![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Knp 7,2 %
Cytat:
![]() Swietna logika, mozna kogos "zmuszac" do zabicia zbrodniarza, ale to zabicia chorego pacjenta ktory tego chce juz nie. ![]() Nie wiem dlaczego nie ogarniasz, ze niektorzy nie mieliby nic przeciwko(a wrecz chcieliby ulżyć choremu) odebraniu komus zycia, co Cie to w ogole obchodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Cytat:
Doli, podałem przykład inwalidy, który też nie mógł ruszać się z łożka, jest sparaliżowany, a gdy znalazły się pieniądze, propozycja pracy, to jego życie się odmieniło. Kat to jest zawód dobrowolny. Róznica między katem a doktorem Mengele jest taka, że ten pierwszy zabija zbrodniarzy, a ten drugi normalnych chorych ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Przeraża mnie, że ludzie na nich głosowali.
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | ||||
and cigarettes
|
Cytat:
A jeśli prywatni sponsorzy się nie znajdą, to kto? Czy w programie NP jest jakiś punkt o wspieraniu finansowym niepełnosprawnych, bo szczerze mówiąc nie kojarzę. Cytat:
Cytat:
![]() A kto ma kary śmierci wykonywać? Dlaczego trucizna jako kara jest spoko, a trucizna jako własny wybór jest okropna? W obu przypadkach KTOŚ tę truciznę musi wstrzyknąć. W obu przypadkach ktoś ZABIJA. Cytat:
Myślisz, że ten piniądz, który teraz stanowi podatek zapewni godne życie osobie sparaliżowanej? Sprawi, że nikt nie będzie musiał się nią zajmować? Że nikt nie będzie musiał zmieniać jej pieluch, myć? Naprawdę uważasz, że zmniejszenie podatków zlikwiduje samobójstwa w Polsce? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Tego właśnie w Was nie lubię- nie dajecie nikomu możliwości wyboru zgodnie z własnym sumieniem. Wszystko i wszyscy muszą żyć tak, jak Wy uradzicie. Posiadanie jedynej słusznej objawionej prawdy o świecie, psia mać.
Może to dobrze, że Korwinowi się udaje. Mydlić oczy gimnazjalistom to on może, teraz przyjdzie czas na zderzenie teorii z praktyką. Założę się, że po konfrontacji z rzeczywistością za kilka lat- może jedne wybory, może jeszcze następne- znowu będzie w kategorii "Inna partia". |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
and cigarettes
|
A mnie nie.
Ich program jest w dużej mierze sensowny (trochę myślenie życzeniowe, ale mimo wszystko). Z tym że są właśnie takie niespójności i absolutny brak logiki (można zabijać, ale nie można; kara śmierci ok, eutanazja dobrowolna nie ok). Jeśli ktoś uważa, że lekarz nie ma prawa spełniać prośby pacjenta, to powinien również postulować za zniesieniem wypisów na żądanie, odmowy leczenia. A jakoś o tym NP nic nie mówi i mają to gdzieś. |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Korwin zderzył się już z praktyką w sejmie pierwszej kadencji wraz z politykami UPR w 1991. Z tego zderzenia nic sensownego oczywiście nie wyszło, a przecież ówcześnie nie miał tak bardzo nasilonych objawów demencji jak dzisiaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
BAN stały
|
Cytat:
Chociażby za pomocą swojego wózka, który może sterować mrugnięciami. Science fiction? Nie, dzisiejsza technologia. Jeżeli pójdziesz do apteki, kupisz trucizne i ją wypijesz to twoja sprawa. Natomiast jak każesz komuś przygotować tą truciznę w imię "swojego prawa" to już nie jest twoja sprawa. Ile razy mamy to jeszcze wałkować, żebyś zrozumiała? Oczywiście, że myśle, że ten pieniądz zapewni godne życie osobie sparaliżowanej. Proste wyliczenia na pierwszej stronei to pokazują. Ale nie będzie tak od razu, bo społeczeństwo musi się pozbyć PRLowskiej mentalnośći, której jesteśćie przykłądem i która mówi, że coś tworzy się z niczego i pieniądze są za darmo i rząd o wszystko zadba. Oczywiście, że ktoś będzie musiał się sparaliżowaną osobą zajmować, ale przynajmniej będą na to pieniądze. Dzisiaj pieniądze są na to, żeby wegetować. Przecież pan Świtaj za pieniądze państwa nie kupił wózka tylko za pieniądze sponsorów. Gdyby Polaków nie okradali to takich sponsorów byłoby więcej. Zmniejszenie podatków zlikwiduje samobójstwa z pewnością, bo część samobójstw jest spowodowana sytuacją ekonomiczną kraju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
A mi sie ich program jako tako podoba. Sama jestem za zniesieniem socjalu, sprywatyzowaniu sluzby zdrowia, wolnym rynkiem, obniżeniem podatków, zniesieniem przywilejów dla zwiazkow zawodowych, likwidacja urzednikow, Zusow, Krusów i innych badziewi, legalizacja broni, lekow, etc. etc. dlugo moglabym wymieniac.
![]() Ale nie podobaja mi sie zakazy eutanacji, aborcji, brak legalizacji zwiazków partnerki no i przede wszystkim tych jego dzikich pogladów na niektore kwestie( moglby sie po prostu w niektorych kwestiach nie udzielac i ugryzc w jezyk) Takze czekam na jakas sensowna partie. ![]() Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2014-05-25 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Tak? A o projekcie uchwały lustracyjnej pewnie też nic nie słyszałaś. W sumie czego oczekiwać od 20 latki, której celem jest obejrzenie Dzień Dobry TVN co rano i zalajkowanie znajomych na fb...
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Nie każdy musi interesować się polityką i nie Tobie oceniać jej na podstawie wieku i paru zdań na internetowym forum. Nie dziwię się dziewczynie, jeśli rzeczywiście się nie interesuje polityką, bo i tak ktokolwiek siedzi 'przy korycie' to i tak praktycznie nic się nie zmienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;46608134]A mi sie ich program jako tako podoba. Sama jestem za zniesieniem socjalu, sprywatyzowaniu sluzby zdrowia, wolnym rynkiem, obniżeniem podatków, zniesieniem przywilejów dla zwiazkow zawodowych, likwidacja urzednikow, Zusow, Krosów i innych badziewi, legalizacja broni, lekow, etc. etc. dlugo moglabym wymieniac.
![]() Ale nie podobaja mi sie zakazy eutanacji, aborcji, brak legalizacji zwiazków partnerki no i przede wszystkim tych jego dzikich pogladów na niektore kwestie( moglby sie po prostu w niektorych kwestiach nie udzielac i ugryzc w jezyk) Takze czekam na jakas sensowna partie. ![]() A w życiu, to gorsze niż legalizacja broni. Jakby człowiek mógł kupić każdy lek gdziekolwiek to ilość ćpunów w Polsce przekroczyłaby wszystkie normy. Nie mówiąc o tym, że każdy zechciałby się leczyć sam, co skończyłoby się tym, że szpitale byłyby przeładowane ludźmi, którzy wymagają pilnej hospitalizacji. Lek jest przepisywany z prostych powodów - unikamy błędów w terapii, bo lekarz lepiej dobierze lek, dawkowanie, poinformuje o stosowaniu. Już widzę ludzi chodzących do lekarze w wypadku gdy wszystko mogą sobie kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A lekarz to pewnie z przymusu. Lewacy chcą ich zmuszać do studiowania medycyny, a potem pod groźbą cielesnych tortur, do uśmiercania ludzi- zdrowych, pogodnych, pełnych życia!- dosercową iniekcją fenolu- tak, jak w Auschwitz ![]() I wcale nie ma lekarzy, którzy mają poglądy jak ja. Tak. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To Ty nie rozumiesz, że w eutanazji się nie każe tylko prosi i lekarz może mieć prawo do odmowy. Nie rozumiem podejścia samobójstwo jest cacy eutanazja dobrowolna bee. Dlaczego życie osoby podejmującej próbę samobójczą jest mniej warte od życia niepełnosprawnego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Radziłabym zachowywać się kulturalniej. Obrażasz kogoś, bo jest młody, a KNP ma największe poparcie ma wśród osób z przedziału 18-25 lat. Ich też uważasz za głupich?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;46608164]A w życiu, to gorsze niż legalizacja broni. Jakby człowiek mógł kupić każdy lek gdziekolwiek to ilość ćpunów w Polsce przekroczyłaby wszystkie normy. Nie mówiąc o tym, że każdy zechciałby się leczyć sam, co skończyłoby się tym, że szpitale byłyby przeładowane ludźmi, którzy wymagają pilnej hospitalizacji. Lek jest przepisywany z prostych powodów - unikamy błędów w terapii, bo lekarz lepiej dobierze lek, dawkowanie, poinformuje o stosowaniu. Już widzę ludzi chodzących do lekarze w wypadku gdy wszystko mogą sobie kupić
![]() Tiaaa, ci internetowi medycy, co to diagnozowaliby sobie raka na podstawie wirtualny-lekarz.pl czy coś w tym guście. |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;46608164]A w życiu, to gorsze niż legalizacja broni. Jakby człowiek mógł kupić każdy lek gdziekolwiek to ilość ćpunów w Polsce przekroczyłaby wszystkie normy. Nie mówiąc o tym, że każdy zechciałby się leczyć sam, co skończyłoby się tym, że szpitale byłyby przeładowane ludźmi, którzy wymagają pilnej hospitalizacji. Lek jest przepisywany z prostych powodów - unikamy błędów w terapii, bo lekarz lepiej dobierze lek, dawkowanie, poinformuje o stosowaniu. Już widzę ludzi chodzących do lekarze w wypadku gdy wszystko mogą sobie kupić
![]() a co jest zlego w legalizacji broni, jesli mozna jej uzywac tylko na wlasnym podworku? Mnie przeraza, ze mozna dostac kare za przekroczenie obrony koniecznej, co to w ogole ma byc? ![]() Jestem tutaj bezwgledna, ktos zagraża mnie albo mojej rodzinie wchodzac mi do domu, mam prawo sie bronic. hm, wlasciwie to masz racje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówi to ktoś, kogo celem jest marnowanie niedzieli wieczór na trollowanie na babskim forum. Zabawne. Jednego nie rozumiem. Gdzie jest moderacja, gdzie rodzice? Dlaczego nikt nie kasuje tych dziesiątek wkurzających wątków zaśmiecających forum? To jest jakaś plaga, efekt jest taki, że poziom forum z miesiąca na miesiąc się obniża i powoli staje się ono lekko... żałosne. Edytowane przez babcia_miecia Czas edycji: 2014-05-25 o 23:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;46608178]Radziłabym zachowywać się kulturalniej. Obrażasz kogoś, bo jest młody, a KNP ma największe poparcie ma wśród osób z przedziału 18-25 lat. Ich też uważasz za głupich?[/QUOTE]
No właśnie ![]() Zgadzam się z Taco- powściągnij facet język, bo się ośmieszasz. Jak nie wznosimy tutaj peanów na cześć Twojego Korwina, to przechodzisz do ataku i wyciągniętych z pupy argumentów ad personam. Słabe to jak barszcz i nie przystało na człowieka frakcji JKM- przecież tylko najsilniejsi się liczą, a Ty tu słabe nerwy pokazujesz ![]() Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2014-05-25 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
O to chodzi. Dlatego w każdej partii powinni znajdować się specjaliści - od sportu, zdrowia, gospodarki. Bo gadać sobie można, a farmakoekonomika mówi swoje - ogrom wydatków na służbę zdrowia idzie na osoby, które popełniają błędy w terapii - np. pacjenci chodzący do paru lekarzy i spożywający leki bez konsultacji (polipragmazja) - czyli nie mówi lekarzowi jakie leki bierze (np. kardiolog nie wie, że jego pacjent regularnie zażywa leki przepisywanie przez psychiatrę) + kupuje leki OTC (bez recepty) nie informując farmaceuty o swojej terapii. Im więcej zażywanych lekarstw, tym większe prawdopodobieństwo działań niepożądanych, interakcji i późniejszej hospitalizacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |||||
and cigarettes
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego cały czas zakładasz, że każdy Polak oddałby kwotę równą podatkom na innych, obcych sobie ludzi? Skąd te dane? Cytat:
To jest straszna hipokryzja, odbieranie możliwości pozbawienia życia osobie, która tego chce, ale nakazywanie odbierania życia osobie, która tego nie chce. Nie widzisz tego, naprawdę? Cytat:
Myślenie życzeniowe. Biorąc pod uwagę zarobki europosłów - czekam teraz na doniesienia, ilu osobom zasponsorowali leczenie/rehabilitacje/sprzęty/pomoc psychologiczną. Tobie się wydaje, że każdy, kto teraz płaci podatki z wielką chęcią oddałby te same pieniądze na innych, zamiast kupić sobie lepsze jedzenie, lepszy samochód czy kupić mieszkanie. Myślenie życzeniowe. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#52 | ||
BAN stały
|
To moja ostatnia odpowiedź w tym temacie, bo na aż taki opór w myśleniu trudno trafić, gdize indziej. Nie chodzi mi o poglądy, bo każdy ma rózne, ale problem w zrozumieniu podstawowych kwestii, które powtarzam już od godziny.
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;46608164]A w życiu, to gorsze niż legalizacja broni. Jakby człowiek mógł kupić każdy lek gdziekolwiek to ilość ćpunów w Polsce przekroczyłaby wszystkie normy. Nie mówiąc o tym, że każdy zechciałby się leczyć sam, co skończyłoby się tym, że szpitale byłyby przeładowane ludźmi, którzy wymagają pilnej hospitalizacji. Lek jest przepisywany z prostych powodów - unikamy błędów w terapii, bo lekarz lepiej dobierze lek, dawkowanie, poinformuje o stosowaniu. Już widzę ludzi chodzących do lekarze w wypadku gdy wszystko mogą sobie kupić ![]() Ilość ćpunów przekroczyła by pewnie 100 % społeczeństwa, a co drugi obywatel leżałby w rowie z powodu przedawkowania leków. Czy twierdzisz, że społeczeństwo jest aż tak durne? Cytat:
Po drugie mowa jest cały czas o tym, że kat zabija zbrodniarza, a lekarz zwykła chorą osobę. To jest róznica o której cały czas mówimy. Po drugie twoje argumenty są takie żałosne, że po przeczytaniu ich powinnaś spalić się ze wstydu i widzę, że tematyka Auschwitz jest ci bliska skoro tak szyderczo piszesz o tym, że to nie nie są ludzie zdrowi. No tak, schorowani to już można zabić, bo inna kategoria, prawda? Nie wiem jak człowiek może tak gardzić drugim człowiekiem. Nie pasuje ci twoje życie to skocz zmostu, a od ludzi schorowanych się odchrzań. Cytat:
Po drugie nie chodzi wcale o prawo odmowy, ale o sam fakt zezwalania na eutanazje czyli na sytuacje, gdzie drugi człowiek ma przyzwolenie na zabicie drugiego. Ja nigdy nie powiedziałem, że samobójstwo jest czymś dobrym. Mówię jedynie, że nad samobójstwem nie mam kontroli i dlatego jest złem, które musi w społeczeństwie istnieć. Jestem za życiem i potępiam jakąkolwiek próbę ingerencji w swoje lub innych życie. [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;46608178]Radziłabym zachowywać się kulturalniej. Obrażasz kogoś, bo jest młody, a KNP ma największe poparcie ma wśród osób z przedziału 18-25 lat. Ich też uważasz za głupich?[/QUOTE] Otóż to tylko, że ludzie głosujący na KNP z reguły wiedzą, że JKM to osoba, która che zrobić porządek z czerwonymi. Na tym kończe moją dyskusję. Jeszcze raz dziękuję wszystkim prawicowym dziewczętom. Miejmy nadzieję, że niedługo zapanuje normalność tym bardziej widząć, że w całej Europie prawica rośnie w siłę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Żegnam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |||
and cigarettes
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie potępiasz, więc pluskasz się w hipokryzji. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
eutanazja nie dotyczy tylko ludzi ktorzy nie moga ruszac nogami czy rekami. dotyczy ludzi nieuleczalnie chorych, takich na ktorych ani leczenie ani leki przeciwbolowe nie dzialaja. ktorych stan nie poprawi sie, a wrecz szybko ulegnie pogorszeniu. moze Ty chcialbys umierac w miesiacach bolu, ja i kilka osob z hospicjium ktore znam nie chca tak umierac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Podejście KNP do dystrybucji dób jest cudownie debilne. Są choroby, leki i tak, niepełnosprawności, których nie utrzymasz sam. Są koszty leczenia i opieki, które przekraczają możliwości nawet dość zamożnej osoby. Nie jesteśmy jedynie jednostkami, żyjemy w społeczeństwie.
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mowa była głównie o różnicy między samobójcą zdrowym, a chorym, który nie może się poruszać. Co nie sprawia, że osoba chora jest gorsza. Jedna jest po prostu chora, druga nie, obie chcą umrzeć, ale jedna nie może się sama doprowadzić do śmierci, więc o nią prosi. Jest to dość skrajna kwestia, ale myślę, że każdy kto kiedykolwiek myślał o samobójstwie zrozumie taką osobę i zgodzi się na eutanazję. Ja akurat jestem za dobrowolną eutanazją. Ale prawda jest taka, że in-vitro i aborcja w ogóle mi nie leżą. Z tą bronią to też nie jest zbyt dobry pomysł. Boję się też tego, że KNP może być za ubojem rytualnym, bo przecież 'niech każdy robi co chce'. Boli mnie też trochę to, że GMO może im nie przeszkadzać, albo mogą zechcieć wydobywania gazu łupkowego, czemu też jestem bardzo przeciwna ze względu na wpływ na środowisko. Co do leków to jestem za tym, żeby każdy mógł sobie kupić, co chce, tym bardziej, że w państwie Korwina nikt nie musiałby finansować ich leczenia, gdyby zrobili sobie krzywdę. A jeśli ktoś jest idiotą i weźmie coś, czego nie powinien i niczego nawet się o leku nie dowie, albo jeśli będzie mieć wątpliwości i nie skonsultuje się z lekarzem to trudno, niech za debilizm sam ponosi konsekwencje. Ja bym na tym skorzystała, bo jednak wiele niegroźnych leków jest sprzedawanych na receptę tak naprawdę, a ja jestem zmuszona iść po nie do lekarza i prosić (co nie jest takie trudne, bo sama dostałam lek, o którym lekarka nie miała żadnego pojęcia). No i mam też nadzieję na to, że coś by się za Korwina mogło zmienić z obowiązkowym szczepieniem w Polsce. Ale ja myślę, że wszystko wyjdzie w praniu. Chcę zobaczyć, jak będą w pewnych sprawach głosowali i jeśli mi się spodoba to podtrzymam ten głos, a jeśli nie to wybieram SLD, bo podobało mi się to jak głosowali w wielu sprawach. O RN nie ma mowy przez gaz łupkowy. Niech zmienią zdanie w tym jednym temacie to się zastanowię. Jednak cieszę się, ze w tym wątku nawiązała się chociaż jakaś rozmowa, a nie tylko ciągle głupie i drwiące komentarze wielkich przeciwników Korwina, którzy naprawdę niektóre jego słowa źle interpretują i może przyszedł znowu czas na pisanie matury z polskiego. A do tego jeszcze ignorują komentarze, które mówią, jak to naprawdę wygląda i są bardzo konkretne. I uważam, że najbardziej zmarnowany głos to głos na PO, partię Palikota i PSL. Cała reszta, nawet PiS jest dla mnie do zaakceptowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Hmmm... właściwie to jeśli każdy będzie mieć możliwość zakupu dowolnych leków, to problem z zakazem aborcji sam się rozwiąże. Kupujesz lek na wrzody żołądka i po sprawie.
Korwiniści mają wyjątkowo ubogą wyobraźnię. |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do eutanazji i przysięgi Hipokratesa... "Po pierwsze nie szkodzić". O to się rozchodzi? A co jeżeli uporczywe utrzymywanie przy życiu szkodzi bardziej, niż wyciągniecie wtyczki? Inna sprawa, że takie przyzwolenie na eutanazje prowadzi do bubli typu eutanazja podjęta przez osobę trzecią tj. na przykład przez brata osoby w śpiączce. Niestety, świat jest tutaj bardzo szary i nie ma jak rozwiązać tej kwestii bez wzbudzania kontrowersji. Co do Generała Trollissima vel Auotra wątku, to przez takie elementy elektorat KNP jest odbierany jako idioci. Smutne.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.