|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jak malujecie sie na codzień i jakimi firmami?
1. Zineryt
2. po ok 15 min lekki krem nawilżający 3. jak się wszystko wchłonie korektor Everfresh 4. DMM 5. puder sypki Inglot 6. baza pod cień Lumene(inaczej wszystko sie zbiera w załamaniach powieki po godzinie) 7. cień - co wyciągne z szuflady Inglot, sypki Bell, Manhattan, essence...8. kredka lub nie ![]() 9. tusz Lash Revolution Nivea 10 błyszczyk - co wpadnie w ręce: Avon, essence, Vipera, Eveline, Bonne bell, Wibo... Niestety korektor i podkład są ze względu na cerę koniecznością, reszta to dopieszczanie
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
na codzien cienie na oczka (inglot, avon, sensique, ostatnio sephory (
i pomadka na usta, czasem błyszczykna specjalną okazje do cienia dochodzi jakiś tusz do rzęs (avon) i kredka do oczu ( no i czasem jak mi sie chce i mam duzo wolnego czasu to lakier na paznkietki (inglot, avon) |
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Ja lubię makijaż typu natural look. Na codzień używam kremu garnier miodowego, podkładu la roche posay unifiance cream i tuszu lancome l'extreme
|
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
ja po umyciu buzi pure zone lancome nakladam kremik shiseido eyeliner shiseido cien i mascara chanel i tyle
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Z reguly uzywam dosc ciemnych cieni. Brązy jakies ciemne fiolety - Cienie firmy Ruby Rose. Korektor z Manhattanu a puder z Constance Carroll tusz firmy Maybelline a pomadka do ust z Avonu
![]() ![]() O matko teraz dopiero zauwazylam ze wszystko jest z innej firmy ja to genialana jestem hehehehe |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
podkład np bourjois,korektor lumene,cienie revlon lub rozswietlacz MF na powieki,czasem błyszczyk lub pomadka nivei,tusz oriflame
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
nie mam sie w sumie co rozpisywać w tym wątku bo codzienny półgodzinny (powiedzmy
)maki jaż jeszcze przede mną: żel do mycia twarzy Eris under 20 korektor antybakteryjny(jak mam gorszy poranek) tusz rimmel Volume flash(czekam z niecierpliwością jak się skończy) błyszczyk najczęściej INGLOT a jak mam troszke więcej czasu czy weny to beżowy lub opalizującu-srebrny cień do powiek ,i czasem szaleje srebrną kredką na dolnej powiece
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
teraz ja po kolei:
- krem iwostinu z filtrem - cienie Bourjois - maskara l'oreala (teraz mam double extension) - kulaczki brązujęce avonu ( głównie na policzki i ewentualnie troszeczkę ta raesztę buzi) - błyszcyk jakiś Bourjois albo l'oreala bo te firmy najbardziej lubię jeśli chodzi o kosmetyki kolorowe |
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Odżywka do rzęs pierre arthles
Tusz do rzęs avon dwufazowy Pomadka bebe, albo jakiś przezroczysty błyszczyk |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
-podkład Maybelline Dream musse matte
-puder w kulkach Sensique -cienie do powiek Inglota przewaznie ![]() -tusz do rzęs Miss Sporty Lengtening Waterproof czy jakos tam.. -kredka do powiek ruchoma Bell -błyszczyki przeróżne owocowe ![]() ciezko je nawet zliczyć
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak zazwyczaj wygląda mój dzienny makijaż
1. podkład Maybelline Wonder Finish 2. puder brązujący Rimmel 3. róż Inglota 4. cienie Effet Luminere Bourjois obecnie brązy, czasami zielony zestaw Inglota 5. czarna kredka Privi 6. tusz Max Factor 2000 kalorii 7. błyszczyk Glam Shine i już..... |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zawsze krem matujacy Garnier Czysta skora, jakis fajny blyszczyk, czasami puder, tusz i cienie (staram sie o kazdego dnia inne zestawienie pod kolor ubrania).
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Tonik różowy Garnier -> krem pod oczy Re-lipid DaxCosmetics -> krem nawilżający do twarzy, aktualnie HappyDay Eveline lub Ziaja czerwony z drobinkami rozświetlającymi -> korektor PA -> podkład Revlon Diffusing Tint -> cienie (różne firmy: beże, brązy, róże itd.) -> kredka grafitowa do oczu Pupa, czasem biała PA -> tusz Maybelline Volum'e Express -> paletka poczwórna Revlonu (zazwyczaj rozświetlacz) -> błyszczyk PA Bright Fruit
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
głównie średnia półka cenowa dominuje w moim makijażu. faworytetem jest l'oreal, lubię też rimmel, astor, lumen, manhatan. Nie przepadam za bourjois glownie dlatego ze mnie czesto uczula (ciekawe czemu??) ale teraz mam cienie tej firmy i nic sie nie dzieje.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem wierna kosmetykom firmy maybelline sa w przystepnej cenie a jakosc coraz lepsza i tak:krem loreal happy derm,podkład maybelline dream matte mousse nr.26(super kosmetyk)mascara sky high curves lub xxl volume+length,cienie expert wear mono i duo,róz do policzków expert wear blush,błyszczyki water shine diamonds i water shine gloss to jest codzienny roboczy makijaż na specjalne okazje mam cienie diora reszta bez zmian
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
krem avon,podklad avon, cienie avon - jasny perlowy, inglot - brazowy perlowy, kredka avon - braz, tusz avon, roz - kuleczki brazujace avon, roswietlajace kuleczki avon, pomadka - blyszczyk avon, czasem maybelline
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)awatar
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
na krem z filtrem nakładam podkład Nu Skin albo podkład w płynie Avonu, czasami na ten drugi daję bazę rozświetlającą, matuję pudrem przeciw wypryskom z Avonu, wykończenie pudrem rozświetlającym oraz brązującym Avonu. czasami na podkład nakładam róż w płynie Avonu. cienie do powiek (perłowe, beże, brązy, róże, fiolety, błękity, szarości) Isadory i Avonu, czasami używam grubych kredek do powiek Avonu, konturówki też tej firmy, tusze do rzęs Nu Skin, Avon, Bell, pomadki i błyszczyki Nu Skin i Avon. tak wygląda w chwili obecnej moja kolorówka.
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Wstając od poniedziałku do piątku między 5:30 a 6:00 rano nie bardzo mam ochote i czas na wyszukany makijaż. Od jakiegoś czasu jest to samo: Podkład Maybelline fresh&matte, puder w kamieniu mozaika (Joko), troche skrobii ziemniaczanej, czasami puder brązujący Vipery na kości policzkowe, na oczach brązo-beże Sensique, czasami zrobie sobie brązową kreseczke dwustronną konturówką Visions, na rzęsach tusz Maybelline Vollume Expres Turbo Boost.Na usta nakładam krem nivea.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
E ja to bardzo różnie... naprawdę, asortyment różny w zależności od pory roku, stanu portfela i nastroju. Zawsze nakładam rano krem z filtrem i koniecznie podkład (trudno, lubię i musi być), obowiązkowo kremowy korektor pod oczy i kremowy róż w odcieniu soczystej czerwieni lub coś miedzianego na policzki i skronie. Nie zawsze się pudruję, choć idąc do pracy - tak. Zawsze używam pudru brązującego. Cienie, tusz, szminka lub błuszczyk.
Teraz używam podkladu True Match Loreala zmieszanego z Gentle Light Clinique, pastelowych i białych pryzm Givenchy albo sypkiego pudru Chanel, albo bezowych meteorytów, róż So Cheek Diora albo kremowy Multi Blush Clarinsa, korektor żółty Art Deco i Biotherm Forget It, puder brązujący Terracota Guerlaina. Cienie wszystkich firm pod słońcem, tusz ostatnio wydłużający Gosh. Błyszczyki ukochane na teraz to te trzy ze słonecznej linii Lancome w tubce, Star Bronzer, nabyłam je wszystkie i ubóstwiam
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bardzo różnie. W tygodniu wstaję o godz. 6 rano więc nie chce mi się robić pełnego makijażu. Zazwyczaj jest to jakiś kremik matujący, na to podkład (ostatnio Loreal do cery mieszanej), na to odrobina pudru Duo Vipery i tuszs do rzęs Max Factor 2000 cal, ewentualnie róż Loreal Blush Delice. Jednak teraz robię rewolucję w kosmetykach bo przymierzam się do kwasów, więc krem na dzień zamienię na jakiś tonujący z filtrem SVR, a na to puder sypki (Douglas) wymieszany ze skrobią
Oczywiście po przeczytaniu zachwyconych opinii dziewczyn na temat skrobii
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
Ja nawet jak wstaję 5:30 to się umalować dobrze muszę, bo w przeciwnym razie czuję się źle wyjątkowo i jakoś tak sennie... Używam różnych kosmetyków, ale mój ranny zestaw jest mniej więcej taki sam od dawna, a więc:
- tonik Benzacne, - jakiś krem La Roche, Iwosstin lub L'orealalbo Bielenda - podkład L'oreal True Match lub Lirene matujący, - ziemia egipska, - dla rozświetleniakości puder Revlon Skinlights, - konturówka Oriflame Nude, - pomadka w odcieniu jasnego, brudno-cielistego różu Sephora, albo błyszczyk Chanel numer 25, cudnie różowy, - korektor - w tej roli Dermacol lub Pan Stick, - cienie różneBourjois, Inglot, Rimmel, Sephora- co w padniew ręce, - kredka do oczu IsaDora lub Gosh, - kredka do brwi Bourjois, - tusz Rimmel Volume Flash (czy jakoś tak). Jak widać jestem zdecydowanym "srednio-półkowcem". |
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
ekspresowo
![]() prawie nigdy nie nakladam podkladu bo nie lubie. maluje oczy -zwykle sam cien-dwa lub trzy kolorki, bez kredki ,tuszuje rzesy, mazne buzke pudrem a wargi blyszczykiem. |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Jako ze miewam problemy z cera, to rzadko uzywam kremow, bo to wg mojej lekarki dodatkowo podraznia skore. Jesli juz to siegam po nawilzajaco-matujacy krem Eris. na to daje podklad nawilzajacy Diora (ale wolalabym jednak matujacy, taki pewnie bedzie nastepny). Potem puder, kiedys to byl Chanel, a teraz odkrylam niezly puder Avonu. Pozniej roz do policzkow Lancome, tusz do rzes Maybelline, ale nie jestem z niego zbyt zadowolona. Jesli chodzi o cienie do powiek to oczywiscie wszystko zalezy od koloru ubrania
Uzywam cieni Inglota i Pupy. Na usta nakladam szminki w kolorze rozou lub czerwieni (Loreal), a ostatnio tez siegam po blyszczyki - AA, Clinique. To chyba tyle
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Po umyciu buźki rano stosuję tonik Lancome'a, nakładam Chanel Hydramax +, następnie City Block Clinique lub podkład wygładzający YSL, na to muśnięcie Blended Face Powder Clinique, na oczki cienie Lancome'a lub HR, na usta Juicy Tubes a na kości policzkowe Ziemia Egipska.
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja staram się aby mój codzienny makijaż był jak najabrdziej naturalny.. ale zawsze jakiś.... używam brązowych cieni, czarnego zamiast kredki do oczu, podkład MF Lasting Performance, korektor maybelline i delikatny puder vipery. Raczej rezygnuję z pomadki. Zawsze - baza pod cienie Lumene.... kiedy zapowiada sie dluugi dzień - baza pod podkład Lumene..... kolorówka -totalne pomieszanie firm
|
|
|
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
ja przyznam szczerze ze nie maluje sie codziennie ale jak juz to robie to uzywam:
-podklad revlona -baza pod cienie artdeco -cienie przewaznie inglota -szminka maybelline water shine diamonds -tusz loreal double extension -korektor maybelline -blyszczyk maybelline water shine no tego przewaznie uzywam ale dosc czesto jest to tez inne zestawienie |
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Myje buzke zelem Nivea Visage Young , potem tonik z tej samej serii, kremik z Avonu ten brzoskwiniowy (cera jak brzoskwinka!) czekam az sie wchlonie, mus z Maybelline, pudruje buzke zeby sie nie swiecila pudrem w kamieniu Maybelline, roz Maybelline
i na policzki nieco rozswietlacza Cool Beige z Avonu... czasem tusz
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Zauwazylam, ze czesto oprocz kolorowki podajecie kremy do twarzy... traktujecie go jako element makijazu??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

Inglot, sypki Bell, Manhattan, essence...

i pomadka na usta, czasem błyszczyk
)maki jaż jeszcze przede mną:
srebrną kredką na dolnej powiece