![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wybór laptopa.
W cenie do 1600 zł kupisz np. Lenovo B5400 - powinien być OK.
Ja mam teraz Samsunga i przymierzałem się dopiero do kupna czegoś nowego - no i kupię wcześniej, bo mi padła matryca właśnie ![]()
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pomoc w wyborze komputera/laptopa - ZBIORCZY!
hej, nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale mam nadzieję że tak
![]() Laptop ma być do internetu, muzyki, filmów, office`a, czasem jakieś Simsy ![]() Co do innych wymagań, w sumie nie mam - chciałabym tylko żeby była klawiatura numeryczna i min. 3 porty usb, system - idealnie by było win 7, ale to chyba już marzenia, więc win 8 przeżyję ![]() Celuję w Lenovo, bo taki mam służbowy i chwalę sobie. Moje typy: http://www.mediaexpert.pl/notebooki/...580h,id-219662 http://www.neo24.pl/?p=lenovo_g500s_59395231 ten mi bardziej 'podszedł', widziałam go na żywo, w moim neonecie jest za 1899zł Który z nich lepszy? Jeśli macie jakieś inne pomysły na lapka w takich okolicach to bardzo proszę o porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Hej, nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale mam nadzieję że tak
![]() Laptop ma być do internetu, muzyki, filmów, office`a, czasem jakieś Simsy ![]() Co do innych wymagań, w sumie nie mam - chciałabym tylko żeby była klawiatura numeryczna i min. 3 porty usb, system - idealnie by było win 7, ale to chyba już marzenia, więc win 8 przeżyję ![]() Celuję w Lenovo, bo taki mam służbowy i chwalę sobie. Moje typy: http://www.mediaexpert.pl/notebooki/...580h,id-219662 http://www.neo24.pl/?p=lenovo_g500s_59395231 ten mi bardziej 'podszedł', widziałam go na żywo, w moim neonecie jest za 1899zł Który z nich lepszy? Jeśli macie jakieś inne pomysły na lapka w takich okolicach to bardzo proszę o porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Wiem, że wątek dotyczy laptopów ale może pomożecie mi przy wyborze tableta. Potrzebuję go do przeglądania internetu, czasami do szkoły do używania offica no i raz na jakiś czas może w coś zagrać ale to naprawdę sporadycznie. Wpadły mi w oko dwa modele: http://www.mediamarkt.pl/city-tab-7-lite-2-1,id-930582 http://www.neonet.pl/?p=lark_x2_7_blue
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Macbook/ ultrabook
Witam.
Przyszlo mi zmierzyc sie z dylematem. Moj 5 latni laptop popsul sie i nie widze sensu kolejnej naprawy. Chcialam zapytac co lepiej wybrac i czym sie kierowac? Musze pilnie cos kupic i to na kredyt. Jest to inwestycja na lata, wiec bardzo prosze o rzetelne opinie. A nie "przekrzykiwanie sie", ze np mac jest dla snobow itd. Zalezy mi na kulturalnej wymianie zdan. Sprzetu bede uzywac do czestego pisania i dlugiego czasu pracy na baterii, czasem jakis film, youtube, internet, poczta. Takie standardowe uzytkowanie z naciskiem na prace w terenie/ podrozy Na co zwracam uwage - dluga zywotnosc baterii/ latwa wymiana - dobry uskok klawiatury - podswietlana klawiatura - matryca 13/14/15 10 to za malo - mile widziana matowa matryca/ do pracy w naturalnym swietle - wazniejsze by, byl smukły, latwiejszy do chwycenia niz waga - niska awaryjnosc* i dobry serwis* -mozliwosc podpiecia dysku zewnetrznego - spójna obudowa - internet mobilny (wi-fi/ przez usb) Moze o czyms zapomnialam, a powinnam na to zwrocic uwage? Mysle o MACu, ale jaki? Czy Pro/Air? Jesli zdecyduje sie na Aple to musze miec wszystko od nich? np zewnetrzny dysk/myszke? I jeszcze Ultrabook myslalam o czyms z Asusa, kiedys mialam laptopa i bylam b zadowolona Unikam Vaio Budzet do 5 tys, ale jasne, ze wole mniej. Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2014-04-28 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Kici kici miau miau
|
Macbook/ ultrabook
Ja mam Macbooka Air-zalety : bardzo lekki, maly , ja mam 11 cali, nie zacina sie, szybkosc dzialania, dzieki temu wszedzie go zabierzesz, wady: bateria. Niestety nie jest tak jak producent oboecuje, jeszcze zanim wszedl nowy system to bylo bajecznie trzymal faktycznie te 9 h ale odkad jest Maverick to trzy,a znacznie krocej ale w porownaniu z moim lapkiem Sony Vaio to brdO dlugo bo Vaio trzyma mi 20 min a Mac ok 4 h ale jeszcze tosprawdze
![]() Dysk zewn mozna podpiac, net mobilny tez dziala ja mam i wifi ze stacjonarnego i playa - obydwa dzialaja bardzo dobrze. Podswietlana klawiatura tez jest ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Aha dysk mam 128 gb i tez na kredyt ale w ispocie mam 0% Edytowane przez ranka Czas edycji: 2014-04-29 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macbook/ ultrabook
Ja tez jestem na vaio i czas na zmiany. Myslo o Air 13 cali. Jak to jest w razie napraw serwisu po gwarancji? Czy inny sprzet niz Appla bedzie na nim odczytywany/? Dysk zewnetrzny? Jak model Air to, ktory konkretnie? Bo kilkaa jest air z matryca 13 i zglupialam;/ I chce kupic na raty, wiec bezposrednio ze str appla chyba odpda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Kici kici miau miau
|
Jesli chodzi o raty to ja polece ispota - bezproblemowo i 0% bez zadnego ubezpieczenia. Serwis to nie wiem, ale sa firmy oferujace naprawe Apple, nie wiem jak inny sprzet bo ja mam tylko Apple a dysku nie podpinalam . Ja mam macbook air 11 model 2013
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
A wrocilabys do Windowsa?
Mam na oku jeszcze Asusa ux 31a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Kici kici miau miau
|
Nie , nie wrocilabym . W domu mam jeszcze lapka Toshibe no i sony, dla nie to teraz koszmar poruszanie sie po windowsie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem na ktorego MBA sie zdecydowac 4/ 8 gb? 128/256 flash? Roznica w cenie spora...
Jak z otwieraniem plikow pdf/ word? Duuuuzo pisze tekstu. Czy jakis program do pisania jest juz tam zainstalowany? Czy musze kupic? Otworzy sie on na Win? Generalnie jak jest ze "wspopraca" plikow / programow ttych systemow? Czy mam jakies dodatkowe koszta decydujac sie na sprzet appla? Pracowalas z tym lapkiem na dworze>? jak wrazenia? ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- To bedzie moj "glowny" laptop |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Kici kici miau miau
|
Ja mam 4 gb i 128 gb bo doszlam do wniosku ze zawsze moge podpiac dysk zewn ale ja nie mam pracy wymagajacej pracy z laptopem wiec duzo kiejsca mi nie jest potrzebne. Pdf i word otwiera ale ja mam jeszcze open office z netu, najlepiej poczytaj sobie forum apple na pewno udzieli ci ono wyczerpujacych odp. A jakie dodatkowe koszta? Chodzi o zakup programow?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Tak, o programy i np gwarancje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
mam MacBooka Pro i nie zamienilabym go na nic innego.
bateria trzyma kilka godzin, nie zauwazylam spadku wydajnosci. klawiatura podswietlana oczywiscie jest. mozesz podpiac sprzet kazdej firmy, nie musi to byc Apple. aczkolwiek dysku zewnetrznego nie uzywam, wiec nie sprawdzalam. natomiast z myszka czy drukarka nie ma problemu. jesli planujesz tylko pisac i przegladac Internet, to wedlug mnie 13" Air w zupelnosci ci wystarczy. 4 gb bedzie ok. co do tworzenia plikow tekstowych, to ja uzywam OpenOffice'a, darmowy w przeciwienstwie do Offica, i jak dla mnie przyjazniejszy. pliki pdf normalnie otwieraja sie na Macu (bo przeciez instalujesz po prostu pdfa). jak masz cos zapisane w jakims programie na Windowsie, i taki sam program masz na Macu, to chyba logiczne jest, ze program to bez problemu otworzy. a, gwarancja w standardzie niestety jest tylko roczna. ja dokupilam 3 letnia i chyba kazdemu proponowalabym zrobic to samo. programy sa zarowno platne jak i darmowe. ale tak samo jest z windowsem.
instead of how far they have gotten Edytowane przez trats Czas edycji: 2014-04-29 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
ispot ma dobra oferte edukacyjna 6% znizki, wiec chyba sie skusze. Tylko boli mnie taak za gotowke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Sprzęt Apple'a ma na pewno świetny design oraz jakość obrazu. Mac OS X, czyli ich system operacyjny jest po prostu inny i dla niektórych osób, które od lat korzystają z Windowsa i nie mają smykałki do elektroniki przesiadka może być trudna. Najlepiej przejdź się do sklepu i pobaw parę minut na Macu żeby samemu ocenić jak Ci się pracuje
![]() Co do produktów Apple trzeba pamiętać, że gwarancja jest w standardzie tylko roczna, a ewentualne naprawy czy akcesoria w porównaniu do innych firm zauważalnie droższe - dla przykładu zasilacz http://www.cortland.pl/komputery/pod...macbookow.html. W MacBooku Air jest mało złączy i żeby np. podłączyć się do telewizora trzeba dokupić przejściówkę. Takie rzeczy jak myszki czy dyski twarde są uniwersalne i będą pasować. Jeśli chciałabyś jednak coś na Windowsie to jest np. taki elegant http://www.mediamarkt.pl/gdansk-mata...2aws,id-915343. Wygląda bardzo atrakcyjnie, wykonany z aluminium, magnesu i szkła hartowanego, bateria do 6h. Ekran jest dotykowy w wysokiej rozdzielczości (wygląda jak Retina w Macach), w zestawie komplet przejściówek. No i chodzi jak marzenie, bardzo szybki ![]() Edytowane przez tolez Czas edycji: 2014-04-30 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Jak wygląda naprawa Mac? Warto kupować pakiet serwisu? Jak cos bedzie z mojej winy to tak czy siak place? A bez tego serwisu jakie to koszty?
Chyba lepiej ubezpieczenie kupic niz serwis? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2014-04-30 o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Radzę szukać informacji w źródłach o danej tematyce, dowiedziałam się na przykład, że nie warto kupować gotowych komputerów, tylko lepiej składać samemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
A więc tak, obecnie posiadam laptopa-kloca, ale wyjeżdżam za granicę i potrzebuje laptopa zdatnego do podróży ze mną a więc
- Niezbyt ciężki - Mniejszy niż standardowy laptop (nie musi być jakiś mega mini, po prostu nie za duży) -Używam tylko do facebooka, skype (obowiazkowo kamerka i wbudowany mikrofon) - W miarę dobra praca baterii - Chcę kupić używany, ale dobrze by jego cena wyjściowa była maks 1500-2000 zł (Zeby uzywany był poniżej tysiaka) Jakieś propozycje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Kupilam MAC Air z wystawy, mam nadzieje, ze nie pozaluje. Dziekuje za wszystkie opinie. Konfiguracja zajme sie wieczorem. Watku nie zamykam, bo bede tu cos jeszcze pewnie pisac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Pomocy jak usunac haslo administratora?
Znalazlam jak to zrobic bez plyty, ale nie wiem jak zrobic nowty wiersz kiedy klikam enter mam juz zakonczone polecenie a musi byc ciag dalszy w nowej lini haslo odblokowane, choc nadal nie wiem jak zjechac do nowego wiersza Jak ladujecie swoje komputery? Moj jest z wystawy i byl na kablu.. teraz nie wiem jak go traktowac kiedy podlaczyc? czy formatowac? co i jak? Kurde tak namieszalam, ze klient poczty nie dziala. Jak moge usunac te dane, by zaczac jeszcze raz od nowa? Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2014-04-30 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Mozecie polecic jakis program do usuwania smieci?
Jak moge sprawdzic sciezke danego pliku? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W MACu smieci??? Sciezke jakiego pliku? Na pulpicie? Edytowane przez xFacetx Czas edycji: 2014-05-04 o 00:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Kupilam Maca z wystawy i mial poinstalowane różne rzeczy. Zainstalowalam od nowa system i dziala fest.
Dlaczego strata kasy? Kiedy ludzie pojma, ze Mac to nie jest opcja dla '' wybranych''? Bateria przebija chyba wszystkie inne na rynku Od Win wole Linuxa. Jak odinstalowujesz samo rzucenie do kosza nie zalatwia sprawy. Poza tym ciasteczka. To nie sa śmierci. Twoim zdaniem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2014-05-04 o 00:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro taki ekspert z Ciebie od linuxa, to odpal terminal w MacOSX i wydawaj komendy z pola polecen aby posprawdzac sciezki do plikow. Odinstalowanie aplikacji ktore nie zostaly nabyte w AppStorze czasami koncza sie dlubaniem w systemie. Jezeli ciasteczka w MACu to smieci, to faktycznie o Windowsie za duzego pojecia nie masz, jak tam trzeba dbac o system, zeby nie rozjechal sie po chwili - tam to sa smieci... Edytowane przez xFacetx Czas edycji: 2014-05-04 o 00:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Nie musisz się wsciekac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Kici kici miau miau
|
Kto pyta nie błàdzi a poza tym jesli ktos ma pieniadze to niech robi z nimi co mu sie podoba. Ja tez bralam swojego MAC na kredyt i jestem z tego wyboru bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uzywanie tego dla szpanu tez jest OK - moje pieniadze robie co chce, ale nigdy nie pojme kwestii kupowania ekskluzywnych produktow na kredyt i to jeszcze przez osoby nie wykorzystujace tego w 100% czyli profesjonalnie, bo pewnie jedyne do czego Wy uzywacie tych komputerow to internet, pakiet office'a i mail, wiec smialo mozecie przyznac, ze idziecie w/g dewizy "zastaw sie a postaw sie" Edytowane przez xFacetx Czas edycji: 2014-05-04 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jak na razie najbardziej skłaniam się ku marce Lenovo. Nie wybrałam jeszcze konkretnego modelu. Czy do programów jakie podałam wystarczy procesor Intel Core i3, RAM 4 GB? Jaka karta graficzna byłaby najlepsza? Przepraszam, ale jestem trochę zielona w temacie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.