie przyszło, że jest inaczej! Na jakiej podstawie my, Europejczycy, mamy prawo sądzić, że jesteśmy od nich lepsi? Bo my przecież tacy rozwinięci z aprobatą pedofilii, transwestytów, homoseksualizmu... (nie piszę tu jeszcze o Polakach, ale nie macie wrażenia, że nam próbują to wciskać na siłę jako normalne?)
![]() |
#54 |
BAN stały
|
Bo Iranki nie dają d...y na prawo i lewo tak jak to robią Polki na wyjazdach. Obejrzyjcie sobie filmik "Polki w Egipcie HBO". Tam to jest dokładnie opisane, jak laski się cieszą, że dają d...y brudasom. Tu koleś zrobił to samo co one i wszystkie po nim jadą.
A ja go popieram dwoma rękami, bo takie postępowanie w końcu da niektórym laskom do myślenia, że dawanie na wyjazdach i nie liczenie się z uczuciami partnera nie jest takie idealne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ponowię pytanie: skąd wiesz, że akurat TA Iranka jest dziewicą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
BAN stały
|
pffe nie wiem czy jest. Ale domyślam się, że tak bo większość z nich jest.
Nuova nie tęsknię za Islamizacją, tylko wkurza mnie dwulicowość. Jak Polka odwali taki numer jak ten koleś to kobiety na forach piszą, że dobrze zrobiła. Ale jak w końcu znalazł się facet, który zrobił to samo to nagle on jest palantem. LusiaPlotkara tak się składa, że z dawaniem poczekam do ślubu. Masz rację nie powinienem generalizować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc leć szukać chrześcijańskiej dziewicy w krajach arabskich, kto Ci broni? Tylko że fajnej dziewczyny, takiej wykształconej, z dobrego domu i dobrą opinią nie poderwiesz na ładne oczka i dobrą serce. Już jej rodzina sprawdzi czy dobrze się prowadzisz i czy masz odpowiednio gruby portfel, żeby ich córce przypadkiem niczego w życiu nie zabrakło. To nie jest tak jak w Europie, że gołodupiec może poślubić kobietę z bogatego domu, a rodzina najwyżej pokręci nosem na wybór córki i tyle. Tam jeżeli chcesz mieć kobietę na poziomie, sam musisz być na poziomie, zwłaszcza jeżeli chodzi o Twój status materialny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
po drugiej stronie szafy
|
A mnie wkurza Twoja generalizacja, najeżone stereotypami wypowiedzi, nie pierwszy raz zresztą. Radziłabym zbastować z obrażaniem dyskutantów.
Ostatnie zdanie tyczy się także Wizażanek, które się z cytowanym panem wdają w dyskusję. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.