|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pogaduchy do poduchy
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Co sobie wyobrazilas jak rozklada szkrzydla i udaje ze lata ?
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, że biorę lustro a tam zaczynają się ruszać hahaha
przestań hahaha
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia lepiej nie jedz rano jednak, bo czytam na necie i pisza ze trzeba na czczo
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Dijszlandia tu kraina miodem i mlekiem plynaca ąca ca a kapisz
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
takie łooo znalazłam :
Doustny test tolerancji glukozy jest badaniem, w którym wykonuje się oznaczenie poziomu glukozy na czczo, następnie pacjent wypija standardowy roztwór glukozy (75 g) aby pobudzić wydzielanie insuliny i po 2 godzinach powtarza się oznaczenie glikemii. Wyniki ≥ 200mg/dl (≥11,1 mmol/l) upoważnia do rozpoznania cukrzycy. |
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo kazaly mi nirmalnie zjesc. I jak wypije glukize to po godzinie beda pomiary i musze zostac u nich by nuc sie nie stalo w sensie.nie.mige na miasto
10.09.2014 na świecie pojawił się cud-Justus J.M. Edytowane przez Niestabilna Czas edycji: 2014-05-27 o 23:41 |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu może nie jedz śniadania
![]() Ja słyszałam, że jak wyjdzie nie tak to można powtórzyć, żeby była pewność. |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
a wytrzymasz bez jedzenia?
bo jak tak to ja bym nie ryzykowała, wole si epomeczyc bez jedzenia pare godzin niz potem sie pilnowac i byc na diecie "cukrowej " -ja miałam strasznego schiza z ebede miała cukrzyce, mój Melek urodził sie tak wielki ze nawet o poprzednie badanie w 1 ciązy sie obawiałam ze źle zostało wykonane |
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Napije sie gorzkiej herbaty
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde u ciebie wszytko na opak ja musiałam siedziec dwie godzinya chodzić nei wolno bo niby mozna zbić cukier ja to se wyprawe w miasto zaplanowałam, nie chciejcie widziec miny mej jak babka powiedziąła ze mam nie wyłazić z budyku |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie jest zakaz wychodzenia chyba książkę wezmę moj maz dziś do mnie z romantycznym tekstem : i co my będziemy robić przez te 2 godziny? wiec mówię, że nadrabiać rozmowy małżeńskie, ale Znając CIEBIE to zaraz spotkasz kolegów i będziesz miał zajęcie.Asiu a Melek jaki duży był?
Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-05-27 o 23:47 |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- U mnie w rodzinie same cukrzyki
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodziłam SN juz odpowiadam z góry bo jak mówie ile wazył to kolejne pytanie zawsze jakie pada to czy miałam cc ![]() Cytat:
kurcze no długo bez jedzenia, ja tam wytrzymuje i nei musze z rana (ostatnio malo kiedy jem cos rano) |
||
|
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem ci zribie nic nie zjem o ! I bede miala czyste sumienie. Justek wytrzyma ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Spory chlopaczek.. A problemy byly ??
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to biorę juz sobie, ale np jak się nie obudze rano to biorę po pobudzce i pół godziny czekam. Myślę, że chyba źle robie nie wiem ![]() Cytat:
ale podziwiam bo Melek tez duży
|
||
|
|
|
|
#50 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() powiem wiecej poród nawet miło wspominałam, dało rade ![]() najgorzej wspominam wedrowanei z kroplówka bo ja miałam wywoływany od początku (Melek sie nei spieszył) no i od tego chodzenia to mnie nogi bolały |
||
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierwszy dzien jak podali mi kroplówke na wywołanei to sie tak nałaziłam ze w pewnym momencie poszłam na sale porodowa i sie na łózko położyłam i zasnełam, tak zasnełam ze wypadł mi telefon z reki który próbowałam złapac i wyrwałam sobie kroplówke bo łapałam ta reka gdzie miałam ja przymocowaną |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta przed i w czasie porodu jest taka bezbronna a jednocześnie taka silna. Naogladalam się porodów na polsat.cafe i zawsze podziwialam te babeczki |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najpierw 3 dni zastrzyki , które nic nei dały, potem kroplówka po której mnie nei ruszyło , dzięń przerwy (ponoć tak musi byc) i na nastepną kroplówkę jak szłam to trafiłam na lekarza który uważał z ejak nei ruszyło po 1 to trzeba zadziałać no i przebił mi pęcherz płodowy-nie było siły juz musiałam urodzić, jakby sie skurcze nei nasiliły itd to pewnei by zrobili cc bo z bez wód za długo trzymac nei mozna jak zeszłam na kroplówke ok 9 to urodziłam o 22 20 |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to już wiem od kiedy weszlas na wątek A musieli wywołać bo było po terminie czy coś się działo? |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem jeszcze z małym leżałam bo miał poxwyzszone crp.i.zoltaczke razem ponad 2 tyg |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chyba co lekarz to opinia, ja mam jedyny tak naoczny przykład w siostrze i z drugim około 10 dni po terminie urodziła,i lekarka jej mówiła ze wszystko ok, na ktg jeździła chyba codziennie. Jeszcze jak masz termin np z usg i om taki sam, u mnie jeden dzień różnicy, ale jak Czasami są wielkie rozbieżności 2 tygodniowe to jak tu ustalić termin? Asiu dzielna jesteś Burza od Ciebie z wczoraj przyszła do nas powoli się zbliża, ale jest mega przyjemnie, 12 stopni aż
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze ze z małym wszystko ok więc da się znieść wszystko ciekawe jak teraz będzie kurze łapy i cały czas jeszcze nie wiem gdzie będę rodzić, nam walkę z czasem he w sierpniu ma byc otwarty juz nowy szpital koło mnie ale ktoto wie czy się wyrobia |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno otworzą na czas, bo jak nie to chyba są jakieś kary za przedłużenie, a jak nie to daj znać wpadnę tam Ja mam w perspektywie szpital 7 km od nas, gdzie opinia panuje taka,że pacjentki mojej doktor są tam traktowane fatalnie, bo ordynatorem jest inny. Generalnie u nas w mieście jest dwóch prywatnie przyjmujących ginekologow. I jeden na NFZ . A druga opcja to Toruń. I tam zamierzam rodzic. Oby się udało dojechać. A chyba trzeba iść do szpitala i się dowiedzieć jakie dokumenty wziąć, i jak się przygotować?
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie co.zbarac to zalezy od szpitala, najlepiej zadzwoń niech ci potwierdza, bo np niektóre szpitale dają swoje ubranka itd |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

przestań hahaha

. Chyba co lekarz to opinia, ja mam jedyny tak naoczny przykład w siostrze i z drugim około 10 dni po terminie urodziła,i lekarka jej mówiła ze wszystko ok, na ktg jeździła chyba codziennie. Jeszcze jak masz termin np z usg i om taki sam, u mnie jeden dzień różnicy, ale jak Czasami są wielkie rozbieżności 2 tygodniowe to jak tu ustalić termin? Asiu dzielna jesteś