|
|
#31 | |
|
wasza koleżanka
|
Dot.: Jestem zrozpaczona odkryłam, ze mój TŻ myśli o innych kobietach...
Cytat:
Rozumiem cię w sumie, czułabym się okropnie gdyby mój facet powiedział koledze że lubi opalone dziewczyny (bo ja jestem blada). I jeszcze ten fakt, że traktuje kobiety jak mięso ("ruchałbym gdybym musiał", Boże). Myślę, że jeżeli nie przegadasz z nim tego tematu będziesz się męczyć i "żebrać" u niego o komplementy by utwierdzić samą siebie w przekonaniu, że jesteś dla niego atrakcyjna. Piszę tak, bo pewnie ze mną tak by się działo gdybym była w twojej sytuacji.
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat mam taki charakter, że bym to olala. Oczywiście nie pcham sie do nie moich wiadomości, ale gdybym już jakoś przeczytała to co miałabym zrobic? Wiem, że on rozmawia o innych babkach z kumplami, oceniają itd.Wiem też, że jest wiele innych, które są ładniejsze czy zgrabniejsze ode mnie, ale jest ze mną i to mnie kocha. Ja też nieraz z koleżankami poobgaduję chłopów, ale i tak to niczego w związku nie zmienia.
Jednak tak dziwnie już brzmi Twój lęk, że on Cię może zostawić, albo Ty go będziesz musiała przepraszać. Tak się zdarza, że on odwraca kota ogonem i Ty musisz się płaszczyć? |
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
napisałas prawdę, mnie to dotknęło.Nie jestem ideałem nie mam duzego tyłka ale jestem dość atrakcyjna, no ale właśnie...A ja jeszcze całe życie kompleksy miałam, ze mam za mały tyłek i tu nagle czytam coś takiego...Ale on często sobie zartował z mojego tyłka, czesto tez go chwalil, ale te żarciki bardziej zapadły mi w pamieci. Kiedys powiedzial w żartach jak to mówi "masz za dużo testosteronu i masz mały tyłek'potem to odkręcal i mi mówil komplementy ciagle ale ja w myslach czułam sie okropnie...ale wiecie co?Nie moge mu przeciez powiedziec co przeczytalam, bo bym musiala sie przyznac ze grzebalam w jego rozmowach a on by mógł mi tego nie wybaczyc czy cos...stracic do mnie zaufanie...Postaram sie myslec bardziej o sobie niz o nim, nie skakać na kazde jego zawołanie i jakoś o tym...zapomniec.
---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- ale co sie dzis napłakałam to wiem tylko ja, oczy mam jak chomik. jutro okulary wkladam.---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- niestety czesto tak było, i w koncu sama zgłupiałam i nie wiedziałam, czy rzeczywiście moze ja zawiniłam, moze byłam za ostra itd...ale ja tez nie mam łatwego charakteru. |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Miałaś prawo poczuć się urażona, każdy ma inną wrażliwość, tylko nie sądzisz, że troszeczkę to wszystko wyolbrzymiasz? Panikujesz jakbyś przeczytała tam,że on te panienki w łóżku miał.
No nie wiem, ja tego też pewnie nie potrafię ocenić trafnie, bo jesteśmy inne, ale musisz zaakceptować fakt, że zawsze są jakieś "lepsze" od Ciebie. Tak samo jak na świecie chodzą przystojniejsi TŻ'ci od Twojego. Wszystko działa w dwie strony. no, ale czyli jednak tak było... Może tutaj tkwi w problem, że Ty się czujesz w tym związku na słabszej pozycji i za gorszą stronę, hm? Żyjesz w lęku, że on Cię zostawi przez swoje kompleksy. Edytowane przez raita Czas edycji: 2014-06-08 o 19:04 |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro przeszukałaś jego rozmowy, to widocznie do czegoś Ci to było potrzebne. Do czego? Sama się teraz domyślaj.
|
|
|
#37 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie wiem, może tak się czuję,..gdybym pewnie na 100%była pewna, że zawsze bedziemy razem, że zawsze bedzie mi wierny to pewnie bym to jakoś wszystko przełknęła |
|
|
|
|
|
#38 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co jak to się powtórzy? Jak się okaże, że on naprawdę traktuje inne kobiety jak „towar” albo ma zwyczaj zgrywać „prawdziwego samca” przed kolegami? Cytat:
Ja myślę, że dobrze jest, jeśli ludzie, którzy się kochają uznają kochaną przez siebie osobę za najatrakcyjniejszą.
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Widziałam tu kilka opini broniących facetów, bo przecież nie każdy jest taki sam. Napisze ci tak, obracam się głównie w męskim towarzystwie i takie rozmowy są na porządku dziennym, od budowlańca po inżyniera. Oczywiście ich kobiety nigdy by ich o to nie posądziły jak zresztą o wiele innych rzeczy, bo przy nich są elokwentni, kulturalni, och i ach. A w swoim gronie kumpli jest jak jest. Zbyt wiele słyszałam i widziałam, żeby facetów bronić i zaprzeczać, że takie gadki i to takiego typu nie istnieją.
Na 100 % facetów których znam i poznaje, 95 % tak gada. Przy mnie na początku też było tak miło i kultularnie, ale jak się okazało że się będziemy tylko kumplować to się nie obcinają. A ci co wydają się najbardziej kulturalni, są najbardziej zbereźni Wiadomo, że coś takiego boli, ale jest z tobą, to chyba znaczy, że zależy mu na tobie, nie da się zmusić do bycia z kimś. A on jest taki idealny alvaro? Jeśli to była gadka z kumplem to olej to. Gorzej gdyby podbijał do jakiejś panny, faceci wygadują jeszcze gorsze rzeczy.
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
obracam się w środowisku również facetów, od budowlańca po podstawówkę do lekarzy i jednak znam żelazne wyjątki które po prostu takimi bzdurami jak teksty o .... chędożeniu sobie po prostu darują bo z tego wyrośli. z tego się naprawdę wyrasta. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Też znam wyjątki. Wyrasta nie wyrasta. Niektórych naprawdę bym o pewne rzeczy nie posądziła, ale życie trochę mi zweryfikowało te poglądy i tyle. Jak ktoś się komfortowo poczuje w twoim towarzystwie to wiele może opowiedzieć, aż czasem kopara opada. Ale ludzie są różni. Ja mam taką opinię, bo mam takie a nie inne doświadczenia. Zawsze broniłam facetów, że nie nie, no taki elokwenty, wykształcony, a tu wychodziło jak wychodziło.
|
|
#42 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już się tak nie unoś, bo z mojego doświadczenia życiowego ci korzystać nie każe, zluzuj kobieto, bo i tak nie dojdziemy kto ma rację, rany jaki bulwers
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko, lubię wysokich facetów (najchętniej takich którym do ramienia nie sięgam
), a od lat jestem w związku z niskim osobnikiem. I wiesz co? Nie zamienię go na żadnego innego, bo jestem z nim szczęśliwa. Cały czas mam świadomość, że bardziej podobają mi się wyżsi, ale on ma w sobie coś ważniejszego, co sprawia, że jestem przy nim i ten wzrost nie stanowi dla mnie najmniejszego problemu. Czasem się pośmieję z jego kompaktowości, ale w żadnym wypadku nie oznacza to, że mi to jakkolwiek przeszkadza. Prawdopodobnie identycznie jest w kontekście twojego tyłka - tak on woli większe tyłki, ale cię kocha jako całokształt i to, że uzna czyjś tyłek za ładny nie odciągnie go od ciebie. Przecież jesteś czymś o wiele ważniejszym niż tyłek, prawda? |
|
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko mówię, że to serio nie jest jakiś fenomen pokroju syjamskich trojaczków złączonych głową, że są faceci którzy po prostu mają klasę i jak wypowiadają się o innych kobietach które istnieją, to podziwiają ich piękno w nieco bardziej przystępny sposób.
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko, że znam miłych, elekwentnych i inteligentnych, tak przynajmniej opisują ich dziewczyny, a różnie z nimi bywa. Wiadomo, że facet nie powie swojej kobicie, że "ruchał*by inną" bo kto chce kopać pod sobą dołki, ale w gronie kumpli różne rzeczy można palnąć i tyle ![]() Jeszcze raz piszę, żeby nie było, ludzie są różni. P.S. Tekst o leniwcu rozwala
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie, calm down. Wszystko z Tobą w porządku, wiem co czujesz. Jak ja bym odkryła coś takiego, to też bym wyszła z siebie ;/ Nie potrafię w sumie tego ocenić, czy to jest normalne, czy nie. Faceci sa tacy niestety -,- Powinnaś z nim pogadać o tym, co to ma być i w ogóle. Wiesz, ja z koleżanką też komentujemy innych, ale to nie oznacza, że mam zamiar zdradzić mojego TŻ czy coś podobnego... Tyle że ja sobie to ufam, a facetom nie, więc nie wiadomo jakie myśli ma ten Twój. Ale to, że komentują tyłki moim zdaniem jest puste, bo jak Cię kocha, to powinien Cię akceptować i uwielbiać Twoje rozmiary, kształty dlatego że są TWOJE. Ja przynajmniej bym tego oczekiwała. No i nie powinien zwracać uwagi na inne -,- Porozmawiaj z nim koniecznie, nie możesz tego dusić w sobie. Ja bym powiedziała tak "podobają Ci się inne, to wypad, wiąż się z nimi, a mnie zostaw w spokoju". Facet powinien sprawiać, że kobieta przy nim czuje się idealnie w swoim ciele, akceptowana, kochana itp. Za żadne skarby nie powinien wprawiać jej w kompleksy ani nic podobnego.
|
|
#48 | |
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
.
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
No co ty? Ale jaja
|
|
#50 |
|
wasza koleżanka
|
Pracowałam niedawno z samymi mężczyznami i tylko kilku gadało o "dupencjach", reszta była ponad to
. No ale jeszcze może życie zweryfikuje mi poglądy .
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Napisałam tylko, że znam dziewczyny które uważają swoich partnerów za wielce dżentelmenów, a w gronie kumpli wychodzi co innego, tacy faceci też istnieją i mało ich nie jest Czy ja w każdym poście muszę pisać, że ludzie są różni? No życzę ci żeby życie twoich poglądów w tej kwestii nie zweryfikowało.
|
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój facet powinien miec do mnie pretensje ,bo uwielbiam brunetów,kiedy on jest tylko blondynem ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
na koniec powiem,że niech pierwszy rzuci kamieniem też ,co nigdy nie "zgrzeszył" (nie ocenił pozytywnie obcego człowieka)
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Jeeeju, jakby mój Tż widział moje rozmowy z przyjaciółkami to by zszedł na zawał chyba
Z jednej strony gdyby on coś takiego napisał a ja bym to przeczytała to bym się wściekła pewnie, ale nie czytam, bo nie mam jak to raz, dwa to nawet jakbym miała jak to bym przeczytała rozmowy tylko z dziewczynami, jeśli takie by były, na pewno nie z kolegami! Bo po co.. ?
|
|
#54 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
chciałam wam wszystkim podziekować za wszystkie rady. Postaram sie to wszystko jakoś wypośrodkowac, Powiem wam, ze też mi jakoś ulżyło bo się wygadałam...ktoś mnie wysłuchał.
Co postanowiłam na dzień dzisiejszy. Nie powiem mu ze grzebałam w rozmowach, ona ma trudną sesje,a ja tak samo...do tego dochodzą emocje... Ale bede obserwować jakie jest jego zachowanie wobec mnie...Jeśli teraz sobie zażartuje z mojej pupy, to powiem mu coś w stylu " a co Tobie sie wieksze podobaja, to zmien sobie dziewczyne, czemuu ze mna jestes skoro wolisz wieksze tyłki"...Tak tego nie zostawie. Bo on sobie żartuje a ja potem się gryze z tym... Zaczne bardziej myslec o sobie, o swoich potrzebach. Zobaczymy co dalej. Jakby coś sie zmieniło/wyjaśniło napisze wam na pewno. Moze bede potrzebowala jeszcze waszego wsparcia dziewczyny. |
|
|
|
|
#56 | ||
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
. Byłam na kilku randkach z pewnym facetem i wszystko szło w dobrym kierunku. Czar prysł gdy nazwał jakąś obcą dziewczynę paszczurem (nie prosto w twarz, po prostu skomentował jej wygląd). Nie lubię gdy faceci postrzegają dziewczyny przez pryzmat wyglądu i niewybrednie komentują (niezależnie od tego czy jest to według nich oblega czy komplement). Cytat:
Moj to by dopiero padł
Edytowane przez roseblue Czas edycji: 2014-06-08 o 21:02 |
||
|
|
|
|
#57 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
Nie powinno się żartować z urody kobiety którą się kocha. Zupełnie tego nie rozumiem. Następny żart powinien być skontrowany. I kolejne też. Bo takie żarty nie są miłe a on powinien to wiedzieć. Jak ma twardą skórę to środki komunikacji trzeba zaostrzyć.
Pozdrawiam! RumJanek |
|
|
|
|
#59 |
|
wasza koleżanka
|
W każdym razie niezbyt mi się to spodobało. Pewnie cały czas oceniam czyjś wygląd, ale nie robię tego ostentacyjnie. Chodzi o to, że myślałam, że umawiam się z grzecznym, miłym facetem.
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mi ktoś wyjaśnić takie gierki z partnerem? Dlaczego nie powiedzieć wprost o co chodzi i co przeszkadza? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

jutro okulary wkladam.

Wiadomo, że coś takiego boli, ale jest z tobą, to chyba znaczy, że zależy mu na tobie, nie da się zmusić do bycia z kimś. A on jest taki idealny alvaro?
tylko mówię, że to serio nie jest jakiś fenomen pokroju syjamskich trojaczków złączonych głową, że są faceci którzy po prostu mają klasę i jak wypowiadają się o innych kobietach które istnieją, to podziwiają ich piękno w nieco bardziej przystępny sposób.