Rozmyśliłyście się ze ślubu albo znacie kogoś kto to zrobił? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-16, 22:48   #31
201610281624
Konto usunięte

Dot.: Rozmyśliłyście się ze ślubu albo znacie kogoś kto to zrobił?

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ja tam bym się nie zdziwiła jakby ciąża była przez kochankę zaplanowana.
Zawsze mnie dziwi odwaga takich, co myślą- " A złapię go na dziecko", to są dopiero ryzykantki
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 22:58   #32
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
Zawsze mnie dziwi odwaga takich, co myślą- " A złapię go na dziecko", to są dopiero ryzykantki
Kto nie ryzykuje ten nie ma. Aczkolwiek nie uważam żeby warto było aż tak ryzykować
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 09:13   #33
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
jeśli jakaś Dziewczyna musi "łapać na dziecko" to taki związek nie ma sensu a ślub tym bardziej..

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 10:21   #34
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
jeśli jakaś Dziewczyna musi "łapać na dziecko" to taki związek nie ma sensu a ślub tym bardziej..
zgadzam się

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 00:17   #35
myszenka87
Rozeznanie

Moja najlepsza przyjaciółka odwołała ślub i wesele na 3 tygodnie przed ślubem.Stwierdziła,że jednak nie wytrzyma z nim całego życia.dwa tygodnie później poznała faceta i jest z nim kilka lat po ślubie.siostra cioteczna mojej mamy rano,przed ślubem oświadczyła wszystkim,że albo wyjdzie za brata swojego narzeczonego,albo ślubu nie będzie.ślub się odbył z nowym panem młodym(nie wiem jak to załatwili,rok 1983)
myszenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 07:39   #36
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszenka87 Pokaż wiadomość
Moja najlepsza przyjaciółka odwołała ślub i wesele na 3 tygodnie przed ślubem.Stwierdziła,że jednak nie wytrzyma z nim całego życia.dwa tygodnie później poznała faceta i jest z nim kilka lat po ślubie.siostra cioteczna mojej mamy rano,przed ślubem oświadczyła wszystkim,że albo wyjdzie za brata swojego narzeczonego,albo ślubu nie będzie.ślub się odbył z nowym panem młodym(nie wiem jak to załatwili,rok 1983)
Co do ostatniego - cywilny czy kościelny? Przy pierwszym może by się udało... ale jak cała reszta rodziny na to zareagowała? Generalnie historia jak z opery mydlanej Ciekawe jakie relacje ze sobą mają teraz bracia
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 07:51   #37
FashandRoll
Raczkowanie

Jakie historie. masakra...
Brat mojego TŻ ma taką dziewczynę, która wymusiła na nim zaręczyny, bo "wszystkie koleżanki już są zaręczone". Kłócą się i zrywają ze sobą co najmniej raz w miesiącu, więc jak w ogóle dojdzie do tematu "ślub" to będę bardzo zdziwiona.
FashandRoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 08:20   #38
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FashandRoll Pokaż wiadomość
Jakie historie. masakra...
Brat mojego TŻ ma taką dziewczynę, która wymusiła na nim zaręczyny, bo "wszystkie koleżanki już są zaręczone". Kłócą się i zrywają ze sobą co najmniej raz w miesiącu, więc jak w ogóle dojdzie do tematu "ślub" to będę bardzo zdziwiona.
też mam koleżankę, co wymusiła zaręczyny, bo "chciała mieć pierścionek i narzeczonego" jak pytam o ślub to -nie nie, nie myślą o tym/nie chcą bla bla
Stary 2014-06-18, 14:35   #39
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myszenka87 Pokaż wiadomość
że albo wyjdzie za brata swojego narzeczonego,albo ślubu nie będzie.ślub się odbył z nowym panem młodym(nie wiem jak to załatwili,rok 1983)
A rodzina przystała na to? Co na to narzeczony?
Stary 2014-06-18, 17:16   #40
myszenka87
Rozeznanie

Cytat:
A rodzina przystała na to? Co na to narzeczony?
Aż zadzwoniłam do mamy zapytać jak to było.
Podobno część rodziny chciała do domu wracać jak się dowiedzieli(część już przed kościołem)ślub był kościelny,cywilny jakiś miesiąc później.Ostatecznie wesele było sztywne,ludzie szybko zaczęli się rozjeżdżać.Para młoda wyprowadziła się na drugi koniec kraju bo na wsi wrzało.Brat wystawiony do wiatru nie pojawił się na ślubie,wyemigrował do USA,tam podobno ma rodzinę.Zarówno jedni jak i drudzy nie bywali zbyt często w rodzinnej wsi(z tego co mówiła mama tylko na pogrzebach rodziców).A ludzie gadają do tej pory chociaż minęło ponad 30 lat.
myszenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 18:04   #41
weselna01
Zadomowienie

Ciekawe - siła uczucia czy o co chodziło, że brat bratu nie mówił, że mu pod bokiem związek kwitł...i czemu ona udawała niemalże do końca, że chce innego...

U mnie w rodzinie pożeniło się bliskie kuzynostwo - gdy się spotykali cała rodzina ich kryła Teraz drzewo genealogiczne wygląda co najmniej ciekawie...
Stary 2014-06-18, 18:20   #42
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Ciekawe - siła uczucia czy o co chodziło, że brat bratu nie mówił, że mu pod bokiem związek kwitł...i czemu ona udawała niemalże do końca, że chce innego...
To jest właśnie dziwne. Skoro kochała jednego to dlaczego planowała ślub z drugim, a skoro tamten kochał to dlaczego przystał na to ze jego ukochana ma wziąć ślub jego bratem. Dziwie się też rodzicom facetów że na to przystali.
Stary 2014-06-18, 19:33   #43
blackwine
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
i jak takim facetom nie urwać jaj?!
Każdy facet ma ten swój niepowtarzalny temperament. Mój sąsiad zaczepia panienki dziesięć lat młodsze od swojej córki. A o kochankach nie wspomnę. Najgorsze jest to, że nawet w towarzystwie nie ukrywa się przed żoną. Teraz to nawet jego żony nie rozumiem, czemu jeszcze z nim jest? Kobiecina popadła w depresję przez niego.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
blackwine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 19:44   #44
ruby000
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w rodzinie pożeniło się bliskie kuzynostwo - gdy się spotykali cała rodzina ich kryła Teraz drzewo genealogiczne wygląda co najmniej ciekawie...
co to znaczy że rodzina ich kryła? co na to prawo? USC? przecież to niezgodne z prawem?

kosmetyki
książki
nowa bielizna i odzież

Pędzel [/B][/U][/COLOR]flat top!
ruby000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 20:16   #45
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ruby000 Pokaż wiadomość
co to znaczy że rodzina ich kryła? co na to prawo? USC? przecież to niezgodne z prawem?

Mnie też to dziwi. Jeśli ich rodzice byli rodzeństwem to ten ślub jest niezgodny z prawem. Poza tym jak oni chca mieć dzieci? Chyba że nie chcą.
Stary 2014-06-18, 23:27   #46
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

U mnie w rodzinie była taka sytuacja. Państwo Młodzi byli ze sobą dość długo, planowali ślub. Jednak coś sprawiło że ten ślub odwołali na kilka mcy przed. Przepadły tylko zaliczki. Rozeszli się... Za kilka lat znów się zeszli, pobrali się i dziś są szczęśliwym małżeństwem. Także historie z happy endem się też zdarzają.
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrzeźbić piękny kwiat (bo tym powinien być związek). Może w pocie czoła i łez nawet ulepisz coś podobnego do kwiatu, ale z powodu użytego materiału całość i tak będzie brzydko pachnieć.
Choco_Latte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 06:18   #47
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackwine Pokaż wiadomość
Każdy facet ma ten swój niepowtarzalny temperament. Mój sąsiad zaczepia panienki dziesięć lat młodsze od swojej córki. A o kochankach nie wspomnę. Najgorsze jest to, że nawet w towarzystwie nie ukrywa się przed żoną. Teraz to nawet jego żony nie rozumiem, czemu jeszcze z nim jest? Kobiecina popadła w depresję przez niego.

Rzucę Ci kilka powodów tak z marszu: współuzależnienie, twarde trzymanie się przysięgi składanej Bogu, poczucie że "dzieci muszą mieć ojca" nie ważne jaki to ojciec, brak widoków na alternatywę do braku związku ("gdzie będę mieszkać?","za co będę żyć?"). Nawet w najbardziej patologicznym związku druga strona zostaje widząc, że w jej odbiorze daje to jakieś korzyści. Nawet jeśli mąż pije, bije, znęca się - może jest coś, co przeraża tę osobę bardziej.
Stary 2014-06-19, 12:09   #48
Lilly Greace
Dostojna peema.

Szokujące te historie O_O
Stary 2014-06-19, 12:21   #49
TysiaBB1989
Rozeznanie

bardzo dobry ten wątek
Stary 2014-06-19, 12:59   #50
blackwine
Przyczajenie

Cytat:
Rzucę Ci kilka powodów tak z marszu: współuzależnienie, twarde trzymanie się przysięgi składanej Bogu, poczucie że "dzieci muszą mieć ojca" nie ważne jaki to ojciec, brak widoków na alternatywę do braku związku ("gdzie będę mieszkać?","za co będę żyć?"). Nawet w najbardziej patologicznym związku druga strona zostaje widząc, że w jej odbiorze daje to jakieś korzyści. Nawet jeśli mąż pije, bije, znęca się - może jest coś, co przeraża tę osobę bardziej.
Kochana, tu jest właśnie problem. On wyrzucił dzieci z domu. Z synem zrobił awanturę, po czym uciekł w ciągu trzech dni. Córka tak samo. Wyrzucił dzieci z domu, aby mu nie przeszkadzały w "podbojach" z nowymi kochankami.

Stary 2014-06-19, 13:19   #51
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackwine Pokaż wiadomość
Kochana, tu jest właśnie problem. On wyrzucił dzieci z domu. Z synem zrobił awanturę, po czym uciekł w ciągu trzech dni. Córka tak samo. Wyrzucił dzieci z domu, aby mu nie przeszkadzały w "podbojach" z nowymi kochankami.

Nie mówię czy to dobrze, czy to źle i jeśli źle, to jaka jest skala tego źle, ale stwierdzam fakt, ze jeżeli ktoś w czymś tkwi to widocznie widzi w tym więcej korzyści na ten moment, niż po rezygnacji. Nawet jeżeli dla nas byłoby to absurdalne.
Proste pytanie do takiej osoby: "Co się stanie najlepszego i najgorszego, gdy odejdziesz?" bardzo naświetla nam sprawę.
Stary 2014-06-19, 13:24   #52
blackwine
Przyczajenie

Cytat:
Nie mówię czy to dobrze, czy to źle i jeśli źle, to jaka jest skala tego źle, ale stwierdzam fakt, ze jeżeli ktoś w czymś tkwi to widocznie widzi w tym więcej korzyści na ten moment, niż po rezygnacji. Nawet jeżeli dla nas byłoby to absurdalne.
Proste pytanie do takiej osoby: "Co się stanie najlepszego i najgorszego, gdy odejdziesz?" bardzo naświetla nam sprawę.
Żonę wyrzucił z domu na jakiś czas, ale ona wróciła ponieważ została bez grosza przy duszy...choć część jej "gospodarstwa" i firma należy do niej. Pieniądze wypłacił i nawet nie miała na chleb. Wydaje mi się, że to działa na zasadzie jakiegoś "układu".

Stary 2014-06-19, 13:25   #53
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Moja przyjaciółka kilka dni przed weselem (było to chyba we wtorek, a w sobotę miał być ślub) dowiedziała się o wielokrotnych zdradach Misiaczka. Ślub odwołany natychmiast.
Kilka lat temu miałam tez iść na wesele które nie odbyło się z niewiadomych przyczyn. Do dzisiaj nikt nie wie, o co dokładnie poszło niedoszłym młodym.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 04:42   #54
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie też to dziwi. Jeśli ich rodzice byli rodzeństwem to ten ślub jest niezgodny z prawem. Poza tym jak oni chca mieć dzieci? Chyba że nie chcą.
Pradziadkowie mojego TŻta byli kuzynami. Dostali dyspensę od papieża na ślub. Nie wiem, jak załatwili to prawnie. Podobno byli mega zakochani przez całe życie.

Geny są tak silne, że dziadek TŻ, ojciec i jego brat oraz TŻ są niemal identyczni. Raz zgłupiałam, jak usłyszałam, że ojciec TŻta rozmawia sam ze sobą a po chwili wszedł do pokoju z drugim facetem... Różnią się wszyscy nieco wyglądem, ale zachowania, mimika i gesty są identyczne. Także się da.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 07:00   #55
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruby000 Pokaż wiadomość
Przeoczyłam pytanie. Rodzina wiedziała co się dzieje, ale ich kryła przed rodzicami - generalnie ich to bawiło i nie wierzyli, że do czegoś dojdzie, tak zrozumiałam z kontekstu. A jak usłyszeli, że będą się żenić, to usiedli i obserwowali rozwój akcji.

Jak to w takich przypadkach bywa - były gromy, krzyki, machanie rękoma i jak zwykle kończy się tym, że młodzi tym bardziej chcieli brać ślub. Może jakby rodzina podeszła do tego na zimno, to by do niczego nie doszło? Znacie "efekt Romea i Julii"? Im bardziej nie wolno i jest to zabraniane, tym bardziej młodzi po to sięgają, a "owoc powszedni" mógłby okazać się nudnawy i już nie tak atrakcyjny

No więc para złożyła pismo do papieża z prośbą o zgodę i patre jej udzielił W rodzinie szok, niedowierzanie - mówimy o latach 70/początek 80. Moja babcia zabroniła iść na ten ślub, więc oczywiście jej dzieci poszły, bo uwielbiały ją wkurzać

Czy mają dzieci - mają dzieci i wygląda na to, że wszystkie zdrowe. Poznałam ich niedawno

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Pradziadkowie mojego TŻta byli kuzynami. Dostali dyspensę od papieża na ślub. Nie wiem, jak załatwili to prawnie. Podobno byli mega zakochani przez całe życie.

Geny są tak silne, że dziadek TŻ, ojciec i jego brat oraz TŻ są niemal identyczni. Raz zgłupiałam, jak usłyszałam, że ojciec TŻta rozmawia sam ze sobą a po chwili wszedł do pokoju z drugim facetem... Różnią się wszyscy nieco wyglądem, ale zachowania, mimika i gesty są identyczne. Także się da.
Aż chciałabym to zobaczyć

Ja zbierałam zdjęcia do drzewa genealogicznego i odkryłam, że w jednej rodzinie jedna i ta sama twarz kobieca idzie od kilku pokoleń i "spada" zwykle na pierwszą córkę Wygląda to dosyć przerażająco, jak się zestawi te zdjęcia jedno pod drugim...
Stary 2014-06-20, 07:28   #56
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Przeoczyłam pytanie. Rodzina wiedziała co się dzieje, ale ich kryła przed rodzicami - generalnie ich to bawiło i nie wierzyli, że do czegoś dojdzie, tak zrozumiałam z kontekstu. A jak usłyszeli, że będą się żenić, to usiedli i obserwowali rozwój akcji.

Jak to w takich przypadkach bywa - były gromy, krzyki, machanie rękoma i jak zwykle kończy się tym, że młodzi tym bardziej chcieli brać ślub. Może jakby rodzina podeszła do tego na zimno, to by do niczego nie doszło? Znacie "efekt Romea i Julii"? Im bardziej nie wolno i jest to zabraniane, tym bardziej młodzi po to sięgają, a "owoc powszedni" mógłby okazać się nudnawy i już nie tak atrakcyjny

No więc para złożyła pismo do papieża z prośbą o zgodę i patre jej udzielił W rodzinie szok, niedowierzanie - mówimy o latach 70/początek 80. Moja babcia zabroniła iść na ten ślub, więc oczywiście jej dzieci poszły, bo uwielbiały ją wkurzać

Czy mają dzieci - mają dzieci i wygląda na to, że wszystkie zdrowe. Poznałam ich niedawno

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Aż chciałabym to zobaczyć

Ja zbierałam zdjęcia do drzewa genealogicznego i odkryłam, że w jednej rodzinie jedna i ta sama twarz kobieca idzie od kilku pokoleń i "spada" zwykle na pierwszą córkę Wygląda to dosyć przerażająco, jak się zestawi te zdjęcia jedno pod drugim...
Zobaczyć jak zobaczyć... Usłyszeć dobrze, że lubię teścia, bo już teraz mój TŻ jest kopią ojca u mnie też tak jest -mama, siostra i babcia...

"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 10:04   #57
moskit30
Raczkowanie

moj brat pare miesiecy przed slubem nakryl swoja narzeczona na zdradzie,biedny bardzo cerpial po rozstaniu,minelo juz 3 lata a ja nadal widze ze za nia teskni
moskit30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 10:28   #58
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Narzeczona mojego brata zerwała na pół roku przed ślubem. Odkochała się brat cierpiał długo, bo kochał ją już zanim zostali parą, typowa pierwsza miłość, ale na szczęście już się otrząsnął i od nowa układa sobie życie
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 11:41   #59
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moskit30 Pokaż wiadomość
moj brat pare miesiecy przed slubem nakryl swoja narzeczona na zdradzie,biedny bardzo cerpial po rozstaniu,minelo juz 3 lata a ja nadal widze ze za nia teskni
Do niej czy do tego, za kogo ją miał? Czy żałuje, że prosiła go o kolejną szansę i miał ochotę ją dać, ale uległ presji "Nawet jak chcesz wybaczyć, to nie wybaczaj"?
Dla niektórych zdrada w związku = zerowa szansa na jego kontynuowanie. Dla innych oznacza to problemy w związku, za które człowiek chce się zabrać, aby sytuacja się nie powtórzyła. Ważne żeby podjąć decyzję w zgodzie ze sobą.

A może nie tęskni za nią tylko za osobą, którą mógłby kochać, zaufać, taką, za jaką ją uważał?
Stary 2014-06-20, 12:08   #60
moskit30
Raczkowanie

a czy ktoras z was zdradzila kiedys swojego narzeczonego,lub byla zdradzona? jak uwazacie nalezy dac druga szanse,czy odpuscic?
moskit30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości