Kwietniowa Panna Młoda - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-20, 16:07   #31
edytcia
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniowa Panna Młoda

Cytat:
Napisane przez nusia127
To wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!
Ja za rok powiem to samo

Dzięki Jestem dumna mężatką - śmieszyło mnie zawsze to słowo
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-23, 18:55   #32
sohf
Wtajemniczenie

no dziewczynki kochane kiecka zakupiona
nie wiem czy to nie trochę za wcześnie, ale ze się akurat trafiło to odkupiłam od jednej szalenie miłej kobietki
trzeba tylko troszeczę skrócić i troszeczkę zwęzić (w zwiazku z tym zna ktoś jakiś zakłąd lub krawcową, która się poprawkami zajmuje???)
dołączam fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cymbeline - santana.jpg (19,3 KB, 105 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4165a.JPG (16,5 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cymbeline - santana 1.jpg (20,5 KB, 66 załadowań)
sohf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-23, 20:48   #33
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sohf
nie wiem czy to nie trochę za wcześnie, ale ze się akurat trafiło to odkupiłam od jednej szalenie miłej kobietki
trzeba tylko troszeczę skrócić i troszeczkę zwęzić (w zwiazku z tym zna ktoś jakiś zakłąd lub krawcową, która się poprawkami zajmuje???)
dołączam fotki
sohf, gratuluje! jestem pewna, ze bedziesz w niej pieknie wygladac!
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 08:16   #34
nusia127
Raczkowanie

Sohf piękna suknia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Do ślubujacych 29.04.2006: Jak z waszymi przygotowaniami???? Czy macie już ustalone godziny slubów???
Stary 2005-10-24, 08:33   #35
sohf
Wtajemniczenie

dzięki strasznie mi się spodobała "od pierwszego wejrzenia" ) no i udało się kupi

a godzina ślubu - 17:00
Stary 2005-10-24, 09:13   #36
Misiaczek20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sohf
dołączam fotki
Polecam w bedzinie zaklad krawiecki mozna go tak nazwac na Kołłataja

Misiaczek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 09:14   #37
nusia127
Raczkowanie

Ja jeszcze nic nie mam z ubioru (oprócz bucików), ale i tak sie cieszę ze sala, zespoł, fotograf i ksiadz załatwieni. Za suknie wezme sie chyba w listopadzie, ale też tak jak ty chciałabym miec ja z głowy. Ale jeszcze jest pół roku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-24, 10:01   #38
ane3ka_l
Raczkowanie

GG do ane3ka_l

Cytat:
Napisane przez sohf
dołączam fotki
SOHF!!!
Gratuluję! Super... aż Ci zazdroszczę. Moje sukniowe przygotowania niestety w powijakach A czas leci
ane3ka_l jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 10:13   #39
sohf
Wtajemniczenie

gdybym nie znalazła tej oferty sprzedaży to pewnie bym czekała do stycznia ) Pozatym Ty Aniu z tego co pamietam masz już buciki i bieliznę ) a przedemną teraz kupno butków i z butkami do krawcowaj na poprawki. pewnie kieca będzie gotowa dopiero w przyszłym roku ))
ale i tak strasznie się cieszę, ze mi się ją kupic udało
Pozdrawiam!
Stary 2005-10-24, 10:17   #40
ane3ka_l
Raczkowanie

GG do ane3ka_l

Ja myślałam, że zacznę już szycie sukienki, ale niestety krawcowa milczy Jak na razie chyba nie będę miała kiedy się do niej wybrać, bo zbliża się termin mojej obrony. I tym sposobem wszystko się przesunie. A butki i bielizne faktycznie mam. Czasem wyciągam to wszystko z szafy i się przyglądam i wzdycham
Może chociaż obrączki uda się nam kupić w tym roku... Bo z ustalaniem terminu ślubu w kościele też niewesoło
Stary 2005-10-24, 10:32   #41
sohf
Wtajemniczenie

a co się w kościele dzieje??
z sukienką nie masz co sie denerwowac na pewno zdążysz
my w tym roku będziemy chyba alkohol kupowac, bo podobno akcyza ma byc większa w przyszłym :/ i zobaczymy jak się uda może o obrączkach też się pomyśli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-24, 10:37   #42
ane3ka_l
Raczkowanie

GG do ane3ka_l

Cytat:
Napisane przez sohf
a co się w kościele dzieje??
W kościele się nic nie dzieje, ale u mnie jak zwykle nie mogą się dogadać co do godziny. Już chciałam iść do kancelarii zaklepać godzinę a tu znowu debatowanie na którą. No i nie wiem na którą, bo nikt mi nie powiedział!!!
P.S: Mnie się tam Twoje obrączki podobają... Są oryginalne.
Stary 2005-10-24, 11:01   #43
nusia127
Raczkowanie

Ja polecam iść jak najszybciej do księdza, bo nie bedziesz mieć wyboru godziny i wtedy będzie wiekszy problem. Ja też myślałam ze bedziemy mieć wybór co, w rzeczywistosci sie okazalo ze na 29.04 juz zapisały sie 4 pary.
Stary 2005-10-24, 11:07   #44
sohf
Wtajemniczenie

a na którą Ty byś chciała?
faktycznie warto już to załatwia bo potem Wam mogą dziwne godziny zostac.
a co do obrączek do dzięki ))
Stary 2005-10-24, 11:14   #45
ane3ka_l
Raczkowanie

GG do ane3ka_l

U mnie (Gliwice) organizuje się śluby dość wcześnie. Ja myślałam żeby msze odprawić o 13 lub 14. Mój TZ i jego rodzinka o 13, bo... OBIAD!!! A ja myślę, że tego dnia to on raczej głodny nie będzie (wręcz odwrotnie). Moi nastawiają się na 14, bo znowu musi być czas żeby gości mogli się odświeżyć w hotelu. Ale do porozumienia jeszcze nie doszli... Ja osobiście wolę później, bo muszę mieć czas na doprowadzenie się do użytku (fryzjer, makijaż)... a panowie - panowie wezmą prysznic, zaczeszą włoski, wskoczą w garnitur i już są gotowi!
No i kościół też kiedyś trzeba przystroić. Eh, wszystko na tej mojej głowie
Stary 2005-10-24, 11:48   #46
nusia127
Raczkowanie

Faktycznie że dość wcześnie. Ale wesele planujecie na całą noc???
Stary 2005-10-24, 12:28   #47
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ane3ka_l
U mnie (Gliwice) organizuje się śluby dość wcześnie. Ja myślałam żeby msze odprawić o 13 lub 14. Mój TZ i jego rodzinka o 13, bo... OBIAD!!! A ja myślę, że tego dnia to on raczej głodny nie będzie (wręcz odwrotnie). Moi nastawiają się na 14, bo znowu musi być czas żeby gości mogli się odświeżyć w hotelu. Ale do porozumienia jeszcze nie doszli... Ja osobiście wolę później, bo muszę mieć czas na doprowadzenie się do użytku (fryzjer, makijaż)... a panowie - panowie wezmą prysznic, zaczeszą włoski, wskoczą w garnitur i już są gotowi!
No i kościół też kiedyś trzeba przystroić. Eh, wszystko na tej mojej głowie
też mi się wydaje że jedzenie to będzie ostatnie o czym będziecie myślec )
i fakt, ze my musimy miec sporo czasu żeby wszystko wyglądało odpowiednio
i nie przejmuj się, ja też wszystko załatwiam, a mój TŻ tylko akceptuje takie życie
Stary 2005-10-24, 15:32   #48
-jola-
Raczkowanie

A ja właśnie wczoraj byłam w kościele i zaklepałam godzinkę 16. Też uważam, że wcześniej, to stres większy, bo sporo spraw mają te panny młode na głowie w dniu ślubu, a przecież wszystko musi pięknie wyglądać. Mam też sale zarezerwowaną, orkiestre, nie mam jeszcze kamery, ale fotograf umówiony. Projekt mojej sukni poszedł do krawcowej, ale jeszcze nie wiem co ona na to, bo nie ja zanosiłam. Buty i bieliznę będę wybierać jak suknia zostanie zaakceptowana. Jeśli chodzi o wizażystkę to wstępnie umówiona, fryzurkę wiem gdzie chciałabym mieć zrobioną. Obrączki chciałabym kupić niedługo, no i kurs odbyć+planuje kurs tańca. Myślę, że kupno alkoholu w tym roku jest dobrym pomysłem i też planuje tak zrobić. Acha wiem jeszcze gdzie będą zajmować się nami jeśli chodzi o "oprawę kwiatową" . Ech, sporo jeszcze tych załatwień, sporo. Wszystkim Wam życzę, żeby przygotowania szły sprawnie i przyjemnie, niby do 29. kwietnia (i innych dni kwietnia) jeszce pół roku, ale czas biegnie szybko
-jola- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 14:55   #49
papryczka
Wtajemniczenie

no dziewczyny, w koncu mamy lokal!!! czytajac wasze posty, bylam przerazona, ze nie uda nam sie zalatwic sali, bo wszystko bedzie zajete. okazalo sie (juz wczesniej), ze wybrane przeze mnie miejsce nie jest dostepne w tym terminie. ale nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo - znalezlismy jeszcze lepsza restauracje (jest dosc nowa, a my juz nie mieszkamy w miescie rodzinnym, wiec nie bylismy tam nigdy, ale okazalo sie, ze cieszy sie dobra slawa), okazalo sie, ze nie maja nikogo wpisanego na ten termin (fuks, bo byl ktos zapisany wczesniej, ale przeniosl impreze na inny termin!) i bedziemy mogli tam zorganizowac nasze przyjecie!!!
odetchnelam z ulga...
teraz moge spokojnie planowac reszte...
piszcie co tam u was, na jakim etapie jestescie, co was frapuje i czy napotykacie na jakies problemy (czego nie zycze)...
pozdrawiam wszytskie kwietniowe panny mlode!!!
Stary 2005-10-30, 16:05   #50
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papryczka
no dziewczyny, w koncu mamy lokal!!! czytajac wasze posty, bylam przerazona, ze nie uda nam sie zalatwic sali, bo wszystko bedzie zajete. okazalo sie (juz wczesniej), ze wybrane przeze mnie miejsce nie jest dostepne w tym terminie. ale nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo - znalezlismy jeszcze lepsza restauracje (jest dosc nowa, a my juz nie mieszkamy w miescie rodzinnym, wiec nie bylismy tam nigdy, ale okazalo sie, ze cieszy sie dobra slawa), okazalo sie, ze nie maja nikogo wpisanego na ten termin (fuks, bo byl ktos zapisany wczesniej, ale przeniosl impreze na inny termin!) i bedziemy mogli tam zorganizowac nasze przyjecie!!!
odetchnelam z ulga...
teraz moge spokojnie planowac reszte...
piszcie co tam u was, na jakim etapie jestescie, co was frapuje i czy napotykacie na jakies problemy (czego nie zycze)...
pozdrawiam wszytskie kwietniowe panny mlode!!!
no to wielkie gratulacje
ja sie aktualnie rozglądam, za jakąś biżuterią i butami. no i jakiegoś kosmicznego stanika będe szukać))
a na pierwsze spotkanie kościelno naukowe idziemy 6.11. to się dowiemy ile razy w tygodniu i jak to będzie wyglądało.
Pozdrawiam!
Stary 2005-10-30, 16:40   #51
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sohf
no to wielkie gratulacje
ja sie aktualnie rozglądam, za jakąś biżuterią i butami. no i jakiegoś kosmicznego stanika będe szukać))
a na pierwsze spotkanie kościelno naukowe idziemy 6.11. to się dowiemy ile razy w tygodniu i jak to będzie wyglądało.
Pozdrawiam!
no tak, bo ty masz juz sukienke...
co do nauk, to my podobno nie musimy na nie chodzic, bo wystarcza zaswiadczenia o kursie odbytym w liceum.
hihi, kosmiczny stanik! to jakis specjalny model zaprojektowany gdzies w kosmosie?
ja zabieram sie za poszukiwania sukni - a wlasciwie jakiegos wzoru wg ktorego powinna byc uszyta...
pozdrawiam.
Stary 2005-10-31, 07:02   #52
sohf
Wtajemniczenie

moze w kosmosie ) jak przy braku ramiączek i takim zamotanym odkrytoplecnym zapinaniu się będzie trzymał to to będzie prawdziwie kosmiczna techologia )
a jak tam plany przyjęciowe? tylko obiad, czy jakaś imprezka do powiedzmy 12? menu już macie ustalone??
Pozdrawiam!
Stary 2005-10-31, 08:23   #53
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sohf
moze w kosmosie ) jak przy braku ramiączek i takim zamotanym odkrytoplecnym zapinaniu się będzie trzymał to to będzie prawdziwie kosmiczna techologia )
a jak tam plany przyjęciowe? tylko obiad, czy jakaś imprezka do powiedzmy 12? menu już macie ustalone??
Pozdrawiam!
aha, stad ten kosmos!

plany byly tylko obiadowe, ale na planach sie skonczylo... w koncu bedzie impreza calonocna. bedzie troche gosci przyjezdnych, ktorzy beda nocowac, a poza tym dziwnie byloby ludzi nagle wyprosic z imprezy (moze bysmy sami zalowali, ze opuszczamy lokal tak wczesnie?), no i w ogole po przemysleniu wszystkiego zdecydowalismy sie na nocne balowanie z tancami, w koncu to raz w zyciu czlowiek sie zeni/wychodzi za maz! no w kazdym razie ja drugiego slubu juz nie planuje, a przyjecie weselne zamierzam wspominac do konca zycia... tymbardziej, ze znalazlam swietna restauracje w szczegolnym klimacie...
menu jescze nie ustalone, bo bylam w bydgosczy tylko na jeden dzien, ale za dwa tygodnie jedziemy na dlugi weekend i bedziemy omawiac szczegoly z wlascicielka...
pozdrawiam.
Stary 2005-10-31, 10:04   #54
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papryczka
aha, stad ten kosmos!

plany byly tylko obiadowe, ale na planach sie skonczylo... w koncu bedzie impreza calonocna. bedzie troche gosci przyjezdnych, ktorzy beda nocowac, a poza tym dziwnie byloby ludzi nagle wyprosic z imprezy (moze bysmy sami zalowali, ze opuszczamy lokal tak wczesnie?), no i w ogole po przemysleniu wszystkiego zdecydowalismy sie na nocne balowanie z tancami, w koncu to raz w zyciu czlowiek sie zeni/wychodzi za maz! no w kazdym razie ja drugiego slubu juz nie planuje, a przyjecie weselne zamierzam wspominac do konca zycia... tymbardziej, ze znalazlam swietna restauracje w szczegolnym klimacie...
menu jescze nie ustalone, bo bylam w bydgosczy tylko na jeden dzien, ale za dwa tygodnie jedziemy na dlugi weekend i bedziemy omawiac szczegoly z wlascicielka...
pozdrawiam.
no prosze jednak widzę, ze dużo osób się jednak łamie i na imprezke sie decyduje ale ja tez pomimo ogólnie niezbyt pozytywnego nastawienia do wesel, robię może nie całonocną, ale przynajmniej pół imprezkę mimo wszystko chyba fajnie jest się pobawić na własnym weselu
a ta wybrana restauracja ma jakąś stronkę? bo jestem ciekawa co wybrałaś albo chociaż napisz co to jest ten szczególny klimat
Pozdrawiam!
Stary 2005-10-31, 11:39   #55
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sohf
dołączam fotki
Bardzo ładna! W moim guście
tylko ten tył na zdjęciu jakoś mi sie nie podoba, taki rozpuszczony byle jak, ale chyba mozna go jakoś ładnie upiąć?
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 12:35   #56
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela
Bardzo ładna! W moim guście
tylko ten tył na zdjęciu jakoś mi sie nie podoba, taki rozpuszczony byle jak, ale chyba mozna go jakoś ładnie upiąć?
a bardzo dziekuję
ta moja ma tren troche krótszy, i podpiąć się da. może nie tak ładnie jak widziałam w niektórych sukienkach, ale do przeżycia. pozatym stwierdziłam, ze zdjęć od tyłu raczej się nie robi
btw. grtuluję awansu "społecznego", to już teraz zostajesz z nami na dobre i na złe )
Stary 2005-10-31, 13:38   #57
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sohf
no prosze jednak widzę, ze dużo osób się jednak łamie i na imprezke sie decyduje ale ja tez pomimo ogólnie niezbyt pozytywnego nastawienia do wesel, robię może nie całonocną, ale przynajmniej pół imprezkę mimo wszystko chyba fajnie jest się pobawić na własnym weselu
a ta wybrana restauracja ma jakąś stronkę? bo jestem ciekawa co wybrałaś albo chociaż napisz co to jest ten szczególny klimat
Pozdrawiam!
my tez nie mamy pozytywnego nastawienia do wesel i dlatego mowimy o tym per "impreza" albo "przyjecie" hihi... mamy nadzieje, ze uda nam sie zorganizowac impreze odbiegajaca choc troche od tradycyjnego wesela.
co do klimatu restauracji, to mialam na mysli fakt, ze nie wyglada ona tak, jak typowa sala na wesele, jakich widzialam dziesiatki i wlasnie poszukiwalam czegos w innym stylu. a w jakim znalazlam? mozesz zajrzec tutaj:

http://www.ogniemimieczem.com/

jestem ciekawa jak wasz lokal? mozesz tez wkleic linka do strony albo jakies fotki? jesli oczywiscie posiadasz.

ciekawia mnie tez wybory pozostalych dziewczyn. chwalcie sie miescami, w ktorych urzadzacie przyjecia weselne!!!
Stary 2005-10-31, 14:06   #58
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papryczka
my tez nie mamy pozytywnego nastawienia do wesel i dlatego mowimy o tym per "impreza" albo "przyjecie" hihi... mamy nadzieje, ze uda nam sie zorganizowac impreze odbiegajaca choc troche od tradycyjnego wesela.
co do klimatu restauracji, to mialam na mysli fakt, ze nie wyglada ona tak, jak typowa sala na wesele, jakich widzialam dziesiatki i wlasnie poszukiwalam czegos w innym stylu. a w jakim znalazlam? mozesz zajrzec tutaj:

http://www.ogniemimieczem.com/

jestem ciekawa jak wasz lokal? mozesz tez wkleic linka do strony albo jakies fotki? jesli oczywiscie posiadasz.

ciekawia mnie tez wybory pozostalych dziewczyn. chwalcie sie miescami, w ktorych urzadzacie przyjecia weselne!!!
super ta restauracja! wygląda na fajny klimacik i faktycznie to nie to co wszelkie "sale weselne"
ta wybrana przez nas niestety własnej strony w internecie nie ma (albo ja nie umiem znaleśc ). w każdym razie jak dla mnie klimacik też ma fajny. sama restauracja, mieści się w piwnicach pod pałacem Schona, to takie muzeum w Sosnowcu, podaję linka do strony muzeum, jest "aż" jedno zdjęcie jak cały budynek prezentuje się w nocy http://www.muzeum.org.pl/stronki/home.html
pozatym, stoi po środku parku, a sama restauracja ma taki starosprzętowy wystrój (kredensy i inne takie).
ogólnie to mam nadzieję, że to był dobry wybór )
Pozdrawiam!
Stary 2005-10-31, 16:15   #59
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sohf
super ta restauracja! wygląda na fajny klimacik i faktycznie to nie to co wszelkie "sale weselne"
ta wybrana przez nas niestety własnej strony w internecie nie ma (albo ja nie umiem znaleśc ). w każdym razie jak dla mnie klimacik też ma fajny. sama restauracja, mieści się w piwnicach pod pałacem Schona, to takie muzeum w Sosnowcu, podaję linka do strony muzeum, jest "aż" jedno zdjęcie jak cały budynek prezentuje się w nocy http://www.muzeum.org.pl/stronki/home.html
pozatym, stoi po środku parku, a sama restauracja ma taki starosprzętowy wystrój (kredensy i inne takie).
ogólnie to mam nadzieję, że to był dobry wybór )
Pozdrawiam!
piwnice pod muzeum, park, kredensy i stare meble w srodku... moja wyobrazania popracowala i mysle, ze wybor swietny! przynajmniej ja wole takie klimaty od tych typowych sal weselnych. na pewno impreza bedzie udana!
Stary 2005-10-31, 16:43   #60
Misiaczek20
Raczkowanie

ja co prawda slubu w kwietniu nie biore ale sala sie pochwale http://www.hotelewpolsce.com.pl/wezykow.htm co o tym myslicie ??

Misiaczek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości