|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co sądzicie o usuwaniu owłosienia z rąk?
nie rozumiem, jak można w ogóle depilowac sobie ręce? przecież to już przesada...
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
też jestem raczej za rosjaśnianiem,bo dziwnie to wygląda i jest niemiłe w dotyku jak odrasta, ale Twoje ręce
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Ale do którego odcinka golicie ręce? Do łokcia, czy wyżej też? U mnie wlosy 5mm-1cm kończą się w okolicy łokcia, a meszek kończy się na ramieniu, więc analogiczna sytuacja do łydek i ud.
Ja lubię swoje włosy na rękach. Są gęste i jasne. W podstawówce kilka osób zwracało na nie uwagę np. "o, będziesz bogata", "ale długie", ale nawet mi wtedy do głowy nie przyszło, że można je usuwać I zawsze mnie dziwiły dziewczyny, które to robiły. Były dla mnie przykładem nie radzenia sobie z kompleksami. A dziś wiem, że to kwestia poczucia estetyki i właściwie zabieg urodowy jak każdy inny.
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą )Miłośniczka butów wszelakich Podskakuję z Mel B. Joga Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Mam bardzo jasne włosy, więc ich nie golę. Nawet do głowy by mi nie przyszło, że można golić ręce,dopiero Wizaż mnie uświadomił, że takie coś się praktykuje
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam włoski na rękach, nie jakiś tam busz, ale są. Nie są całkowicie blond, raczej taki bardzo jasny brąz, więc są widoczne, ale nie rażą po oczach
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Depiluje woskiem przedramiona od ok. 6 lat. Obecnie robię to raz na 3 miesiące, włosy są jasne, słabe i bardzo wolno odrastają. Mogłabym z tego zrezygnować, ale lubię idealną gładkość. Kwestia estetyki, mnie ciemne i długie włosy na rękach rażą, tak samo jak ewidentny wąsik.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Jako facet mówię nie tylko nadmiernemu owłosieniu. Czarne gęste włosy na rekach wynikające z jakieś anomalii hormonalnej są kiepskie.
Jasne, cienkie włoski których nawet facet pewnie nie widzi nie mają żadnego wpływu. |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Mam włosy na rekach, nie jakieś grube i ciemne, ale jak się przyjżeć to widać, bo mam bladą skórę. W życiu by mi sie nie chciało ich depilować. Nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby je ogolić. Dla mnie włoski na rękach, to tak normalna rzecz, jak oddychanie. I guzik mnie obchodzi, czy się komuś nie podobają, chociaż nie widzę powodu, dlaczego miałyby się nie podobać.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Ja od czasu do czasu depiluję ręce.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
hmm, jestem blondynką, ale mam dosyć widoczne owłosienie na rękach, nie podoba mi się to, więc golę. nie jest może bardzo ciemne, ale włoski są dosyć długie
nikt mi nigdy nie zwracał na to uwagi, jakoś sama się uczepiłam.hmm, a propos, na udach też nie golę, bo mam prawie niewidoczne i bardzo cieniutkie
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Golę się tam, gdzie włosy są ciemniejsze, grubsze i widoczne- czyli pod pachami, całe nogi (łącznie z udami) no i bożenkę ![]() Zapytałam się partnera czy nie wolałby jakbym goliła ręce- powiedział, że chyba na głowę upadłam i że on nawet nie wie po co ja uda golę
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Za leniwa na to jestem. Golenie nóg mnie męczy, nie chce mi się dokładać roboty
Włosy na rękach kompletnie mi nie przeszkadzają, nie zwracam na nie specjalnie uwagi. Są dosyć jasne, długość ok. 1 cm.
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się jak można golić? Bo wyrywać to ok, ale takie ogolone - facet chce pomiziać, a tam taki papier ścierny w dotyku. Moim zdaniem słabo to wypada.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi nigdy do głowy nie przyszło, żeby depilować sobie włosy na rękach, dowiedziałam się że niektóre dziewczyny tak robią dopiero z wizażu
Mam na przedramionach sporo włosów, ale jestem blondynką, więc te włosy są bardzo jasne i nie rzucają się w oczy. Nawet je lubię, a że są długie to mój TŻ lubi za nie pociągać ![]() No ale ja jestem blondynką, może gdyby te włosy były grube i gęste to zmieniłabym zdanie
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Ja nigdy nie goliłam, choć mam dość ciemne. Jakoś mi to nie przeszkadzało,, ale teraz jak Was czytam i patrze na ręce to mam ochotę na maszynkę ;p
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
ja uważam że jeśli włosy są jasne i krótkie to lepiej ich nie usuwać.. najgorzej jest jak jednej mojej kolezance odrastają włosy i kłuje każdego kto się do niej zblizy :P
|
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
Mam swoją własną teorię, że kobieta powinna mieć włosy tylko na głowie
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się zawsze ale to zawsze zarzekałam, że wlosów z rąk nie rusze, mimo że sporo ich jest i w dodatku ciemnych
Ostatnio będąc u kosmetyczki dałam się namówić, lato tuż tuż i wiecie co ? nie rozumiem czemu ja z tym tyle czekałam?! Jednak owłosione ręce to mało estetyczny widok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj byłam u lekarza w przychodni, obok mnie siedziała kobieta i po prostu nie można było nie patrzec na jej ręce o zgrozo! Czarne, geste i długie, przepraszam ale wyglądało to tak ohydnie, że miałam ochote powiedzieć jej żeby to zgoliła
Jestem ZA goleniem
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Golę maszynką, ze 2 razy w miesiącu, odrastają identyczne jak były, o dziwo nic nie kłuje. Mam jaśniutkie włosy ale niestety dużo i długie, widać to... u innych mi obojętne czy golą, ale ciemne i gęste/długie włosy na rękach mnie lekko odrzucają, kojarzą się z facetem.
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
Pozbywam się ich najcześciej kremem do depilacji, 1-2 w miesiącu. Większość moich koleżanek tego nie robi i wcale im to nie przeszkadza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#58 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
W życiu
lubię swoje bujne owłosienie, na szczęście dość jasne |
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam spore, miejscami nawet takie centymetrowe, i to od dziecka. Kiedyś w gimnazjum mi coś strzeliło do głowy żeby je zgolić i żałowałam tego. Miałam wysyp krost + odrastający kaktus. Teraz przestałam się już nimi przejmować. Zauważyłam, że ludzie nie zwracają na to takiej uwagi i w sumie ja tak samo. Dodatkowo rozjaśniły mi się od słońca i na opalonej skórze mało rzucają się w oczy.
Ogólnie nie polecam usuwania włosów w tym miejscu, bo odrastająca szczecina jest straszna. Kiedyś miałam koleżankę, która namiętnie je goliła i gdy raz przypadkowo się o nią otarłam aż mnie zabolało. Co dopiero gdy facet będzie chciał cię pomiziać po rękach, a ty akurat będziesz miała 2-milimetrowy odrost? Już chyba lepsze długie i miękkie włosy niż papier ścierny na rękach :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

I zawsze mnie dziwiły dziewczyny, które to robiły. Były dla mnie przykładem nie radzenia sobie z kompleksami. A dziś wiem, że to kwestia poczucia estetyki i właściwie zabieg urodowy jak każdy inny.

)