|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rozmyśliłyście się ze ślubu albo znacie kogoś kto to zrobił?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli jakaś Dziewczyna musi "łapać na dziecko" to taki związek nie ma sensu a ślub tym bardziej..
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Moja najlepsza przyjaciółka odwołała ślub i wesele na 3 tygodnie przed ślubem.Stwierdziła,że jednak nie wytrzyma z nim całego życia.dwa tygodnie później poznała faceta i jest z nim kilka lat po ślubie.siostra cioteczna mojej mamy rano,przed ślubem oświadczyła wszystkim,że albo wyjdzie za brata swojego narzeczonego,albo ślubu nie będzie.ślub się odbył z nowym panem młodym(nie wiem jak to załatwili,rok 1983)
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jakie relacje ze sobą mają teraz bracia
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Jakie historie. masakra...
Brat mojego TŻ ma taką dziewczynę, która wymusiła na nim zaręczyny, bo "wszystkie koleżanki już są zaręczone". Kłócą się i zrywają ze sobą co najmniej raz w miesiącu, więc jak w ogóle dojdzie do tematu "ślub" to będę bardzo zdziwiona. |
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Aż zadzwoniłam do mamy zapytać jak to było.
Podobno część rodziny chciała do domu wracać jak się dowiedzieli(część już przed kościołem)ślub był kościelny,cywilny jakiś miesiąc później.Ostatecznie wesele było sztywne,ludzie szybko zaczęli się rozjeżdżać.Para młoda wyprowadziła się na drugi koniec kraju bo na wsi wrzało.Brat wystawiony do wiatru nie pojawił się na ślubie,wyemigrował do USA,tam podobno ma rodzinę.Zarówno jedni jak i drudzy nie bywali zbyt często w rodzinnej wsi(z tego co mówiła mama tylko na pogrzebach rodziców).A ludzie gadają do tej pory chociaż minęło ponad 30 lat. |
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe - siła uczucia czy o co chodziło, że brat bratu nie mówił, że mu pod bokiem związek kwitł...i czemu ona udawała niemalże do końca, że chce innego...
U mnie w rodzinie pożeniło się bliskie kuzynostwo - gdy się spotykali cała rodzina ich kryła Teraz drzewo genealogiczne wygląda co najmniej ciekawie...
|
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
To jest właśnie dziwne. Skoro kochała jednego to dlaczego planowała ślub z drugim, a skoro tamten kochał to dlaczego przystał na to ze jego ukochana ma wziąć ślub jego bratem. Dziwie się też rodzicom facetów że na to przystali.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Każdy facet ma ten swój niepowtarzalny temperament. Mój sąsiad zaczepia panienki dziesięć lat młodsze od swojej córki. A o kochankach nie wspomnę. Najgorsze jest to, że nawet w towarzystwie nie ukrywa się przed żoną. Teraz to nawet jego żony nie rozumiem, czemu jeszcze z nim jest? Kobiecina popadła w depresję przez niego.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
co to znaczy że rodzina ich kryła? co na to prawo? USC? przecież to niezgodne z prawem?
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Addicted of makeup.
|
U mnie w rodzinie była taka sytuacja. Państwo Młodzi byli ze sobą dość długo, planowali ślub. Jednak coś sprawiło że ten ślub odwołali na kilka mcy przed. Przepadły tylko zaliczki. Rozeszli się... Za kilka lat znów się zeszli, pobrali się i dziś są szczęśliwym małżeństwem.
Także historie z happy endem się też zdarzają.
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Dostojna peema.
|
Szokujące te historie O_O
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
bardzo dobry ten wątek
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Proste pytanie do takiej osoby: "Co się stanie najlepszego i najgorszego, gdy odejdziesz?" bardzo naświetla nam sprawę. |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Moja przyjaciółka kilka dni przed weselem (było to chyba we wtorek, a w sobotę miał być ślub) dowiedziała się o wielokrotnych zdradach Misiaczka. Ślub odwołany natychmiast.
Kilka lat temu miałam tez iść na wesele które nie odbyło się z niewiadomych przyczyn. Do dzisiaj nikt nie wie, o co dokładnie poszło niedoszłym młodym. |
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Geny są tak silne, że dziadek TŻ, ojciec i jego brat oraz TŻ są niemal identyczni. Raz zgłupiałam, jak usłyszałam, że ojciec TŻta rozmawia sam ze sobą a po chwili wszedł do pokoju z drugim facetem... Różnią się wszyscy nieco wyglądem, ale zachowania, mimika i gesty są identyczne. Także się da.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to w takich przypadkach bywa - były gromy, krzyki, machanie rękoma i jak zwykle kończy się tym, że młodzi tym bardziej chcieli brać ślub. Może jakby rodzina podeszła do tego na zimno, to by do niczego nie doszło? Znacie "efekt Romea i Julii"? Im bardziej nie wolno i jest to zabraniane, tym bardziej młodzi po to sięgają, a "owoc powszedni" mógłby okazać się nudnawy i już nie tak atrakcyjny ![]() No więc para złożyła pismo do papieża z prośbą o zgodę i patre jej udzielił W rodzinie szok, niedowierzanie - mówimy o latach 70/początek 80. Moja babcia zabroniła iść na ten ślub, więc oczywiście jej dzieci poszły, bo uwielbiały ją wkurzać Czy mają dzieci - mają dzieci i wygląda na to, że wszystkie zdrowe. Poznałam ich niedawno ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
![]() Ja zbierałam zdjęcia do drzewa genealogicznego i odkryłam, że w jednej rodzinie jedna i ta sama twarz kobieca idzie od kilku pokoleń i "spada" zwykle na pierwszą córkę Wygląda to dosyć przerażająco, jak się zestawi te zdjęcia jedno pod drugim...
|
||
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że lubię teścia, bo już teraz mój TŻ jest kopią ojca u mnie też tak jest -mama, siostra i babcia...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
moj brat pare miesiecy przed slubem nakryl swoja narzeczona na zdradzie,biedny bardzo cerpial po rozstaniu,minelo juz 3 lata a ja nadal widze ze za nia teskni
|
|
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
Narzeczona mojego brata zerwała na pół roku przed ślubem. Odkochała się
brat cierpiał długo, bo kochał ją już zanim zostali parą, typowa pierwsza miłość, ale na szczęście już się otrząsnął i od nowa układa sobie życie
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla niektórych zdrada w związku = zerowa szansa na jego kontynuowanie. Dla innych oznacza to problemy w związku, za które człowiek chce się zabrać, aby sytuacja się nie powtórzyła. Ważne żeby podjąć decyzję w zgodzie ze sobą. A może nie tęskni za nią tylko za osobą, którą mógłby kochać, zaufać, taką, za jaką ją uważał? |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
a czy ktoras z was zdradzila kiedys swojego narzeczonego,lub byla zdradzona? jak uwazacie nalezy dac druga szanse,czy odpuscic?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

Ciekawe jakie relacje ze sobą mają teraz bracia 

A rodzina przystała na to? Co na to narzeczony?

Także historie z happy endem się też zdarzają.