|
|
#31 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pomoc w wyborze sukni:)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
ktoś w końcu jest za prostotą
to rzadkość ![]() Ja mam zamówioną suknię muślinową z koronkowymi plecami (cienka, delikatna koronka na całych plecach, zapinana na guziczki), z przodu też koronka, ale tylko u samej góry, reszta muślin. Żadnych kół, halek, tiuli ciągle słyszę od koleżanek wychodzących za mąż "w bezach", że moja suknia jest za skromna, mało strojna itp. a ja uważam, że ma klasę i podkreśla moją szczupłą sylwetkę. Ja mam mały rozmiar 34 i 168 cm wzrostu. W bezach dosłownie ginęłam.Ale faktycznie jestem w mniejszości, o czym dowiedziałam się wchodząc do pierwszego salonu sukien ślubnych w Krakowie (Madonna) - prostych nie - ksieżniczkowych sukien jest tam garstka dosłownie. Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-06-02 o 20:57 |
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Te fajnie stylizacje:-D
Zwłaszcza 1 i ostatnia to moje faworytki
Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2015-08-30 o 22:57 |
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
piękne, eleganckie, proste suknie
![]() ja początkowo chciałam właśnie tego typu suknię, ale jak zmierzyłam tą z koronkowymi pleckami, to się w niej zakochałam, bo wygląda tak bardzo kobieco, choć jest mega prosta
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Obie są dla mnie księżniczkowate i nie w moim stylu...może jakaś inna wpadnie Ci w oko? Jakieś takie "nie powalają". Wg mnie MNIEJ ZNACZY WIĘCEJ i im bardziej prosta suknia tym ciekawiej wygląda...
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- o tak ta ostatnia, niekoniecznie z turkusowym pasem ale piękna jest |
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
kolejna zwolenniczka prostoty
nie jestem już sama ze swoją niechęcią do bezo - księżniczek może jestem już za stara na bycie królewną
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Mi z kolei ta druga podoba mi się dużo bardziej, tylko tak jak dziewczyny mówią pozbyć się "tego" i będzie idealnie.
|
|
#38 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sęk w tym, aby wszystko razem skomponować, aby pasowało...co naprawdę jest ogromną rzadkością
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jestem za prostotą, ale niestety nie każdemu w takich sukniach jest ładnie
Wybrałam krój princessy, bo wyglądałam w niej najlepiej, ale wybrałam prosty krój z koronkowym dołem, zrezygnowałam z koła na rzecz halki i już nie jestem princessą
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Mi się podoba 2 bez tego czegoś na gorsecie.
Ponoć o gustach się nie dyskutuje, więc ja bym nie doradzała autorce prostej sukienki zamiast szerszej sukni. Ja sama nie założyłabym prostej, skromnej sukni na swój ślub, bo takie mogę sobie nosić na inne okazje. Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie, ale dlaczego akurat dzień ślubu jest dniem w którym można założyć suknię inną niż wszystkie. Dlaczego na ślub "nie można" w skromnej białej, a stylizację a' la księżniczka lub wielkiego, pierzastego ptaka zostawić na sylwestra lub karnawał?
Z zasady, że ślub jest raz w życiu i można/ wypadało by zaszaleć? |
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
W dniu ślubu raczej każda kobieta chce się czuć wyjątkowo i ma do tego zupełne prawo, bo to jej dzień.
Jeżeli już mamy być takie akuratne: to dress code ustala takie zasady. Określa jak się ubrać na konkretną uroczystość/spotkanie itp. |
|
|
|
|
#44 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodziło mi tylko właśnie o to, by w dniu ślubu zaszaleć, bo to jedyna okazja...no i mamy wysyp księżniczek. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
mi się dużo bardziej podobasz w tej 1! ta falbankowa niby ładna ale jakoś.. no nie wiem.. nie przemawia do mnie.. P.S. Jeżeli szykujesz się do tak wielkiej uroczystości zapewne będziesz też wybielać zęby. Jak coś podsyłam Ci linka do osoby która 2 płytki wybielające robi za 4 stówki(tylko nie wiem skąd jesteś, bo ona robi to we Wrocławiu)
A może akurat jakoś pomogę pozdrawiam i duużo szczęścia na nowej drodze życia! <ciach,reklama> Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2014-06-03 o 22:58 Powód: reklama |
|
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem na NIE tylko dla typowych "bazarkowo - karnawałowych" bez z milionem błyskotek i tiulu. Nie każda princessa taka jest.
Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-06-03 o 18:15 |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
laserowe wybielanie za 119 zamiast 700 zł...już mam umówioną wizytę
|
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Raczej na "inne okazje" nie nosi się białych/ivory itp. sukien do ziemi.. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
z całą pewnością USC/kościół jest stosownym miejscem na miliony falban, koralików, cekinów itp. i biust wybebeszony na wierzch, co akurat mnie najbardziej bawi oczywiście nie chcę generalizować, ale tak wygląda większość PM niestety.. jeśli to jest dress code to ja nie mam pytań..
Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-06-03 o 18:16 |
||
|
|
|
|
#49 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może w białych/ jasnych tego typu nie założy się na inne okazje, ale takie same w innym kolorze już tak. ![]() Aha i żeby nie było: nie jestem za milionem falban, cekinów itp. Według mnie najważniejsze to znaleźć złoty środek. ![]() Ale jak już mówiłam, nie zamierzam się na ten temat sprzeczać bo to kwestia gustu. Najważniejsze żeby PMka w tym dniu czuła się wyśmienicie i pięknie. Innym nie musi się podobać. ![]() Wysłane z mojego LG-E430 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ta pierwsza.
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
W końcu wybrałam
zdecydowałam się na podobną do tej pierwszej![]() mam zdjęcie z tyłu. Teraz tylko czekają mnie przeróbki bo to co na zdjęciu to nie mój rozmiar:P Edytowane przez 88ladyeve Czas edycji: 2014-06-04 o 19:53 |
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Będziesz wyglądać cudownie
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Przepiękne!
![]() Bardzo się cieszę, że są osoby, którym podobają się suknie w stylu Jesusa Peiro, bo moim zdaniem są piękne, klasyczne i mają w sobie wiele uroku ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
dobry wybór
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

ciągle słyszę od koleżanek wychodzących za mąż "w bezach", że moja suknia jest za skromna, mało strojna itp. a ja uważam, że ma klasę i podkreśla moją szczupłą sylwetkę. Ja mam mały rozmiar 34 i 168 cm wzrostu. W bezach dosłownie ginęłam.

Wybrałam krój princessy, bo wyglądałam w niej najlepiej, ale wybrałam prosty krój z koronkowym dołem, zrezygnowałam z koła na rzecz halki i już nie jestem princessą