Co sądzicie o usuwaniu owłosienia z rąk? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-12, 07:44   #31
uluubione
Raczkowanie

GG do uluubione
Dot.: Co sądzicie o usuwaniu owłosienia z rąk?

nie rozumiem, jak można w ogóle depilowac sobie ręce? przecież to już przesada...
uluubione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 07:46   #32
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

też jestem raczej za rosjaśnianiem,bo dziwnie to wygląda i jest niemiłe w dotyku jak odrasta, ale Twoje ręce
Stary 2014-06-12, 07:48   #33
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Ale do którego odcinka golicie ręce? Do łokcia, czy wyżej też? U mnie wlosy 5mm-1cm kończą się w okolicy łokcia, a meszek kończy się na ramieniu, więc analogiczna sytuacja do łydek i ud.

Ja lubię swoje włosy na rękach. Są gęste i jasne. W podstawówce kilka osób zwracało na nie uwagę np. "o, będziesz bogata", "ale długie", ale nawet mi wtedy do głowy nie przyszło, że można je usuwać I zawsze mnie dziwiły dziewczyny, które to robiły. Były dla mnie przykładem nie radzenia sobie z kompleksami. A dziś wiem, że to kwestia poczucia estetyki i właściwie zabieg urodowy jak każdy inny.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 08:53   #34
Paszczurek666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ale do którego odcinka golicie ręce? Do łokcia, czy wyżej też? U mnie wlosy 5mm-1cm kończą się w okolicy łokcia, a meszek kończy się na ramieniu, więc analogiczna sytuacja do łydek i ud.
Całe Jestem zwolennikiem depilacji wszelakich, ale u innych mnie ich brak nie razi.

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 09:21   #35
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Mam bardzo jasne włosy, więc ich nie golę. Nawet do głowy by mi nie przyszło, że można golić ręce,dopiero Wizaż mnie uświadomił, że takie coś się praktykuje
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 11:38   #36
Sherminka
Zadomowienie

Ja mam włoski na rękach, nie jakiś tam busz, ale są. Nie są całkowicie blond, raczej taki bardzo jasny brąz, więc są widoczne, ale nie rażą po oczach Nie golę ich, bo depilacja całych nóg ( a mam kosmicznie długie), miejsc intymnych i pach i tak mnie okropnie męczy. Ale mus to mus a na laser póki co mnie nie stać
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 11:59   #37
memsahib
Raczkowanie

Depiluje woskiem przedramiona od ok. 6 lat. Obecnie robię to raz na 3 miesiące, włosy są jasne, słabe i bardzo wolno odrastają. Mogłabym z tego zrezygnować, ale lubię idealną gładkość. Kwestia estetyki, mnie ciemne i długie włosy na rękach rażą, tak samo jak ewidentny wąsik.
memsahib jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 12:00   #38
Streczer
Raczkowanie

Jako facet mówię nie tylko nadmiernemu owłosieniu. Czarne gęste włosy na rekach wynikające z jakieś anomalii hormonalnej są kiepskie.

Jasne, cienkie włoski których nawet facet pewnie nie widzi nie mają żadnego wpływu.
Streczer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 12:09   #39
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Napisane przez uluubione Pokaż wiadomość
nie rozumiem, jak można w ogóle depilowac sobie ręce? przecież to już przesada...
Dlaczego przesada? Często to konieczność dla niektórych kobiet, już nawet nie potrzeba estetyczna (ciemne włosy na rękach nie wygladają zbyt ładnie), ale również komfort psychiczny, jak ktoś ma tam nadmierny zarost i wydepiluje, to nie myśli o tym i czuje się swobodnie

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 14:05   #40
kiciun
Rozeznanie

Mam włosy na rekach, nie jakieś grube i ciemne, ale jak się przyjżeć to widać, bo mam bladą skórę. W życiu by mi sie nie chciało ich depilować. Nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby je ogolić. Dla mnie włoski na rękach, to tak normalna rzecz, jak oddychanie. I guzik mnie obchodzi, czy się komuś nie podobają, chociaż nie widzę powodu, dlaczego miałyby się nie podobać.
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 15:16   #41
cud nie kobieta
Ante Pante

O boże, nigdy by mi się nie chciało ich golić. Wystarczy mi męki nad nogami, pachami i okolicami bikini.
Stary 2014-06-12, 15:44   #42
201605161006
Konto usunięte

Ja od czasu do czasu depiluję ręce.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 14:06   #43
cloudbone
Raczkowanie

hmm, jestem blondynką, ale mam dosyć widoczne owłosienie na rękach, nie podoba mi się to, więc golę. nie jest może bardzo ciemne, ale włoski są dosyć długie nikt mi nigdy nie zwracał na to uwagi, jakoś sama się uczepiłam.

hmm, a propos, na udach też nie golę, bo mam prawie niewidoczne i bardzo cieniutkie
cloudbone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 15:39   #44
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloudbone Pokaż wiadomość
hmm, jestem blondynką, ale mam dosyć widoczne owłosienie na rękach, nie podoba mi się to, więc golę. nie jest może bardzo ciemne, ale włoski są dosyć długie nikt mi nigdy nie zwracał na to uwagi, jakoś sama się uczepiłam.

hmm, a propos, na udach też nie golę, bo mam prawie niewidoczne i bardzo cieniutkie
Ja mam włosy dosłownie wszędzie- nogi, ręce, klatka piersiowa, stopy, dłonie... Są to zazwyczaj cienkie, delikatne, jasne, niemal niewidoczne włoski. Gdybym miała być cała gładka musiałabym golić każdy centymetr ciała - przedramiona, ramiona, barki.... horror

Golę się tam, gdzie włosy są ciemniejsze, grubsze i widoczne- czyli pod pachami, całe nogi (łącznie z udami) no i bożenkę

Zapytałam się partnera czy nie wolałby jakbym goliła ręce- powiedział, że chyba na głowę upadłam i że on nawet nie wie po co ja uda golę
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 16:37   #45
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Za leniwa na to jestem. Golenie nóg mnie męczy, nie chce mi się dokładać roboty Włosy na rękach kompletnie mi nie przeszkadzają, nie zwracam na nie specjalnie uwagi. Są dosyć jasne, długość ok. 1 cm.
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 17:55   #46
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afrodytek Pokaż wiadomość
Bo ja się sama zastanawiam nad tym jak to wygląda. Czy lepiej mieć włoski czy lepiej gładkie jak talerz ręce??

Jeśli ktoś ma włosy ciemne i o długości około 1 cm, to lepiej wydepilować?

Osobiście wolę gładkie ręce, najlepiej jakby włoski były ale jasne i krótkie.. ale nie każdy takie ma. Ale z drugiej strony chyba od razu widać, że wydepilowane bo chyba nie ma ludzi, którzy maja super gładkie ręce bez żadnego włoska. Co myślicie?? Czy lepiej zostawić włoski żeby było widać, że to jest naturalne bo tak są stworzeni ludzie ( oczywiście nie takie długie, że można w koło owijac) czy lepiej mieć sztucznie gładkie ręce bez wlosków??
Za przeproszeniem dupy nie zawracać sobie pierdołami.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 21:50   #47
cogitka88
Raczkowanie

Zastanawiam się jak można golić? Bo wyrywać to ok, ale takie ogolone - facet chce pomiziać, a tam taki papier ścierny w dotyku. Moim zdaniem słabo to wypada.
cogitka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 22:13   #48
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mi nigdy do głowy nie przyszło, żeby depilować sobie włosy na rękach, dowiedziałam się że niektóre dziewczyny tak robią dopiero z wizażu Mam na przedramionach sporo włosów, ale jestem blondynką, więc te włosy są bardzo jasne i nie rzucają się w oczy. Nawet je lubię, a że są długie to mój TŻ lubi za nie pociągać

No ale ja jestem blondynką, może gdyby te włosy były grube i gęste to zmieniłabym zdanie

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 12:07   #49
tince
Przyczajenie

Ja nigdy nie goliłam, choć mam dość ciemne. Jakoś mi to nie przeszkadzało,, ale teraz jak Was czytam i patrze na ręce to mam ochotę na maszynkę ;p
tince jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 13:15   #50
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonki Pokaż wiadomość
Systematycznie usuwać woskiem, z czasem odrastają coraz jaśniejsze i słabsze, a potem już prawie wcale ich nie widać.
z tego powodu czaję się na wosk, ale najchętniej kupiłabym takie urządzenie do rolek z woskiem
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 00:08   #51
malamixx
Przyczajenie

ja uważam że jeśli włosy są jasne i krótkie to lepiej ich nie usuwać.. najgorzej jest jak jednej mojej kolezance odrastają włosy i kłuje każdego kto się do niej zblizy :P
malamixx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 10:33   #52
oxoxoxoxox
Rozeznanie

Mam swoją własną teorię, że kobieta powinna mieć włosy tylko na głowie
oxoxoxoxox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 11:08   #53
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marudna Krolewna Pokaż wiadomość
Nigdy w życiu nie goliłam rąk. Mam jasne i krótkie włoski, wiele ich nie ma.
Ja też

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 08:50   #54
Ieka
Zakorzenienie

Ja też się zawsze ale to zawsze zarzekałam, że wlosów z rąk nie rusze, mimo że sporo ich jest i w dodatku ciemnych
Ostatnio będąc u kosmetyczki dałam się namówić, lato tuż tuż i wiecie co ? nie rozumiem czemu ja z tym tyle czekałam?! Jednak owłosione ręce to mało estetyczny widok.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez tince Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie goliłam, choć mam dość ciemne. Jakoś mi to nie przeszkadzało,, ale teraz jak Was czytam i patrze na ręce to mam ochotę na maszynkę ;p
Broń Boże maszynka!! :O jak coś to wosk!

Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 20:59   #55
MagdalenaSzs
Rozeznanie

Wczoraj byłam u lekarza w przychodni, obok mnie siedziała kobieta i po prostu nie można było nie patrzec na jej ręce o zgrozo! Czarne, geste i długie, przepraszam ale wyglądało to tak ohydnie, że miałam ochote powiedzieć jej żeby to zgoliła Jestem ZA goleniem
Stary 2014-07-15, 22:59   #56
Wenress
Zakorzenienie

Golę maszynką, ze 2 razy w miesiącu, odrastają identyczne jak były, o dziwo nic nie kłuje. Mam jaśniutkie włosy ale niestety dużo i długie, widać to... u innych mi obojętne czy golą, ale ciemne i gęste/długie włosy na rękach mnie lekko odrzucają, kojarzą się z facetem.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 00:28   #57
Thalie_
Rozeznanie

Pozbywam się ich najcześciej kremem do depilacji, 1-2 w miesiącu. Większość moich koleżanek tego nie robi i wcale im to nie przeszkadza.

Thalie_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 11:23   #58
201702060922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justynaxxx86 Pokaż wiadomość
ja mam na szczęście ciemniejszą karnację od koloru włosów na rękach, choć jestem brunetką.
U mnie to samo, dlatego nigdy nie wpadłam na pomysł, żeby golić sobie ręce. Jeśli ktoś ma tam bardzo widoczne włosy, to ok, rozumiem taką potrzebę. W przeciwnym razie nawet nie zwraca to mojej uwagi, ale ja w ogóle jestem raczej mało spostrzegawcza, no i poza tym czyjeś owłosienie mnie mało interesuje.

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Dobre pytanie. Tak samo nie rozumiem dziewczyn, ktore golą tylko łydki, bo "na udach mają jasne włoski". I w rezultacie udka błyszczą w słońcu jakby miały na sobie brokat
Ja tak robię, no bo rzeczywiście mam jasne, krótkie, rzadkie włoski. Nie zauważyłam, żeby błyszczały, a nawet jeśli, to jakoś mnie to nie obchodzi .
201702060922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 12:03   #59
201607040946
Konto usunięte

W życiu lubię swoje bujne owłosienie, na szczęście dość jasne
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 23:00   #60
Peg
Raczkowanie

Ja mam spore, miejscami nawet takie centymetrowe, i to od dziecka. Kiedyś w gimnazjum mi coś strzeliło do głowy żeby je zgolić i żałowałam tego. Miałam wysyp krost + odrastający kaktus. Teraz przestałam się już nimi przejmować. Zauważyłam, że ludzie nie zwracają na to takiej uwagi i w sumie ja tak samo. Dodatkowo rozjaśniły mi się od słońca i na opalonej skórze mało rzucają się w oczy.

Ogólnie nie polecam usuwania włosów w tym miejscu, bo odrastająca szczecina jest straszna. Kiedyś miałam koleżankę, która namiętnie je goliła i gdy raz przypadkowo się o nią otarłam aż mnie zabolało. Co dopiero gdy facet będzie chciał cię pomiziać po rękach, a ty akurat będziesz miała 2-milimetrowy odrost? Już chyba lepsze długie i miękkie włosy niż papier ścierny na rękach :P
Peg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości