|  2014-05-24, 23:56 | #31 | |||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-01 
				 | 

Dot.: po co ludzie śpiewają w telewizji?

Cytat: 
 Cytat: 
 ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat: 
 Na jakiej podstawie stwierdzasz, że Dawid Podsiadło to sztuczny twór? | |||
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:00 | #32 | |||
| BAN stały Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat: 
  Ale nie są to osoby, które zaczęły od zdobycia popularności w programach muzycznych i szczerze to wątpię, by za 10 czy 20 lat były równie popularne. Poza tym gdybym miała oceniac gwiazdę/talent przez pryzmat rozgłosu czy popularności to dla mnie gwiazdą musiałaby być Doda. A do mnie osobiście Jej twórczość nie przemawia. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-25 o 00:01 | |||
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:03 | #33 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

o Ani Dąbrowskiej też nikt nie słyszał?  Imho Brodka bardzo dobrze poradziła sobie od czasów Idola - miała i ma pomysł na siebie, nagrywa udane kompozycje, nie wdaje się w idiotyczne skandale plotkarskie. Analogicznie Ania Dąbrowska. Natomiast uważam, że teraz tych programów jest po prostu za dużo i zdolni ludzie "przepadają" w tłumie innych - może przez to, że śpiewają covery, nie zapadają w pamięć - bo zapada się raczej własnym repertuarem. Niezupełnie. Od Szansy na sukces zaczynała np. Justyna Steczkowska. Poza tym mam wrażenie, że kiedyś swoistym talent show było Opole, którego poziom był zróżnicowany i gdzie np. zaczynał Bajm, który abstrahując od wartości muzycznych - jest rozpoznawalny w całej Polsce. Edytowane przez 201803120851 Czas edycji: 2014-05-25 o 00:07 | 
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:07 | #34 | |
				 | 

Cytat: 
 Dla mnie są to osoby jednak dość przeciętne, jeśli były takie dobre, to czemu nie wylansowały się bez udziału w programach. Powiedziałabym, że teraz większymi gwiazdami są osoby, które samodzielnie zdobyły fanów wrzucając swoje nagrania lub filmiki na YT. Albo np. blogerki modowe, owszem prasa plotkarska kocha czasem po nich jeździć, ale te dziewczyny zaczęły od 0, nikt im fanów i odsłon w internecie nie zapewnił, tylko same zapracowały na swoją popularność. | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:08 | #35 | 
				 | 

@hultaj Cały czas nie uzyskałem odpowiedzi, dlaczego Fryderyki nie są prestiżowe. No wiesz, wyskoczyłaś z legendami polskiego rocka. To naprawdę wysoka półka, do której dołączają nieliczni. Napiszę jeszcze raz. Nie zamierzam krytykować programów typu talent show, ponieważ udało im się wykreować ludzi z talentem, którzy nagrali płyty z ciekawymi piosenkami. Jedni odnieśli mniejszy, a inni większy sukces. To że nie osiągnęli takiego poziomu popularności jak T-Love nie powinno ich przekreślać, bo zespół ten jest legendą polskiej sceny muzycznej. | 
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:17 | #36 | |
				 | 

Cytat: 
  Tak - Monika Brodka ma 26/27 lat. W Idolu miała bodajże 16 albo 17 lat - trudno, żeby "lansowała" się gdzieś wcześniej - chyba że w programie Od przedszkola do opola. Od czasu Idola nagrała 3 albumy i trzy minialbumy - każda wielokrotnie nagradzana, ostatnia płyta chwalona przez krytyków. Piosenki grane w największych rozgłośniach radiowych. Każda płyta była chyba złota albo platynowa. Uważasz, że to mało? Porównując z Kasią Nosowską, która na scenie jest od 25 lat (!) to może i mało - ale z drugiej strony, bez sensu to porównanie   | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:17 | #37 | |
				 | 

Cytat: 
 Natomiast Ty nie wymieniłeś reszty z tych prestiżowych nagród, o których wspominałeś. Legendami są teraz, kiedyś po prostu mieli masę fanów, którzy chcieli chodzić i chodzili na ich koncerty. Ile osób wg Ciebie chodzi na koncerty Brodki czy Dawida Podsiadło. Czy Pan Dawid w ogóle ma trasę koncertową? | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-05-25, 00:20 | #38 | 
| Zakorzenienie | 

W talent showach zaczynały także Wyszkoni, Stankiewicz  z "nowych" tworów wybiły się Red Lips (Must be the music), Lisowska (X Factor), Enej (MBTM), Lemon (MBTM), Bednarek (Mam Talent), Margaret (Szansa na Sukces), Brodka (Idol), Podsiadło (X factor), Lisowska (X factor), Dąbrowska (Idol) - tych takich sezonowych nie wymieniam :P Ja oglądam, nie wszystkie, lubię bardziej niż powtarzanie tego samego filmu 10 razy i to najlepiej dzień po dniu (niektóre programy mają jakąś głupią zasadę, że ten sam film puszczają np. w piątek i powtarzają w sobotę, jak się zaczęły talent showy całe szczęście nie ma to miejsca, przynajmniej nie trafiłam jeszcze) 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:21 | #39 | |
				 | 

Cytat: 
 Poza tym ile trzeba mieć sprzedanych płyt teraz, a ile kiedyś, by płyta pokryła się platyną. Jeśli jest taka zdolna być może wybiłaby się także i bez udziału w programie. To są pytania retoryczne, nie mam nic do twórczości pani Brodki, ale nie przekonacie mnie, że o wartości artysty świadczy jego udział/start do kariery w programie typu szoł. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-25 o 00:23 | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:21 | #40 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-10 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Akurat Brodka to bardzo fajna artystka, nie idzie w komerchę. No i ma własny styl   Nie jest jedną z tych plastikowych dziuń, pokroju Dody. Na pewno wolę oglądać (i słuchać) osób, które wyszły z takich talent show (bo one naprawdę coś potrafią) niż patrzeć na glonojada Siwiec (i jej klony), które są znane z tego, że są znane :P | 
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:22 | #41 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 foto z jednego koncertu http://www.cantaramusic.pl/galerie.p...s&id=52&type=n 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:25 | #42 | |
				 | 

Cytat: 
 W takim razie wielką gwiazdą jest niewątpliwie zespół Weekend, bo piosenka Ona tańczy dla mnie jest zdecydowanie wielkim przebojem.   | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:26 | #43 | |
				 | 

Cytat: 
  http://www.cantaramusic.pl/galerie.p...s&id=52&type=n - ostatnie zdjęcie. Nie wiem, jakie to są mniejsze stacje niekomercyjne - ja b. często słyszałam ją w Trójce (którą notabene cenię o wiele wyżej niż Zet), która niszowa nie jest. Edytowane przez 201803120851 Czas edycji: 2014-05-25 o 00:27 | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:27 | #44 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Makowiecki ostatnio poszedł zupełnie w ambitniejsze klimaty, przynajmniej tak zaprezentował się na koncercie w Czwórce. a co do Fryderyków to w tym roku poziom został strasznie obniżony, właśnie przez obecność pana Podsiadło i Piersi, po prostu nie pasują tam moim zdaniem do tego towarzystwa gdzie są chociażby Waglewscy i pewnie to jeszcze ktoś z nich zgarnie nagrodę. z ust mi to wyjęłaś. po roku czy dwóch o ich hitach mało kto będzie pamiętał. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2014-05-25 o 00:29 | ||
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:28 | #45 | |
				 | 

Cytat: 
  , takie, które pomieszczą wielu fanów oraz, ewentualnie uprzedzając, o granie koncertów ale nie na festynach, dniach jakiegoś miasta czy promocji marketu. | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:28 | #46 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-02 
				 | 

Ja nie wiem, kto to ogląda. W czasach pierwszego w Polsce Idola to było takie wow, super, wszyscy oglądali, ale teraz?! Ile można tłuc to samo?  I to samo ma się nie tylko wyjców, ale i tancerzy, i jak słusznie zauważyła LusiaPlotkara- pomału przechodzi na kucharzy...   | 
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:31 | #47 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Podsiadło jak Kwiatkowski? A słuchałaś kiedykolwiek jego płyty? Doceniony został właśnie za to, że nie tworzy komerchy... Porównanie tutaj jakiego użyłaś świadczy o tym, że totalnie nie znasz tematu. ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Podsiadło jest niszowy to normalne, że gra w mniejszych miejscach. Ja nigdy np. nie byłam na mega dobrym koncercie jazzowym, który byłby grany w innym miejscu niż klub. 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:32 | #48 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:37 | #49 | 
				 | 

Tyle tematów tu zostało poruszonych i tyle wątków pomieszanych, że trudno się do wszystkiego odnieść. @Hultaj Jacy to wykonawcy wypromowali się przez youtube? Na początku wątpiłaś, czy programy typu talent show kogoś wylansowały, ponieważ nie znałaś nazwisk muzyków wymienionych przeze mnie i innych użytkowników. Później przyjęłaś front, że ich muzyka nie jest wartościowa, a sami muzycy mało popularni, bo nie przyciągają oni na swoje koncerty tłumów, co jest swoją drogą zabawne, biorąc pod uwagę jak wyglądają trasy koncertowe w Polsce. Wpisz sobie w wyszukiwarkę radio zet i nazwiska podanych przez nas artystów, a przekonasz się, ze nie są dla rozgłośni anonimowe. @dominikmeller Podsiadło jest według Ciebie polskim Bieberem? Wymiękam. Edytowane przez pankasztan Czas edycji: 2014-05-25 o 00:41 | 
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:37 | #50 | 
				 | 

Nie będę się spierać, zobaczymy, czy za 10lat te osoby będą wzbudzać dalej zainteresowanie.   Chyba nie ma sensu przekrzykiwać się na argumenty taka np. Miley też ma wielu fanów i też gra koncerty.  Czy utrzyma się na scenie równie długo jak udało się to np. Madonnie to się okaże. | 
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:39 | #51 | |
| Zasiedzenie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Cytat: 
 Jak dla mnie, to jak najbardziej Brodka jest ciekawa, z każdą płytą coraz lepsza, bardziej wysmakowana. Podsiadło, jak na pierwszą płytę po programie całkiem nieźle. Tylko tvn ciągle trzyma na nim łapę. Reszta... chyba najbardziej Lisowskiej nie trawię. Wiadomo, że nie ma porównania między kimś, kto ledwo co wydał pierszą płytę, a kimś kto jest na rynku od 20 lat. Czas wszystko zweryfikuje. Co do sprzedaży płyt, teraz generalnie mniej płyt się sprzedaje, ludzie mają internet i z niego korzystają. Pewnie te pułapy są niższe niż kiedyś. Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze. 
				__________________ Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:42 | #52 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Osobiście artystom, że się chcą pokazać, nie dziwię się, dziwię się raczej temu, że ludzie chcą to oglądać, skoro, jak widać na Twoim przykładzie chociażby, oglądają, wciąż ich ciekawi, czy ktoś może jeszcze pięknie zaśpiewa. I mnie sie wydaje, że w Pl znalazłoby się sporo osób, które fajnie śpiewają.   | ||
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:43 | #53 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-04 
				 | 

Hultaj, Twoje argumenty to inwalidzi. To troche smieszne, ze oczekujesz od programow "stworzenia" zespolow typu Metallica. Ja uważam ze jedynym ogarnietym programem jest voice, jurorzy znaja sie na rzeczy, sa dobrymi wokalistami, ludzie śpiewają na poziomie. Kazdy doswiadczony artysta i zespol dochodzil do wszystkiego krok po kroku, nikt od razu nie wystepowal na ogromnej hali i nie byl znany na calym świecie, litosci.. a jak dla ciebie wyznacznikiem artysty jest rozmiar miejsca w ktorym gra, to ja nie mam pytan. Wiem ze wiele jest tandetnych programow, ale piosenki Dawida Podsiadło czy Moniki Brodki sa na wyzszym poziomie, sa bardziej ambitne i mozna je uslyszec nie tylko na esce czy rmf, ale takze na Trojcie, ktora wedlug mnie reprezentuje nieco wyzszy poziom niz ta Twoja zetka. A do programow ludzie przychodza aby osiagnac sukces, nagrywac plyty i spelniac marzenia. Trudno im sie dziwic, maja okazje to korzystaja. Omg porownac Kwiatkowskiego do Podsiadlo? Padlam  widze 100% znajomosc tematu.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ positive energy positive results  Edytowane przez anne_mary Czas edycji: 2014-05-25 o 00:46 | 
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:47 | #54 | |
| Zasiedzenie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Cytat: 
 Ale nie przesadzajmy, chłopak dopiero co wydał pierwszą płytę, a ma dawać koncerty na stadionach dla tysięcy fanów Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze. 
				__________________ Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:50 | #55 | |
				 | 

Cytat: 
  Po 2 jedziecie po mnie, że nie uznaję tych programów za wartosciowe, a już 2 osoba jedzie po Zetce powołując się na wyższość Trójki, podczas gdy Zetka nie jest ani moja  (podałam tylko jej przykład), na pewno należy do najwiekszych rozgłośni w kraju, a po 3 - co do tego, czy Trójka jest stacją wysoce cenioną to zdania wg mnie również są podzielone. | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:54 | #56 | |||
				 | 

Cytat: 
  Miałem na myśli zespół muzyczny, który wykreował się od samego początku sam, a nie jakąś grupę dowcipnisiów. Cytat: 
 Cytat: 
 | |||
|     |   | 
|  2014-05-25, 00:56 | #57 | 
				 | 

Nie jade po zetce, ale nie ograniczam sie w zabawny sposob pt "nie leci w tym radiu to nie ma wartosci". Słucham trojki, zetki, eski, rmf i rmf maxxx. Ogladam voice'a, bo podoba mi sie jak ktoś ladnie spiewa, doceniam ambitnych artystow jak Podsiadlo. Ale zaznaczam, ze taki x factor to faktycznie wartosci duzej nie ma, jurorzy nie znaja sie na rzeczy, sa chamscy i wszystko jest ustawiane. Brrr po edycji z Sablewska tvnowskich talent show mam po uszy. Ale voice naprawde poziom trzyma    Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ positive energy positive results  | 
|     |   | 
|  2014-05-25, 01:02 | #58 | ||||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  oglądac tabuny tych, którzy nie odniosą.  Cytat: 
 Cytat: 
   Naprawdę życzę młodym i nie tylko artystom sukcesów i niech sobie śpiewają i grają na zdrowie  , a jak słusznie zauważyli inni powyżej nie ma obowiązku posiadania telewizora.   | ||||
|     |   | 
|  2014-05-25, 01:02 | #59 | |
				 | 

Cytat: 
  Zgadzam się, że oceny jurorów mogłyby być bardziej merytoryczne. Akurat obejrzałem fragment dzisiejszego odcinka i Ewa Farna oceniła jednego z wykonawców w ten sposób (niedokładny cytat): "twój śpiew był taki, nie wiem jak to określić, hmm, lekki. Bardzo mi się podobał twój występ". Koniec.  @hultaj Oprócz Fryderyków, Paszporty Polityki, MTV Music Awards. Edytowane przez pankasztan Czas edycji: 2014-05-25 o 01:04 | |
|     |   | 
|  2014-05-25, 01:05 | #60 | |
				 | 

Cytat: 
  btw. odpadl gdzies na samym początku w edycji poprzedzajacej ta która wygral, wtf. To byly dwie edycje z faxtora które ogladalam w calosci. Wedlug mnie spiewanie powinny oceniac osoby znajace sie na tym jak w voice, czyli piekarczyk, steczkowska itp. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ positive energy positive results  Edytowane przez anne_mary Czas edycji: 2014-05-25 o 01:08 | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.