po co ludzie śpiewają w telewizji? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-24, 23:56   #31
pankasztan
Rozeznanie

Dot.: po co ludzie śpiewają w telewizji?

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
nie wiem, ale jak tak z 10 lat temu oglądałam jak nasi artyści odbierają te nagrody to bynajmniej nie miałam wrażenia, że czują się wyróżnieni czymś bardzo prestiżowym.
Pozostaję bezradny wobec tego argumentu. Ja widziałem uśmiechnięte twarze. Nie doczekam się chyba żadnego poważnego uzasadnienia...

Cytat:
no to jakoś nie udało mi się jak dotąd na nie trafić. A poza tym to ja wymieniłam jakiegoś popularnego muzyka? Nie wiedziałam.
Wymieniłaś Brodkę, Szpaka.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
no takie sztuczne twory to tak, ale to są ludzie na rok maks trzy lata i znikają, to samo ten cały Kwiatkowki, wielkie gwiazdeczki bo w programie wzięły udział i jak się szybko pojawili tak szybko znikną, gwiazdy Idola są tego najlepszym dowodem, byli i zniknęli.
Ogólnie utrzymać się przez lata na polskiej scenie muzycznej to niełatwa sprawa.

Na jakiej podstawie stwierdzasz, że Dawid Podsiadło to sztuczny twór?
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 00:00   #32
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Pozostaję bezradny wobec tego argumentu. Ja widziałem uśmiechnięte twarze. Nie doczekam się chyba żadnego poważnego uzasadnienia...
uważam te nagrody za wprowadzone na siłę, poza tym dla mnie miarą sukcesu muzycznego są nie nagrody a uwielbienie publiczności, dlatego dla mnie gwiazdami wielkiego formatu są czy były takie zespoły osobistości jak np., nie wiem, Nirvana, Metallica, czy z polskiej sceny Kult, T.Love, to są grupy, które swój sukces budowały po kawałku, zdobywając najpierw fanów, potem coraz większe uznanie i którym nagrody nie były do niczego potrzebne i ich fanom też nie. Dla mnie to, że ktoś przyjdzie do programu, zaspiewa, nagra płytę w nagrodę albo dlatego, że ktoś mu to zaproponuje, nie czyni od razu z tej osoby gwiazdy ani nawet nikogo godnego uwagi.
Cytat:
Wymieniłaś Brodkę, Szpaka.
Szpaka, z całym szacunkiem, kojarzę głównie z kontrowersjami związanymi z wyglądem, Brodka wydaje mi się być ciekawą dziewczyną, i nic poza tym, żadna jej piosenka mnie w niczym nie urzekła. Bez porównania dla mnie większą gwiazdą (choć to niezbyt właściwe określenie) jest np. Kasia Nosowska.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Ogólnie utrzymać się przez lata na polskiej scenie muzycznej to niełatwa sprawa.
No ale niektórym się udało. Ale nie są to osoby, które zaczęły od zdobycia popularności w programach muzycznych i szczerze to wątpię, by za 10 czy 20 lat były równie popularne.
Poza tym gdybym miała oceniac gwiazdę/talent przez pryzmat rozgłosu czy popularności to dla mnie gwiazdą musiałaby być Doda. A do mnie osobiście Jej twórczość nie przemawia.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2014-05-25 o 00:01
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 00:03   #33
201803120851
Konto usunięte

o Ani Dąbrowskiej też nikt nie słyszał?

Imho Brodka bardzo dobrze poradziła sobie od czasów Idola - miała i ma pomysł na siebie, nagrywa udane kompozycje, nie wdaje się w idiotyczne skandale plotkarskie. Analogicznie Ania Dąbrowska.

Natomiast uważam, że teraz tych programów jest po prostu za dużo i zdolni ludzie "przepadają" w tłumie innych - może przez to, że śpiewają covery, nie zapadają w pamięć - bo zapada się raczej własnym repertuarem.

Cytat:
No ale niektórym się udało. Ale nie są to osoby, które zaczęły od zdobycia popularności w programach muzycznych i szczerze to wątpię, by za 10 czy 20 lat były równie popularne.
Niezupełnie. Od Szansy na sukces zaczynała np. Justyna Steczkowska. Poza tym mam wrażenie, że kiedyś swoistym talent show było Opole, którego poziom był zróżnicowany i gdzie np. zaczynał Bajm, który abstrahując od wartości muzycznych - jest rozpoznawalny w całej Polsce.

Edytowane przez 201803120851
Czas edycji: 2014-05-25 o 00:07
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 00:07   #34
Hultaj
BAN stały

Cytat:
o Ani Dąbrowskiej też nikt nie słyszał?

Imho Brodka bardzo dobrze poradziła sobie od czasów Idola - miała i ma pomysł na siebie, nagrywa udane kompozycje, nie wdaje się w idiotyczne skandale plotkarskie. Analogicznie Ania Dąbrowska.
no dobra, nie popadajmy w przesadę, ale serio, to są dla Was osoby, które zrobiły karierę? Bo kogoś kojarzę z jakiegoś teledysku?
Dla mnie są to osoby jednak dość przeciętne, jeśli były takie dobre, to czemu nie wylansowały się bez udziału w programach.
Powiedziałabym, że teraz większymi gwiazdami są osoby, które samodzielnie zdobyły fanów wrzucając swoje nagrania lub filmiki na YT. Albo np. blogerki modowe, owszem prasa plotkarska kocha czasem po nich jeździć, ale te dziewczyny zaczęły od 0, nikt im fanów i odsłon w internecie nie zapewnił, tylko same zapracowały na swoją popularność.
Stary 2014-05-25, 00:08   #35
pankasztan
Rozeznanie

@hultaj
Cały czas nie uzyskałem odpowiedzi, dlaczego Fryderyki nie są prestiżowe.

No wiesz, wyskoczyłaś z legendami polskiego rocka. To naprawdę wysoka półka, do której dołączają nieliczni.

Napiszę jeszcze raz. Nie zamierzam krytykować programów typu talent show, ponieważ udało im się wykreować ludzi z talentem, którzy nagrali płyty z ciekawymi piosenkami. Jedni odnieśli mniejszy, a inni większy sukces. To że nie osiągnęli takiego poziomu popularności jak T-Love nie powinno ich przekreślać, bo zespół ten jest legendą polskiej sceny muzycznej.
Stary 2014-05-25, 00:17   #36
201803120851
Konto usunięte

Cytat:
no dobra, nie popadajmy w przesadę, ale serio, to są dla Was osoby, które zrobiły karierę? Bo kogoś kojarzę z jakiegoś teledysku?
Dla mnie są to osoby jednak dość przeciętne, jeśli były takie dobre, to czemu nie wylansowały się bez udziału w programach.
Z całym szacunkiem - ale Twoja znajomość muzyki polskiej i rozpoznawalność teledysków raczej nie jest wyznacznikiem popularności danej "gwiazdy" w kraju

Tak - Monika Brodka ma 26/27 lat. W Idolu miała bodajże 16 albo 17 lat - trudno, żeby "lansowała" się gdzieś wcześniej - chyba że w programie Od przedszkola do opola. Od czasu Idola nagrała 3 albumy i trzy minialbumy - każda wielokrotnie nagradzana, ostatnia płyta chwalona przez krytyków. Piosenki grane w największych rozgłośniach radiowych. Każda płyta była chyba złota albo platynowa.

Uważasz, że to mało? Porównując z Kasią Nosowską, która na scenie jest od 25 lat (!) to może i mało - ale z drugiej strony, bez sensu to porównanie
Stary 2014-05-25, 00:17   #37
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Cały czas nie uzyskałem odpowiedzi, dlaczego Fryderyki nie są prestiżowe.
bo pamiętam, kiedy tych nagród nie było ale nie bedę się z Tobą spierać. Dla niektórych osób prestiżowymi nagrodami nie są n[. Oscary.
Natomiast Ty nie wymieniłeś reszty z tych prestiżowych nagród, o których wspominałeś.
Legendami są teraz, kiedyś po prostu mieli masę fanów, którzy chcieli chodzić i chodzili na ich koncerty. Ile osób wg Ciebie chodzi na koncerty Brodki czy Dawida Podsiadło. Czy Pan Dawid w ogóle ma trasę koncertową?
Stary 2014-05-25, 00:20   #38
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

W talent showach zaczynały także Wyszkoni, Stankiewicz

z "nowych" tworów wybiły się Red Lips (Must be the music), Lisowska (X Factor), Enej (MBTM), Lemon (MBTM), Bednarek (Mam Talent), Margaret (Szansa na Sukces), Brodka (Idol), Podsiadło (X factor), Lisowska (X factor), Dąbrowska (Idol) - tych takich sezonowych nie wymieniam :P

Ja oglądam, nie wszystkie, lubię bardziej niż powtarzanie tego samego filmu 10 razy i to najlepiej dzień po dniu (niektóre programy mają jakąś głupią zasadę, że ten sam film puszczają np. w piątek i powtarzają w sobotę, jak się zaczęły talent showy całe szczęście nie ma to miejsca, przynajmniej nie trafiłam jeszcze)
Stary 2014-05-25, 00:21   #39
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Tak - Monika Brodka ma 25/26 lat. W Idolu miała bodajże 16 albo 17 lat - trudno, żeby "lansowała" się gdzieś wcześniej - chyba że w programie Od przedszkola do opola. Od czasu Idola nagrała 3 albumy i trzy minialbumy - każda wielokrotnie nagradzana, ostatnia płyta chwalona przez krytyków. Piosenki grane w największych rozgłośniach radiowych. Każda płyta była chyba złota albo platynowa.
czy te piosenki są grane również przez mniejsze rozgłośnie nastawione na muzykę niekomercyjną? I czasami słucham Zetki, jakoś tych piosenek nie kojarzę.
Poza tym ile trzeba mieć sprzedanych płyt teraz, a ile kiedyś, by płyta pokryła się platyną. Jeśli jest taka zdolna być może wybiłaby się także i bez udziału w programie.
To są pytania retoryczne, nie mam nic do twórczości pani Brodki, ale nie przekonacie mnie, że o wartości artysty świadczy jego udział/start do kariery w programie typu szoł.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2014-05-25 o 00:23
Stary 2014-05-25, 00:21   #40
nuneczka1991
Raczkowanie

Akurat Brodka to bardzo fajna artystka, nie idzie w komerchę. No i ma własny styl Nie jest jedną z tych plastikowych dziuń, pokroju Dody. Na pewno wolę oglądać (i słuchać) osób, które wyszły z takich talent show (bo one naprawdę coś potrafią) niż patrzeć na glonojada Siwiec (i jej klony), które są znane z tego, że są znane :P
Stary 2014-05-25, 00:22   #41
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
bo pamiętam, kiedy tych nagród nie było ale nie bedę się z Tobą spierać. Dla niektórych osób prestiżowymi nagrodami nie są n[. Oscary.
Natomiast Ty nie wymieniłeś reszty z tych prestiżowych nagród, o których wspominałeś.
Legendami są teraz, kiedyś po prostu mieli masę fanów, którzy chcieli chodzić i chodzili na ich koncerty. Ile osób wg Ciebie chodzi na koncerty Brodki czy Dawida Podsiadło. Czy Pan Dawid w ogóle ma trasę koncertową?
tutaj są rozpisane terminy https://www.facebook.com/events/532248150157609/

foto z jednego koncertu http://www.cantaramusic.pl/galerie.p...s&id=52&type=n

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-25, 00:25   #42
Hultaj
BAN stały

Cytat:
z "nowych" tworów wybiły się Red Lips (Must be the music), Lisowska (X Factor), Enej (MBTM), Lemon (MBTM), Bednarek (Mam Talent), Margaret (Szansa na Sukces), Brodka (Idol), Podsiadło (X factor), Lisowska (X factor), Dąbrowska (Idol) - tych takich sezonowych nie wymieniam :P
dla mnie wszystko artyści 1 lub kilku chwytliwych piosenek.
W takim razie wielką gwiazdą jest niewątpliwie zespół Weekend, bo piosenka Ona tańczy dla mnie jest zdecydowanie wielkim przebojem.
Stary 2014-05-25, 00:26   #43
201803120851
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
faktycznie - pustki na trybunach, kto w ogóle chodzi na te koncerty

http://www.cantaramusic.pl/galerie.p...s&id=52&type=n - ostatnie zdjęcie.

Nie wiem, jakie to są mniejsze stacje niekomercyjne - ja b. często słyszałam ją w Trójce (którą notabene cenię o wiele wyżej niż Zet), która niszowa nie jest.

Edytowane przez 201803120851
Czas edycji: 2014-05-25 o 00:27
Stary 2014-05-25, 00:27   #44
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pankasztan Pokaż wiadomość
Na jakiej podstawie stwierdzasz, że Dawid Podsiadło to sztuczny twór?
dla mnie on jest jak Kwiatkowski taka Polska wersja Biebera, aby się nastolatki jarały, a one szybko się nudzą.

Cytat:
Napisane przez lily marlene Pokaż wiadomość
Brodka poszła bardziej w ambitniejsze rzeczy, stąd pewnie też łatwiej było jej się utrzymać i promować przy okazji porządnych wielkich festiwali a nie grając na świętach ziemniaka co prędzej czy później czeka te eskowe gwiazdeczki
Makowiecki ostatnio poszedł zupełnie w ambitniejsze klimaty, przynajmniej tak zaprezentował się na koncercie w Czwórce.

a co do Fryderyków to w tym roku poziom został strasznie obniżony, właśnie przez obecność pana Podsiadło i Piersi, po prostu nie pasują tam moim zdaniem do tego towarzystwa gdzie są chociażby Waglewscy i pewnie to jeszcze ktoś z nich zgarnie nagrodę.

Cytat:
dla mnie wszystko artyści 1 lub kilku chwytliwych piosenek.
z ust mi to wyjęłaś. po roku czy dwóch o ich hitach mało kto będzie pamiętał.

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2014-05-25 o 00:29
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 00:28   #45
Hultaj
BAN stały

Cytat:
tutaj są rozpisane terminy
to co wkleiłaś to widzę głównie kluby?, mnie raczej chodziło o duże hale , takie, które pomieszczą wielu fanów oraz, ewentualnie uprzedzając, o granie koncertów ale nie na festynach, dniach jakiegoś miasta czy promocji marketu.
Stary 2014-05-25, 00:28   #46
_Mia
Zakorzenienie

Ja nie wiem, kto to ogląda. W czasach pierwszego w Polsce Idola to było takie wow, super, wszyscy oglądali, ale teraz?! Ile można tłuc to samo?
I to samo ma się nie tylko wyjców, ale i tancerzy, i jak słusznie zauważyła LusiaPlotkara- pomału przechodzi na kucharzy...
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 00:31   #47
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
dla mnie on jest jak Kwiatkowski taka Polska wersja Biebera, aby się nastolatki jarały, a one szybko się nudzą.

Brodka poszła bardziej w ambitniejsze rzeczy, stąd pewnie też łatwiej było jej się utrzymać i promować przy okazji porządnych wielkich festiwali a nie grając na świętach ziemniaka co prędzej czy później czeka te eskowe gwiazdeczki
Makowiecki ostatnio poszedł zupełnie w ambitniejsze klimaty, przynajmniej tak zaprezentował się na koncercie w Czwórce.

a co do Fryderyków to w tym roku poziom został strasznie obniżony, właśnie przez obecność pana Podsiadło i Piersi, po prostu nie pasują tam moim zdaniem do tego towarzystwa gdzie są chociażby Waglewscy i pewnie to jeszcze ktoś z nich zgarnie nagrodę.

Podsiadło jak Kwiatkowski? A słuchałaś kiedykolwiek jego płyty? Doceniony został właśnie za to, że nie tworzy komerchy... Porównanie tutaj jakiego użyłaś świadczy o tym, że totalnie nie znasz tematu.

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
to co wkleiłaś to widzę głównie kluby?, mnie raczej chodziło o duże hale , takie, które pomieszczą wielu fanów oraz, ewentualnie uprzedzając, o granie koncertów ale nie na festynach, dniach jakiegoś miasta czy promocji marketu.
Podsiadło jest niszowy to normalne, że gra w mniejszych miejscach. Ja nigdy np. nie byłam na mega dobrym koncercie jazzowym, który byłby grany w innym miejscu niż klub.
Stary 2014-05-25, 00:32   #48
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Nie wiem, jakie to są mniejsze stacje niekomercyjne - ja b. często słyszałam ją w Trójce (którą notabene cenię o wiele wyżej niż Zet), która niszowa nie jest.
ok, ale skoro mówisz o największych rozgłośniach to dla mnie Zetka taką jest.
Stary 2014-05-25, 00:37   #49
pankasztan
Rozeznanie

Tyle tematów tu zostało poruszonych i tyle wątków pomieszanych, że trudno się do wszystkiego odnieść.

@Hultaj
Jacy to wykonawcy wypromowali się przez youtube?

Na początku wątpiłaś, czy programy typu talent show kogoś wylansowały, ponieważ nie znałaś nazwisk muzyków wymienionych przeze mnie i innych użytkowników. Później przyjęłaś front, że ich muzyka nie jest wartościowa, a sami muzycy mało popularni, bo nie przyciągają oni na swoje koncerty tłumów, co jest swoją drogą zabawne, biorąc pod uwagę jak wyglądają trasy koncertowe w Polsce.

Wpisz sobie w wyszukiwarkę radio zet i nazwiska podanych przez nas artystów, a przekonasz się, ze nie są dla rozgłośni anonimowe.

@dominikmeller
Podsiadło jest według Ciebie polskim Bieberem? Wymiękam.

Edytowane przez pankasztan
Czas edycji: 2014-05-25 o 00:41

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-25, 00:37   #50
Hultaj
BAN stały

Nie będę się spierać, zobaczymy, czy za 10lat te osoby będą wzbudzać dalej zainteresowanie.
Chyba nie ma sensu przekrzykiwać się na argumenty taka np. Miley też ma wielu fanów i też gra koncerty. Czy utrzyma się na scenie równie długo jak udało się to np. Madonnie to się okaże.
Stary 2014-05-25, 00:39   #51
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
ale nie przekonacie mnie, że o wartości artysty świadczy jego udział/start do kariery w programie typu szoł.
Oczywiście, że nie. Chyba chodzi bardziej o przekonanie, że nie wszystko co się zrodzi w takim programie to gniot.

Jak dla mnie, to jak najbardziej Brodka jest ciekawa, z każdą płytą coraz lepsza, bardziej wysmakowana. Podsiadło, jak na pierwszą płytę po programie całkiem nieźle. Tylko tvn ciągle trzyma na nim łapę.
Reszta... chyba najbardziej Lisowskiej nie trawię.
Wiadomo, że nie ma porównania między kimś, kto ledwo co wydał pierszą płytę, a kimś kto jest na rynku od 20 lat. Czas wszystko zweryfikuje.
Co do sprzedaży płyt, teraz generalnie mniej płyt się sprzedaje, ludzie mają internet i z niego korzystają. Pewnie te pułapy są niższe niż kiedyś.

Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
Stary 2014-05-25, 00:42   #52
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Jacy to wykonawcy wypromowali się przez youtube?
dla mnie np. osobami, które zrobiły samodzielnie karierę bez udziału mediów są panowie z Abstrachuje. Nikt ich nie znał a teraz znają chyba wszyscy. Podałam też przykład wyżej blogerek modowych, dla mnie to są osoby, które zaczęly od pomysłu i zdobyły fanów, a nie na odwrót.
Cytat:
Na początku wątpiłaś, czy programy typu talent show kogoś wylansowały, ponieważ nie znałaś nazwisk muzyków wymienionych przeze mnie i innych użytkowników. Później przyjęłaś front, że ich muzyka nie jest wartościowa, a sami muzycy mało popularni, bo nie przyciągają oni na swoje koncerty tłumów, co jest swoją drogą zabawne, biorąc pod uwagę jak wyglądają trasy koncertowe w Polsce.
Po prostu uważam, że na tyle programów i tyle lat ich nagrywania to nie są wysokie liczby. Więcej kojarzę chętnych na sukces niż tych, co ten sukces rzeczywiscie odnieśli.
Osobiście artystom, że się chcą pokazać, nie dziwię się, dziwię się raczej temu, że ludzie chcą to oglądać, skoro, jak widać na Twoim przykładzie chociażby, oglądają, wciąż ich ciekawi, czy ktoś może jeszcze pięknie zaśpiewa.
I mnie sie wydaje, że w Pl znalazłoby się sporo osób, które fajnie śpiewają.
Stary 2014-05-25, 00:43   #53
anne_mary
Rozeznanie

Hultaj, Twoje argumenty to inwalidzi. To troche smieszne, ze oczekujesz od programow "stworzenia" zespolow typu Metallica. Ja uważam ze jedynym ogarnietym programem jest voice, jurorzy znaja sie na rzeczy, sa dobrymi wokalistami, ludzie śpiewają na poziomie. Kazdy doswiadczony artysta i zespol dochodzil do wszystkiego krok po kroku, nikt od razu nie wystepowal na ogromnej hali i nie byl znany na calym świecie, litosci.. a jak dla ciebie wyznacznikiem artysty jest rozmiar miejsca w ktorym gra, to ja nie mam pytan. Wiem ze wiele jest tandetnych programow, ale piosenki Dawida Podsiadło czy Moniki Brodki sa na wyzszym poziomie, sa bardziej ambitne i mozna je uslyszec nie tylko na esce czy rmf, ale takze na Trojcie, ktora wedlug mnie reprezentuje nieco wyzszy poziom niz ta Twoja zetka. A do programow ludzie przychodza aby osiagnac sukces, nagrywac plyty i spelniac marzenia. Trudno im sie dziwic, maja okazje to korzystaja.

Omg porownac Kwiatkowskiego do Podsiadlo? Padlam widze 100% znajomosc tematu....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez anne_mary
Czas edycji: 2014-05-25 o 00:46
anne_mary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 00:47   #54
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Hala widowiskowa w bielsku np :p co więcej, nawet miał support przed swoim występem :p
Ale nie przesadzajmy, chłopak dopiero co wydał pierwszą płytę, a ma dawać koncerty na stadionach dla tysięcy fanów

Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
Stary 2014-05-25, 00:50   #55
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Hultaj, Twoje argumenty to inwalidzi. To troche smieszne, ze oczekujesz od programow "stworzenia" zespolow typu Metallica.
ale ja tego nie oczekuję, wprost napisałam, że mnie ta formuła już bardzo nudzi, a przez ileś lat istnienia ich na rynku jak dla mnie żaden z nich nie wylansował gwiazdy z prawdziwego zdarzenia. Mam wręcz wrażenie, że te osoby, o których tu mówimy, typu Brodka, świetnie poradziłyby sobie i bez tego, ale to tylko moje zdanie. Przecież jeśli lubicie oglądać tego typu programy to możliwe, że one bedą jeszcze bardzo długo.

Po 2 jedziecie po mnie, że nie uznaję tych programów za wartosciowe, a już 2 osoba jedzie po Zetce powołując się na wyższość Trójki, podczas gdy Zetka nie jest ani moja (podałam tylko jej przykład), na pewno należy do najwiekszych rozgłośni w kraju, a po 3 - co do tego, czy Trójka jest stacją wysoce cenioną to zdania wg mnie również są podzielone.
Stary 2014-05-25, 00:54   #56
pankasztan
Rozeznanie

Cytat:
dla mnie np. osobami, które zrobiły samodzielnie karierę bez udziału mediów są panowie z Abstrachuje. Nikt ich nie znał a teraz znają chyba wszyscy. Podałam też przykład wyżej blogerek modowych, dla mnie to są osoby, które zaczęly od pomysłu i zdobyły fanów, a nie na odwrót.
A jaką muzykę tworzą panowie z Abstrachuje? Miałem na myśli zespół muzyczny, który wykreował się od samego początku sam, a nie jakąś grupę dowcipnisiów.

Cytat:
Po prostu uważam, że na tyle programów i tyle lat ich nagrywania to nie są wysokie liczby. Więcej kojarzę chętnych na sukces niż tych, co ten sukces rzeczywiscie odnieśli.
W każdej branży tak jest, że mniej jest tych, którym udaje się odnieść sukces.

Cytat:
Osobiście artystom, że się chcą pokazać, nie dziwię się, dziwię się raczej temu, że ludzie chcą to oglądać, skoro, jak widać na Twoim przykładzie chociażby, oglądają, wciąż ich ciekawi, czy ktoś może jeszcze pięknie zaśpiewa.
I mnie sie wydaje, że w Pl znalazłoby się sporo osób, które fajnie śpiewają.
Sęk w tym, że nie śledzę tego typu programów, tylko to co się dzieje na polskiej scenie muzycznej. I z tej obserwacji wysnułem wniosek, że programy talent show nie są do kitu, ponieważ pomagają muzykom nagrać dobre płyty i wybić się ponad masę tzw. niekomercyjnych twórców.
Stary 2014-05-25, 00:56   #57
anne_mary
Rozeznanie

Nie jade po zetce, ale nie ograniczam sie w zabawny sposob pt "nie leci w tym radiu to nie ma wartosci". Słucham trojki, zetki, eski, rmf i rmf maxxx. Ogladam voice'a, bo podoba mi sie jak ktoś ladnie spiewa, doceniam ambitnych artystow jak Podsiadlo. Ale zaznaczam, ze taki x factor to faktycznie wartosci duzej nie ma, jurorzy nie znaja sie na rzeczy, sa chamscy i wszystko jest ustawiane. Brrr po edycji z Sablewska tvnowskich talent show mam po uszy. Ale voice naprawde poziom trzyma

Stary 2014-05-25, 01:02   #58
Hultaj
BAN stały

Cytat:
A jaką muzykę tworzą panowie z Abstrachuje? Miałem na myśli zespół muzyczny, który wykreował się od samego początku sam, a nie jakąś grupę dowcipnisiów.
nie podaję przykładów muzycznych bo te mnie nie zainteresowały. No chyba zgodnie tu ustalono, że moje osobiste zdanie jest nieistotne dla oceny zjawiska.
Cytat:
W każdej branży tak jest, że mniej jest tych, którym udaje się odnieść sukces.
ale nie w każdej musisz oglądac tabuny tych, którzy nie odniosą.
Cytat:
Sęk w tym, że nie śledzę tego typu programów, tylko to co się dzieje na polskiej scenie muzycznej. I z tej obserwacji wysnułem wniosek, że programy talent show nie są do kitu, ponieważ pomagają muzykom nagrać dobre płyty i wybić się ponad masę tzw. niekomercyjnych twórców.
wciąż nie wymieniłeś pozostałych nagród. Na temat sceny muzycznej się nie wypowiadam, bo nie mam wrażenia, że jest w śwetnej kondycji.
Cytat:
ale nie ograniczam sie w zabawny sposob pt "nie leci w tym radiu to nie ma wartosci".
a ja nie uważam, że to co leci w radio ma od razu wartość, nigdzie tak nie wspomniałam; refleksja naszła mnie jedynie taka, że jak to możliwe, że po tylu latach to się jeszcze nie znudziło.
Naprawdę życzę młodym i nie tylko artystom sukcesów i niech sobie śpiewają i grają na zdrowie , a jak słusznie zauważyli inni powyżej nie ma obowiązku posiadania telewizora.
Stary 2014-05-25, 01:02   #59
pankasztan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anne_mary Pokaż wiadomość
Nie jade po zetce, ale nie ograniczam sie w zabawny sposob pt "nie leci w tym radiu to nie ma wartosci". Słucham trojki, zetki, eski, rmf i rmf maxxx. Ogladam voice'a, bo podoba mi sie jak ktoś ladnie spiewa, doceniam ambitnych artystow jak Podsiadlo. Ale zaznaczam, ze taki x factor to faktycznie wartosci duzej nie ma, jurorzy nie znaja sie na rzeczy, sa chamscy i wszystko jest ustawiane. Brrr po edycji z Sablewska tvnowskich talent show mam po uszy. Ale voice naprawde poziom trzyma

Z tego X Factora wylansował się tak ceniony przez Ciebie Podsiadło.
Zgadzam się, że oceny jurorów mogłyby być bardziej merytoryczne. Akurat obejrzałem fragment dzisiejszego odcinka i Ewa Farna oceniła jednego z wykonawców w ten sposób (niedokładny cytat): "twój śpiew był taki, nie wiem jak to określić, hmm, lekki. Bardzo mi się podobał twój występ". Koniec.

@hultaj
Oprócz Fryderyków, Paszporty Polityki, MTV Music Awards.

Edytowane przez pankasztan
Czas edycji: 2014-05-25 o 01:04
Stary 2014-05-25, 01:05   #60
anne_mary
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pankasztan Pokaż wiadomość
Z tego X Factora wylansował się tak ceniony przez Ciebie Podsiadło.
Zgadzam się, że oceny jurorów mogłyby być bardziej merytoryczne. Akurat obejrzałem fragment dzisiejszego odcinka i Ewa Farna oceniła jednego z wykonawców w ten sposób (niedokładny cytat): "twój śpiew był taki, nie wiem jak to określić, hmm, lekki. Bardzo mi się podobał twój występ". Koniec.
Byl jedyna umiejąca tam spiewac osoba btw. odpadl gdzies na samym początku w edycji poprzedzajacej ta która wygral, wtf. To byly dwie edycje z faxtora które ogladalam w calosci. Wedlug mnie spiewanie powinny oceniac osoby znajace sie na tym jak w voice, czyli piekarczyk, steczkowska itp.

Edytowane przez anne_mary
Czas edycji: 2014-05-25 o 01:08
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości