![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Boje się pójść do pracy - pomóżcie
po prostu znajdź pracę która ci odpowiada... przecież w końcu znajdziesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Niestety, to jest prawda: na każdym stanowisku znajdą się ludzie, którzy będą innym wmawiać, że jeśli nie wyrobią codziennie nadgodzin i nie wyliżą butów szefowi, to zaraz ich zwolnią - to są współcześni niewolnicy. A to działa dokładnie odwrotnie: doceniane i awansowane są osoby z dużą niezależnością, asertywne, nierzadko pyskate, co jest naturalne we wszystkich relacjach społecznych: nikt nie szanuje i nie docenia ludzi, którzy nie szanują samych siebie. O tym, jak jest ciężko z pracą w dzisiejszych czasach słyszałam nawet od osób, które mają świetną pracę i w 5 min. znajdą nową, lepiej płatną - to jest kwestia mentalności i tego, że niemal wszyscy dookoła chrzanią "oj, to dobrze, że masz pracę, bo dzisiaj trudno". Ok., rozumiem, że w Koziej Wólce trudno o pracę, ale ja żyję w Warszawie i to słyszę a jednocześnie pracuję w dużej firmie w której problemem jest zrekrutowanie kogokolwiek w rozsądnym czasie, zresztą, w poprzedniej było tak samo.
Autorko, nie każda firma jest kołchozem, masz doświadczenie, z pewnością uda Ci się znaleźć w miarę spokojną pracę, gdzie o niepłatnych i nieodbieralnych nadgodzinach nikt nie słyszał. Cytat:
![]() |
![]() |
#34 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez banana84 Czas edycji: 2014-06-10 o 19:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#36 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale niestety wiekszosc pracodawcow mysli jak Ty ![]() moja pierwsza praca po studiach tez tak wygladala ,ze snulam sie po biurze pol dnia bo juz wszystko zrobilam no ale szefowa chciala ,zeby sie ktos snul ![]() ![]() Autorko-sa przeciez rozne prace i firmy, wiesz to sama - ja naleze np do tych ciezej pracujacych ale z drugiej strony sekretarki/HR w naszej firmie zmywaja sie o czasie i nie narzekaja na pensje ani zbyt duza ilosc pracy-musisz po prostu probowac w takich zawodach, albo w firmach, ktore sa znane ze zbalansowanego podejscia do klienta-ja znam sporo ludzi(ksiegowosc) gdzie w piatek w firmie po 14 to juz prawie nikogo nie uswiadczysz ![]() trzeba probowac- i pamietaj ,ze prace zawsze mozna zmienic, i nie warto sie tego bac |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() A praca kosztem zdrowia to kiepski pomysł, bo proces dochodzenia do siebie zajmuje mnóstwo czasu. Praowałam w różnych miejscach i nigdy nie było sytuacji typu ASAP, tysiąc maili i miliony telefonów. Osobiscie lubie jak się duzo dzieje i to, by mi szczególnie nie przeszkadzało. Podobnie dłuzsze godziny pracy- gdyby była ona dla mnie czymś więcej niż środkiem zdobywania kasy. Przerwa w pracy może posłuzyć złapaniu odehu i podjęciu decyzji co dalej. Cytat:
Nie każda praca wiąże się z wielkiem pędem i chaosem.
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Nie, no, jasne, ja też nie lubię takiego szukania sobie roboty. Odniosłam się tylko do poprzedniej wypowiedzi, bo miałam wrażenie, że autor ostentacyjnie, dla zasady (niech wiedzą, że się szanuję) wychodzi wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() McDonalds czeka, tam są zmiany po 10-11 godzin dziennie i przyjmują od ręki. Jak nie McDonalds to mamy masę prac tymaczasowych (promocje, wykładanie towaru, bycie serwisantem, praca na pordukcji, call center, kasa itd, itp), gdzie dzięki umowie zlecenie możesz nawet i na 3 zmiany lecieć pod rząd ![]() ![]() Ale nieeee pewnie harować po 16 godzin możesz ale już za 7-8 zł to o fuuu albo do "TAKIEJ" pracy, zamiast do biura i garsonki ![]() ![]() Do autorki: pracowałam kiedyś i na nocne zmiany i w pracy gdzie siedziało się codziennie po 10-12 godzin i jeszcze w dzień wolny dzownili, byś przyszła... Na poczatku ma się energię, zapał, ale po czasie zostaje wrak człowieka... Wracałam i padałam na ryj, schudłam 6 kg w ciągu 2 miesięcy, nie miałam czasu na przyjaźnie, humoru...nigdy więcej. Serio ![]() ![]() I dokładnie, ale to dokładnie rozumiem Twoje odczucia, bo też bałam się potem szukać czegoś na stałe, czegoś gdzie mi będą dyktować godziny pracy (a nie jak na umowie zlecenie), ale... tak nie można, jesteśmy dorosłe, trzeba w końcu stawić czoło rzeczywistości i próbować. Zawsze możesz rzucić ![]() Edytowane przez 201703081551 Czas edycji: 2014-06-11 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
No i mieszkajac na wsi, 80 km od McDonalda trudno o prace w Macu czy CC...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Też tak miałam. Rozwiązaniem okazało się połączenie pracy z własnymi zainteresowaniami, pasją lub takiej, która chociaż w małym stopniu sprawia ci przyjemność. Jeśli znajdziesz w końcu takie zajęcie, to nawet nie zauważysz, że się zasiedziałaś godzinę -dwie dłużej w robocie. Nawet nadgodziny wynikające z natłoku obowiązków nie będą katorgą.
Nie wszyscy cieszą się, bo mają jakąkolwiek pracę. Niektórzy nie chcą tyrać jak osły a w zamian dostawać niewielkie pieniądze albo nie dostawać ich wcale za nadgodziny. Firmy się cieszą - mają tanią siłę roboczą, nie muszą zatrudniać wielu pracowników, mogą scedować na jednego obowiązki dwóch a ten i tak będzie im dziękował, że jakiś przelew pojawia się na początku lub końcu miesiąca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Buc
|
szczerze powiedziaszy, jeżeli opis Twojej pracy dotyczy korporacji to że tak ujmę nie wiem co w tym zadziwiajacego.
Ludzie wybierają, dla mnie taki zapiernicz jest normalny ale oczywiście ponoszę za to jakąś tam cenę. Dla Ciebie nie jest - dlatego szukasz czegoś innego. Jestem pewna, że znajdziesz i jak znajdziesz to podziel się proszę w jakiej firmie i branży można spokojnie pracować. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Heliks, bez urazy, ale ktoś kto ma pewne doświadczenie i zdecyduje się na pracę w kebabie to będzie świadoma degradacja. Nie widzę powodu do radości z pracy w tym miejscu ![]() Dokładnie tak. Trzeba szukać, próbować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzilo mi o podejscie "ze o prace jest latwo". Bo skoro tobie bylo latwo prace dostac to inni chyba cos wymyslaja i marudza. Wiekoszsc ludzi ma problem ze znalezieniem pracy. I nawet jesli teraz masz super prace, firme i kwalifikacje nis jest powiedziane ze twoja kariera bedzie kwitnac bez konca. Mialam w reku wiele apliakcji gdzie ludzie po wielu latach pracy na dobrych stanowiskach w pewnym wieku robili sie za starzy, niewygodni i po dlugim zasie poszukiawan aplikowali juz na proste prace fizyczne. Niczego nie mozna byc pewnym. Edytowane przez banana84 Czas edycji: 2014-06-11 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Zeby zakończyc historię...
Udało mi się znaleźć pracę. Aplikowałam na stanowisko nieco poniżej moich kwalifikacji (wciąż praca biurowa) i jestem bardzo zadowolona (tak ![]() Ogarniam swoją pracę, wszystko co do niej potrzebne wiem, nie wychodzę z pracy później niz po 8 godzinach i mam superszefową. Ogromnie się cieszę, że sie przełamałam i trafiam w nowe miejsce, choc pierwszy tydzień dopóki nie odpuściły mnie wspomnienia z poprzedniej pracy był najtrudniejszy. Chyba pierwszy raz mogę powiedzieć, że lubię swoją pracę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.