![]() |
#31 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Thylane Blondeau - najmłodsza modelka świata
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Ja też bym nie miała w przypadku zwykłej 10-latki a nie ucharakteryzowanej "starej-malutkiej" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2011-08-07 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- A na tym podanym przeze mnie co widzisz? Moim zdaniem przesadzasz trochę z oceną tego 1. zdjęcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
http://28.media.tumblr.com/tumblr_lo...lbgwo1_500.jpg hiszpańska piękność
http://p4.kimono.pl/p4.kimono.pl/d02...0d629436a6.jpg nie skomentuję http://28.media.tumblr.com/tumblr_lo...lbgwo1_500.jpg tzw. dzika naturalność (częste ujęcia u modelek) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast te zdjęcia w stylizacji na dorosłą... widziałam już tę sesję. Dla mnie ona ma dwa oblicza, z jednej strony jest oburzająca, no bo jak to tak małe dziecko na dorosłą stylizować, z drugiej strony rozumiem, że tak to ujmę, jakieś głębsze przesłanie, motyw "przebierania się" za dorosłą kobietę, zwykle mamę - chyba kazda z nas tak robiła (oczywiście bez profesjonalnych stylistów czy wizażystów). Nie jestem do końca pewna, jak to traktować. Jako że będąc dzieckiem przeżyłam coś podobnego (aczkolwiek zdecydowanie na mniejszą skalę), rozumiem,że niekoniecznie musi to być trauma dla dziecka, tylko fajna zabawa (ważne też, jak z tym dzieckiem obchodzą się na planie i jak wszystko przebiega). Ale daleka jestem od nazbyt surowych osądów. Są zdjęcia wg mnie nieodpowiednie, jak to wspomniane już tutaj półnagie, w białych majtkach/spódnicy? na gumce, opuszczonymi trochę, tak że widać kość biodrową - dla mnie to zdjęcie jest niesmaczne. Ale większość mi się podoba. Nie widzę w większości wyuzdanej seksualności i zmysłowości, to są pojedyncze przypadki, na większości widzę po prostu piękne, tajemnicze dziecko... coś jak mała boginka czy wróżka z filmów czy książek fantastycznych, czarująca, interesująca, ale jeszcze zbyt dziecinna, by wyobrażać sobie coś więcej.
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Ja nikomu nie wmawiam że też ma myśleć "te zdjęcia są sexy!" ale wyrażam swoją opinię i z każdą inną również chętnie się zapoznam, jednak to że ja tu widzę zmysłowość nie powinno być dla kogoś powodem słownej przepychanki swoich racji...
dla przejrzystości wrzucam widoczne zdjęcie "całkowicie dziecinnej dziewczynki nie stylizowanej na sexy". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
narrhien pięknym dzieckiem to ona jest tu:
http://3.bp.blogspot.com/-ORCo2EBhRh...londeau--2.jpg czy tu: http://cs10912.vkontakte.ru/u4200351...x_d8996676.jpg http://4.bp.blogspot.com/-MQnGE69f5s...lbgwo1_500.jpg nawet tu: http://img.thefind.com/images/SQA7u8...**?m=0&g=1&o=0 ale tu jest już dla mnie lekki podtekst: http://2.bp.blogspot.com/-AugT1cp0Tz...e-blondeau.jpg i bynajmniej nie chodzi mi o wróżkę z bajek itp. ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2011-08-07 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą śliczna dziewczynka, będzie z niej wamp za 10 lat ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-08-07 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
dziewczynka jest prześliczna i nie można oderwać od niej oczu. wygląda jak wróżka, ma przepiękne oczy. niektóre zdjęcia są na pewno przesadą, ale np. to "hiszpańska piękność"?
![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie fotka sypialniana jest jednoznaczna. Ma szkowac i tyle. Dziwi mnie tylko, ze ktos chce sie promowac na takim czyms. Ohyda.
Ta dziewczynka wyplynela wlasnie na takich kontrowersyjnych fotkach. Ktoras znala wczesniej jakas dziecieca modelke? A gdybyscie znalazly sypialniana fotke na kompie kolegi to czy nie wzbudziloby to w Was jakichs podejrzen? ![]()
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam się jednak z dziewczynami, że niektóre z tych zdjęć, jak choćby "hiszpańska piękność" i "dzika naturalność" są po prostu piękne, mimo że stylizowane, ale nie mają w sobie w zasadzie podtekstów, przynajmniej nie na 1 rzut oka (dla mnie akurat w ogóle ich nie mają) zgadzam się też z Narrhien co do sesji z Vouge'a, u mnie też wywołuje mieszane uczucia, z jednej strony wydaje mi się ok, ale coś mnie w niej odrzuca jednak zdjęcie wrzucone przez findsomething oraz zdjęcie "sypialniane" są zdecydowaną przesadą w moim odczuciu i nigdy nie pozwoliłabym swojej córce na udział w takiej sesji |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zdjęcie zwłaszcza ( inne pól nagie tez) pokazuja jak rodzice manipuluja dzieckiem i wykorzystuja dla zarobku zgadzajac sie na takie cos. Niech sobie juz ja tam przebieraja za dorosla i maluja ale to dla mnie ostateczna granica, nagosci mowie zdecydowane nie. Powiedzcie mi ktore normalne dziecko na ulicy 10 letnie sciagneło by bluzke przy rowiesniku, nie mowiac juz o sztabie fotografow itp. To jest okres jak dziewczynki trzymaja kolezanka drzwi do lazienki zeby czasem ktos nie wszedl przez przypadek, a nie okres latania w samej pieluszce. ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() coz, nie pierwsza i nie ostatnia jest wykorzystana przez rodzicow do robienia pieniędzy. Takie sesje sa bardzo męczące, ale moze jej to odpowiada i kiedys będzie im wdzieczna. Natomiast co do pedofilii to nie muszą oni (niestety!) sięgać po Vogue, co nie zmienia faktu, że takie zmyslowe zdjęcia dzieci powinny być zakazane- wg. mnie , rzecz jasna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam się jak mama nakłoniła ją do rozebrania się przed ekipą zdjęciową... co jej powiedziała, jak jej to wytłumaczyła że mała się zgodziła.
Za chwilę będzie miała 11... potem 13... powoli jej ciało będzie się zmieniać i to dopiero będą ZDJĘCIA :O |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc to wcale nie musiało być tak, że matka nie wiadomo jak nakłaniała, czy wręcz zmuszała dziecko do rozbierania się. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Tylko że większość, choćby nie wiem, jak chciała, nie dostrzeże zmysłowości i seksowności u dziesięcioletniego dziecka. Ja doskonale wiem, że najbardziej zmysłowe są te najdrobniejsze szczegóły, ze seksowna to może być kobieta w zwykłym dresie i bez makijażu, tylko że jak dziecko wydyma seksownie usteczka, kręci loczek, przybiera pozy i rzuca spojrzenia, to dla mnie i tak nie będzie zmysłowe i seksowne, będzie tylko dzieckiem UDAJĄCYM zmysłową i seksowną starszą siostrę bądź aktorke podpatrzoną w telewizji.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
W robieniu dziecku zdjęć nie widzę nic złego, wielu rodziców zatrudnia chociażby fotografów na sesje ich dzieci. Tyle, że za tym nie idzie popularność itp. Problemem jest to, że ta dziewczynka ma tylko 10 lat, czy to jak pozuje? Większość zdjęć mi się podoba, niektóre to faktycznie przesada. Nie pozwoliłabym swojemu dziecku na bycie modelką, no ale w tej branży im wcześniej tym lepiej, jej rodzicom się to podoba jak widać. Sądzę, że w tym momencie to dla niej fajna zabawa. Nie wiem, jak będzie później i czy będzie chciała dalej tak pracować, dopiero się o tym przekonamy. Mam tylko nadzieję, że styliści nie posuną się dalej i nie będą jej kazali pozować nago albo tylko przykrytej jakimś prześcieradłem, bo to by było bardzo niesmaczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzeniona
|
Czytałam, że jej mama przestraszyła się skandalami i zamknęła jej profil na facebooku. Ale czy dalej pozwoli jej pozować, tego nie wiadomo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
pudel podchwycił temat
![]() Ten wątek obecnie przeglądają: 80 (3 użytkowników i 77 gości) --> wow!
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-08-08 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
I tak mała prędzej czy później pozna reakcje na te sesje. Zresztą cały modeling podlega wiecznej ocenie, pozujesz - liczysz się z krytyką. Sama nie wiem czy dla 10 latki krytyka nie jest zbyt dużym obciążeniem, szczególnie jeśli dotyczy wyglądu i jest masowa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Podejrzewam, że wypowiadają się tutaj same kobiety/dziewczyny. Ale ciekawi mnie czy facet nie dostrzegłby tutaj podtekstów seksualnych. Szczerze- odnoszę wrażenie, że zdjęcia byłyby dla niego conajmniej dwuznaczne. Mnie również odpycha robienie z dzieci dorosłych na siłę, gdyby ta dziewczynka nie miała tony makijażu, była ubrana stosownie do wieku zachwycałaby i czarowała każdego kto spojrzałby na zdjęcie. Błagam, ludzie walczą z pedofilią jednocześnie promując coś takiego?! A rodzice? Nie zdziwię się jak ktoś ich w końcu pozwie. Bo wykorzystywanie dziecka, które na pewno nie jest świadome tego co robi, w celach zarobkowych jest chore.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | ||||||
Zakorzenienie
|
chyba niektórzy są/chcą być ślepi na problematykę jaką sesje tej dziewczynki wywołują albo po prostu próbują usilnie udowodnić jakimi są porządnymi ludźmi nie dopatrując się za nic niczego złego w puszczaniu w świat nagich zdjęć dziesięciolatki
wydaje mi się, że - bo sama tak czuję - problemem z tymi zdjęciami nie jest to, że to dziecko jest obiektem seksualnym (bo dla mnie również nie jest, jest po prostu dzieckiem - ile by tego makijażu nie miało na twarzy i jakich by szpilek nie założyło) a to, że ktoś to dziecko potraktował jako obiekt seksualny bo mnie oburza fakt, że to niewinne dziecko stanęło porozbierane przed sztabem specjalistów, rozkładało się porozbierane na łóżku w towarzystwie obcych ludzi, było malowane (zapewne nie tylko na twarzy bo do takich sesji potrafią całe ciało wymalować) i dotykane etc mnie nie oburza fakt, że dziecko jest obiektem seksualnym bo dla mnie takim nie jest - mnie oburza fakt, że dziecko przez kogoś zostało potraktowane jak obiekt seksualny chociaż nie powinno i chociaż ja patrząc na te zdjęcia widzę dzieciaka o prześlicznej buźce to przeraża mnie to, że po to żebym ja mogła sobie na te (szczerze - dobre jakościowo) zdjęcia popatrzeć to ktoś musiał instruować tego dzieciaka jak układać usta, jakim wzrokiem patrzeć, jak układać ciało, jak układać włosy a wszystko to tylko po to żeby te zdjęcia potem puścić w świat i obedrzeć to dziecko - zapewne bez żadnej opinii w obecnym wieku - z jakichkolwiek resztek prywatności Cytat:
a nikt mi nie wmówi, że zdrowa osoba wpadnie na pomysł wymalowania, rozebrania i umieszczenia w łóżku dzieciaka a potem pstrykania mu zdjęć mówcie co chcecie - ale dla mnie czynność jaka doprowadziła do powstania tych zdjęć jest nienormalna i nienaturalna i to nie dziecko mnie porusza a to co musiało się stać żeby te zdjęcia powstały (a co za tym idzie ludzie w otoczeniu których to dziecko dorasta) podobnie działają reklamy dla "dorosłych" - nie podnieca mnie nijak wijąca się naga modelka pod prysznicem próbująca wcisnąć mi szampon do włosów no ale głupia nie jestem żeby nie zauważyć, że ktoś kto robił daną reklamę nie bez powodu sprzedaje mi roznegliżowaną modelkę zamiast np. kobiety po prostu zachwalającej dany szampon Cytat:
Cytat:
i nawet nie ma to nic wspólnego z pedofilią czy czymkolwiek - ja wiem, że ja bym sobie nie życzyła biegać naga po plaży dlatego uważam, że za innych ludzie (nawet tych najmniejszych) nie powinni w takiej kwestii decydować inni dla mnie to nie kwestia seksualności a po prostu prywatności, własnej strefy i przestrzeni - i obdzierania kogokolwiek z tego wydaje mi się być po prostu nieludzkie (i niehigieniczne przy okazji) Cytat:
moim zdaniem kwestia rozbija się o to, że ktoś chociaż raz wpadł na pomysł zrobienia jej zdjęcia które nawet tobie się nie podoba (nisko zsunięta sukienka i tyle) dla mnie to ona może mieć tony pięknych zdjęć ale po prostu porusza mnie fakt, że ktoś raz zrobił jej zdjęcie które od normalnego dalece odbiega dla mnie nawet jedno zdjęcie to już o jedno za dużo w przypadku takiego dziecka Cytat:
Co to mało przypadków 12 latek w ciąży? Znaczy się seks musiałby uprawiać skoro w ciąże pozachodziły prawda? Chcemy czy nie to już na wczesnym etapie gimnazjum pary stały się normalnym zjawiskiem, jest mnóstwo dzieciaków które w tym wieku już sięgają po alkohol i inne rzeczy. To nie jest jakaś 4 letnia laleczka która nic nie rozumie i którą lata świetlne dzielą od momentu w których zakocha się w jakimś chłopaku. Chcemy czy nie - obecnie taka jest w rzeczywistość, że dzieci o wiele za wcześnie zaczynają brać się za pewne rzeczy.... Cytat:
Ktoś sobie wpada do domu, potrzebuje coś sprawdzić i włącza komputer męża. A tam roznegliżowana 10 latka z o wiele za nisko opuszczoną spódniczką na tapecie. Nic tylko się rozpływać nad tym jaki to miś jest wrażliwy na piękno.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wydaje mi się, że nie te zdjęcia robią jej krzywdę, ale sesja sama w sobie. Dziewczynka się po prostu przyzwyczai, że wszyscy naokoło niej skaczą, malują, przebierają, pieszczą się z nią i może to skutkować późniejszą roszczeniową postawą wobec ludzi, gdy Thylane trochę podrośnie. Dorosła kobieta - modelka umie oddzielić pracę od 'normalnego' życia. Dziecko może mieć z tym trudności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Piękna z niej dziewczynka, ale strasznie nie podoba mi się ta stylizacja na dorosłą, seksowną kobietę.
Zdjęcia z tego wątku pokazałam TŻ, bez wyjawiania swojego zdania. Spytałam, czy pozwoliłby zrobić takie naszej córce (ma 8 lat, wygląda na starszą). Stwierdził, że nawet nie ma mowy, a gdyby jakimś cudem by do tego doszło, skończyłoby się w sądzie za zbyt wyzywające zdjęcia. Ta dziewczynka na tych zdjęciach nie jest 10-ciolatką. Jest lolitką, wystylizowaną na wyzywającą starą-malutką. Nie widać tu dzieciństwa, widać za to sztuczny makijaż, dorosłe pozy, ciuchy, buty. Tak nie wygląda dziecko w ciuchach mamy! Gdyby chociaż buty miałaby za duże, mogłabym się zgodzić z motywem "wpadłam do maminej szafy". Ale nawet wtedy - nie pasują pozy. Ja i mój TŻ widzimy na tych zdjęciach dziecko wystylizowane na przedmiot seksualny. Niby wciąż dziecko, ale... dorosła kobieta w tej samej pozie, ciuchach, makijażu zostałaby odebrana jako seksowna, "podświadomie" wyzywająca. U dorosłej modelki - nic nowego, brak szoku, zdjęcia akurat do reklamy perfum, butów czy ciuchów. Ale u 10-cioletniego dziecka?
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Tadaaam, dwuletnia modelka.. rośnie małej Thylane konkurencja
![]() http://www.smilorama.com/ira-brown-little-top-model/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;28729919]Tadaaam, dwuletnia modelka.. rośnie małej Thylane konkurencja
![]() http://www.smilorama.com/ira-brown-little-top-model/[/QUOTE] Na zdjęciach, na których nie ma makijażu, czyli np. tutaj: http://www.smilorama.com/img01/Ira-Brown06.jpg http://www.smilorama.com/img01/Ira-Brown03.jpg jest po prostu uroczą dziewczynką. Ale z makijażem wygląda jak plastikowa laleczka barbie ![]() Przypomniałaś mi właśnie wybory "małej miss"- nie rozumiem dlaczego rodzice krzywdzą dzieci (nawet jeśli nie psychicznie to fizycznie) wysyłając je na te konkursy... Sztuczna opalenizna, tipsy, pasemka, godziny treningów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem zdjęcia są nasycone seksualnie nie tylko przez pozy czy makijaż, ale przez to, do kogo są kierowane. To nie są zdjęcia dziewczynki reklamującej zabawki czy ciuchy dla dzieci w swoim wieku. To są zdjęcia dla dorosłych mężczyzn i kobiet, które mają szokować, bo zwykła "dorosła" golizna już nikogo nie rusza. Te zdjęcia są niesmaczne, bo ich celem jest pobudzenie wyobraźni dorosłych - zdrowych czy niezdrowych, ale dorosłych. Nie chodzi o to, czy ktoś ma skojarzenia, czy ich nie ma, ale o to, że może je mieć i ma je mieć, bo takie jest zadanie tych sesji. Okropne.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.