|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: BIAŁA KURTECZKA na zime ??
Ja tez kupilam sobie biala kureczke na zime,ale troche mnie przestraszylyscie tymi zaciekami i praniem...Na szczescie mam jeszcze czarna, wiec biala chyba bedzie tylko na specjalne okazje
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
od paru dni zakładam już swoją białą kurtke i mam już pewne przejscia z nią i niekoniecznie miłe, chociaż te dobre też są, gdy stałam przed wyborem koloru to chciałam brązową ale mojemu TŻ strasznie sie podobałam w białej i nie powiem, sobie też sie podobałam, i w koncu mnie namowil!po pierwszym dniu miałam brazowe plamy z podkładu co nie wyglądało estetycznie a starałam sie nie wycierac twarzą o kurtke co jest trudne kiedy jest zimno i jest sie zapiętym pod samą szyje!drugiego dnia nie wiem jakim cudem miałam przejechane długopisem na przodzie
![]() ale na szczescie materiał jest taki że wszystko szybciutko sie zmywa mydełkiem i gąbeczką i od tamtej pory jakoś nie zostawiam takich razących plam od podkładu nie załuje bo kurtka mi sie bardzo podoba, i wydaje mi sie bede skromna że dobrze w niej wyglądam a i ma kaptur z futerkiem który można narzucic na głowe jak jest zimno- z tego powodu cieszy sie moja mama bo nie chce czapki nosic
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam kiedyś białą kurteczkę z BS i baaardzo sie brudziła ale... bez problemu mogłam ją co tydzień lub 2 tygodnie wyprać bo po paru godzinkach już była sucha. Teraz znowu kupiłam białą kurteczkę i muszę Wam się wyżalić. Po tygodniu noszenia jest już brudna jak cholera. Chciałam ją wyprać i co się okazuje... że mogę ją wyczyścić tylko w pralni. Dałam za nią170 zł i nie mam zamiaru co tydzień dawać 20-30 zł za pranie już wolę kupić nową kurtkę.
Jestem wściekła...
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem posiadaczką białego płaszczyka chyba nawet to samo co Kaisandra... Jestem z niego bardzo zadowolona i nie piore go co tydzień, bo jest on z takiego śliskiego materiału że jak jest jakaś mała plamka zawsze można ją zetrzeć!
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
najwazniejsze zebys majac inny kolor nie myslala ciagle "a jakby to wygladalo przy temtym plaszczyku","a w tamtym plaszczyku to bym dzis super wygladala" lol
"We are not enemies, but friends. We must not be enemies. Though passion may have strained... we must not break our bonds of affection. The mystic chords of memory... will swell when again touched... as surely they will be... by the better angels of our nature." /by Martin Luther King |
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
Ja kupilam przedwczoraj taka niby biala...ale jednak jest taka hmm...przybrudzony bialy ma taki efekt niby.. narazie nie narzekam, ale wiadomo, trzeba uwazac
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Odświeżam wątek ponieważ na zimę chciałabym sobie kupić jakąś białą kurtkę. Widziałyście już jakieś ładne w sklepach?
Zastanawiam się nad tym ciągłym praniem, ale chyba jak będzie z odpowiedniego materiału to wystarczy, że przemyję plamkę, a nie będę musiała dawać całej kurtki do prania. Jak myślicie? Dodaję wzory kurtek które mi się podobają
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
biały to biały trzeba prać! nie zależnie od materiału:P
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jednak wstarczyl deszcz, krople spadajace z drzew i kurtka do prania.Kurtka brudzila sie tez od: skorzanych czarnych rekawiczek ( mankiety), torebki (czarny skorzany plecak - czyli "cien" na plecach), jeansow ( dol kurtki od spodu ) Po praniu, na kurtce czesto pojawialy sie zolte smugi, zaczelam wiec uzywac plynow do prania jednak one nie radzily sobie ze wszystkimi plamami. Z kazdym praniem kurtka wygladala coraz gorzej, byc moze gdybym ja oddawala do pralni raz w tygodniu bylaby nadal "jak nowa" ![]() Ogolnie biala kurtka jest bardzo ladna ale ja juz wiecej bialej nie kupie ![]() aniolek |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także miałam białą kurtkę - musiałam prać ją bardzo często - na szczęście żadne zacieki się nie pojawiły, ale po pewnym czasie lekko przyżółkła, niestety...
A białe płaszcze też bardzo mi się podobają ale chyba tylko na okazjonalne wyjścia, bo pralnia chemiczna co tydzień niestety do najtańszych nie należy
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
A może jasno-kremowa, waniliowa? Moja koleżanka ma kurtkę w takim kolorze, materiał jest śliski. Bardzo mi się podoba. Nie narzeka na pranie, myślę, że brudzi się mniej niż biała. Takie jasne kolory zwracają uwagę w morzu burych, ciemnych kurtek. Nie przepadam za śnieżno-białymi rzeczami, często wyglądają tandetnie, ale biel złamana - jak najbardziej. Do tego nie ma niebezpieczeństwa, że pożółknie.
Edytowane przez Meier Link Czas edycji: 2009-09-20 o 13:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

a i ma kaptur z futerkiem który można narzucic na głowe jak jest zimno- z tego powodu cieszy sie moja mama bo nie chce czapki nosic