|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy mężczyzna płaci za Ciebie... watpliwości :(
Rozumiem Twoje wątpliwości, ale jeśli chcesz znać moje zdanie to ja bym jechała.
To był pomysł Twojego TŻ, który wie o Twojej sytuacji finansowej, Ty go nie wykorzystujesz, nie narzucasz się mu, nie oczekujesz drogich prezentów. Jedź i baw się dobrze ![]() Żeby nie było sama lubię płacić po połowie tak jak Ty, teraz kiedy już mam męża jest to bez znaczenia.. |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaradna kobieta umie to policzyć i nie będzie robiła spiny o kilka złotych, której jej facetowi NIE ROBIĄ RÓŻNICY. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Florence- rozumiem Twoje obiekcje.
Ale zaproszenie na ślub jest do jego znajomych i to on Cę zaprasza- powiedziałaś, ze Cię nie stać na taki wydatek- jak dla mnie sprawa jasna, niepotrzebnie się zadręczasz ![]() Jest mnóstwo dziewczyn, które pasożytują na swoich partnerach, Ty zaś masz szczere intencje i jesteś fair wobec swojego partnera. Miłego wyjazdu
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
Kobietą nie dogodzisz.. ten wątek o tym że facet chce jej sponsorować inny o tym że skąpy.. i bądź tu chłopie mądry
|
|
|
|
|
#35 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jak tak, to ja problemu nie widzę. Jedź i baw się dobrze. A jak nie, to zastanów się, czy to kwestia wczesnego etapu znajomości, czy ogólnie czujesz, że z facetem jest coś nie tak (np. ma skłonność do narzucania swojego zdania i wymuszania na innych różnych rzeczy). Jak to z facetem jest coś nie tak, to powinnaś w ogóle myśleć o zrezygnowaniu ze znajomości z nim.
|
|
|
#36 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Naprawdę masz o nim tak niskie mniemanie? Bo wygląda trochę jakbyś myślała o nim jak o materialiście, który wartość partnerki mierzy wysokością jej pensji.Szczególnie, że u Ciebie jest to sytuacja po części przejściowa, wiadomo że przeprowadzka często kosztuje, masz cięższą sytuację, ale nikt nie powiedział, że się ona nie zmieni. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Czy też macie takie takie wrażenie, że niektórzy ludzie mają nowego boga: swój portfel. I modlą się do niego codziennie i dbają o jego honor, żeby jakiś inny portfel nie ważył się bożkowi ubliżyć.
![]() Cała wartość człowieka mieści się dla takich ludzi w portfelu. A co najgorsze, myślą, że wszyscy tak mają.
|
|
#38 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Coś w tym jest ![]() Naprawdę mnie zdziwiły poglądy autorki, jak można własną (czy czyjąś) wartość mierzyć sobie kasą... |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A jak będe pracować na stałe, to do wyjazdów będę się więcej dokładać. Dla mnie to nie jest nic złego. Dlatego może spróbuj się przełamać, może to tylko bariery w Twojej głowie. Jeśli jednak nie, to po prostu powiesz mu, że jednak nie, że czujesz się niekomfortowo. Ja radzę Ci jednak z tym powalczyć, bo pewnie to tylko takie zbędne myśli w Twojej głowie, że nie wypada. A naprawdę to nie jest nic strasznego Tak osobiście uważam, zwłaszcza, że to tylko jeden nocleg, więc może warto się przełamać, a przy okazji nie będziecie musieli od razu wracać z wesela, co by było męczące. Rozumiem chęć bycia niezależną, ale bez przesady, każdy może mieć okres, że nie ma kasy, a skoro Wam na sobie zależy i on chce to postawić, to naprawdę nie stracisz w jego oczach. Zależy mu na Tobie, miło spędzicie czas, innym razem kiedyś on może nie mieć kasy, a związek dla mnie polega też na tym, że nie wyliczamy sobie i możemy gdzieś wyjść, nawet jak jedno ma obecnie gorszą sytuację finansową, wtedy druga osoba może postawić całość lub większość i nie ma problemu. Nie ma co udawać, bo boisz się, że stracisz niezależność. Co innego jakbyś sama naciągała, że musi kupować Ci to czy tamto, a skoro sam też chce, to dla mnie jest to spoko podejście i możecie z tego skorzystać i nie ma w tym nic złego. Kiedyś i Ty coś postawisz na pewno. On na pewno rozumie Twoją sytuację finansową i nie uważa Cię przez to za gorszą. Wielu facetów wręcz lubi czasem coś kobiecie sam postawić, a jak człowiek przestaje sztywno myśleć "moje" "Twoje", to dla mnie od razu jest po prostu lepiej, bez zastanawiania się usilnie kto płaci i ile, tylko każdy wedle swoich możliwości, a jeśli jedna strona nie ma możliwości, a druga strona chce zapłacić za nią, to nie ma w tym dla mnie nic złego. Rozumiem, że to 3 miesiące bycia razem niby dopiero, ale skoro to jedna noc, jeszcze nie tak drogo jakoś wcale, to moim zdaniem nie ma się czym przejmować. To nie jest długi wyjazd, gdzie jeszcze może można by mieć obiekcje, bo krótki związek. Nie jest to wielkie też strasznie sponsorowanie. Tak na to możesz spojrzeć, bo moim zdaniem tak właśnie jest. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-05-24 o 03:13 |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Jedź i baw się dobrze. I nie czuj się zobowiązana do czegoś innego niż dobra zabawa i postawienie kawy/ lodów/ ....
Odwróć sytuacje - gdybyś była zaproszona na ślub i wesele, i miała chłopaka, a on nie miałby kasy. Jak byś się czuła gdyby on robił takie ceregiele? Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2014-05-24 o 17:47 Powód: , |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

Naprawdę masz o nim tak niskie mniemanie? Bo wygląda trochę jakbyś myślała o nim jak o materialiście, który wartość partnerki mierzy wysokością jej pensji.